Jump to content

Το ενυδρείο μου

Nefelaki

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα!

Το ενυδρείο το έχω 3 χρόνια και με τα παρακάτω το έχω έτσι 2 χρόνια.

Τον πρώτο χρόνο είχα προβλήματα σε πολλά πράγματα (σε αρκετά από τα οποία το φόρουμ σας με βοήθησε αρκετά!)

Σας παραθέτω τις πληροφορίες παρακάτω (όσες έχω και ξέρω τελος πάντων!  ^_^) καθώς και φώτο!

Ευπρόσδεκτα σχόλια, γνώμες, ιδέες και παρατηρήσεις!!

Και μία ερώτηση:

Μετά από πολύ ιντερνετικό ψάξιμο έχω ξεκινήσει να φτιάχνω μόνη μου ένα διακοσμητικό.

Σε ποιό θέμα μπορώ να το βάλω ώστε να κάνω κάποιες ερωτήσεις και να περιλάβω και φώτο;

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80x40x45 cm
Συνολικά Λίτρα:120
Sump (λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά: Ψεύτικα (Είχα αληθινά αλλά μου τα φάγανε 3 φορές και δεν ξαναέβαλα!!)
Ψάρια:1 Bronze. 1 Paleatus,  1 Plecostomus, 2 Silver Dollar, 2 Scalare, 5 Neon Tetra, 1 κίτρινο γλύφτη (δεν θυμάμαι πως λέγεται) και 3 μικρά διαφανή με λίγο νέον χρώμα (πάλι δεν θυμάμαι πως λέγονται)

Άλλα είδη: Μικρά σαλιγκαράκια που μπήκαν λαθραία με τα φυτά και αναπτύχθηκαν

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο:οχι (έχω κόκκινο τοίχο πίσω)
Πέτρες:ναι. Είναι από το βουνό, πλυμμένες με πιεστικό καυτού νερού και μετά βράσιμο
Ξύλα:οχι
Άλλα διακοσμητικά :
Υπόστρωμα: πετραδάκι από παραλία  πλυμένο με την ίδια διαδικασία που έκανα τις πέτρες 
Βυθός:

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): το βασικό που είχε το ενυδρείο
Διάρκεια φωτισμού:περίπου 6 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση: Aquael Turbo Filter 500 + ένα λίγο πιό μικρό από την ίδια εταιρεία
Θέρμανση/ Ψύξη;θεμοστατης 150 w
Λίπανση:
Παροχή CO2:ναι από τα φίλτρα
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή:φυλλαράκι

Παράμετροι
pH:
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C):25-26

Συντήρηση
Αλλαγές νερού:30% κάθε 7-10 μέρες
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:ναι
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:καθαρισμα βυθου και τζαμιών

post-62201-0-29293300-1458575080_thumb.jpg

post-62201-0-82474900-1458575083_thumb.jpg

post-62201-0-37847400-1458575090_thumb.jpg

post-62201-0-96836300-1458575094_thumb.jpg

post-62201-0-80960800-1458575329_thumb.jpg

Καλησπερα...δεν ειναι και ασχημο το ενυδρειο σου προς Θεου αλλα η ψαροσυνθεση σου εχει ενα προβληματακι θα ελεγα...γιατι δεν κοιτας τιποτα guppies που θα σου κανουν  και γεννες και τα λιτρα σου μπορουν να υποστηριξουν ενα ορισμενο αριθμο ψαριων ή τιποτα σε κιχλιδες...να βαλεις ενα χαρεμακι να το χαρεις...και αναλογα τα ψαρια που θα επιλεξεις να βαλεις κανα ευκολο φυτακι και να πεταξεις την πλαστικουρα??
Επισης δεν νομιζω οτι το μεγεθος των φιλτρων σου ειναι ικανο να κρατησει την απαραιτητη βιολογια οπως το βλεπω..αν κανω λαθος διορθωσε με..

Έγινε επεξεργασία - kid4ever

Καλησπέρα και σε σένα!

Τα ψάρια αυτά τα έχω 2 χρόνια όλα μαζί και δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Τα έχω από πολύ μικρά.

Ψωνίζω απο ένα pet shop και το παλικάρι που το έχει (τυγχάνει να είναι και φίλος του άντρα μου) ειναι αυτός που με καθοδήγησε για το τί να πάρω.

Όταν λές προβληματάκι; Μπορείς να μου το εξηγήσεις καλύτερα; 

Για τα αληθινά φυτά πολύ θα το ήθελα αλλά πραγματικά πιο λαίμαργα ψάρια δεν έχω ξαναδεί. Στην αρχή ηταν φυτεμένο το ενυδρείο μου και είχα και ξύλα μέσα. Τα αγγελόψαρα τρώνε τα πάντα! Ακόμα και κάτι μεγάλα πλατύφυλλα που μου έχωσε το παλικάρι που υποτίθεται είναι πικτά και δεν τα τρώνε..και αυτά τα έφαγαν.Τα έβαλα Δευτέρα ας πούμε και Πέμπτη είχαν μείνει τα κοτσάνια, και εκεί είπα τέρμα τα αληθινά!

Όσα λεφτά έχω δώσει για τα φυτά δεν έχω δώσει για όλο το ενυδρείο (που λεει ο λόγος!).

Τι φυτά προτείνεις?

Για το διακοσμητικό που λέω παραπάνω ξέρεις που μπορώ να το ποστάρω;

Θανκς!  ^_^

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Το φίλτρο το δεξί όπως το βλέπεις στην φώτο ειναι μικρό και έχει μόνο σφουγγάρι. Το αριστερό (που δεν φαίνεται και πολύ καλά) η εταιρεία το λέει μέχρι 150 λίτρα. Είχε μέσα μακαρόνι και έχω βάλει και τα μπαλάκια (δεν ξέρω πως λέγονται) από το προηγούμενο φίλτρο που μου κάηκε) και από κάτω έχει σφουγγάρι. Επιδέχεται και δεύτερο δοχείο για επιπλέον υλικά το όποιο μάλλον θα πάρω σύντομα.

Έγινε επεξεργασία - Nefelaki

Αν διαβασεις γενικα στο φορουμ θα δεις οτι δεν εχουν τις ιδιες παραμετρους νερου τα ψαρια σου..και ειναι πολλα λογω τελικου μεγεθους γαι το ενυδρειο σου..ψαξε λιγο στα προφιλ των ψαριων και θα καταλαβεις τι εννοω...μετρησεις κανεις?? γιατι βλεπω πιο πανω οτι δεν αναφερεις..
Απο φυτα μπορεις να βαλεις καποια ειδη anubias που δεν εχουν και ιδιαιτερες απαιτησεις..κερατοφυλλο που ειναι και γρηγορης αναπτυξης..και πολλα αλλα αν δεις στην κατηγορια για τα φυτα θα βρεις καμποσα που δεν εχουν πολλες απαιτησεις...
Οσο για το πετ σοπ που αναφερεις και απο προσωπικη εμπειρια αλλα και απο αλλους χομπιστες εδω μεσα θα δεις οτι οι πωλητες δεν ξερουν τιποτα και αυτο φαινεται στην πραξη..να σου αναφερω επισης το οτι εχεις τα ψαρια σου 2 χρονια δεν σημαινει οτι ειναι οκ..πιστεψε τα ψαρια μας αν τους δωσουμε τον χωρο και το περιβαλλον που θελουν μας ανταμειβουν με συμπεριφορες χρωματα και γεννες (πολλες φορες σε καποια ειδη) που θα καμαρωνεις για το ενυδρειο και θα ειναι ενα πραγματικο κοσμημα..

Υ.Γ: Οσο περισσοτερο βιολογικο υλικο εχουμε τοσο καλυτερα...οποτε αν μπορεις να βαλεις καδο καλα θα κανεις...μαλλον εννοεις το siporax mini για βιολογικο βαλε οσο πιο πολυ μπορεις (αρκει να εχει ''αερα'' που λεμε για να μην μπουκωνει το φιλτρακι σου..

Καλώς ήρθες στην παρέα μας και φυσικά σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια . . . :)

Για το διακοσμητικό που λέω παραπάνω ξέρεις που μπορώ να το ποστάρω;

Για το διακοσμητικό μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα στην παρακάτω κατηγορία

http://www.aquazone.gr/forums/forum/56-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-diy/

Καλως ηρθες και απο μενα.πολυ φυσαλιδα και ισως να μην ειναι οτι καλυτερο για τα φυτα σου.τα ψαρακια σου ειναι καλα? Η με γελαει η φωτο?συν και οτι σου ειπαν τα παιδια,διαβασε λιγο το προφιλ γιατι αργα η γρηγορα θα μπλεξεις.

Καλησπέρα

Ευχαριστώ, καλώς σας βρήκα!

Τα ψαράκια απο άποψη υγείας τουλάχιστον είναι καλά. Δεν είναι κατατονικά, ούτε μονότονα, ούτε κρύβονται (μόνο όταν αλλάζω νερό, άλλα νομίζω είναι λογικό). Φαίνονται λίγο ανήσυχα γιατί τη φωτο την έβγαλα 10 δεύτερα αφού άνοιξα το φώς.

Φυσαλίδα βγάζει το φίλτρο σαν αντλία αέρα.

Τα φυτά δεν ειναι ότι έχουν απαιτήσεις και δεν τα βάζω.. απλά μου τα τρώνε. Τα anubias που μου ανέφερες ήταν τα τελευταία που έβαλα και φαγανε τα αγγελόψαρα.

Θα διαβάσω για τα ψαράκια όπως μου λέτε και αν έχω απορίες θα σας ενημερώσω σίγουρα!

Μετρήσεις πραγματικά δεν ξέρω να κάνω. Μου κάνει το παλικάρι από το pet shop. Δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. (απ' όσο λέει αυτός) αλλά όπως προείπα δεν έχει παρουσιαστεί και κάτι εμφανές στο ενυδρείο που να με ανησυχήσει. 

2 προβλήματα μου έχουν παρουσιαστεί μόνο τα οποία επιβεβαιώνουν κατα κάποιο τρόπο τα λεγόμενά σας για την ψαροσύνθεση!

Ένας γλύφτης που πήρα ο οποίος μου τραυμάτιζε τα ψάρια και τον επέστρεψα 2 μέρες μετά. Και άλλο ένα ψάρι που πραγματικά ορκίζομαι ότι ήταν καρχαρίας (η υπάλληλος του pet shop που μου το έδωσε, όχι ο ιδιοκτήτης, το χαρακτήριζε σαν γλύφτη κι αυτόν) παραλίγο να μου φάει ένα tetra. Το είχε βάλει μέχρι τη μέση στο στόμα του και το βάραγε στο τζάμι (να κατέβει πιο εύκολα!?). Κατάφερα και το απελευθέρωσα με τα χέρια. Ο καρχαρίας/δολοφόνος επιστράφει την ίδια μέρα (έκανε και 16 ευρώ! ) και το tetra πέρα από τη λαχτάρα που πήρε είναι μία χαρά και βασιλεύει! (το συμβάν έγινε 1,5 χρόνο πριν)

Πάω για διάβασμα! ;)

Kανένα παγκάσιους θα σου έδωσε το οποίο χρειάζεται ωκεανό και το πουλάνε για ενυδρείο...

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις εδώ όλα τα προφίλ των ψαριών που φιλοξενείς. Πιθανότατα θα διαπιστώσεις και μόνη σου κάποια λάθη , τα οποία βραχυπρόθεσμα δεν φαίνονται αλλά μακρυπρόθεσμα ίσως να σου προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα.

Για τα τεστάκια , είναι πολύ απλό. Μπορείς να πάρεις μερικά βασικά υγρά τεστ. Αμμωνία, νο2 και νο3 και να δεις τις οδηγίες τους είναι πολύ εύκολο να το μετρήσεις. Αν ποτέ κάτι δεις και δεν πάει καλά, πολύ πιθανόν αυτά να σου δώσουν την απάντηση και να μπορέσεις άμεσα να το διορθώσεις.

Light0r ΝΑΙ!

Τέτοιο ψάρι μου έδωσε! Είναι τραυματική εμπειρία να βλέπεις να σου κοπανάει (με μίσος! ) το ψαράκι σου στο τζάμι!

Όσο ζείς μαθαίνεις! Θα ξεκινήσω να κάνω μόνη μου τα τεστάκια και θα διαβάσω για τα ψάρια μου!

Μπορεί να μην ειναι καλά και να μην το δείχνουν (ή δεν το βλέπω εγώ!)

Το περίμενα ;) Εν τω μεταξύ αυτό το παγκάσιους είναι ακατάληλο για οποιοδήποτε φυσιολογικό ενυδρείο σπιτιού. Αν σκεφτείς πόσο μεγαλώνει και πως ότι χωράει στο στόμα του θα προσπαθήσει να το φάει :P

Μπράβο καλά θα κάνεις! Θα δεις μετά που θα ανακαλύψεις και άλλα πράγματα και δεν θα χρειάζεσαι και κανέναν να σου κάνει μετρήσεις στο νερό !

Νεφελη καλησπερα και απο μενα...

Θα σου προτεινα και εγω να ξεκινησεις διαβασμα για τις παραμετρους που χρειαζεται το καθε ψαρι...

Πολλες φορες συνδεουμε την υγεια ή την κινητικοτητα ή και τα δυο με την ψαροσυνθεση κρινοντας αν ειναι σωστη..

Αυτο ειναι λαθος!

Εκτος απο τις συμπεριφορες που αναδυκνειονται σε ενα ενυδρειο που οι παραμετροι του νερου ειναι σωστοι(και αυτο περιλαμβανει και τα λιτρα) υπαρχουν θεματα υγειας και αναπτυξης που φαινονται οταν το ψαρι ενηλικιωθει και δεν εχει μεγαλωσει σε σωστες συνθηκες...

Στο θεμα φυτων...

Επειδη ειχα πολλα χρονια κατα περιοδους και εξακολουθω να εχω σκαλαρακια σε φουλ φυτεμενα ενυδρεια να ξερεις οτι δεν τρωνε τα φυτα αν ταιζονται σωστα(που σημαινει αρκετες φορες την ημερα με διαφορες τροφες)...

Ευχομαι να διαβασεις και προσφερεις στα ψαρια σου τα καλυτερα...

Που μαλλον θα το κανεις αφου αποφασισες να γραψεις στο φορουμ...

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas

Light0r ΝΑΙ!

Τέτοιο ψάρι μου έδωσε! Είναι τραυματική εμπειρία να βλέπεις να σου κοπανάει (με μίσος! ) το ψαράκι σου στο τζάμι!

Όσο ζείς μαθαίνεις! Θα ξεκινήσω να κάνω μόνη μου τα τεστάκια και θα διαβάσω για τα ψάρια μου!

Μπορεί να μην ειναι καλά και να μην το δείχνουν (ή δεν το βλέπω εγώ!)

Το "ψαράκι" που σου έδωσε ο πετσοπας 

post-49841-0-14945300-1458590843_thumb.jpg

Το "ψαράκι" που σου έδωσε ο πετσοπας 

Η λέξη "ψαράκι" είναι πραγματικά πολύ αστεία! Και το σπίτι μου ολόκληρο είναι πολύ μικρό γι'αυτό! :P

Ερώτηση: Κάποια ψαράκια (αν και δεν το θέλω καθόλου) πιθανότατα για την καλύτερη ζωή τους (καθώς η ψαροσύνθεση όπως είπατε δεν είναι και πολύ καλή) θα πρέπει να τα βγάλω από το ενυδρείο! Τι τα κάνω;!;

Δεν νομίζω να μου τα δεχτεί πισω το pet shop απο το οποίο τα πήρα πριν 2 χρονια και δεν υπάρχει και περίπτωση να τα δεχτεί και κάποιο άλλο!

Δεν υπάρχει λέτε καμία περίπτωση να τους κάνω τη συμβίωση λίγο καλύτερη αλλάζοντας κάπως το περιβάλλον; (αληθινα φυτά, άμμος, περισσότερες κρυψώνες)

Τα ψαρακια σου μπορεις να τα πουλησεις,να τα χαρισεις ή να τα ανταλλαξεις βαζοντας αγγελια εδω στο φορουμ σε καποιον που ισως τα θελει...και αντιστοιχα μπορει κ συ να βρεις κατι που να σε ενδιαφερει..βλεπεις το φορουμ εχει ολα τα comfort (ευτυχως!!!)

Υ.Γ: οτι και να κανεις τα λιτρα σου θα παρεμενουν ιδια και τα ψαρια σου χρειαζονται χωρο,οποτε οτι και να κανεις θα ειναι ματαιο..ισως μια αλλαγη στην ψαροσυνθεση και η προσθηκη καποιων φυτων να εδινε αλλη πνοη και αλλη οπτικη στο ενυδρειο σου..και τα ψαρια σου να βρουν ενα μεγαλυτερο σπιτι καπου αλλου γιατι σιγουρα το χρειαζονται..

Τα ψαρακια σου μπορεις να τα πουλησεις,να τα χαρισεις ή να τα ανταλλαξεις βαζοντας αγγελια εδω στο φορουμ σε καποιον που ισως τα θελει...και αντιστοιχα μπορει κ συ να βρεις κατι που να σε ενδιαφερει..βλεπεις το φορουμ εχει ολα τα comfort (ευτυχως!!!)

Υ.Γ: οτι και να κανεις τα λιτρα σου θα παρεμενουν ιδια και τα ψαρια σου χρειαζονται χωρο,οποτε οτι και να κανεις θα ειναι ματαιο..ισως μια αλλαγη στην ψαροσυνθεση και η προσθηκη καποιων φυτων να εδινε αλλη πνοη και αλλη οπτικη στο ενυδρειο σου..και τα ψαρια σου να βρουν ενα μεγαλυτερο σπιτι καπου αλλου γιατι σιγουρα το χρειαζονται..

Συμφωνώ να τα χαρίσω ή να τα ανταλλάξω αλλά πως γίνεται να αποσταλούν; Είναι πολύ κρίμα να φάνε τέτοια ταλαιπωρία. Δεν νομίζω ότι βολεύει και πολύ η πόλη που ζώ..

Όχι ότι έχω να χάσω κάτι βέβαια.. μπορεί να τα θέλει κάποιος που μένει κοντά μου!

Όπως και να έχει, ευχαριστώ!

Με σωστή ψαροσύνθεση θα τα χαρείς για πολύ πολύ καιρό! 

Έφτιαξες και το διακοσμητικό σου ;)

Αφού Νεφέλη μπαίνεις στην διαδικασία να γράψεις και να ασχοληθείς , τότε θα βρεις σίγουρα τις λύσεις σου !

Καλημέρα παιδιά!

Βοηθήστε με λίγο με την ψαροσύνθεση και τα φυτά σας παρακαλώ.

Τα αγγελόψαρα, δολάρια, Plecostomus και ο κίτρινος γλύφτης θα φύγουν (δυστυχώς! σνιφ).

Μία ιδέα είναι να κρατήσω το Bronze Cory και να του φέρω παρέα 3-4 ακόμα, καθώς και να κρατήσω τα buenos aires tetra (5 στον αριθμό) και να βάλω 2-3 ακόμα για μεγαλύτερο κοπάδι. Τι λέτε γι'αυτό και αν μπορώ να βάλω και κανένα άλλο είδος μέσα.

Η άλλη ιδέα είναι να αλλάξω τελείως, και να μην κρατήσω τίποτα. (εκεί κι αν κλαίω!) και να βάλω 1-2 κοπαδάκια guppy, και αν έχετε να μου προτείνετε 1-2 είδη ακόμα για μέση και βυθό.

Έχω όμως μερικούς ενδοιασμούς καθώς η αλλαγη που θα κάνω θέλω να ειναι και η τελευταία. Δεν θέλω δηλαδή να πρέπει να ξαναμπώ στη διαδικασία να αλλάξω ψαράκια (εκτός κι αν είναι αναπόφευκτο!). 

Θέλω να βάλω ψαράκια που θα συνυπάρχουν και θα ειναι καλά.

Τα guppy θα μου κάνουν γέννες πολλές; Θα γεμίσει το ενυδρείο μου και θα χρειαστεί να βγάλω πάλι ψάρια;

Αυτά για τα ψάρια.

Για τα φυτά σκέφτηκα αυτά:

http://www.aquazone.gr/forums/topic/83328-cabomba-caroliniana/

http://www.aquazone.gr/forums/topic/84575-bacopa-caroliniana/

http://www.aquazone.gr/forums/topic/84155-anubias-barteri-var-angustifolia/

Βέβαια αναλόγως με την ψαροσύνθεση πιθανότατα θα ξανασκεφτώ κάποια.

Το ενυδρείο θα το αλλάξω εντελώς. Έχω ήδη πάρει πολύ ψιλό πετραδάκι για βυθό. Στη ουσια θα φύγουν όλα τα διακοσμητικά που έχει μέσα. Έχω φτιάξει ένα διακοσμητικό που θα πιάσει το περίπου μισό ενυδρείο με σπηλιές και κρυψώνες και τρύπες για να μπουν φυτά. (μόλις το τελειώσω θα ανεβάσω φώτο στη σχετική κατηγορία.)

Θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας και τις παρατηρήσεις.

Αν και δεν γνωρίζω τι φωτισμό έχει το ενυδρείο σου και τι φυτά μπορεί να υποστηρίξει, θεωρητικά και μόνο bacopa και anubias δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα σε αντίθεση με την cabomba που ενώ θεωρείται εύκολο φυτό θέλει αρκετό φωτισμό για να έχει σωστό χρώμα και σχήμα.

Οσο για τα ψαρακια...καλα κανεις και τα δινεις,δεν πειραζει,αργοτερα στο μελλον ξαναπαιρνεις σε ενα πιο μεγαλο ενυδρειο! :)

Εγω θα κραταγα τα τετρα που εχεις σε κοπαδι των 15 περιπου και θα εκανα και τα κορυ 6....

Σιγουρα τα γκαπυ θα γεννανε....αν δεν εχεις καπου να δινεις ψαρακια καποια στιγμη,αστα κατα την γνωμη μου....

Οσο για τα φυτα,τσεκαρε και καμια υγροφιλια ή και βαλισνερια(οχι την gigantea)

Οσο για τα ψαρακια...καλα κανεις και τα δινεις,δεν πειραζει,αργοτερα στο μελλον ξαναπαιρνεις σε ενα πιο μεγαλο ενυδρειο! :)

Εγω θα κραταγα τα τετρα που εχεις σε κοπαδι των 15 περιπου και θα εκανα και τα κορυ 6....

Σιγουρα τα γκαπυ θα γεννανε....αν δεν εχεις καπου να δινεις ψαρακια καποια στιγμη,αστα κατα την γνωμη μου....

Οσο για τα φυτα,τσεκαρε και καμια υγροφιλια ή και βαλισνερια(οχι την gigantea)

Κάτι τέτοιο σκέφτηκα κι εγώ διότι δεν έχω κάπου να δίνω τα guppy. Να έχω μόνο αυτά τα 2 ειδή δηλαδή; Δεν με παίρνει για τρίτο;

Όσο για το μεγαλύτερο ενυδρείο...είπα να γκρεμίσω τον ένα τοίχο στο χωλ ,να φωνάξουμε και αυτούς τους fish tank kings από το αμέρικα και να το κάνουμε ολο ενυδρείο άλλα τελικά ο άντρας μου δεν συμφώνησε!  :P

Κάτι τέτοιο σκέφτηκα κι εγώ διότι δεν έχω κάπου να δίνω τα guppy. Να έχω μόνο αυτά τα 2 ειδή δηλαδή; Δεν με παίρνει για τρίτο;

Όσο για το μεγαλύτερο ενυδρείο...είπα να γκρεμίσω τον ένα τοίχο στο χωλ ,να φωνάξουμε και αυτούς τους fish tank kings από το αμέρικα και να το κάνουμε ολο ενυδρείο άλλα τελικά ο άντρας μου δεν συμφώνησε!  :P

Τι αλλο να εβαζες....οριακα,δεν ειμαι και σιγουρος,ενα χαρεμι dwarf gourami αν βρεις χαρεμι,1 αρσενικο-3 θυληκα....

Αλλιως κανε τα τετρα 20

Αλλο κοπαδι εγω δεν θα εβαζα γιατι δεν μου αρεσει οπτικα να μπλεκονται δυο κοπαδια μεταξυ τους....

Δεν ξερω και ποσο μεγαλα γινονται τα τετρα που εχεις....μηπως να τα εδινες κι αυτα και να εβαζες αρλεκινους που γινονται και μεγαλουτσικοι?

Για τους fish tank kings συμφωνω με τον αντρα σου....βαζουν ψευτικα κοραλλια και ειναι μουφα!χαχαχαχα!Αμερικανιες!!! :D :D :D

Να μεγαλωσεις τα κοπαδια και θα εισαι μια χαρα. 10 κορυ και καμια 20αρια τετρα. Αν και απ οσο θυμαμαι αυτα τα τετρα γινονται μεγαλουτσικα δεν νομιζω να εχεις θεμα. Επισης απ οσο θυμαμαι τσιμπανε ουρες οποτε οτι πιο μεγαλο και αργο θα βαλεις ισως να εχει θεμα και τσιμπανε και φυτα.

Αμμο βαλε και οχι χαλικι.

Send from the heart of the Amazonas

• Like 1

• 3 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά!!

Έκανα αλλαγές στο ενυδρείο άλλα χρειάζομαι την βοήθειά σας σε κάποια πράγματα!

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80x40x45 cm
Συνολικά Λίτρα:120
Sump (λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά:1 echinodorus el diablo, 1 Anubias Barteri Var. Nana 'petite', 1 Egeria Densa, 2 Anubias Barteri Var. Barteri και αυτό που έχω τυλίξει στο ξύλο άλλα δεν θυμάμαι πως λέγεται (ήταν δώρο!)
Ψάρια: 15 Paracheirodon axelrodi και 6 corydoras peleatus

Άλλα είδη: 

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο:οχι 
Πέτρες:οχι
Ξύλα:ναι
Άλλα διακοσμητικά :
Υπόστρωμα: πετραδάκι 3-4mm
Βυθός:

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 Τ8 4000Κ και 1 Τ8 6500Κ
Διάρκεια φωτισμού:περίπου 6 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση:sunsun HW 304Α και περιέχει από κάτω προς τα πάνω --> ενυδρειακό βαμβάκι, μακαρόνι, ενυδρειακό βαμβάκι, siporax
Θέρμανση/ Ψύξη;θεμοστατης 150 w
Λίπανση: ταμπλέτες στο βυθό
Παροχή CO2:
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή:φυλλαράκι

Παράμετροι
pH: 8
Γενική σκληρότητα (GH): περιμένω το τεστ να μου ερθει
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 7 μάλλον (δεν είναι και πολύ σαφείς οι οδηγίες του τεστ!)
Αμμωνία (ΝΗ3): περιμένω το τεστ να μου ερθει
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0,05mg/l
Νιτρικά (ΝΟ3): περιμένω το τεστ να μου ερθει
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C):25-26

Συντήρηση
Αλλαγές νερού:30% κάθε 7-10 μέρες
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλώριο
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: καθάρισμα βυθού και τζαμιών

Καταρχάς άν έχετε ιδέες ή αλλαγές ώς προς το στήσιμο ευπρόσδεκτες!

Το pH πως μπορώ να το κατεβάσω; Έκτός από την προετοιμασία του νερού με τύρφη; Υπάρχει άλλος τρόπος;

Οι άλλες μετρήσεις πώς είναι; Υπάρχει κανένα σχετικό άρθρο να διαβάσω; Γιατί το βάζω στην αναζήτηση αλλα δεν μου βγάζει κάτι (εκτός κι αν κάνω κάτι τόσο λάθος!)

Κι ένα πρόβλημα!  Παρατήρησα ότι ένα ψαράκι μου έχει σκουλήκια στη μούρη. Είναι λίγες μέρες που έβλεπα κάτι ασυνήθιστο στο ψάρι άλλα δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι καθώς ειναι πολύ πολύ μικρά. Σήμερα κάθισα μπροστά από το ενυδρείο κανα μισάωρο ακίνητη μπάς και μπορέσω να καταλάβω και τελικά έχει 2-3 λευκά σκουλήκια στο μάτι και στο (ας το πουμε πιγούνι). Μετά από πολύ ώρα κατάφερα να το απομονώσω άλλα είναι αδύνατον να βγάλω φώτο καλή για να δείτε διότι πρώτον είναι πολύ μικρό και δεν κάθεται με τίποτα ακίνητο(γιατί άραγες!) Ανεβάζω φώτο που βρήκα online για να καταλάβετε τι εννοώ.

Θα έχω πρόβλημα και στα υπόλοιπα ψαράκια μου; Τι προτείνετε;

Ευχαριστώ εκ των πρότερων!

post-62201-0-56147000-1460912406_thumb.jpg

post-62201-0-97760800-1460913258_thumb.jpg

Κι ένα πρόβλημα!  Παρατήρησα ότι ένα ψαράκι μου έχει σκουλήκια στη μούρη. Είναι λίγες μέρες που έβλεπα κάτι ασυνήθιστο στο ψάρι άλλα δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι καθώς ειναι πολύ πολύ μικρά. Σήμερα κάθισα μπροστά από το ενυδρείο κανα μισάωρο ακίνητη μπάς και μπορέσω να καταλάβω και τελικά έχει 2-3 λευκά σκουλήκια στο μάτι και στο (ας το πουμε πιγούνι). Μετά από πολύ ώρα κατάφερα να το απομονώσω άλλα είναι αδύνατον να βγάλω φώτο καλή για να δείτε διότι πρώτον είναι πολύ μικρό και δεν κάθεται με τίποτα ακίνητο(γιατί άραγες!) Ανεβάζω φώτο που βρήκα online για να καταλάβετε τι εννοώ.

Θα έχω πρόβλημα και στα υπόλοιπα ψαράκια μου; Τι προτείνετε;

Ευχαριστώ εκ των πρότερων!

Καλό θα ήταν να ανοίξεις ένα θέμα στις ασθένειες ψαριών για να το δουν περισσότεροι και να έχεις περισσότερες απόψεις.

Νομίζω πως ίσως πρόκειται, για ύδρα στο ψαράκι σου.

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...