antonis t83 14 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 14 Νοεμβρίου 2010 επειδη εδω στη θεσσαλονικη ενιωθα μειωνεκτικα με τα γλυκα νερα ειπα να ξεκινησω με τα αλατια. δεν βρηκα τον χρονο να ανοιξω τοσο καιρο το θεμα ουτε να ασχοληθω πολυ αυτο τον καιρο. λιγο πολυ οι περισσοτεροι το γνωριζουν κ ηδη εχω δεχτει αρκετες συμβουλες απο τα πιο πολλα παιδια κ τους ευχαριστω πολυ! σαν ιδεα ειχα ενα χαμηλου κοστους κ αρχαριο ενυδρειο χωρις υπερβολες. πηρα εναν κυβο 130 λιτρων της sera http://www.sera.de/gr/produkte/aquarientec...p-cube-130.html κ ο στοχος ειναι να πλησιασω οσο γινεται στο ενυδρειο του φιλου Κωστα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=26346 μιας κ ειναι ιδιο ενυδρειο κ ιδια λιτρα με τα δικα μου. να αναφερω οτι το ενυδρειο εχει φωτισμο 2 λαμπες PL των 24 watt με ανεμηστηρακια στο καπακι ωστε να διωχνουν την ζεστη απο τις λαμπες. το skimmer που ειχε πανω ειναι περιτο να το αναφερω. αν ειχα παιδια θα τους το εδινα να παιζουν! περιμενω μεσα στην εβδομαδα ενα deltec mc300 μιας κ η αναβαθμιση του επειγει. στο καπακι εχω προσαρμοσει 2 ανεμηστηρακια κ να μας δροσιζουν τις καλοκαιρινες μερες που θα ερθουν. αυτα μαζι με τον θερμοστατη της sera ελεγχονται απο ελεγκτη eliwel. απο εξοπλισμο υπαρχει επισης μια αντλια 1000 L/Η καθως κ uv 5 watt τα οποια υπαρχουν στην πλατη του ενυδρειου η οποια λειτουργεια σαν σαμπ. αυτη τη στιγμη σε αυτο το χωρο υπαρχει ανθρακας κ αντιφωσφορος. απο κυκλοφωρητες εχω 2 resun 2000 λιτρων κ 2 resun 4000 λιτρων ολοι με μαγνητες. (στην πορεια τουλαχιστον ο ενας θα αφαιρεθει) επισης υπαρχει αυτοματη αναπληρωση κ δεξαμενη γυαλινη 20 λιτρων για την χρηση της ακριβως διπλα στο ενυδρειο. τελος υπαρχει ρεφρακτομετρο sybon, τα βασικα τεστ (Salifert) καθως κ δεξαμενη γυαλινη 60 λιτρων για τις αλλαγες νερου. (σημερα εγινε η πρωτη λιγο καθυστερημενα) στο ενυδρειο μπηκε ζωντανος αραγωνιτης λευκος κ ζωντανος βραχος περιπου 6 κιλα (θελω αλλα τοσα). δουλευει εναμιση μηνα περιπου κ αυτη τη στιγμη φιλοξενει 2 κλοουνακια κ 1 γαριδα που σημερα με τρομαξε καθως βρηκα τα ..... ρουχα της κ νομιζα οτι ηταν ψοφια! σημερινες μετρησεις προ αλλαγης νερου: αμμωνια --> 0 Νο2 --> 0 Νο3 --> 5 Pο4 --> 0,1 κ μερικες οχι κ τοσο καλες φωτο απο το βασιλειο της αλγης!! ......μην μπερδευεστε!!! δεν ειναι φυτεμενο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 14 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Μπράβο Αντώνη, καλές επιτυχίες με το θαλασσινό Οι καιροί είναι δύσκολοι και να που μπορεί κάποιος να ασχοληθεί χωρίς να πάει σε πάρα πολλά λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgepiranha 14 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Συγχαρητηρια, καθε επιτυχια στο νεο εγχειρημα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 14 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Καλη επιτυχια κ απο μενα με το καλο!!!! προσεχε η αλγη αυτη ειναι διαβολος, μου μοιαζει για bryopsis.. αν ειναι αυτη μην βαλεις τιποτα αλλο απο ζωντανα ,κλεισε φωτα ,μην πολυταιζεις... τωρα που ειναι αρχη... ψαξτο λιγο γιατι θα απογοητευτεις.... παρε και δευτερες γνωμες και ψαξτο.... φιλικα... και μια ερωτηση γενικα ,εχω δει αρκετους που τους εχει χτυπησει αυτη η αλγη και παλια ενυδρεια αλλα και καινουργια και η ερωτηση μου ειναι μηπως αυτη η αλγη ερχεται σαν λαθρεπιβατης η υπαρχει στον βραχο και απλως "περιμενει" μεχρι κατι να αλλαξει και δημιουργηται ξεσπασμα αυτης???????? στο δικο μου ενυδρειο κατα την δειαρκεια του στρωσιματος του ενυδρειου μου για παραδειγμα περα απο την κλασικη καφε αλλα και λιγο κυανοβακτηριο ποτε δεν ειχε προβλημα απο αλγες αλλα εδω και ενα 3μηνο παιδευομαι μ αυτην ....(3χρονων ενυδρειο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Καλη επιτυχια στο καινουριο σου εγχειρημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 14 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Καλη επιτυχια και απο εμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 14 Νοεμβρίου 2010 Author #7 Share 14 Νοεμβρίου 2010 ευχαριστω παιδια, η αληθεια ειναι οτι η συγκεκριμενη αλγη δειχνει να φουντωνει τη στιγμη που οι αλλες εχουν σχεδον χαθει. περιμενω να μου πειτε αν πρεπει να παρω καποια μετρα για την αντιμετοπιση της ή να περιμενω να κανει τον κυκλο της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 16 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 16 Νοεμβρίου 2010 η αληθεια ειναι οτι η συγκεκριμενη αλγη δειχνει να φουντωνει τη στιγμη που οι αλλες εχουν σχεδον χαθει. περιμενω να μου πειτε αν πρεπει να παρω καποια μετρα για την αντιμετοπιση της ή να περιμενω να κανει τον κυκλο της. καποια γνωμη για την αλγη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 16 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 16 Νοεμβρίου 2010 Μπορείς να βγάλεις μερικές κοντινές της άλγης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 16 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 16 Νοεμβρίου 2010 καλυτερες φωτο δεν μπορεσα να βγαλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 16 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 16 Νοεμβρίου 2010 Δεν μπορώ να πω με σιγουριά κάτι. Ποιό πολύ μου μοιάζει με derbesia. Κάτι άλλο που θα βοηθήσει στην αναγνώριση είναι στο πως αντιδρά όταν πας να την ξεκολλήσεις από τον Βράχο. Η derbesia ξεκολλάει εύκολα ενώ η bryopsis όχι. Η derbesia είναι σχετικά εύκολη στην αντιμετώπιση της. Δυνατό skimming, καλή κυκλοφορία (που μάλλον την έχεις αν βλέπω καλά) και βασικό μηδενισμό νιτρικών-φωσφορικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 16 Νοεμβρίου 2010 Author #12 Share 16 Νοεμβρίου 2010 Δεν μπορώ να πω με σιγουριά κάτι. Ποιό πολύ μου μοιάζει με derbesia. Κάτι άλλο που θα βοηθήσει στην αναγνώριση είναι στο πως αντιδρά όταν πας να την ξεκολλήσεις από τον Βράχο. Η derbesia ξεκολλάει εύκολα ενώ η bryopsis όχι. Η derbesia είναι σχετικά εύκολη στην αντιμετώπιση της. Δυνατό skimming, καλή κυκλοφορία (που μάλλον την έχεις αν βλέπω καλά) και βασικό μηδενισμό νιτρικών-φωσφορικών. κυκλοφορια εχω πολυ δυνατη. ειδικα στα σημεια που πρωτοεμφανιστηκε οι κυκλοφορητες βαρουσαν πολυ δυνατα σχεδον εξεπαφης(!) πιστευω οτι στο σκιμαρισμα υστερω πολυ μεχρι να μπει το mc300 αλλα οι μετρησεις μου δεν ηταν ασχημες εκτος αν κατι δεν εκανα σωστα. στην αλλαγη νερου εβαλα το σωληνα να ρουφαει κοντα στο βραχο κ ειδα μερικα κοματια μικρα να τα ρουφαει Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 16 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 16 Νοεμβρίου 2010 αμμωνια --> 0 Νο2 --> 0 Νο3 --> 5 Pο4 --> 0,1 Αυτά δεν είναι καλά για reef ιδίως για νέο. Πρέπει να είναι μηδέν. (Μη μετρήσιμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 16 Νοεμβρίου 2010 Author #14 Share 16 Νοεμβρίου 2010 αμμωνια --> 0 Νο2 --> 0 Νο3 --> 5 Pο4 --> 0,1 Αυτά δεν είναι καλά για reef ιδίως για νέο. Πρέπει να είναι μηδέν. (Μη μετρήσιμα) σευχαριστω Δημητρη. θα ξανακανω μετρησεις κ υπομονη να δω πως θα εξελιχθει χωρις να μπω σε διαδικασιες συσκοτισεις κτλ κ βλεπουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 16 Νοεμβρίου 2010 #15 Share 16 Νοεμβρίου 2010 Από αντιφώσφορο ποιόν δουλεύεις και που τον βάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 16 Νοεμβρίου 2010 Author #16 Share 16 Νοεμβρίου 2010 Από αντιφώσφορο ποιόν δουλεύεις και που τον βάζεις. της aqualight. ειχε καλτσακι η συσκευασια του. μαζι με τον ανθρακα βρισκονται στην πλατη του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 16 Νοεμβρίου 2010 #17 Share 16 Νοεμβρίου 2010 Φρόντισε όταν βάζεις τον αντοφώσφορο να μην υπάρχουν κενά ώστε το νερό να αναγκάζετε να περνάει από μέσα του Link to comment Share on other sites More sharing options...
PhotoPlaza 17 Νοεμβρίου 2010 #18 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Αντώνη καλώς ήρθες στην θαλασσινή παρέα, και καλή συνέχεια.. η γνώμη μου είναι να βάλεις ένα καλό συνεργείο καθαρισμού ( αυτοί θεν θέλουν ένσημα ) απο 5 σαλιγγάρια και 5 ερημίτες... σε αυτή την κατάσταση εγώ θα έβαζα και ένα αχινό για γρήγορα αποτελέσματα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 17 Νοεμβρίου 2010 Author #19 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Αντώνη καλώς ήρθες στην θαλασσινή παρέα, και καλή συνέχεια.. η γνώμη μου είναι να βάλεις ένα καλό συνεργείο καθαρισμού ( αυτοί θεν θέλουν ένσημα ) απο 5 σαλιγγάρια και 5 ερημίτες... σε αυτή την κατάσταση εγώ θα έβαζα και ένα αχινό για γρήγορα αποτελέσματα...... ευχαριστω τα σαλιγγαρια κ οι ερημιτες οκ. πιστευω οτι θα βρω κ ειναι κ ευκολα. αλλα αχινο εκτος του οτι δυσκολα θα βρω, εχω ακουσει οτι ειναι δυσκολο να κρατηθουν σε νεο συστημα κ επισης αν ψοφισει θα μου δημιουργησει μεγαλο προβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konchrist 17 Νοεμβρίου 2010 #20 Share 17 Νοεμβρίου 2010 (edited) Αντε Αντωνη με το καλο!!! ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. Λοιπον, συμφωνω κι εγω για συνεργειο καθαρισμου οπως turbo snail, astrea snail κλπ. Φυσικα οταν τα παρεις πολυ καλη προσαρμογη πριν τα βαλεις μεσα. Δεν θα προτεινα το αχινο γιατι ειναι δυσκολο ζωο, ποσο μαλλον σε καινουργια ενυδρεια. Επισης εαν πεθανει και δεν το καταλαβεις.... :hysterical: Επισης το skimmer θα ειναι βασικο οταν θα τοποθετηθει μεσα στο ενυδρειο και θα σου κανει δουλεια. Επισης τελειωνε σιγα σιγα με τον βραχο ωστε να μπορεσει να σταθεροποιηθει το συστημα σου. Καθε σημαντικη αλλαγη που κανεις στο aquascape ξεκινας την διαδικασια απο την αρχη. Εκανες φανταστικη δουλεια με τα ανεμιστηρακια. Μπραβο μου αρεσαν πολυ!!! Τωρα που δεν εχεις κοραλια μπορεις να βαλεις παραπανω ποσοτητα αντιφωσφωρου. Αυτα για αρχη κι απο εμενα. Καλη συνεχεια. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2010 - konchrist Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 17 Νοεμβρίου 2010 Author #21 Share 17 Νοεμβρίου 2010 ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. Ευχαριστω Κωστα συμφωνω κι εγω για συνεργειο καθαρισμου οπως turbo snail, astrea snail κλπ. που θα τα βρουμε αυτα??? Επισης το skimmer θα ειναι βασικο οταν θα τοποθετηθει μεσα στο ενυδρειο και θα σου κανει δουλεια. μεχρι την αλλη βδομαδα θα δουλευει το καινουριο skimmer Επισης τελειωνε σιγα σιγα με τον βραχο ωστε να μπορεσει να σταθεροποιηθει το συστημα σου. περιμενω μεσα στη βδομαδα Τωρα που δεν εχεις κοραλια μπορεις να βαλεις παραπανω ποσοτητα αντιφωσφωρου. θα το κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 17 Νοεμβρίου 2010 #22 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Δεν συμφωνω με τους φιλους περι συνεργειο καθαρισμου με σναιλς η ερημητες γιατι ειται ειναι bryopsis ειται ειναι derbesia δεν την τρωει τιποτα απο αυτα και αν την δοκιμασουν θα δουν τα ραδικια αναποδα καλυτερα μην προσθεσεις τιποτα και κανε αυτο που σου ειπε ο Δημητρης ωστε να μηδενησουν ολα μπας και εξαφανιστει ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 17 Νοεμβρίου 2010 #23 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Kαλή αρχή και απο μένα, μάλλον την ίδια άλγη έχω και γώ(στα καλά καθούμενα μετά από 2 χρόνια),αλλά θα την παλέψουμε με καλό αντιφώς και βλέπουμε,υπομονή. Βάλε συνεργείο καθαρισμού μόνο αν στο επιτρέπουν οι τιμές.Έτσι και αλλιώς δεν είναι χαζά να την φάνε αν δεν τρώγεται,ξέρουν κάτι και αυτά. Τα υπόλοιπα τα είπαμε και στην συνάντηση,σημαντική η αναβαθμιση που κάνεις στο σκίμμερ. Αντίστροφη όσμωση;Σημαντικό. Καλή συνέχεια...(στα χνάρια του Κώστα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
konchrist 17 Νοεμβρίου 2010 #24 Share 17 Νοεμβρίου 2010 καλυτερα μην προσθεσεις τιποτα και κανε αυτο που σου ειπε ο Δημητρης ωστε να μηδενησουν ολα μπας και εξαφανιστει ... Παντως φιλε Jimmy με τοση αλγη και μηδενικες μετρησεις σε NO3 και PO4 να εχει πιστευω οτι δεν θα ειναι πραγματικες αφου θα καταναλωνονται απο την αλγη τα παραπανω. Ιδια περιπτωση ηταν και του φιλου Alan_boy, εφοσον ειναι bryopsis. To θεμα ειναι να σιγουρευτουμε τι ακριβως ειναι. και αν την δοκιμασουν θα δουν τα ραδικια αναποδα) Αυτο δεν το γνωριζα... σιγουρα ισχυει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 17 Νοεμβρίου 2010 Author #25 Share 17 Νοεμβρίου 2010 (edited) Δεν συμφωνω με τους φιλους περι συνεργειο καθαρισμου με σναιλς η ερημητες γιατι ειται ειναι bryopsis ειται ειναι derbesia δεν την τρωει τιποτα απο αυτα και αν την δοκιμασουν θα δουν τα ραδικια αναποδα καλυτερα μην προσθεσεις τιποτα και κανε αυτο που σου ειπε ο Δημητρης ωστε να μηδενησουν ολα μπας και εξαφανιστει ... τωρα μπερδευεται το πραγμα να δοκιμασω κ κανενα υγρο αλγοκτονο? αυτη τη στιγμη η φωτοπεριοδος ειναι 8 ωρες κ θα τις κανω 6. χρησιμοποιω αντιστροφη οσμοση. Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2010 - antonis t83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος