panstelios22 22 Σεπτεμβρίου 2011 #1 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Το αποφάσισα και ευτυχώς έχω και την σύμφωνη γνώμη της γυναίκας μου Θα φτιάξω ένα κύβο που θα φιλοξενήσει μόνο ένα είδος καβούρια. Θέλω να φτιάξω ένα κύβο 50x50x50 cm στον οποίο θα έχω την στάθμη του νερού στα 30 cm. Η διακόσμιση θα βγαίνει πάνω από την επιφάνεια ώστε να έχουν τα καβουράκια την επιλογή της στεριάς. Ο κύβος θα είναι κλειστός από πάνω για να αποφύγουμε τις αποδράσεις. Στο www.theaquatools.com με 6mm τζάμι βγάζει safety factor 3.6 (very safe). Θα χρειαστώ κόντρες? Κάτω θα βάλω εσωτερικά περιμετρικά κόντρες πλάτους 3 cm για ασφάλεια. Πάνω να βάλω? Και αν θα βάλω πόσο πλάτος να έχουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 22 Σεπτεμβρίου 2011 #2 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Μην βάλεις επάνω κόντρες, για 30 cm. γέμισμα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται για αυτή την κατασκευή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 96 22 Σεπτεμβρίου 2011 #3 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 τι καβούρια θα βάλεις μια πολύ καλή επιλογή είναι τα halloween crabs είναι πολύ εύκολα στην διατήρηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 22 Σεπτεμβρίου 2011 Author #4 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Κύπρο δεν βρίσκεις ότι θέλεις..... Δύσκολα τα πράγματα. Είδα σήμερα το πρωί στο πετ σοπ μερικά και μου ρθε η ιδέα. Ανοιξα τόπικ για αναγνώριση τους, δες αν μπορείς να βοηθήσεις. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=67369 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 22 Σεπτεμβρίου 2011 Author #5 Share 22 Σεπτεμβρίου 2011 Ένα άλλο πρόβλημα που σε απασχολεί είναι η ψύξη το καλοκαίρι. Και να βάλω ανεμιστηράκι λόγο του ύψους που θα απέχει από το νερό δεν θα κάνει την δουλειά που πρέπει. Το ανεμιστηράκι θα βρίσκεται τουλάχιστον 15 πόντους ψηλότερα από το νερό. Προτείνετε κάτι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 23 Σεπτεμβρίου 2011 Author #6 Share 23 Σεπτεμβρίου 2011 Άλλαξαν τα πλάνα. Τελικά το ενυδρείο θα γίνει 75x35x50 cm. Κόπηκαν ήδη τα γυαλλία. Τελικά θα βάλω και πάνω κόντρες, μόνο μπροστά και πίσω. Μπόρει κάποια φάση να θέλω να βάλω κάτι άλλο στο ενυδρείο και καλύτερα να έχω την επιλογή να το γεμίσω μέχρι πάνω. Όσο αφορα την ψύξη το καλοκαίρι προς το παρόν η λύση θα είναι μια αεραντλία και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 30 Σεπτεμβρίου 2011 Author #7 Share 30 Σεπτεμβρίου 2011 Την Δευτέρα κολλήθηκε το ενυδρείο. Τετάρτη και Πέμπτη οι κόντρες. Έφτιαξα και την βάση του από ξύλο ιρόκο που είχα σπίτι. Μάζεψα όλα τα υλικά (πέτρα γκρίζα καρύστου, ξυλόριζες και μαύρο χαλικάκι) και τον εξοπλισμό και ανυπομωνώ να ξυπνήσω αύριο το πρωί να το στήσω. Ελπίζω κατά την δοκιμή του ενυδρείου να μην χάνει από κάπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billias 1 Οκτωβρίου 2011 #8 Share 1 Οκτωβρίου 2011 καλο γέμιστο - καλο γέμιστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 1 Οκτωβρίου 2011 #9 Share 1 Οκτωβρίου 2011 Καλογέμιστο αλλά τσέκαρε την βάση που θα βάλεις το ενυδρείο, στην δοκιμή γέμισε το ενυδρείο στο 90 τοις εκατό για να είσαι σίγουρος για αργότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 1 Οκτωβρίου 2011 #10 Share 1 Οκτωβρίου 2011 Μπράβο, καλογέμιστο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 2 Οκτωβρίου 2011 Author #11 Share 2 Οκτωβρίου 2011 Στήθηκε το ενυδρείο Τοποθετήθηκε κάτω από το ενυδρείο πυκνή πολυστερίνη 2cm. Επίσης έβαλα πολυστερίνη και στον πάτο του ενυδρείου για να μην πατάνε οι πέτρες στο γυαλλί. Στοίβασα τις πέτρες, έβαλα 2 ρίζες και 6 kg μαύρο χαλικάκι 1-2 mm. Έβαλα το φίλτρο χαμηλά και το σπρέι μπαρ να βλέπει προς τα πάνω και έτσι έχω ανατάραξη της επιφάνειας χωρίς φασαρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 2 Οκτωβρίου 2011 Author #12 Share 2 Οκτωβρίου 2011 Καλογέμιστο αλλά τσέκαρε την βάση που θα βάλεις το ενυδρείο, στην δοκιμή γέμισε το ενυδρείο στο 90 τοις εκατό για να είσαι σίγουρος για αργότερα. Ευχαριστώ. Η βάση δοκιμάστηκε προσωπικά από εμένα. Βγήκα πάνω, είμαι 90 kg, και δεν κατάλαβε τίποτα. Η βάση πατάει πάνω στα πόδια και έτσι δεν νομίζω να έχω πρόβλημα . Στην αρχή είχα ενδιασμούς να την κάνω από ξύλο αλλά βλέποντας το RIO 125 που απλά πατάει σε 3 κομμάτια μελαμίνης (δεξιά, αριστερά και πίσω) μου έφυγε η οποιαδήποτε ανυσηχία. Στο ενυδρείο μπήκαν 65 λίτρα νερό. Και 60 kg υλικά να έβαλα είμαι εντάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 3 Οκτωβρίου 2011 #13 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Θα ερθω να τη δοκιμασω προσωπικα τη βαση εγω Στέλιο!! Υποσχομαι με την πρωτη επισκεψη μου κάτω, ελπιζω συντομα, να ερθω... και οχι με αδεια χερια!! Ξερεις εσυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 3 Οκτωβρίου 2011 Author #14 Share 3 Οκτωβρίου 2011 Θα ερθω να τη δοκιμασω προσωπικα τη βαση εγω Στέλιο!! Υποσχομαι με την πρωτη επισκεψη μου κάτω, ελπιζω συντομα, να ερθω... και οχι με αδεια χερια!! Ξερεις εσυ. Καλώς να ορίσεις. Σε περιμένω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος