Jump to content

Holothuria


Aquazone Project Team

Recommended Posts

Holothuria2.jpg

Τίτλος:

Holothuria

Περιγραφή:

Sea Cucumber

Οικογένεια:

Holothuriidae

Βιότοπος:

Ινδονησία

Συνθήκες νερού:

Θερμοκρασία 25-28c, dKH 8-12, pH 8.1-8.4, sg 1.021-1.026

Επιθετικότητα:

Ειρηνικό

Τελικό μέγεθος (σε εκ.):

Μέχρι και 1 μέτρο

Συμβατότητα σε reef:

Μπορεί να υπάρξει σε ενυδρεία reef χωρίς κανένα πρόβλημα.Χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση που στρεσαριστεί η πεθάνει γιατί αποβάλει δηλητήριο και θα δημιουργήσει πρόβλημα σε ψάρια-κοράλια.

Συγκάτοικοι:

Θα πρέπει να διατηρηθεί με ειρηνικούς συντρόφους στο ενυδρείο.

Αναπαραγωγή:

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπαραχθούν σε ένα ενυδρείο, επίσης δεν υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να διαφοροποιηθούν τα δύο φύλλα.

Προσαρμογή στο ενυδρείο:

Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσαρμογή στο ενυδρείο.

Διατροφή:

Το Θαλάσσιο αγγούρι δεν χρειάζεται συμπληρωματική διατροφή.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά:

Τα θαλασσιά αγγούρια επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω παλμικών μηνυμάτων μέσα στο νερό.Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό των ζώων αυτών είναι το κολλαγόνο που αποτελεί το τοίχωμα στο σώμα τους. Αυτό μπορεί να λυθεί και να ενισχυθεί κατά βούληση, αν το ζώο θέλει να περάσει ένα μικρό κενό, μπορεί να υγροποίηση το κυρίως σώμα του .Κάνει καλό σε ένα ενυδρείο εφόσον προβλέπεται να υπάρχει αρκετός χώρος για να περιπλανηθεί. Γενικά για κάθε 10-12cm του αγγουριού θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 20 λίτρα νερού.Θα το βρούμε να μετακινείτε στην άμμο για να βρει τα διάφορα οργανικά,άλγες με τα οποία θα τραφεί. Το θαλάσσιο αγγούρι περνάει τον περισσότερο χρόνο του ψάχνοντας στην άμμο για τροφή. Είναι ευαίσθητα σε υψηλά επίπεδα χαλκού όπως και σε φάρμακα και δεν θα ανεχθεί υψηλά επίπεδα νιτρικών αλάτων.

Φωτογραφίες:

Holothuria1.jpg

Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το χρήστη salamander

post-1684-1277799723_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...