Οι ιππόκαμποι είναι κάτι το συναρπαστικό για ένα ενυδρείο και είναι περιζήτητο από πολλούς χομπίστες. Υπάρχουν περίπου 35 γνωστά είδη των οποίων σε αρκετά έχει μειωθεί ο πληθυσμός τους αισθητά πράγμα που οφείλεται στην παράνομη αλιεία αλλά και για διάφορους ιατρικούς σκοπούς στην Άπω Ανατολή. Είναι ήρεμα ζώα τα οποία δεν θα ενοχλήσουν κάποιο άλλο. Το πιθανότερο μάλιστα είναι να ενοχληθούν γι'αυτό κιόλας προτιμάμε species tank.
Ίσως το πιο μοναδικό και ασυνήθιστο χαρακτηριστικό της βιολογίας στους ιππόκαμπους είναι το γεγονός ότι είναι το αρσενικό και όχι το θηλυκό μείνει έγκυος. Όταν ωριμάσει, το αρσενικά αναπτύσσει ένα σάκο κάτω από την κοιλιά του, που είναι γνωστή ως η θήκη γόνου. Το θηλυκό τοποθετεί στην θήκη του αρσενικού τα αυγά. Το πλακούντα υγρό που υπάρχει στον σάκο απομακρύνει τα απόβλητα και εφοδιάζει τα αυγά με οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες. Η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, αυτό το υγρό γίνεται σταδιακά παρόμοιο με τις γύρω συνθήκες του θαλασσινού νερού, έτσι ώστε όταν οι νέοι ιππόκαμποι γεννηθούν η μεταβολή της αλατότητας δεν είναι υπερβολικά μεγάλη. Οι απόγονοι θα είναι πλήρως ανεξάρτητοι μετά τη γέννησή τους και να φροντίσουν τον εαυτό τους. Δεν έχει να βρούμε κάποιες ουσιαστικές διαφορές μέχρι περίπου 6 μηνών. Πιο αισθητή διαφοροποίηση θα δούμε κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος όπου το πρωκτικό πτερύγιο του θηλυκού θα είναι λίγο μεγαλύτερο από του αρσενικού, και θα πρέπει να μπορούμε πλέον να διακρίνουμε τον σάκο που υπάρχει στην αρσενικό.
Είναι ένα μεγάλο θέμα για του ιππόκαμπους το οποίο έχει να κάνει με το αν είναι αναπαραγωγής η άγριοι. Στην πρώτη περίπτωση θα δεχτούν κατεψυγμένη όπως mysis shrimp και brine shrimp. Αν ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία θα χρειασθούν ζωντανή τροφή όπως π.χ αρτέμια και κωπήποδα.
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς προβολή
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος