Antonis K 1 Νοεμβρίου 2015 #1 Share 1 Νοεμβρίου 2015 Γενική κατηγορία ενυδρείου Φυτεμενο, μελλοντικα για ασπονδυλαΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):35 21 25Συνολικά Λίτρα:18Sump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά: Micranthemum Monte Carlo, Moss Spiky, Pogostemon helferi, Bacopa caroliniana Ψάρια:Άλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο: Χαρτονι Βαμενο μαυρο-γκρι Πέτρες:Ξύλα: Μια ριζαΆλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα:Βυθός: Fluval StratumΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): DIY Φωτιστικο LEDΔιάρκεια φωτισμού: 9 ΩρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Κρεμαστο Aqua clear 20Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστατης 25WΛίπανση: Seachem Flourish, TraceΠαροχή CO2: ΝαιΆλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή:ΠαράμετροιpH:6.5Γενική σκληρότητα (GH):4Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):Αμμωνία (ΝΗ3):Νιτρώδη (ΝΟ2):Νιτρικά (ΝΟ3):Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C):25ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:Άλλες ρουτίνες συντήρησης:Φωτογραφίες: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Νοεμβρίου 2015 #2 Share 1 Νοεμβρίου 2015 Ωραιο. Γαριδαδικο; Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 1 Νοεμβρίου 2015 Author #3 Share 1 Νοεμβρίου 2015 Το ενυδρειακι το βρηκα τις προαλλες στην αποθηκη μου κ αποφασισα να το στησω για ασπονδυλα. Αρχικο το φιλτρο τρεχει μονο με σφουγγαρι για να μαζευει τα πολλα απο το νερο. Σκοπο εχω να δουλεψει με φουλ λιπασμα κ CO2 μεχρι να απλωσει καλα το Monte Carlo. Στη συνεχεια σταδιακη μειωση του λιπασματος κ μπολι απο το αλλο ενυδρειο μου και να μπουν μερικα σαλιγκαρια κ γαριδες. Eπειδη δεν εχω ξαναασχολειθει με το ειδος, ποσες γαριδες μπορει να φιλοξενισουν αυτα τα λιτρα και ποιες ειναι σχετικα πιο ευκολες στη διατηρηση τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Νοεμβρίου 2015 #4 Share 2 Νοεμβρίου 2015 Ουτε κι εγω εχω ιδιαιτερη εμπειρια. Στο παρελθον ειχα red cherry και μου φανηκαν ευκολες. Παντως πρεπει να χεις συνεχεια το νου σου με τοσο μικρο ενυδρειο γιατι ερχεται τα παμω κατω για πλακα. Να βρεις τροπο να το κρατας ζεστο το χειμωνα και δροσερο το καλοκαιρι και φυσικα τι θα κανεις με την εξατμιση. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Νοεμβρίου 2015 #5 Share 2 Νοεμβρίου 2015 Ωραιο το εχεις φτιαξει,οταν φουντωσουν τα φυτα θα ειναι καλητερο βεβαια. Αν κοψεις αργοτερα τα λιπασματα,ισως εχουν προβλημα τα φυτα σου. co2 τι εχεις? Κανονικα αν θες σωστη αναπτυξη στα φυτα,θα πρεπει να πας σε ολη τη σειρα λιπασματων με προγραμμα. Απο γαριδες,red cherry βαλε,δεν θα εχεις προβλημα ουτε με εξατμισεις νερου το καλοκαιρι,ουτε με θερμοκρασιες,ουτε με λιπασματα.Ειναι πανευκολες γαριδες. Ξεκινα με μια 10αδα και θα αρχισουν να αναπαραγωνται συντομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 2 Νοεμβρίου 2015 Author #6 Share 2 Νοεμβρίου 2015 (edited) Ωραιο το εχεις φτιαξει,οταν φουντωσουν τα φυτα θα ειναι καλητερο βεβαια. Αν κοψεις αργοτερα τα λιπασματα,ισως εχουν προβλημα τα φυτα σου. co2 τι εχεις? Κανονικα αν θες σωστη αναπτυξη στα φυτα,θα πρεπει να πας σε ολη τη σειρα λιπασματων με προγραμμα. Απο γαριδες,red cherry βαλε,δεν θα εχεις προβλημα ουτε με εξατμισεις νερου το καλοκαιρι,ουτε με θερμοκρασιες,ουτε με λιπασματα.Ειναι πανευκολες γαριδες. Ξεκινα με μια 10αδα και θα αρχισουν να αναπαραγωνται συντομα. Τα λιπασματα σκεφτηκα να τα ελλατωσω αργοτερα γιατι ειχα διαβασει οτι οι γαριδες την ακουνε λιγο. Απο CO2 υπαρχει μπουκαλα στο 60αρι το φυτεμενο που εχω κ απλα εσπασα τη γραμμη σε 2 κ ριχνω καμια 15αρια φυσαλιδες το λεπτο στο μικρο. Απο λιπασματα παντως αυτα ριχνω κ στο μεγαλο + iron κ πανε τραινο (θα ανεβουν κ φωτο απ αυτο καποια στιγμη). Έγινε επεξεργασία 2 Νοεμβρίου 2015 - Antonis K Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 2 Νοεμβρίου 2015 #7 Share 2 Νοεμβρίου 2015 Πολυ ομορφο μπράβο. Εγω απο λιπανση σε τοσο λιγα λιτρα θα εβαζα μονο seachem flourish (γενικο) στην κανονικη αναλογια του δια 6 ημερες. Οσο για της γαριδες οπως σου ειπα παρα πολυ ευκολες και γρηγορα θα δεις μικρα ( βαλε μια αγγελια να τις παρεις και σε σωστη τιμη απο συνχομπιστα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Νοεμβρίου 2015 #8 Share 2 Νοεμβρίου 2015 Τα λιπασματα σκεφτηκα να τα ελλατωσω αργοτερα γιατι ειχα διαβασει οτι οι γαριδες την ακουνε λιγο. Απο CO2 υπαρχει μπουκαλα στο 60αρι το φυτεμενο που εχω κ απλα εσπασα τη γραμμη σε 2 κ ριχνω καμια 15αρια φυσαλιδες το λεπτο στο μικρο. Απο λιπασματα παντως αυτα ριχνω κ στο μεγαλο + iron κ πανε τραινο (θα ανεβουν κ φωτο απ αυτο καποια στιγμη). Οταν εχεις παροχη co2 θα πρεπει να δινεις στα φυτα σου ολα τα λιπασματα γιατι θα ανεβουν και οι αναγκες θρεπτικων στα φυτα και θα σου βγαλουν ελλειψεις. Οι red cherry δεν εχουν τρελο προβλημα με τα λιπασματα,εγω στο 40αρι που εχω cherry,ριχνω τα παντα απο λιπασματα και στις κανονικες τους δοσεις και οι γαριδες δεν καταλαβαινουν τιποτα.Ομως θα πρεπει να τηρεις τις εβδομαδιαιες αλλαγες νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosgial 2 Νοεμβρίου 2015 #9 Share 2 Νοεμβρίου 2015 για να καταλαβω το πουλας ή ψαχνεις τετοιο ενυδρειο? αν το πουλας ποσο? Sent from my GT-I9301I using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Νοεμβρίου 2015 #10 Share 2 Νοεμβρίου 2015 (edited) για να καταλαβω το πουλας ή ψαχνεις τετοιο ενυδρειο? αν το πουλας ποσο? Sent from my GT-I9301I using Tapatalk Το ενυδρειο ειναι δικο του και κανει παρουσιαση,δεν το πουλαει. Έγινε επεξεργασία 2 Νοεμβρίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosgial 3 Νοεμβρίου 2015 #11 Share 3 Νοεμβρίου 2015 Το ενυδρειο ειναι δικο του και κανει παρουσιαση,δεν το πουλαει.ααα και νε παραξενεψε λιγακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 6 Νοεμβρίου 2015 Author #12 Share 6 Νοεμβρίου 2015 Eκανα εχτες μερικες μετρησεις στο νερο. Λοιπον Fluval stratum + CO2 = ph6!!!!!!! (Με νερο βρυσης 7,5) Εκανα μια αλλαγη νερου , μειωσα λιγο το Co2 κ με το ζορι εφτασε 6,5. Ζωντανα θα αργησουν να μπουν οποτε δεν ανυσυχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 28 Νοεμβρίου 2015 Author #13 Share 28 Νοεμβρίου 2015 photo update νομιζω καλα παει μετα απο 1 μηνα. Αυριο μπαινει μπολι κ τη δευτερα σαλιγκαρια zebra. Και λογικα αν οι μετρησεις ειναι οκ μεσα στη βδομαδα κ οι red cherry. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 28 Νοεμβρίου 2015 #14 Share 28 Νοεμβρίου 2015 άψογος...θα έλεγα οταν βάλεις μπόλι να βάλεις την ίδια μερα και τα σαλιγκάρια για να σου κρατήσουν την βιολογία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 29 Νοεμβρίου 2015 #15 Share 29 Νοεμβρίου 2015 photo update νομιζω καλα παει μετα απο 1 μηνα. Αυριο μπαινει μπολι κ τη δευτερα σαλιγκαρια zebra. Και λογικα αν οι μετρησεις ειναι οκ μεσα στη βδομαδα κ οι red cherry. Μην βαζεις zebra θα σου γεμισουν το ενυδρειο αυγα τα οποια δεν θα μπορεις να τα αποκολλησεις(επισης τα αυγα για να εκκολαφθουν θελουν υφαλμηρο νερο).Θα σου προτεινα να βαλεις ramshorn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 2 Δεκεμβρίου 2015 Author #16 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Τελικα δεν εβαλα σαλιγκαρια. Μπηκε μπολι και μια δεκαδα Red Cherry 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 14 Φεβρουαρίου 2016 Author #17 Share 14 Φεβρουαρίου 2016 4 μήνες μετα το στήσιμο και μετα απο βαρβατο κουρεμα. οι red cherry γεννησανε και υπαρχουν μερικα νεαρα γαριδακια μεσα. Τα φυτα πανε τραινο με μονο προβλημα λιγη staghorn που αρχιζει να υποχωρει ομως. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Φεβρουαρίου 2016 #18 Share 14 Φεβρουαρίου 2016 Μια χαρα σε βρισκω. Πολυ ομορφο. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 14 Φεβρουαρίου 2016 #19 Share 14 Φεβρουαρίου 2016 Πολύ όμορφο, μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marich 16 Φεβρουαρίου 2016 #20 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ ωραίο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 16 Φεβρουαρίου 2016 #21 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Ζούγκλα έχει γίνει, τυχερές οι γαριδούλες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 17 Φεβρουαρίου 2016 #22 Share 17 Φεβρουαρίου 2016 Aντώνη πολύ όμορφο! Πράγματι οι γαρίδες είναι σε οργασμό xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 17 Φεβρουαρίου 2016 #23 Share 17 Φεβρουαρίου 2016 4 μήνες μετα το στήσιμο και μετα απο βαρβατο κουρεμα. οι red cherry γεννησανε και υπαρχουν μερικα νεαρα γαριδακια μεσα. Τα φυτα πανε τραινο με μονο προβλημα λιγη staghorn που αρχιζει να υποχωρει ομως. Μικρος παραδεισος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 19 Φεβρουαρίου 2016 #24 Share 19 Φεβρουαρίου 2016 Φιλέ μου ζουγκλιτσα έγινε. Πολύ όμορφα. Το πράσινο φόντο τι είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 19 Φεβρουαρίου 2016 Author #25 Share 19 Φεβρουαρίου 2016 Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια. Παρασκευα το φοντο ειναι χαρτονι, δεξια απο τη ριζα μαυρο κ αριστερα ασπρο. Απλα λογω αντανακλασης του πρασινου απο τα φυτα φαινεται ετσι στη φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος