griffin_23 16 Οκτωβρίου 2005 #1 Share 16 Οκτωβρίου 2005 Το θέμα για το αν τα σαλιγκάρια θα πρέπει να υπάρχουν στο ενυδρείο μας έχει συζητηθεί πολλές φόλες από όλους τους παλιούς χομπίστες. Προσωπικά πιστεύω ότι όταν ο αριθμός τους είναι ελεγχόμενος δεν μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στο ενυδρείο. Παρακάτω θα σας δείξω μια ιδέα μου για το πώς να απαλλαγείτε από τον μεγαλύτερο αριθμό σαλιγκαριών από το ενυδρείο σας. όπως μπορείτε να δείτε στο ενυδρείο μου είχα τεράστιο πρόβλημα. Τόσο μεγάλο που ακόμα και την ημέρα τα σαλιγκάρια έκοβαν βόλτες. Αν είστε μακαρονάς παράγγειλε από το Benvenuto μια μακαρονάδα ώστε να χρησιμοποιήσετε το κυπελλάκι από το τυρί .( Όχι δεν είμαι μέτοχος της εταιρία απλά είμαι μακαρονάς και το Benvenuto κάνει πολύ καλές μακαρονάδες ) πρώτα κάνετε μερικές μικρές τρύπες στο καπάκι ώστε να περνάνε τα σαλιγκάρια αλλά όχι και τα ψαριά. Μετά βάζετε μέσα λίγη τροφή ώστε να τα δελεάσετε και το βράδυ αφού κλείσουν τα Φώτα βυθίστε το κυπελλάκι στην άμμο ή το χαλίκι μέχρι επάνω ώστε να διευκολύνεται τα σαλιγκάρια να μπουν μέσα. Τέλος το πρωί βγάζετε το κυπελλάκι με τα παγιδευμένα σαλιγκάρια. Η τελευταία φωτογραφία είναι μετά από 3 συνεχόμενα βράδια. Μέσα σε 3 μέρες δεν είχε μείνει σχεδόν τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThDam 16 Οκτωβρίου 2005 #2 Share 16 Οκτωβρίου 2005 Καλό και πρακτικό..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 16 Οκτωβρίου 2005 #3 Share 16 Οκτωβρίου 2005 Καλό και πρακτικό..... 2540[/snapback] Καλό πρακτικό...αλλά πανάκριβο! Ξέρεις πόσο έχει μια μακαρονάδα στο Benvenuto?Αγοράζω Juwel Rio 400 κομπλέ με το χαλίκι του και ανακλαστήρες στις λάμπες..... Χωρίς πλάκα τώρα η πατέντα του Λευτέρη (Griffin) είναι η πλέον αξιόπιστη και οικονομική που βοηθάει αρκετά άν τα σαλιγκάρια έχουν γίνει ποιό πολλά από το χαλίκι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caesars 16 Οκτωβρίου 2005 #4 Share 16 Οκτωβρίου 2005 Καλό πρακτικό...αλλά πανάκριβο!Ξέρεις πόσο έχει μια μακαρονάδα στο Benvenuto?Αγοράζω Juwel Rio 400 κομπλέ με το χαλίκι του και ανακλαστήρες στις λάμπες..... Χωρίς πλάκα τώρα η πατέντα του Λευτέρη (Griffin) είναι η πλέον αξιόπιστη και οικονομική που βοηθάει αρκετά άν τα σαλιγκάρια έχουν γίνει ποιό πολλά από το χαλίκι.... 2546[/snapback] Aξιος Λευτερη! Παντως οσοι εχετε ισχυρες αντλιες μην ανησυχειτε, τα σαλιγκαρια τα ρουφανε οι αντλιες και τα μαζευετε μετα απο το sump η το φιλτρο Επισης, τα γατακια τρωνε σαλιγκαρια, τα δικα μου κανουν παρτυ!!! Α! κατι ακομα - η εισαγωγη σαλιγκαριων στο ενυδρειο μειωνεται κατα πολυ αν πλυνετε τα φυτα σε νερο τρεχουμενο με ισχυρη ροη (παιρνει τα πολλα) και μετα τα βαλετε για λιγο σε νερο με μικρη διαλυση αλατιου ... Δημητρη, τι να το κανεις το Juwel, η αντλια του ειναι για γατακια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος