mimikos15 4 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 4 Ιανουαρίου 2011 γεια σας παιδια......εθελα να βαλω σαλιγγαρια μεσα στο ενυδριο μου και δεν ηξερα ποια.... κατελιξα να ψαχνω στης αγγελιες και βρικα τα παρακατω.......τα golden snails και τα helena snails ληπον αγορασα τα helena και με χαρισαν τα golden snails τα εριξα μεσα και μετα απο λιγο καιρο αποφασισα να μαθω περισοτερα για αυτα.....μπικα βρικα πληροφοριες....και τατελιξα οτι αυτα τα ειδη δεν τα πανε καλα μεταξη τους....αλλα δεν το πολη εδοοσα σιμασια.....μετα απο ενα μηνα σκεδον αρχισα να βλεπω αδια κελιφη απο τα golden..... τωρα θελω να βγαλω τα helena αλλα δεν ξερω πως...... θελω γνωμες...... και τα helena ειναι 12 και τα golden HTAN 15.......τωρα δεν ξερω ποσα ειναι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 4 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 4 Ιανουαρίου 2011 τα helena ειναι σαρκοφαγα φιλε καιγω εβαλα δυο για να μου φανε τα παρασιτα αλλα μεχρι στιγμης δεν κανουν και πολυ δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 4 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Τα Helena είναι νυχτόβια. Δύσκολα θα τα δεις την ημέρα. Κράτα σκοπιά μόλις σβήσουν τα φώτα, ρίξε μια ταμπλέτα βυθού ή κάποια τροφή που να βυθίζετε και περίμενε. Σιγά σιγά θα βγουν για φαΐ και θα τα τσακώσεις. Το θέμα είναι οτι έχεις πολλά, οπότε θα σου πάρεις μέρες τα helena ειναι σαρκοφαγα φιλε καιγω εβαλα δυο για να μου φανε τα παρασιτα αλλα μεχρι στιγμης δεν κανουν και πολυ δουλεια. Όταν λες παράσιτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimikos15 4 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 4 Ιανουαρίου 2011 λογικα οταν λεει παρασητα ενοει τα σαλιγγαρια απο τα φυτα που ερχονται!! και αμα αυτα που βγαζω τα βαζω σε ενα ποτιρακι......θα σιζουν εκει μεσα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 4 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 4 Ιανουαρίου 2011 καλησπερα φιλε. επειδη τα σαλιγκαρια μου φαινονται πολλα στον αριθμο, τι ενυδρειο εχεις? οταν λες golden ενοεις golden apple snails? γιατι ειναι μεγαλα και συνηθως δεν εχουν προβλημα με τα helena σε σχεση με μικροτερα σαλιγκαρια. μηπως επειδη ειναι πολλα μπορει να πεθαινουν για διαφορους λογους, ισως και επειδη τραβανε τη σκληροτητα του νερου και δεν φτανει για ολα και μετα τα helena απλα τρωνε τα νεκρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 4 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Βάλε μια αγγελία και δώστα Μην αμελήσεις να τα βγάλεις, γιατί δεν θα σου αφήσουν golden για golden Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimikos15 4 Ιανουαρίου 2011 Author #7 Share 4 Ιανουαρίου 2011 οχι...δεν πιστευω να φταιει αυτο...το ενυδριο ειναι 90 λιτρα......μεχρι στιγμης εχουν πεθανει οσα ειναι στο ιδιο μηκος και λιγο πικροτερα απο τα helena αυτα τα σαλιγγαρια που ειπες αλλα ειναι μικρα ολα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 4 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 4 Ιανουαρίου 2011 οχι...δεν πιστευω να φταιει αυτο...το ενυδριο ειναι 90 λιτρα......μεχρι στιγμης εχουν πεθανει οσα ειναι στο ιδιο μηκος και λιγο πικροτερα απο τα helena αυτα τα σαλιγγαρια που ειπες αλλα ειναι μικρα ολα..... δεν ξερω γιατι σε μικρο ενυδρειο μου ειχαν πει να μη βαλω ουτε ενα απο αυτα αλλα να βαλω αλλα σαλιγκαρια. μου φαινονται παρα πολλα για αυτα τα λιτρα... τι να σου πω το οτι ειναι μικρα βοηθαει στο να μην τραβανε πολυ σκληροτητα για το κελυφος τους αλλα μαλλον ειναι και πιο ευαλωτα στα helena. γενικα παντως στο φορουμ τοσο καιρο ακουω οτι δεν εχουν προβλημα αυτα τα δυο ειδη και δεν κινδυνευουν, αλλα αν δεν βρισκουν και αλλου φαι.... για ολα ειναι ικανα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 4 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Τρώνε τα helena, apple snails? Τα apple snail σου είναι μεγάλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Αν δεν υπάρχουν άλλα μικρά σαλιγκάρια (λαθρεπιβάτες) στο ενυδρείο είναι πιθανόν να επιτεθούν σε μικρά apple snails.Τα Helena χρειάζονται για τροφή κατά μέσο όρο 1-2 μικρά σαλιγκάρια την ημέρα ανά άτομο.Εξαρτάται βέβαια από το μέγεθός τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 4 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Τα δικά μου ούτε μέγεθος καταλαβαίνουν, ούτε είδος ούτε τίποτα. Οτι βρούνε το τρώνε Εκτός από λαθρεπιβάτες και apple, έχω χάσει και zebra από Helena. Mε πληθυσμό 5 apple, 6 zebra και 4 helena σε 260l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimikos15 5 Ιανουαρίου 2011 Author #12 Share 5 Ιανουαρίου 2011 χαχααχα......δεν ξερω....λεω εγω να τα αφησω λιγες ακομα μερες και αμα σηνεχιση ετσι θα τα δοσω....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 7 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Εαν ειναι μικρα τα golden apple snail κινδυνευουν απο τα Helena.Eαν εχεις αλλο ενυδρειο χωρις Helena βαλτα εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΙΑΝΝΗΣ95 7 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 7 Ιανουαρίου 2011 καλημερα δεν ξερω τι κανουν τα δικα σας helena αλλα οταν ειχα (πριν 1 μηνα) και τα εβλεπα στο φως, και τρωγανε ολα τα σαλιγκαρια ανεξαρτητως μεγεθους (υπηρχε συνεργασια εαν ηταν μεγαλο το θυμα, σε ενα τεραστιο του ειχαν επιτεθει καμια 20αρια) και απο πολλαπλασιασμο ειχα γεμισει αυγα απο helena. εαν δεν υπηρχαν θηραματα τοτε γινοταν καννιβαλισμος και το μεγαλο ετρωγε το μικρο, ετσι υπηρχε και μερικως ελεγχος πληθυσμου. στην διαθεση σας Γιαννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 7 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Απο ποιό μαγαζί στην Θεσσαλονίκη τα πήρες γιατί έψαξα για να βάλω μερικά στο δικό μου ενυδρείο και δεν βρήκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος