Jump to content

σταθερη αποδωση (μπουρμπουλιθραρισμα) Co2

akvariym

Recommended Posts

χαιρετω σας,

απεκτησα πριν μερικες μερες μια μπουκαλα διοξυδειου την οποιοα εχω συνδεση ως εξης:μπουκαλα,μανομετρα,βελονοειδη βαλβιδα,μετριτης φυσαλιδων,διαχυτηρας.(μαγνητικη βαλβιδα δεν εχω)

Α:το προβλημα μου ειναι οτι δεν βγαζει παντα σταθερη ποσοτητα,οπως φαινεται στον μετριτη φυσαλιδων,

το ρυθμιζω στις φυσαλιδες που θελω και μετα απο μερικες ωρες ή και λιγοτερο βγαζει πολυ περισσοτερες

μπουρμπουλιθρες ή και σταματαει να βγαζει.

Β:το βραδυ ειναι καλο να κλεινω την πραροχη?

Γ:οταν ο πινακας ΡΗ και ΚΗ δειχνει οτι η ποσοτητα Co2 ειναι ΟΚ,30 ppm δλδ,ο μετριτης που εχω μεσα

στο νερο δειχνει οτι υπαρχει υπερβολικη ποσοτητα Co2 στο νερο.

ευχαριστω

Γεια σου φιλε..προσοχη με το co2 με μετρο...καλο ηταν να εχεις και κοντρολερ ..!Για καλο και κακο βαλε το βραδυ μια αεραντλια ..το μανομετρο ποσο το δουλευεις?(της βελονας).

εγω εχω diy co2 και με βαση αυτα που εχω διαβασει το βραδυ παντα αεραντλια...καλου κακου...για αποφυγη ατυχηματων!!! ;)

την εχω και με χρονομετρο...ετσι και να λειψω...αναβει!!! :D:blush:

εγω εχω diy co2 και με βαση αυτα που εχω διαβασει το βραδυ παντα αεραντλια...καλου κακου...για αποφυγη ατυχηματων!!! ;)

την εχω και με χρονομετρο...ετσι και να λειψω...αναβει!!! :D:thumbup:

Μάλλον με χρονοδιακόπτη την έχεις βάλει γιατί με χρονόμετρο μόνο εκατό, διακόσια κλπ μέτρα θα χρονομετρήσεις :blush:

Μάλλον με χρονοδιακόπτη την έχεις βάλει γιατί με χρονόμετρο μόνο εκατό, διακόσια κλπ μέτρα θα χρονομετρήσεις :hysterical:

:hysterical::hysterical::hysterical:;):D:blush:

τι ειπα παλι!!! :bigemo_harabe_net-174::hysterical::hysterical::thumbup::D:D:bigemo_harabe_net-163:

Μάλλον με χρονοδιακόπτη την έχεις βάλει γιατί με χρονόμετρο μόνο εκατό, διακόσια κλπ μέτρα θα χρονομετρήσεις :hysterical:

:hysterical::hysterical::hysterical:;):D:blush:

τι ειπα παλι!!! :bigemo_harabe_net-174::hysterical::hysterical::thumbup::D:D:bigemo_harabe_net-163:

Γεια σου φιλε..προσοχη με το co2 με μετρο...καλο ηταν να εχεις και κοντρολερ ..!Για καλο και κακο βαλε το βραδυ μια αεραντλια ..το μανομετρο ποσο το δουλευεις?(της βελονας).

το μανομετρο δειχνει λιγοτερο απο 0.5 bar,η πιεση δηλαδη που πηγαινει στον διαχυτη.

για κοντρολερ πρεπει να περισεψουν καποια λεφτα...μερι τοτε ομως τι κανουμε?κλεισιμο το βραδυ?

επισης γιατι μου παρουσιαζει αυτην την σταθεια??

ηλεκτρομαγνητική δεν έχεις?

ηλεκτρομαγνητική δεν έχεις?

οχι,μπουκαλα-μανομετρα-βλονοειδης βαλβιδα-μετριτης φυσαλιδων-διαχυτης

οχι,μπουκαλα-μανομετρα-βλονοειδης βαλβιδα-μετριτης φυσαλιδων-διαχυτης

Πάρε και μια ηλεκτρομαγνητική με έναν χρονοδιακόπτη να κλείνεις την παροχή το βράδυ

ειτε ετσι.ειτε να την κλεινω εγω καθε βραδυ και να την ανοιγω το πρωι.γιατι ομως παρουσιαζει ασταθεια στο διοξυδιο που βγαζει?το κανουν ολες οι μπουκαλες αυτο?

ευχαριστω

Περιέγραψέ μας το σύστημα που έχεις.Είναι αγορασμένο κάποιας μάρκας ή DIY;

Προσωπικα σε συστημα Co2 με μπουκαλα-μανομετρα-μετρητη φυσαλιδων-διαχυτηρα ειναι σταθεροτατη η ροη.

Μονο οταν κοντευει να αδειασει η μπουκαλα (3-4 μερες πριν) αυξανεται η ροη των φυσσαλιδων.

ολα ειναι πακετο της Red Sea εκτος απο την μπουκαλα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...