Jump to content

Ερωτηση για πετρες σε γλυκο νερό

Recommended Posts

Καλησπέρα σας !

1) Αγόρασα ηφαιστειακές πέτρες λάβα. Βλέπετε φώτο.

Ισχύει ότι κάνουν καλό στο νερό ?

Αλλά σε τι ακριβώς ? Στο TH, το PH η στο KH ?

2) Αυτές οι "ζωντανές πέτρες" τι είναι ακριβώς ? Πέτρα με κοράλλια ? Άρα για αλμυρό νερό τότε σωστά ?

Ευχαριστώ !

post-62156-0-38806800-1459435360_thumb.jpeg

Οι πέτρες λάβας απλά, δεν είναι ασβεστοληθικές,  αρα δεν αυξάνουν τις σκληρότητες του νερού.

• Like 1

Νομιζω είναι λιγο μεγαλες για τον ογκο του ενυδρείου σου και χανεις πολλα λιτρα...

Ειναι όπως τα λεει ο απο πανω!!!

Ο ζωντανος βράχος ειναι μονο για θαλασσινό δεν κανει για γλυκό...

Έγινε επεξεργασία - Irakles

Και πιο λιγος χώρος κολύμβησης... τι πρόκειται να βαλεις μεσα???

Αγγελοψαρα??? Γατόψαρα???

Διαστάσεις και μιτρα ενυδρείου??? Δεν νομίζω να μπορεις μου φαίνεται πολυ μικρό το ενυδρείο...

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας :)

Οι πέτρες σίγουρα είναι τεράστιες αλλά μπορείς σίγουρα με ένα σφυρί να τις φέρεις στο επιθυμητό μέγεθος. . .

Επίσης έχω την εντύπωση οτι έχεις βάλει πάρα πολύ άμμο που κλείνει μέχρι και τις "χαραμάδες" του φίλτρου σου.

Πόσο ύψος έχει ο βυθός σου ?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Καταρχήν δυσκολεύτηκα πολύ να βρω πέτρες, οπότε δεν είχα πολύ επιλογή για το μέγεθος δύστυχος.. 

Για την άμμο, έπειτα από παλαιότερες εμπειρίες οπού τα φυτά μου φεύγανε από τον βυθό στην επιφάνεια, επέλεξα να τοποθετήσω παραπάνω άμμο (μέσο όρο 5εκ) για να μην έχω πια τέτοια προβλήματα..

Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σκάψω στα σημεία που θέλω να βάλω τις πέτρες (και να αφαιρέσω άμμο συνεπώς) για να κερδίσω λίγο χώρο.

Τόσο τραγικό σας φαίνεται για το μέγεθος των πετρών για τον αριθμό/τύπο ψαριών μου??

Σας ευχαριστώ

Διαστάσεις και μιτρα ενυδρείου???

Δωσε μας πληροφορίες και τι θελεις να κανεις γιατι τα λαθη κοστίζουν... και στα ψαρια και σε εμάς...

Διαστάσεις ενυδρείου: 80εκ μήκος, 30εκ πλάτος, 30εκ ύψος. (ξαναλέω μέσω όρο 5εκ αμμο). 

Λίτρα 90.

Αυτές τις δυο πέτρες θέλω να βάλω, + μερικά φυτά. Και τα ψάρια που σας είπα πιο πάνω.

Μια λύση για αρχή είναι να βάλω μόνο μια πέτρα.

δυστυχως οι διαστασεις και τα λιτρα του ενυδρειου δεν κανουν για τα σκαλαρακια! :bigemo_harabe_net-81:

Αγγελοψαρα δεν μπορεις να βαλεις για 2 λόγους: 1 λιτρωμ και 2 υψους... γατοψαρα επίσης νομίζω θελει πολυ παραπανω μηκος και λίτρα... δεν γνωρίζω αν υπάρχει κατι για τοσα λιτρα... κοιτα στα προφιλ των ψαριων για να δεις τουλαχιστον τις ελάχιστες αναγκες που εχουν... για να μην κι εσυ προβλήματα στο μελλον και θανάτους...

Εμενα μου αρεσει οπως ειναι. Απλα βυθισε τις λιγο να μην φαινονται αφυσικες. Αν εβγαζες το φιλτρο και εβαζες ενα εξωτερικο ακομη καλυτερα.

Για αγγελοψαρα στα ειπαν τα παιδια πιο πανω. Αν φτιαξεις την ψαροσυνθεση πιστευω θα γινει ωραιο.

Send from the heart of the Amazonas

Αν αφήσεις αυτή τη σύνθεση με τις πετρες, θα ελεγα να αποφύγεις τη συμμετρία και να βαλεις τη μικρή πετρα λίγο πιο κοντά στην αριστερή και να τις απομακρύνεις και τις δύο ελαχιστα από την απέναντι πετρα. Τουλάχιστον να δείχνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Παίξε και με.ευκολα φυτάκια στην αρχή και θα γίνει κουκλί. Όπως είπε και ο Θοδωρής, βύθισέ τες λίγο στην άμμο την οποία μου φαίνεται κι όλας ότι εχεις βάλει μπόλικη και δε νομίζω να χρειάζεται.

+1 στους απο πανω για την ψαροσύνθεση.

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις.

Για τις πέτρες, βρήκα ένα άλλο κατάστημα που πουλάει πέτρες λάβα. Θα πάω να δω αν έχουν λίγο πιο μικρές πέτρες.

Όσο για τα αγγελόψαρα, είχα πάει σε γνωστή αλυσίδα και θυμάμαι πολύ καλά τους είχα πει 90 L αλλά δεν μου είπαν ότι είναι πολύ λίγο...

Σε ένα ξένο site είδα ότι θέλει τουλάχιστον 250 L για τα αγγελοψαρα... Δεν ξαναπάω σε αλυσίδα..

Οπότε τώρα να τα χαρίσω / να βάλω αγγελία ? Διότι αν τα κρατήσω, κινδυνεύουν να πεθάνουν η απλά δεν θα μεγαλώσουν όσο θα έπρεπε ?

Αχ αυτοί οι πετσοπάδες... Δες μήπως μπορείς να τα επιστρέψεις στο μαγαζί και να πάρεις κάτι άλλο, αλλιώς βάλε αγγελία.

Η άμμος είναι σίγουρα πολλή, καλύτερα ν'αφήσεις τη μισή, όσο για τις πέτρες μπορείς με το σφυρί να κάνεις θαύματα, άσε που ως ηφαιστειακές πέτρες δεν θα σε κουράσουν. Εγώ φαντάσου ότι δούλεψα έτσι με γρανίτη (!!) και τον έφερα στα μέτρα μου B)

Πιάσε τις πέτρες και σπάσε. Όχι με σκέτο σφυρι, μόνο θα θριμματίζονται και δε θα ανοίγουν έτσι εύκολα σε κομμάτια. Βάρα ένα καλέμι πάνω τους. Όχι χοντρό κατσαβίδι, θα χάνεται μέσα και θα κάνεις τρύπες. Καλέμι και βαριοπούλα που είναι πιο εύκολη στη χρήση για τέτοιες δουλειές. Εγώ έτσι τις έκανα.

• Like 1

Βρε συ αν σου αρεσει ετσι μην σπασεις τιποτα.

Ναι απλά με φόβισαν τα παιδιά πιο πάνω.. ότι δεν θα έχουν χώρο για κολύμπι και τα λοιπά...

Αν βρω πιο μικρές πέτρες οκ, αλλιώς απλά θα τις θάψω λίγο για να κερδίσω λίγο χώρο.

Αλλά δεν απαντήσατε για τα αγγελοψαρα.. είναι σε κίνδυνο η ζωή τους η απλά δεν πρόκειται να μεγαλώσουν ?

@Irakles γράφεις πιο πάνω: "δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι για τόσα λίτρα... "  τότε γιατί πουλάνε ενυδρεία με 90L και λιγότερα ?

Φαντάζομαι τα κοπαδοψάρα είναι τα λιγότερο απαιτητικά απο άποψη χώρου. 

Τα αγγελοψαρα θελουν κοπαδι και ψηλο ενυδρειο και περισσοτερο λιτρα εννοειται. Γι αυτο βλεπεις να γραφονται τοσα λιτρα γι αυτα τα ψαρια.

Τα κοπαδοψαρα μπορει να φαινονται μικρα αλλα θελουν χωρο για να κολυμπισουν.

Στο ενυδρειο σου μπορεις να βαλεις αλλα οντως κοβεις χωρο με τις τοσο μεγαλες πετρες.

Καλο ειναι να βαλεις ενα ειδος κοπαδοψαρου σε μεγαλο αριθμο και οχι 2-3 σε μικρους αριθμους.

Φιλε μου συγνώμη που το εγραψα ετσι...

Εννοώ δεν ξερω αν υπάρχει γατοψαρο για τοσα λιτρα!!! Σε μπέρδεψα κι εσένα!!

Ναι απλά με φόβισαν τα παιδιά πιο πάνω.. ότι δεν θα έχουν χώρο για κολύμπι και τα λοιπά...

Αν βρω πιο μικρές πέτρες οκ, αλλιώς απλά θα τις θάψω λίγο για να κερδίσω λίγο χώρο.

Αλλά δεν απαντήσατε για τα αγγελοψαρα.. είναι σε κίνδυνο η ζωή τους η απλά δεν πρόκειται να μεγαλώσουν ?

@Irakles γράφεις πιο πάνω: "δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι για τόσα λίτρα... " τότε γιατί πουλάνε ενυδρεία με 90L και λιγότερα ?

Φαντάζομαι τα κοπαδοψάρα είναι τα λιγότερο απαιτητικά απο άποψη χώρου.

Τα ψαρια πρεπει να τα προσαρμοζεις ανλογα με το ενυδρειο. Αν τα ψαρακια που θα παρεις ειναι μικρα, οπως πχ τετρα, τοτε δεν εχεις θεμα με τις πετρες. Αν παρεις χρυσοψαρα εχεις θεμα.

Γατοψαρα υπαρχουν για το ενυδρειο σου και μπολικα μαλιστα, της οικογενειας κορυντορας.

Φοβάμαι να τις σπάσω και να ειναι κοφτερές μετά και να μην ειναι ωραίες.. θα προσπαθήσω να βρω πιο μικρές..

Με σφυράκι πένας

και υπομονή θα τις φέρεις στα μέτρα σου  "κοφτερές" άκρες . . .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...