Jump to content

Μικροοργανισμόι στο Βιολογικο φιλτρο?

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά..Σήμερα έκανα καθαρισμο στο εξωτερικό φίλτρο και παρατήρησα στο τελευταίο level του φίλτρου (πάτο) πως υπήρχαν 3ς οργανισμοί..στην αρχή νόμιζα πως ήταν ψαράκια frys που απορροφήθηκαν από τον σωλήνα αλλα μετά παρατήρησα τα πολλά τους πόδια και την μυτερή τους διπλή ουρα..ποστάρω και κάτι φωτογραφίες από κινητό αλλα μην φανταστείτε πως θα καταλάβετε από τις φωτό γιατί είναι χαλια η ανάλυση σε κοντινά..Μπορεί κάποιος να με πληροφόρηση τι είναι αυτά που ζουν εκεί μέσα?

post-41505-1304243184_thumb.jpgpost-41505-1304243201_thumb.jpgpost-41505-1304243213_thumb.jpgpost-41505-1304243225_thumb.jpg

Κανείς??? Το θεωρό λιγο ψιλό ΣΟΣ το θεμα..Καπιος καλός άνθρωπος ας μου απαντήσει!! :)

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω απο τις fotos είναι λίγο θολές.

Δεν είναι γαριδούλες;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω απο τις fotos είναι λίγο θολές.

Δεν είναι γαριδούλες;

Oxi..δεν ειναι γαριδουλες!! δεν εχω γαριδες μεσα...!!

Ναι ειναι θολες..

Αλλα ας προσπαθησω να περιγραψω ξανα τους συγκεκριμένους οργανισμούς..

Λοιπόν στρογγυλό κεφάλι με ματια..

μακρύ σκελετό σαν σαρανταποδαρούσα..περίπου 8 πόδια με μυτερή διπλή ουρα σαν σκορπιό..μικρό και διαφανες.

μια προσπάθεια σχεδίασης του οργανισμού.

post-41505-1304249272_thumb.jpg

Εισαι σίγουρος ότι έχει 4 ζεύγη ποδιών και διπλή ουρά;

Μηπως έχει τρία ζεύγη ποδιών;

Μοιαζει με κατι τέτοιο; Stonefly-nymph.jpg

Έγινε επεξεργασία - Astra

δεν θυμάμαι ακριβώς..ξέρεις τι είναι?? αν μου δόσης κάποια στοιχεια θα ψάξω στο internet και αν δω φωτογραφία θα μπορώ να confirm

Μοιαζει με κατι τέτοιο; Stonefly-nymph.jpg

ΝΑΙ!! αλλα μικρο σαν fry και διαφανες..

αρχισα και αχωνουμαι τωρα...

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανυσηχιας :) Πιθανότατα πρόκειται για προνύμφη κάποιου λεπιδόπτερου.

Η συγκεκριμένη που σου έδειξα είναι της γνωστής μας λιβελλούλας, σε σένα κάτι ειδε το ενυδρείο, του άρεσε ( :) ) και γέννησε εκεί.

Τα πλασματάκια αυτά είναι εντελώς ακίνδυνα για τα ψάρια. Καθονται συνήθως σε σημεία με υψηλή οξυγόνωση και κυκλοφορία για να τρώνε μικροάλγες απο το νερό.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανυσηχιας :) Πιθανότατα πρόκειται για προνύμφη κάποιου λεπιδόπτερου.

Η συγκεκριμένη που σου έδειξα είναι της γνωστής μας λιβελλούλας, σε σένα κάτι ειδε το ενυδρείο, του άρεσε ( :) ) και γέννησε εκεί.

Τα πλασματάκια αυτά είναι εντελώς ακίνδυνα για τα ψάρια. Καθονται συνήθως σε σημεία με υψηλή οξυγόνωση και κυκλοφορία για να τρώνε μικροάλγες απο το νερό.

εχειςς κάποια λατινική ονομασία? έτσι ώστε να το confermaro ? να δω δηλαδή τα μικρά πως είναι για να "ταυτοπιοισο" ακριβώς.

Επίσης η τοποθεσία που τα βρήκα είναι πολύ παράξενη..

Ακριβώς ποιο είδος ειναι δεν ξέρω να σου πω, αρα δεν μπορώ να σου πω και λατινική ονομασία.Το πλασματάκι της φωτογραφίας μπορείς να το ψάξεις σαν dragonfly fry.

Πάντως είναι ακίνδυνα και λίγο χαριτωμένα :)

Ακριβώς ποιο είδος ειναι δεν ξέρω να σου πω, αρα δεν μπορώ να σου πω και λατινική ονομασία.Το πλασματάκι της φωτογραφίας μπορείς να το ψάξεις σαν dragonfly fry.

Πάντως είναι ακίνδυνα και λίγο χαριτωμένα :)

Το ξερω το Πλασματακι! :) τα σπορια του δεν ξανα ειδα :PPP Nα σε καλα , με χαλαρωσες τωρα!

ok...Βρήκα τις πληροφορίες που χρειαζόμουν

DamselflyLarvaeWatershed36.200a.jpg

Dragonfly+life+cycle.jpg

Κάποια δικά μου βιντεάκια...

Κάποια δικά μου βιντεάκια...

Εκανα λάθος δηλαδή που τα αφαίρεσα??!! :thumbup:

Εκανα λάθος δηλαδή που τα αφαίρεσα??!! :thumbup:

Αν ήταν προνύμφες λιβελούλας, είναι σαρκοφάγα και μπορεί να αρπάξει νεογέννητα ψαράκια. Παρ'όλα αυτά εγώ δε θα συνιστούσα να τα βγάζουμε... Μέσα στον κύκλο ζωής του ενυδρείου μας είναι κι αυτά. Μερικές φωτογραφίες από τις δικές μου λιβελούλες:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=18487

Aquarium029_resize.jpg

Aquarium032_resize.jpg

Αν ήταν προνύμφες λιβελούλας, είναι σαρκοφάγα και μπορεί να αρπάξει νεογέννητα ψαράκια. Παρ'όλα αυτά εγώ δε θα συνιστούσα να τα βγάζουμε... Μέσα στον κύκλο ζωής του ενυδρείου μας είναι κι αυτά. Μερικές φωτογραφίες από τις δικές μου

τώρα πλέον που το ανάφερες στην επομενη φορα που θα παρατηρήσω αυτά τα μικρά θα τα αφήσω..! όντως..όλα μέρος του κύκλου είναι!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...