Jump to content

χρειαζομαι τα φωτα σας...

xristos_1985

Recommended Posts

καλησπερα και απο μενα..

αγορασα ενα ενυδρειο 80*35*45 και σκεφτομαι να ασχοληθω με κιχλιδες μιας και μου αρεσουν παρα πολυ..εχω διαβασει ολα τα προφιλ των ψαριων και εχω μπερδευτει λιγο(τοσο μεγαλος ογκος πληροφοριων :bowdown::bowdown: )..

ξερω οτι τα λιτρα ειναι περιοσμενα με αυτες τις διαστασεις αλλα παρολα αυτα ελπιζω με τις συμβουλες σας να κανω κατι σωστο...(αν γινεται βεβαια σε αυτα τα λιτρα)...ευχαριστω εκ των προτερων... :):)

• Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλως ηρθες καταρχιν! λοιπον το ενυδριο οπως ειπες και εσυ ειναι λιγο περιορισμενο στης επιλογες σου και αφου θες να ασχολιθεις με αφρικη τοτε 99% πρεπει να ασχολιθεις με λιμνη tankanika . εκει εχεις αρκετες επιλογες. τωρα ακριβως θα σου πουνε οι μεγαλοι δασκαλοι της αφρικης!

Αγαπητέ Χρήστο καλώς ήλθες στην Αφρική! :)

Όπως πολύ σωστά σου είπε ο φίλος Σάκης μπορείς να ασχοληθείς με κιχλίδες απο την λίμνη Τανγκανίκα!

Σε αυτές τις διαστάσεις μπορείς να ασχοληθείς μέ ενα ζευγάρι απο μικρά βαραχόψαρα ή να βάλεις ενα χαρέμι απο κοχυλόψαρα.

Kάνε μια έρευνα στα είδη Lamprologines(πχ Altolamprologus , Neolamprologus, Lamprologus) και Julidochromis.

Ότι χρειαστείς εδω είμαστε!

καλως σας βρηκα :D ευχαριστω για τις απαντησεις σας...η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα χρωματα μεσα στο ενυδρειακι μου..ποιο ειδος

Neolamprologus θα μου προτεινες για τα λιτρα μου?

Ενα ζευγος Neolamprologus buescheri.

Δεν μεγαλωνουν πολυ,γυρω στους επτα ποντους αν θυμαμαι καλα,και θελουν πολυ πετρα για κρυψιμο.

Αλλη μια επιλογη βραχοψαρου ειναι το Julidochromis transcriptus

Οι καλοί φίλοι παραπάνω σου έδωσαν ωραίες προτάσεις. Εγώ το μόνο που θα κάνω είναι να σε καλωσορίσω στην Αφρική και να σου ευχηθώ καλές επιτυχίες. Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

:D

Οι καλοί φίλοι παραπάνω σου έδωσαν ωραίες προτάσεις. Εγώ το μόνο που θα κάνω είναι να σε καλωσορίσω στην Αφρική και να σου ευχηθώ καλές επιτυχίες. Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

σε ευχαριστω..πραγματικα η αφρικη εχει απιστευτο ενδιαφερον και προσπαθω να το ψαξω οσο περισσοτερο γινεται....

επανηλθα... :D

λοιπον κατεληξα στο ειδος Altolamprologus ή neolamprologus και ιδιαιτερα daffodil..

αν δεν ειναι κοπος θα ηθελα να μου πουν οι ειδικοι το σκηνικο που θα πρεπει να φτιαξω στο ενυδρειο και ποσα μπορω να βαλω...

θα περιμενω ανυπομονα :thumbup::hysterical:

επανηλθα... :D

λοιπον κατεληξα στο ειδος Altolamprologus ή neolamprologus και ιδιαιτερα daffodil..

αν δεν ειναι κοπος θα ηθελα να μου πουν οι ειδικοι το σκηνικο που θα πρεπει να φτιαξω στο ενυδρειο και ποσα μπορω να βαλω...

θα περιμενω ανυπομονα :hysterical::hysterical:

Καλύτερα σε Neolamprologus θα έλεγα να πήγαινες και αφου σου αρέσουν τα daffodil μπορεις να ξεκινήσεις! :thumbup:

Χρειάζεται υπομονή και προσοχή τα ψάρια που επέλεξες παρουσιάζουν ιδιαίτερη επιθετικότητα.....αλλα νομιζω στο δικο σου ενυδρείο που θα είναι species tank(μόνο ένα είδος) θα ειναι όλα μια χαρά!

Όσον αφορα το στησιμο του ενυδρείου χρησιμοποιούμε νεκρό αραγωνίτη για το βυθό για να έχουμε τις επιθυμητές σκληρότητες και αυξημένο pH.

Στησιμο με πέτρες που δημιουργουν πολλες σπηλιές και κρυψώνες στο ενυδρείο είναι απαραίτητο!

Μετα να σου αρέσουν φυτα και ξύλα(κλαδιά) βλεπεις και πράττεις αναλογα!

Παρε μια ιδέα απο το εξαιρετικό στήσιμο του αγαπητού Φώτη, καθως στο θέμα υπάρχουν και πολλές πληροφορίες που θα σου είναι χρησιμες :hysterical:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42387

Επίσης καλή φίλτρανση, μια λάμπα μεχρι 6000kelvin(οι ροζ λαμπες μας εχουν δωσει πολυ ωραια αποτελέσματα, τυπου plant) και ανατάραξη της επιφανείας του νερού για καλή οξυγόνωση!

Επίσης καλή φίλτρανση, μια λάμπα μεχρι 6000kelvin(οι ροζ λαμπες μας εχουν δωσει πολυ ωραια αποτελέσματα, τυπου plant) και ανατάραξη της επιφανείας του νερού για καλή οξυγόνωση!

Απο φιλτρανση τι θα κανεις;

Φωτισμος;

Θα δειξει ωραιο αν βαψεις την πλατη με πλαστικο χρωμα :D

Και απο τα συγκεκριμενα ψαρια ενα ζευγαρι,με την προυποθεση να αφαιρεις τα μικρα απο τις γεννες γιατι θα πηξεις.

παιδια ευχαριστω...τρομερη βοηθεια... :D:thumbup:

απο φιλτρανση σκεφτομαι για eheim 2213 ή για fluval 205(κραταω επιφυλαξεις για το 205,εχω ακουσει οτι εχει θορυβους)..μερικα φυτακια σιγουρα θα βαλω,ξυλα οχι και πολλες πετρες...και σκεφτομαι για αμμο.

αλλη μια ερωτηση...νεκρος αραγωνιτης..τι ειναι αυτα

δεν μου ειπε κανεις τι ειναι ο νεκρος αραγωνιτης.. :D:thumbup:

αν βρηκα σωστα τριμμενο κοραλι,καλη ιδεα αλλα με αποθαρυνε η τιμη του...

δεν μου ειπε κανεις τι ειναι ο νεκρος αραγωνιτης.. :thumbup::hysterical:

αν βρηκα σωστα τριμμενο κοραλι,καλη ιδεα αλλα με αποθαρυνε η τιμη του...

Είναι γεγονός πως η τιμή του είναι υψηλή, άλλα σου εξασφαλίζει καλές τιμες στις σκληρότητες και στο ph του νερού.

Μπορείς να βάλεις και άμμο δεν υπάρχει πρόβλημα ή να κάνεις μια μίξη αμμου-αραγωνίτη :D

Οι δημοσιεύσεις που αναφέρονται στα λίτρα που απαιτούνται για ένα χαρέμι mbuna συνθέτουν ένα νέο θέμα εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry470445

Καλως επραξες Κωστη,να αφησουμε και το θεμα του ανθρωπου καθαρο :D

Οι δημοσιεύσεις που αναφέρονται στα λίτρα που απαιτούνται για ένα χαρέμι mbuna συνθέτουν ένα νέο θέμα εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry470445

σωστοοοος... :thumbup:

βρηκα σε ενα μαγαζι στη θεσσαλονικη 16 ευρω τα 10 κιλα..πιστευω με 20 κιλα να ειμαι ενταξει,σωστα?

αλλα μια ερωτηση και συγνωμη αν σας κουρασα...σκουπα θα μπαινει κανονικα?

βρηκα σε ενα μαγαζι στη θεσσαλονικη 16 ευρω τα 10 κιλα..πιστευω με 20 κιλα να ειμαι ενταξει,σωστα?

αλλα μια ερωτηση και συγνωμη αν σας κουρασα...σκουπα θα μπαινει κανονικα?

Δεν μας κουράζεις...κάνε όσες ερωτήσεις θέλεις...... :D

Σκούπα θα δείς εσυ αν χρειάζεται!Αν το ενυδρείο εχει αρκετή κυκλοφορία και δεν μενουν ρυποι στο βυθό τοτε δεν χρειάζεται, αν ομως με τον καιρο συγκεντρωνονται ρυποι κάνε ενα σιφωνάρισμα...

• 2 weeks later...

καλησπερα και παλι..

αυριο παω για αγορα του eheim 2213(νομιζω οτι ειναι καλη επιλογη),πετρες εχω μαζεψει αρκετα κιλα..αραγωνιτη βρηκα για βυθο,μετα απο πολυ κοπο βρηκα και τα ψαρακια,απιστευτο αλλα μεγαλα μαγαζια δεν τα ειχαν και τα βρηκα σε ενα μικρο μαγαζακι..το μονο που λειπει ειναι η βασει του ενυδρειου(πανακριβες οι ατιμες)σκεφτομαι να φτιαξω μονος μου,θελω να πιστευω οτι τα χριστουγεννα θα κανω παρουσιασει απο το ενυδρειακι μου :thumbup::thumbup::bigemo_harabe_net-117:

καλησπερα και παλι..

αυριο παω για αγορα του eheim 2213(νομιζω οτι ειναι καλη επιλογη),πετρες εχω μαζεψει αρκετα κιλα..αραγωνιτη βρηκα για βυθο,μετα απο πολυ κοπο βρηκα και τα ψαρακια,απιστευτο αλλα μεγαλα μαγαζια δεν τα ειχαν και τα βρηκα σε ενα μικρο μαγαζακι..το μονο που λειπει ειναι η βασει του ενυδρειου(πανακριβες οι ατιμες)σκεφτομαι να φτιαξω μονος μου,θελω να πιστευω οτι τα χριστουγεννα θα κανω παρουσιασει απο το ενυδρειακι μου :thumbup::thumbup::bigemo_harabe_net-117:

Καλή επιτυχία και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.

:P

Καλή επιτυχία και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.

:bigemo_harabe_net-117:

το ξερω και ευχαριστω :thumbup::thumbup:

ετοιμο και το επιπλο :thumbup::thumbup::bigemo_harabe_net-117: κωστα το επιπλο εγινε ντουμπανακι 2 ατομα εκατσαν επανω και χορευαν απο 100 κιλα εκαστος :P:P

τη κυριακη θα μαζεψω και τις υπολοιπες πετρες που μου λειπουν και ξεκιναω το στησιμο σε καμμια εβδομαδα..

νεα και φωτο προσεχως.. :P

ετοιμο και το επιπλο :thumbup::thumbup::bigemo_harabe_net-117: κωστα το επιπλο εγινε ντουμπανακι 2 ατομα εκατσαν επανω και χορευαν απο 100 κιλα εκαστος :P:rasp:

τη κυριακη θα μαζεψω και τις υπολοιπες πετρες που μου λειπουν και ξεκιναω το στησιμο σε καμμια εβδομαδα..

νεα και φωτο προσεχως.. :P

Χαίρομαι αγορίνα! :P:thumbup:

Να μαζέψεις αρκετές πέτρες μην τις φοβηθείς!

Καλή συνέχεια ευχομαι και οτιδήποτε χρειαστείς μην διστάσεις...... :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...