IoSpy 11 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Από την μέρα που μου έδωσαν τον pleco έιχε ένα μαύρο σιμάδι στο πλάι αλλά δεν παρατήρησα κάτι άλλο. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:350 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):fluval 405 με 9 λίτρα κάδο (σφουγκάρια, τύρφη και sera siporax) - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):8 μέρες περίπου - Ψάρια (είδη και αριθμός):4 δίσκοι, 6 αρλεκίνοι, 2 botia lohachata, 1 pleco και μία θηλυκιά betta splenden - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κανονική αλλαγή παραμόνο μικρές αλλαγές από σκέτο Α/Ο για να πέσει το KH,GH μέχρι να μπουν τα ψάρια. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7.5 - KH:6 - GH:8 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):0-10 - Θερμοκρασία:27.8 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:Ναι -Strips:οχι -Ηλεκτρονικά:οχι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:Pleco - Ιστορικό Ψαριού:Έτσι τον παρέλαβα - Συμπτώματα που παρουσιάζει:Μαύρο σημάδι στο αριστερό μέρος του σώματος όπου πλέον γίνεται άσπρο σε ένα σημείο και ξύσιμο του ψαριού σε εκείνο το σημείο το βράδυ μερικές φορές. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: - ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:- -Δοσολογία:- -Χρόνος Χρήσης:- -Αναλυτική περιγραφή:- ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Όταν μου τον έδωσαν είχε από την αρχή αυτό το σημάδι. Είναι περίπου 3 με 4 εβδομάδες αλλά δεν είχε κάποιο άλλο σύμπτωμα. Προχθές το βράδυ παρατήρησα απότομα και έντονα τινάγματα του pleco στο πλάι για να ξυθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 11 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Ερωτήσεις... 1) Τα άσπρα σημάδια πάνω στο κεφάλι και τα πτερύγια του ψαριού που βλέπω στις φωτογραφίες είναι άμμος? 2) Αυτό το μαύρο σημάδι μοιάζει επιφανειακό ή να ξεκινάει από μέσα και να βγαίνει προς τα έξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Ερωτήσεις... 1) Τα άσπρα σημάδια πάνω στο κεφάλι και τα πτερύγια του ψαριού που βλέπω στις φωτογραφίες είναι άμμος? 2) Αυτό το μαύρο σημάδι μοιάζει επιφανειακό ή να ξεκινάει από μέσα και να βγαίνει προς τα έξω? 1. Ναι άμμος είναι. 2. Δεν μπορώ να το διακρίνω να σου πω την αλήθεια. Στην αρχή μου έκανε πολύ επιφανειακό. Τώρα ίσως να έχει και μια αγριάδα. Σαν ελιά... Επίσης ήταν πιο ομοιογενές το χρώμα του σε σχέση με τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 11 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 (edited) 1. Ναι άμμος είναι. 2. Δεν μπορώ να το διακρίνω να σου πω την αλήθεια. Στην αρχή μου έκανε πολύ επιφανειακό. Τώρα ίσως να έχει και μια αγριάδα. Σαν ελιά... Επίσης ήταν πιο ομοιογενές το χρώμα του σε σχέση με τώρα. Για να σου ξύνεται το ψάρι σημαίνει πως έχει κάποιο παράσιτο. Μπανάκια σε omnipur θα βοηθούσαν σε αυτό το κομμάτι ή Melafix μέσα στο ενυδρείο. Για το μαύρο σημάδι, δεν ξέρω τι μπορεί να είναι... Μοιάζει με κατεστραμμένος ιστός. Θα περιμένουμε τον NickTheFish μήπως κι έχει κάποια εικόνα/άποψη επί του θέματος. Έγινε επεξεργασία 11 Δεκεμβρίου 2010 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Για να σου ξύνεται το ψάρι σημαίνει πως έχει κάποιο παράσιτο. Μπανάκια σε omnipur θα βοηθούσαν σε αυτό το κομμάτι ή Melafix μέσα στο ενυδρείο. Για το μαύρο σημάδι, δεν ξέρω τι μπορεί να είναι... Μοιάζει με κατεστραμμένος ιστός. Θα περιμένουμε τον NickTheFish μήπως κι έχει κάποια εικόνα/άποψη επί του θέματος. Θα επηρεάσει τα υπόλοιπα ψάρια; Να ξεκινήσω με κανονική θεραπεία melafix ή omnipur; Και τα 2 μαζί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 11 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Θα επηρεάσει τα υπόλοιπα ψάρια; Να ξεκινήσω με κανονική θεραπεία melafix ή omnipur; Και τα 2 μαζί; Ξεκίνα με Melafix μέσα στο ενυδρείο... Δεν μπορώ να σου πω το αν και πόσο θα επηρεάσει το παράσιτο τα υπόλοιπα ψάρια γιατί δεν ξέρουμε τι παράσιτο είναι... Πάντως η θεραπεία με Melafix μόνο καλό μπορεί να κάνει στο σύστημά σου. Έγινε επεξεργασία 11 Δεκεμβρίου 2010 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Ξεκίνα με Melafix μέσα στο ενυδρείο... Δεν μπορώ να σου πω το αν και πόσο θα επηρεάσει το παράσιτο τα υπόλοιπα ψάρια γιατί δεν ξέρουμε τι παράσιτο είναι... Πάντως η θεραπεία με Melafix μόνο καλό μπορεί να κάνει στο σύστημά σου. Οκ, ξεκινάω με melafix από σήμερα και ότι νέο θα ενημερώσω. EDIT: Άκυρο. Μόλις κοίταξα το melafix που έχω και δεν θα φτάσει για όλη τη θεραπεία. Θα παραγγείλω τώρα και θα το ξεκινήσω αύριο ή μεθαύριο το πολύ για να μην διακόψω τη θεραπεία στη μέση. Έγινε επεξεργασία 11 Δεκεμβρίου 2010 - IoSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 12 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Καλό θα ήταν να είσαι πιο επιλεκτικός με τα ψάρια που επιλέγεις να βάλεις στο ενυδρείο σου. Πέρα αυτό ο κνησμός δηλώνει παρουσία ενδο-παράσιτου,το σημάδι που βλέπεις είναι πληγή του ψαριού η οποία με διατήρηση του ψαριού σε κακές συνθήκες και ελλειπή διατροφή μετατράπηκε σε μυκητίαση... 1.Θεραπεία με Melafix όπως πρότεινε και ο Νικόλας 2.Χρήση Tetra aquasafe σε αλλαγές νερού 3.Εμποτισμένες σε υγρή βιταμίνη δισκία σε πλεκο με υψηλή περιεκτικότητα σπιρουλίνα 4.Προσθήκη ιχνοστοιχείων σε κάθε αλλαγή όταν προσθέτεις 100% νερό όσμωσης Πρώτα να επουλωθεί η πληγή και μετά κοιτάμε το παράσιτο Παρατήρησε αν έχει διαμάχες με άλλα ψάρια,κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν ταίζεις λαχανικά φροντιζε να τα απομακρύνεις σύντομα προτού αλλοιωθούν. Μια καλύτερη φώτο θα μας βοηθούσε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #9 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Καλό θα ήταν να είσαι πιο επιλεκτικός με τα ψάρια που επιλέγεις να βάλεις στο ενυδρείο σου. Πέρα αυτό ο κνησμός δηλώνει παρουσία ενδο-παράσιτου,το σημάδι που βλέπεις είναι πληγή του ψαριού η οποία με διατήρηση του ψαριού σε κακές συνθήκες και ελλειπή διατροφή μετατράπηκε σε μυκητίαση... 1.Θεραπεία με Melafix όπως πρότεινε και ο Νικόλας 2.Χρήση Tetra aquasafe σε αλλαγές νερού 3.Εμποτισμένες σε υγρή βιταμίνη δισκία σε πλεκο με υψηλή περιεκτικότητα σπιρουλίνα 4.Προσθήκη ιχνοστοιχείων σε κάθε αλλαγή όταν προσθέτεις 100% νερό όσμωσης Πρώτα να επουλωθεί η πληγή και μετά κοιτάμε το παράσιτο Παρατήρησε αν έχει διαμάχες με άλλα ψάρια,κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν ταίζεις λαχανικά φροντιζε να τα απομακρύνεις σύντομα προτού αλλοιωθούν. Μια καλύτερη φώτο θα μας βοηθούσε! Δεν τον αγόρασα. Ένας φίλος μου τον έδωσε από εδώ. Δεν το είχε προσέξει το σημάδι που είχε. 1. Θα ξεκινήσει άμεσα. 2. Βακτήρια; Τι θα χρειαστούν και για ποιο λόγο να βάλω; 3. Έχω οπότε θα ξεκινήσει άμεσα. 4. Θα γίνει και αυτό, αν και δεν κάνω σκέτες αλλαγές Α/Ο. Ξέχασα να τα βάλω τα ιχνοστοιχεία στην παραγγελία εχθές. Διαμάχες δεν έχω παρατηρήσει. Είναι αρκετά ήρεμος με τα άλλα ψάρια, μόνο που προχθές που τον είδα που προσπαθούσε να ξυθεί για αρκετή ώρα έπεσε 2 φορές πάνω σε άλλο ψάρι. Λαχανικά δεν βάζω. Που και που βάζω ταμπλέτα πράσινη για πλεκο. Φωτογραφία θα δοκιμάσω πιο μετά πάλι γιατί πριν λίγο που πήγα καθόταν κάτω από ένα ξύλο και δεν φαινόταν το σημάδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 12 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Δεν τον αγόρασα. Ένας φίλος μου τον έδωσε από εδώ. Δεν το είχε προσέξει το σημάδι που είχε. 1. Θα ξεκινήσει άμεσα. 2. Βακτήρια; Τι θα χρειαστούν και για ποιο λόγο να βάλω; 3. Έχω οπότε θα ξεκινήσει άμεσα. 4. Θα γίνει και αυτό, αν και δεν κάνω σκέτες αλλαγές Α/Ο. Ξέχασα να τα βάλω τα ιχνοστοιχεία στην παραγγελία εχθές. Διαμάχες δεν έχω παρατηρήσει. Είναι αρκετά ήρεμος με τα άλλα ψάρια, μόνο που προχθές που τον είδα που προσπαθούσε να ξυθεί για αρκετή ώρα έπεσε 2 φορές πάνω σε άλλο ψάρι. Λαχανικά δεν βάζω. Που και που βάζω ταμπλέτα πράσινη για πλεκο. Φωτογραφία θα δοκιμάσω πιο μετά πάλι γιατί πριν λίγο που πήγα καθόταν κάτω από ένα ξύλο και δεν φαινόταν το σημάδι. Το tetra aquasafe είναι βελτιωτικό νερού . Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #11 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Μια καλύτερη φώτο θα μας βοηθούσε! Και δύο ακόμα καλύτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 12 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Αρκετα καλυτερεοι φωτο αλλα ακομα δεν βοηθανε,φαινεται σοβαρο παντως και το μαυρισμα της περιοχης δεν ειναι και το καλυτερο σημαδι,Το ενυδρειο απ οπου προηρθε το ψαρι ειχε μεσα ξυλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #13 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Αρκετα καλυτερεοι φωτο αλλα ακομα δεν βοηθανε,φαινεται σοβαρο παντως και το μαυρισμα της περιοχης δεν ειναι και το καλυτερο σημαδι,Το ενυδρειο απ οπου προηρθε το ψαρι ειχε μεσα ξυλα? Νομίζω πως ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 12 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Νομίζω πως ναι. Υπάρχει μια πιθανότητα το ψάρι να εχει τραυματιστει σε ξύλο και να υπάρχει κολλημένο ανάμεσα στα λέπια του κομμάτι ξύλου,μιλάω υποθετικά πάντα Ρίξε μια ματιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #15 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Υπάρχει μια πιθανότητα το ψάρι να εχει τραυματιστει σε ξύλο και να υπάρχει κολλημένο ανάμεσα στα λέπια του κομμάτι ξύλου,μιλάω υποθετικά πάντα Ρίξε μια ματιά! Μπα, είναι το κρέας του έτσι. Δεν φαίνεται να είναι καρφωμένο κάτι. Εχθές έκλεισε ο κύκλος 7 ημερών και σήμερα έγινε αλλαγή 85 λίτρων. Δεν βλέπω καμία διαφορά μέσα σε αυτό το διάστημα. Επίσης δεν παρατήρησα να ξύνεται. Και μια φωτογραφία όσο μπόρεσα να βγάλω γιατί καθόταν κάτω από τα ξύλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 20 Δεκεμβρίου 2010 #16 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Το οτι το ψαρι δεν ξυνεται ειναι θετικο πάντως σημαδι,θα προτεινα παυση της θεραπειας,παρατηρηση του ψαριου και επαναληψη μετα απο διαστημα 2 ημερων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #17 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Το οτι το ψαρι δεν ξυνεται ειναι θετικο πάντως σημαδι,θα προτεινα παυση της θεραπειας,παρατηρηση του ψαριου και επαναληψη μετα απο διαστημα 2 ημερων. Ναι όντως. Αλλά παίζει να έγινε χωρίς να το δω. Θα καθίσω απόψε αρκετή ώρα να το παρατηρήσω. Πάντως εδώ και ένα μήνα που τον έχω δεν έχει αλλάξει καθόλου το σημάδι. Με προβληματίζει που οπτικά δεν έχει καμία εξέλιξη είτε θετική είτε αρνητική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος