mouseman 25 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 25 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Σήμερα προσπάθησα να ταΐσω τα κοράλλια μου με την τσιμπίδα που έχω αλλά τελικά δεν τα κατάφερα πριν πάω την τσιμπίδα στο κοράλλι την τροφή την έτρωγαν τα ψάρια η έφευγε απ την τσιμπίδα με αποτέλεσμα τα ψάρια να έχουν τούμπανο τις κοιλιές. Πήγα και πήρα από το φαρμακείο μια σύριγγα ταΐσματος που είναι στα 60ml, είχα κάτι σωληνάκια ποτίσματος σκληρά μη εύκαμπτα τα είχα πάρει για να τα βάλω μέσα στα δοχεία balling. Εδώ βλέπεται την σύριγγα και τα 2 σωληνάκια. Από την μια μεριά το σωληνάκι είναι κομμένο στην ευθεία του και από την άλλη είναι μικρότερης διαμέτρου μαζί με σπείρωμα για να μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο και να το κάνετε σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε. Μετά πήρα την σύριγγα έκοψα λίγο την μύτη με προσοχή έτσι ώστε το σωληνάκι να μπαίνει μέσα σφηνωτά για να μην έχει διαρροή. Έβαλα σε ένα ποτήρι την κατεψυγμένη τροφή την έλιωσα με νερό από το ενυδρείο έβγαλα το σωληνάκι από την σύριγγα τράβηξα την τροφή και ξαναέβαλα το σωληνάκι. Το όλο επιχείρημα έγινε γιατί έψαχνα να αγοράσω σύριγγα ενυδρείου αλλά είχα ακούσει π.χ. για την σύριγγα της Kent ότι δεν παίρνει μεγάλο μέγεθος τροφής.(δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο). Σε αυτή μπορώ και βάζω και flakes και pellet που αρέσουν πολύ στην fugia μου και από την άλλη το κόστος της μου ήρθε περίπου στο 1Ε. Κάτι πολύ γρήγορο και οικονομικό που μπορούν να το κάνουν όλα τα χέρια. Έγινε επεξεργασία 25 Φεβρουαρίου 2015 - mouseman 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 26 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 Το ίδιο έκανα και εγώ μόνο που έβαλα εύκαμπτο σωληνάκι οξυγόνου και το καθοδηγώ με την τσιμπίδα απλά δε χρειάζεται να γεμίσεις την σύριγγα γιατί η τροφή δε θα φτάσει κάτω κάνε αναρρόφηση κατευθείαν με το σωληνάκι και δεν πειράζει αν δεν γεμίσει η σύριγγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 26 Φεβρουαρίου 2015 #3 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 οταν κανουμε target πρωτον κλινουμε κυκλοφορια,με σιριγκα προσπαθησα κ εγω παλια κ δεν βολευ . Πηρα το πλαστικο που μετραει ml για το φερεκτομετρο μου που ριχνη πιο απαλα το νερο με το φαει..(πλαστηκο σωληνακη με μια φουσκα απο πανω..) στα κοραλλια που δεν ανοιγουν ευκολα για να φανε καλο θα ηταν να τα σκεπαζουμε με κατι π.χ. πλαστηκο μπουκαλι.γιατι γαριδες ψαρια ειναι οι ακλυτερη κλεφτες. Το απογευμα θα ανεβασω φωτο το πλαστηκο που ταιζω εγω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 26 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 Οσο για τη fygia,tranchyphilia και τετια κοραλλια ταιζω με το χερι μου πιο ευκολο...περνω τη γαριδα ψηλοκομενη σχεδον αλοιφη που την εχω καταψυξη κοβω κοματη κ φαε κοσμε οσο για τα αλλα περνουν τηλ. Τη πιτσαρια κ παραγγελνουν μονα τουσ. Χαχαψαψαψαψ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 28 Φεβρουαρίου 2015 #5 Share 28 Φεβρουαρίου 2015 Ωραια δουλιτσα και ευχαριστουμε που την μοιραστηκες μαζι μας και με φωτο,φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος