Heopas 15 Αυγούστου 2008 #1 Share 15 Αυγούστου 2008 Αποφασισα τελικα να αλλαξω τις λαμπες φθοριου καθως δεν βρηκα grolux στα 8w με leds τα οποια τα προσαρμοσα σε νεο καπακι. Τα υλικα που χρησιμοποιησα ειναι τα εξης: 2x20cm leds λευκου χρωματος εναν μετασχηματιστη 12v καπακι απο κουτι παπουτσιων για καπακι του ενυδρειου (και αυτο γιατι εσπασα το γυαλινο) Ταινια διπλης οψεος επισης μονωσα ολο το κυκλωμα με βερνικι και στην συνεχεια εκανα τεστ σε διαφορα μερη του κυκλωματος με πολυμετρο για τυχον διαρροες. Καποιες φωτο απο την κατασκευη: Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 16 Αυγούστου 2008 #2 Share 16 Αυγούστου 2008 Ωραίος! Το ψάχνω και εγώ τώρα για led σε 200 λίτρα με 60 εκ βάθος και θα με ενδιέφερε να μας ενημερώνεις για την ανάπτυξη των φυτών με φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heopas 16 Αυγούστου 2008 Author #3 Share 16 Αυγούστου 2008 Και εγω τωρα ειμαι σε πειραματικο σταδιο δεν ξερω την αντιδραση των φυτων αν και εχω φυτα με λιγες απαιτησεις.(bacopa κερατοφυλλο). θελει ψαξιμο για 200 λιτρα και 60 εκ βαθος ειναι πολυ + το κοστος Εμενα για 40εκ συνολικο μηκος και ενας μετασχηματιστης 12V μου εφυγε ενα 50αρικο. Παντως σαν αποτελεσμα ειναι πολυ καλο για μικρο ενυδρειο συν το πλεονεκτημα που εχει οτι μπορεις να κανεις ευκολα αναβαθμιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestoras7 29 Απριλίου 2010 #4 Share 29 Απριλίου 2010 Μαρεσει αυτη η λυση! Ποσο κοστισε ομως? Και απο που πηρες τα led? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 1 Μαίου 2010 #5 Share 1 Μαίου 2010 πρεπει να παρετε λεντ τα οποια ειναι στεγανα 10/40 ευρο το μετρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος