Αν και τα νεαρά είναι “γλυκούλια”, όσο μεγαλώνουν γίνονται πολεμόχαρα. Ως εκ τούτου είναι καλύτερα να μην φιλοξενούνται με ήσυχα ψάρια, εκτός εάν το ενυδρείο είναι μεγάλο και τοποθετηθούν τελευταία. Έχει αποδειχθεί πως ένα κοπαδάκι μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των κοραλλιών με την έκκριση θρεπτικών ουσιών υπό τη μορφή αζωτούχων αποβλήτων και με την αύξηση της κυκλοφορίας ανάμεσα στα κλαδιά των κοραλλιών.
Εύκολο ψάρι που τρώει όλες τις τροφές που θα του προσφερθούν. Στη φύση τρέφεται ως επί το πλείστον με νηματοειδή φύκια, άλγες και κωπήποδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις τρέφεται επίσης με υδρόζωα, αυγά ψαριών και μικρά καρκινοειδή.
Ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους σε βάθη από 1 έως 10 μέτρα, ανάμεσα στα κλαδιά διάφορων κοραλλιών, χωρίς να απομακρύνεται από το κοράλλι του περισσότερο από ένα μέτρο. Όταν απειληθούν κρύβονται αμέσως ανάμεσα στα κλαδιά των κοραλλιών τους. Δημιουργούν συχνά σταθερές ομάδες από 3 έως 25 άτομα. Απαντώνται επίσης και ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Σε ορισμένα ενήλικα οι λευκές λωρίδες γίνονται πιο σκοτεινές.
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς προβολή
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος