ioannadimitris 16 Φεβρουαρίου 2010 #1 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα, Μόλις με τα χαράς ανακαλύψαμε οτί πάνω στο mayaca fluviatilis που επιπλέει στο ενυδρείο κρύβονται 5-6 μικρά ! Η μαμα είναι ακόμα πολύ φούσκα οπότε μάλλον έχουμε μέλλον !!!Φοβάμαι όμως οτι θα φαγωθούν. Από κάτω παραμονεύουνε τα μεγάλα γκάπυ και έκανα και την βλακεία και ετριψα τροφή για να τα ταίσω με αποτέλεσμα να μυριστούν την τροφή και να μαζευτούν εκεί γύρω. Α) Μου έχουνε ξεμείνει 2 ζεμπράκια μέσα και δεν ξέρω πως να τα βγάλω. Τώρα που είναι τα μικρα μέσα φοβάμαι να βάλω απόχη Β) Έχω γεννηστρα πλαστικιά αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει για ευνόητους λόγους. Μήπως να τα μάζευα με την απόχη και να τα ριχνα μέσα στη γεννήστρα ? Γ) Πώς θα τα ταίσω ? Δ) Την είσοδο από το εσωτερικό φίλτρο να την κλείσω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 16 Φεβρουαρίου 2010 #2 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα, Μόλις με τα χαράς ανακαλύψαμε οτί πάνω στο mayaca fluviatilis που επιπλέει στο ενυδρείο κρύβονται 5-6 μικρά ! Η μαμα είναι ακόμα πολύ φούσκα οπότε μάλλον έχουμε μέλλον !!! Σίγουρα υπάρχει μέλλον, αφού μπορούν να γεννήσουν μέχρι και 30 ίσως και περισσότερα τη φορά και να υπολογίζεις, ότι μπορεί να γεννήσει κάθε μήνα για 4-6 μήνες στη συνέχεια. Φοβάμαι όμως οτι θα φαγωθούν. Από κάτω παραμονεύουνε τα μεγάλα γκάπυ και έκανα και την βλακεία και ετριψα τροφή για να τα ταίσω με αποτέλεσμα να μυριστούν την τροφή και να μαζευτούν εκεί γύρω. Αφού υπάρχουν φυτά επιφανείας δεν πρόκειται να φαγωθούν γιατί είναι πιο γρήγορα από τα μεγάλα και ξεφεύγουν. Μην τους ρίχνεις αμέσως φαγητό αλλά μετά τη 2η-3η μέρα. Α) Μου έχουνε ξεμείνει 2 ζεμπράκια μέσα και δεν ξέρω πως να τα βγάλω. Τώρα που είναι τα μικρα μέσα φοβάμαι να βάλω απόχη. Προσπάθησε να βγάλεις τα ζεμπράκια, είναι πιο επικίνδυνα από τα μεγάλα guppies Β) Έχω γεννηστρα πλαστικιά αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει για ευνόητους λόγους. Μήπως να τα μάζευα με την απόχη και να τα ριχνα μέσα στη γεννήστρα? Καλύτερα άφησέ τα μαζί με τα άλλα. Αλλά και να προσπαθήσεις δύσκολα θα τα πιάσεις στην απόχη, γιατί φεύγουν από τις τρύπες. Άσε που μπορεί να μην πέσουν στη γεννήστρα και να τα χάσεις. Σε κάθε περίπτωση καλύτερα άστα μαζί με τα υπόλοιπα, αφού βγάλεις τα ζεμπράκια... Γ) Πώς θα τα ταίσω ? Τρίβοντας με τα χέρια σου την τροφή να γίνει σαν σκόνη, αλλά όχι από την πρώτη ημέρα, όπως είπα πιο πάνω Δ) Την είσοδο από το εσωτερικό φίλτρο να την κλείσω ? Καλύτερα βάλε ένα σφουγγάρι ως προφίλτρο στην αναρρόφηση. Αν και δεν πρόκειται να τα τραβήξει καλύτερα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #3 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Δ) Την είσοδο από το εσωτερικό φίλτρο να την κλείσω ? Καλύτερα βάλε ένα σφουγγάρι ως προφίλτρο στην αναρρόφηση. Αν και δεν πρόκειται να τα τραβήξει καλύτερα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο Λάθος μου...Εξωτερικό φίλτρο. (EHEIM 2234) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 16 Φεβρουαρίου 2010 #4 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με τα ζεμπρακια. Και εγώ έχω ένα υποείδος zebra danio αλλα οι απώλιες που είχα απο αυτόν είναι μηδαμινές (νομίζω).... Οσο αφορά το φίλτρο, αν και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με τα ψαράκια σου, μπορείς να δέσεις ένα κομμάτι σφουγγάρι ή να βάλεις πρόφιλτρο, όπως είπε ο GKAZI. Εγώ έχω παρατηρήση ψαράκια 2-3 ημερών να είναι δίπλα στις εισόδους του εσωτερικού μου φίλτρο (400l/h) χωρίς πρόβλημα. Για την τροφή μπορείς να προμηθευτείς ειδική τροφή για νεογεννητα. Της tropical είναι καλές. Απο την στιγμή που έχεις γκάπυ, θα τις χρειαστείς για να ταϊζεις τα μικρά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #5 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Σκέφτομαι να βράσω λίγο τούλι και να το τυλίξω γύρω γύρω από την είσοδο του φίλτρου για καμια βδομάδα. Δεν ξέρω αν είναι καλή λύση ! Σύντομα θα έχετε φώτος !!!! Φορτίζω την μπαταρία της ψηφιακής. Εντωμεταξή από τύχη σώθηκαν όσα σώθηκαν. Τις προάλες πήρα την mayaca fluviatilis την οποία δοκίμασα να την φυτέψω κάτω. Μετά από 2-3 ώρες την βρήκα στην επιφάνεια να επιπλέει και να είναι αρκετά πυκνή. Σκέφτηκα να την αφήσω εκεί μόνο και μόνο για τις γέννες με επιφύλαξη μη μαραθεί, και τελικά το αποτέλεσμα ήταν να σωθούν όσα μικρά σώθηκαν !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 16 Φεβρουαρίου 2010 #6 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Σκέφτομαι να βράσω λίγο τούλι και να το τυλίξω γύρω γύρω από την είσοδο του φίλτρου για καμια βδομάδα. Δεν ξέρω αν είναι καλή λύση ! Και αυτό κάνει, αλλά σε όλα τα καταστήματα υπάρχουν ειδικά σφουγγάρια στρογγυλά με τρύπα που μπαίνει η αναρρόφηση του φίλτρου σου. Σύντομα θα έχετε φώτος !!!! Φορτίζω την μπαταρία της ψηφιακής. Εντωμεταξή από τύχη σώθηκαν όσα σώθηκαν. Τις προάλες πήρα την mayaca fluviatilis την οποία δοκίμασα να την φυτέψω κάτω. Μετά από 2-3 ώρες την βρήκα στην επιφάνεια να επιπλέει και να είναι αρκετά πυκνή. Σκέφτηκα να την αφήσω εκεί μόνο και μόνο για τις γέννες με επιφύλαξη μη μαραθεί, και τελικά το αποτέλεσμα ήταν να σωθούν όσα μικρά σώθηκαν !!!! Γι'αυτό ακριβώς σώθηκαν. Τα μικρά guppies είναι ψάρια επιφανείας και εκεί προσπαθούν να βρουν καταφύγιο και κρυφώνες. Αν είχαν γεννηθεί και άλλα όταν είχες τη mayaca φυτεμένη τότε πολύ πιθανόν να φαγώθηκαν από τα μεγαλύτερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #7 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Και μερικές photo από τα μικρά και όλου του ενυδρείου : Περιμένω τα σχόλια σας για να κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 16 Φεβρουαρίου 2010 #8 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Μια χαρά δείχνει. Άφησε τόσο΄χώρο, όσο χρειάζεσαι για να ταϊζεις και τον υπόλοιπο κάλυψέ τον με φυτά. Αλλά και έτσι είναι μία χαρά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #9 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ !!! Θα κοιτάξω μήπως βρω κερατόφυλλο η ακόμα μια caboba ίσως Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 16 Φεβρουαρίου 2010 #10 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 (edited) συνεχισε ετσι. Μην αγχωνεσαι με τη γεννα. Θα βαρεθεις γεννες Εχε κρυψωνες μεσα και αστα να βρουν τον δρομο τους. Νερακι καθαρο και ολα καλα. Ανεβασε τη σταθμη το νερου να μη φαινεται απο το τζαμι και δοκιμασε σκουρο φοντο μονοχρωμο χαρτονι ΥΓ αλλαζε το αιμα κατα καθε μερικες γεννες Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannadimitris 16 Φεβρουαρίου 2010 Author #11 Share 16 Φεβρουαρίου 2010 Έχω αγοράσει μαύρο φόντο !!! Νομίζω θα δείχνει πολύ ωραία ! Ναι η στάθμη θέλει ανέβασμα 2 εκατοστα περίπου. Τώρα με τα μικρά νομίζω επιβάλονται 2 αλλαγές νερού εβδομαδιαίως από 20% περίπου. Έχω πάρει sera vipan baby , άλλά δεν ξέρω πως να τα ταίζω. Να ρίχνω την τροφή πάνω από τα φυτά που επιπλέουν και αυτά θα την βρούν ? Στο κενό του ενυδρείου ,μαζί με τα μεγάλα ? (επικύνδινο μαλλον)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος