Sparos 9 Ιουλίου 2010 #1 Share 9 Ιουλίου 2010 (edited) Καλησπερα, εχω ενα μικρο γλυκο του γιου μου με 4 νεον, 3 γαριδουλες και 1 μικρο πλεκο. τωρα τελευταια εχουν βγει κατι ασπρα στιγματα στο φιλτρο και στο ξυλο. Παρακαλω τη βοηθεια σας Ευχαριστω πολυ Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2010 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 9 Ιουλίου 2010 #2 Share 9 Ιουλίου 2010 Υπάρχουν μήπως και σαλιγγάρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 9 Ιουλίου 2010 Author #3 Share 9 Ιουλίου 2010 Υπάρχουν μήπως και σαλιγγάρια; Ναι και 3 σαλιγγαρακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 9 Ιουλίου 2010 #4 Share 9 Ιουλίου 2010 Μάλλον κάποιο είδος netrite snail; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 9 Ιουλίου 2010 #5 Share 9 Ιουλίου 2010 (edited) Zebra ή red spotted ? Έγινε επεξεργασία 9 Ιουλίου 2010 - FotisGt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 9 Ιουλίου 2010 Author #6 Share 9 Ιουλίου 2010 (edited) Zebra ή red spotted ? Αυτα Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2010 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 9 Ιουλίου 2010 Author #7 Share 9 Ιουλίου 2010 (edited) Αυτα Ρε παιδια, και αυτα τα ασπρα με τα ποδαρακια τι σκ@τ@ ειναι παλι Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2010 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 9 Ιουλίου 2010 #8 Share 9 Ιουλίου 2010 Τα σαλιγκάρια είναι Red spotted nerite snails και τα άσπρα στίγματα στο φίλτρο και τα ξύλα είναι τα αυγά τους. Βέβαια μην περιμένεις μικρά καθώς τα αυγά χρειάζονται υφάλμυρο νερό για να εκκολαφθούν. Τα άλλα που λες δεν φαίνονται καλά.Ίσως μια πιο κοντινή φωτογραφία να βοηθούσε. Προσπάθησε η ανάλυση να είναι μέχρι 800 Χ 600 για να μην φαίνονται τεράστιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 9 Ιουλίου 2010 Author #9 Share 9 Ιουλίου 2010 Τα σαλιγκάρια είναι Red spotted nerite snails και τα άσπρα στίγματα στο φίλτρο και τα ξύλα είναι τα αυγά τους. Βέβαια μην περιμένεις μικρά καθώς τα αυγά χρειάζονται υφάλμυρο νερό για να εκκολαφθούν. Τα άλλα που λες δεν φαίνονται καλά.Ίσως μια πιο κοντινή φωτογραφία να βοηθούσε. Προσπάθησε η ανάλυση να είναι μέχρι 800 Χ 600 για να μην φαίνονται τεράστιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 9 Ιουλίου 2010 #10 Share 9 Ιουλίου 2010 Από ότι καταλαβαίνω, η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από πάνω και τα ζωίφια κάνουν βόλτες στην επιφάνεια του νερού. Σωστά; Πρέπει λοιπόν να είναι Springtails. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 9 Ιουλίου 2010 #11 Share 9 Ιουλίου 2010 Από ότι καταλαβαίνω, η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από πάνω και τα ζωίφια κάνουν βόλτες στην επιφάνεια του νερού. Σωστά; Πρέπει λοιπόν να είναι Springtails. Και είναι πλήρως ακίνδυνα. Ούτε να σε τρομάζουν, ούτε να κάνεις τίποτα για να τα εξαφανίσεις. Το ενυδρείο του γιου σου χαίρει άκρας υγείας Από κει και πέρα υπάρχουν παρατηρησούλες για τα είδη που φιλοξενείς σε αυτά τα λίτρα. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις γενικές λεπτομέρειες ρίξε μία ματιά ΕΔΩ. Θα με ενδιέφερε επίσης να βρούμε και το είδος του πλέκο αν έχεις κάποια φωτογραφία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 10 Ιουλίου 2010 #12 Share 10 Ιουλίου 2010 Έγινε επεξεργασία στις δημοσιεύσεις σου και αλλάχτηκε το μέγεθος των εικόνων για να γίνει το θέμα ευανάγνωστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wind-sa 10 Ιουλίου 2010 #13 Share 10 Ιουλίου 2010 Και πως γίνετε η αναπαραγωγή Res Spotted? Ίσος μπορεί να μαζέψει τα αυγά και να τα βάλει στο αλμυρό νερό? Και η Zebra Snails έτσι αναπαράγονται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Ιουλίου 2010 #14 Share 10 Ιουλίου 2010 (edited) Και πως γίνετε η αναπαραγωγή Res Spotted? Ίσος μπορεί να μαζέψει τα αυγά και να τα βάλει στο αλμυρό νερό? Και η Zebra Snails έτσι αναπαράγονται? Ακριβως Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2010 - Δίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 12 Ιουλίου 2010 #15 Share 12 Ιουλίου 2010 ωραια θα το δοκιμασω και γω με τα zebra snails μου, εχω γεμισει αυγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 12 Ιουλίου 2010 #16 Share 12 Ιουλίου 2010 ωραια θα το δοκιμασω και γω με τα zebra snails μου, εχω γεμισει αυγα... Είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν οι ιδανικές συνθήκες εκκόλαψης των αυγών τους. Δεν ξέρω μάλιστα αν το έχει καταφέρει και κάποιος... Όπως και να έχει, αν κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να μπει σε μία τέτοια διαδικασία, μπορεί να ανοίξει ένα νέο θέμα στα ασπόνδυλα και με την βοήθεια όλων να δούμε τι θα καταφέρουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 31 Ιουλίου 2010 Author #17 Share 31 Ιουλίου 2010 Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα, ξαφνικα αρχισα να γεμιζω μικρα σαλιγγαρακια. μεχρι τωρα εχω εντοπισει 4-5. ειναι περιπου στο μεγεθος καρφιτσας. οταν καταφερω να βγαλω photo (γιατι ειναι πολυ δυσκολο να κεντραρει η μηχανη) θα τις ανεβασω. Και ρωτω. πως εγινε εκκολαψη σε αυτες τις συνθηκες? αν συνεχισουν ετσι, υπαρχουν πανω απο 500 αυγα. τα 50 να βγουν......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 31 Ιουλίου 2010 Author #18 Share 31 Ιουλίου 2010 Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα, ξαφνικα αρχισα να γεμιζω μικρα σαλιγγαρακια. μεχρι τωρα εχω εντοπισει 4-5. ειναι περιπου στο μεγεθος καρφιτσας. οταν καταφερω να βγαλω photo (γιατι ειναι πολυ δυσκολο να κεντραρει η μηχανη) θα τις ανεβασω. Και ρωτω. πως εγινε εκκολαψη σε αυτες τις συνθηκες? αν συνεχισουν ετσι, υπαρχουν πανω απο 500 αυγα. τα 50 να βγουν......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 31 Ιουλίου 2010 Author #19 Share 31 Ιουλίου 2010 Θα με ενδιέφερε επίσης να βρούμε και το είδος του πλέκο αν έχεις κάποια φωτογραφία... Νατος, περιμενει υπομονετικα με την παρεα του να στρωθει το 240αρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 31 Ιουλίου 2010 #20 Share 31 Ιουλίου 2010 Τα σαλιγκάρια που βλέπεις πολύ πιθανόν να είναι "λαθρεπιβάτες" που έρχονται μαζί με φυτά. Μια φωτογραφία του κελύφους θα βοηθούσε περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 31 Ιουλίου 2010 Author #21 Share 31 Ιουλίου 2010 Νατος, περιμενει υπομονετικα με την παρεα του να στρωθει το 240αρι Bristlenose Plecostomus ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 1 Αυγούστου 2010 Author #22 Share 1 Αυγούστου 2010 Οσο ποιο καθαρες μπορουσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 1 Αυγούστου 2010 #23 Share 1 Αυγούστου 2010 Δεν ειναι μωρά nerite, αλλά λαθροεπιβάτες που βρέθηκαν μέσα στο ενυδρείο σου και αναπαράχθηκαν. Τα συγκεκριμἐνα δεν μου έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα με φυτά, δεν νομίζω οτι έχεις να φοβάσαι απο αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 1 Αυγούστου 2010 #24 Share 1 Αυγούστου 2010 Bristlenose Plecostomus ????? Ακριβώς!Μία από τις κοινές ονομασίες του Ancistrus cf. cirrhosus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 3 Αυγούστου 2010 Author #25 Share 3 Αυγούστου 2010 Επιδη εχω γεμισει λαθρεπιβατες, μηπως αναγνωριζετε τιποτα???? 1. κατι μεταξυ αρτεμιας και γονου 2. Σαλιγγαρι. καλο-κακο?? ειδος? 3. Σαλιγγαρι. καλο-κακο?? ειδος? 4. Σαλιγγαρι. καλο-κακο?? ειδος? Για το Νο 3 εχω την εντυποση οτι ειναι κακο..... καπου εχω διαβασει για αυτο αλλα δεν ειμαι συγουρος Ευχαριστω παιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος