lagoudos 19 Αυγούστου 2011 #1 Share 19 Αυγούστου 2011 οπως γραφει και ο τιτλος εχει πρασινισει η αμμος μου πως το αντιμετωπιζουμε?τα φωτα τα αναβω μονο 8ωρες και δεν το βλεπει ο ηλιος Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 19 Αυγούστου 2011 #2 Share 19 Αυγούστου 2011 αυτο το προβλημα αντιμετωπιζω τωρα. βαλε φωτο να δουν οι ποιο εμπειροι αν ειναι πρασινη αλγη ή κυανοβακτηριδιο... δες το προβλημα μου σε αυτο το να δεις αν ειναι το ιδιο... link http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...F5+%E1%EB%E3%E7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 19 Αυγούστου 2011 #3 Share 19 Αυγούστου 2011 τι εκανα εγω ..... αλλαγη νερου 50% σκεπασμα του ενυδρειου με μια κουβερτα (συσκοτιση ) για 4 μερες ταισμα μια φορα την ημερα ( ελαχιστο ) και καθαρισε . μετα ανοιγμα τα φωτα με λιγοτερη διαρκεια 6 ωρες την μερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Αυγούστου 2011 #4 Share 19 Αυγούστου 2011 τι εκανα εγω ..... αλλαγη νερου 50% σκεπασμα του ενυδρειου με μια κουβερτα (συσκοτιση ) για 4 μερες ταισμα μια φορα την ημερα ( ελαχιστο ) και καθαρισε . μετα ανοιγμα τα φωτα με λιγοτερη διαρκεια 6 ωρες την μερα Και να προσθέσω σε αυτά που λέει ο minoas ρύθμιση της κυκολφορίας σου να κτυπά σωστά ωτσε να μην υπάρχουν πολλές "νεκρές" περιοχές Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 19 Αυγούστου 2011 #5 Share 19 Αυγούστου 2011 σωκρατη θα ηθελα να σε ρωτησω κατι πανω σε αυτο.. νεκρες περιοχες το ακουω συνεχεια αυτο, αλλα πως μπορει καποιος να διαπιστωσει ποιο σημειο του ενυδρειου εχει νεκρη περιοχη? πως μπορει να επιτευχθει αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Αυγούστου 2011 #6 Share 19 Αυγούστου 2011 σωκρατη θα ηθελα να σε ρωτησω κατι πανω σε αυτο.. νεκρες περιοχες το ακουω συνεχεια αυτο, αλλα πως μπορει καποιος να διαπιστωσει ποιο σημειο του ενυδρειου εχει νεκρη περιοχη? πως μπορει να επιτευχθει αυτο? Αρκετά δύσκολο ,απλά νά σου πώ οτι πρίν καιρό είχα παρουσίασει πράσινη αλγη στην άμμο στο ξέφωτο του ενυδρείου αυτού http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=53394&hl= έκανα αλλαγές νερού πρόσεξα την ποσότητα των τροφών και το αριστερό spraybay του DOLPHIN το έδωσα κατευθυνση προ την άμμο και πράγματι μετά από λίγο καιρό όλος αυτός ο συνδυασμός ενεργειών μου έδωσε αποτελέσματα. Εμείς είμαστε αφρικάνοι ,γλυκά νερά , παρακολουθούμε την κατάσταση του ενυδρείου μας και ανάλογα ποια περιοχή χρειάζεται ( παράδειγμα η άλγη) κυκλοφορία παίζουμε με τα spraybar ή με κάποιον κυκολοφορητή αυτοί που έχουν ΤΟ πρόβλημα είναι οι φίλοι μας οι reefades Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 19 Αυγούστου 2011 #7 Share 19 Αυγούστου 2011 Αρκετά δύσκολο ,απλά νά σου πώ οτι πρίν καιρό είχα παρουσίασει πράσινη αλγη στην άμμο στο ξέφωτο του ενυδρείου αυτού http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=53394&hl= έκανα αλλαγές νερού πρόσεξα την ποσότητα των τροφών και το αριστερό spraybay του DOLPHIN το έδωσα κατευθυνση προ την άμμο και πράγματι μετά από λίγο καιρό όλος αυτός ο συνδυασμός ενεργειών μου έδωσε αποτελέσματα. Εμείς είμαστε αφρικάνοι ,γλυκά νερά , παρακολουθούμε την κατάσταση του ενυδρείου μας και ανάλογα ποια περιοχή χρειάζεται ( παράδειγμα η άλγη) κυκλοφορία παίζουμε με τα spraybar ή με κάποιον κυκολοφορητή αυτοί που έχουν ΤΟ πρόβλημα είναι οι φίλοι μας οι reefades στο παρακατω σκιτσο διαγραμματιζεται το φιλτρο μου (eheim 2215 classic) και θα ηθελα να σε ρωτησω σαν ποιο εμπειρος αν το εχω τοποθετησει καλα ωστε να εχω καλη κυκλοφορια...γιατι δε βλεπω να συφοναρει τις ακκαθαρσιες οι οποιες επηρρεαζουν αρκετα την αλγη.....σε ενυδρειο 90λιτρων. ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 19 Αυγούστου 2011 #8 Share 19 Αυγούστου 2011 στο παρακατω σκιτσο διαγραμματιζεται το φιλτρο μου (eheim 2215 classic) και θα ηθελα να σε ρωτησω σαν ποιο εμπειρος αν το εχω τοποθετησει καλα ωστε να εχω καλη κυκλοφορια...γιατι δε βλεπω να συφοναρει τις ακκαθαρσιες οι οποιες επηρρεαζουν αρκετα την αλγη.....σε ενυδρειο 90λιτρων. ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 19 Αυγούστου 2011 #9 Share 19 Αυγούστου 2011 στο παρακατω σκιτσο διαγραμματιζεται το φιλτρο μου (eheim 2215 classic) και θα ηθελα να σε ρωτησω σαν ποιο εμπειρος αν το εχω τοποθετησει καλα ωστε να εχω καλη κυκλοφορια...γιατι δε βλεπω να συφοναρει τις ακκαθαρσιες οι οποιες επηρρεαζουν αρκετα την αλγη.....σε ενυδρειο 90λιτρων. ευχαριστω! Eγώ πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα αν τοποθετούσες την είσοδο στην πίσω αριστερή γωνία..έτσι όπως το έχεις στην αριστερή σου πλευρά δεν υπάρχει επαρκή ροή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Αυγούστου 2011 #10 Share 19 Αυγούστου 2011 (edited) O vag εχει δίκιο πίσω η είσοδος και η έξοδος να συνδεθεί με το spraybar το οποίο θα βεντουζαριστεί στη στενή πλευρά του ενυδρείου και να "βλέπει " το μήκος και βέβαια να στέλλει και το νερό στο μήκος .Απο κεί και πέρα προσανατόλισε το spraybar σου ανάλογα. Έγινε επεξεργασία 19 Αυγούστου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lagoudos 27 Αυγούστου 2011 Author #11 Share 27 Αυγούστου 2011 παιδες να και μια φωτο απο την αλγη sorry για την καθυστεριση αλλα τρεξιματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
lagoudos 27 Αυγούστου 2011 Author #12 Share 27 Αυγούστου 2011 καποια απαντηση απο πιο εμπιρους ρε παιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 27 Αυγούστου 2011 #13 Share 27 Αυγούστου 2011 (edited) εκανες συσκοτιση στο ενυδρειο για μερικες μερες οπως ειπαμε ποιο πανω ? http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=583796 Έγινε επεξεργασία 27 Αυγούστου 2011 - minoas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 27 Αυγούστου 2011 #14 Share 27 Αυγούστου 2011 Και η μεθοδος του kalmichalis αλλα χωρις σπραυ μπαρ δηλαδη σαν κλασσικο εσωτερικο σαμπ και του κυριου Σωκρατη με σπραυ μπαρ δημιουργουν ενα κυκλικο ρευμα. Δηλαδη το ενα απο δεξια προς αριστερα και το αλλο απο πανω προς τα κατω, το θεμα βεβαια περαν της σωστης κυκλοφοριας να επιδιωξουμε το να εχουμε σωστη αναταραξη της επιφανειας για να εχουμε και σωστη οξυγωνοση του νερου! Κατα τα αλλα ο φιλος minoas ειπε τα υπολοιπα. Κανε και ενα καθαρισμο στα μηχανικα φιλτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lagoudos 27 Αυγούστου 2011 Author #15 Share 27 Αυγούστου 2011 από σήμερα ξεκίνησα την συσκότιση,το έχω καλύψει με μια κουβέρτα.έχω βάλει spraybar οριζόντια βέβαια.το φίλτρο το καθάρισα πριν 4μερες.συσκότιση για πόσες μέρες?τελικά είναι άλγη η κυανοβακτυριο?ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minoas 27 Αυγούστου 2011 #16 Share 27 Αυγούστου 2011 από σήμερα ξεκίνησα την συσκότιση,το έχω καλύψει με μια κουβέρτα.έχω βάλει spraybar οριζόντια βέβαια.το φίλτρο το καθάρισα πριν 4μερες.συσκότιση για πόσες μέρες?τελικά είναι άλγη η κυανοβακτυριο?ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις!! δες εαν εχει καθαρισει καθολου μετα απο 3 μερες και αν δεις οτι εχει μεινει εστω και λιγο κρατα 1-2 μερες ακομα συσκοτιση . Φαγητο ελαχιστο ( μια φορα τη μερα ) και ξανα σκεπασμα το ενυδρειο Εκανες καμια αλλαγη νερου ? Εαν του κανεις μια γερη αλλαγη ( 40-50% ) θα το βοηθησεις το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Αυγούστου 2011 #17 Share 27 Αυγούστου 2011 Κρατα το 4 μερες κλειστο με κουβερτα,δεν ανοιγεις για κανενα λογο,ουτε για ταισμα.Μετα τις 4 μερες ανοιγεις,κανεις σκουπα βυθου στα σημεια που ειχες το κυανοβακτηριο για να τραβιξεις το νεκρο,με προσοχη ομως μη το διαλησεις παντου γιατι μετα θα εχεις παλι προβλημα,κανεις μια αλλαγη νερου το λιγοτερο 50% και αλλαζεις και το ενυδρειακο βαμβακι στο φιλτρο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 27 Αυγούστου 2011 #18 Share 27 Αυγούστου 2011 καλο ειναι παντως να βαλεις μια φωτο για να δουμε πως εβαλες το σπραυ μια που το σημαντικοτερο ειναι η ολη σωστη κυκλοφορια του νερου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος