Είναι ένα από τα ανθεκτικότερα είδη του γένους και γενικά δεν είναι τόσο επιθετικό. Παρόλο που συνήθως δεν ενοχλεί τα περισσότερα σκληρά κοράλλια, αποτελεί πιθανή απειλή για τα είδη που έχουν μεγάλους πολύποδες και περιστασιακά θα ενοχλεί μαλακά κοράλλια και ζωανθίδες.
Θα δεχτεί όλες τις τροφές που θα του προσφερθούν. Στη βασική του διατροφή θα πρέπει να υπάρχουν τροφές που να περιέχουν Spirulina, και καλό θα ήταν να του προσφέρουμε λαχανικά (π.χ. βρασμένο σπανάκι ή μπρόκολο) και αποξηραμένα φύλλα μακροφυκών (nori). Στη φύση τρέφεται κυρίως με άλγες και οργανικά σωματίδια σε αποσύνθεση, συμπεριλαμβανομένων ζωικών και φυτικών αποβλήτων, βακτηρίων, και άλλων συναφών μικροοργανισμών.
Ζει σε υφάλους σε βάθη από 1 μέχρι 30 μέτρα και αναπτύσσει χαρέμια αποτελούμενα από ένα αρσενικό και δύο με τέσσερα θηλυκά. Μοιάζει πολύ με το Centropyge flavipectoralis αλλά τα ξεχωρίζουμε από το θωρακικό πτερύγιο, που στο C. flavipectoralis είναι κίτρινο ενώ στο C. multispinis μαύρο. Στις Μαλδίβες υπάρχει μια ιδιαίτερη χρωματική ποικιλία σε πορτοκαλί, κίτρινες και καφέ αποχρώσεις.
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς προβολή
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος