kixlidatos 26 Ιουνίου 2012 #1 Share 26 Ιουνίου 2012 Αδελφια Αφρικανοι,καλη σας μερα. Μεχρι σημερα ειχα φτιαξει με πολυ καλα αποτελεσματα ,την τροφη με βαση γαριδες. Τωρα θελω να δοκιμασω αυτην την συνταγη,και θα ηθελα την γνωμη σας. 1 κιλο καρδια μοσχου σε χοντρο κυμα 100 γραμμαρια σπυρουλινα 100 γραμιαρια απο την τροφη του εμποριου που τα ταιζω. 1 φυλλο μαρουλι μια χουφτα καλαμποκι μισο κεφαλι σκορδο και μια βιταμινη,αλλα δεν θυμαμαι τωρα ποια ειναι,θα σας την πω αυριο.(αν εχετε εσεις να μου προτεινετε καποια?) Περνουμε το μαρουλι ,καλαμποκι,σκορδο,και το βαζουμε στο μιξερ.Μετα μεσα στον κυμα,ριχνουμε την τροφη ,σπυρουλινα,την βιταμινη,και το μιγμα απο το μιξερ,το ζυμωνουμε ελαφρα.το αφηνουμε να μαριναριστει στο ψυγειο για μερικες ωρες,και μετα το βαζουμε σε παγοκυστες.και στην καταψυξη. Οι κυβοι πρεπει να ειναι αρκετα μεγαλοι (αναλογα με το μεγεθος τω ψαριων που εχουμε)Εγω που εχω 20 και 25 ποντους ψαρια,θα τους κανω περιπου 4*4 για να μην τους αρπαζει μονο ενα ψαρι,αλλα να του πεφτει. Τωρα το τρικ. Περνουμε τον κυβο και τον πεταμε μεσα οπως ειναι παγωμενος.Αυτο λιωνει σιγα σιγα και τα ψαρια αρπαζουν μουκιτσες,και το σημαντικοτερο ειναι οτι το ενυδρειο δεν γινετε χαλια ,και τρωνε σχεδον ολο το φαγητο ,και δεν απλωνεται η σκονη. Αυτο το δοκιμασα χθες με την γαριδα και ισχυει. Την συνταγη μου την ειπε ενας γειτονας,που εχει Fish spa και μαγαζι ενειδριακο ,ο οποιος ειναι και εισαγωγεας ψαριων απο την απο ανατολη,και υποστιριζει οτι εκει εχουν φτιαξει.μηχανηματα παραγωγης γιαυτην την κατεψυγμενη τροφη.Και λεει οτι μεγαλωνουν τα ψαρια πολυ ποιο ευκολα,περνουν πολυ καλυτερα χρωματα,και ειναι πολυ υγιη τα ψαρια. Την γνωμη σας αδελφια και Δασκαλοι της Αφρικης Προσοχη,αν μου πειτε καντο,θα χρειαστω και εναν καλο δικηγορο χομπιστα,για την μεγαιρα γυναικα μου,γιατι και αυτο βλεπω να ειναι το τελος μας,γιατι ηδη ο καταψυχτης βρωμα γαριδες με σκορδο Και οταν μου λεει η μπριζολα μυριζει γαριδα και σκορδο,της λεω μπααααααα ιδεασου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 26 Ιουνίου 2012 #2 Share 26 Ιουνίου 2012 Αδελφέ μου διαφωνώ με την χρήση κρέατος απο θερμόαιμα ζώα ((τα ψάρια είναι ποικιλόθερμα/ψυχρόαιμα) τα λιπαρά οξέα του οποίου τα ψάρια δεν μπορούν να αφομοιώσουν και το αποθηκεύουν σε στερεά μορφή στους ιστούς και ειδικά στο συκώτι. Μπορεί να διαφωνήσουν οι δισκάδες που ταΐζουν καρδιά, αλλά εγώ αυτό ξέρω και αυτό συστήνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 26 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 26 Ιουνίου 2012 Αδελφέ μου διαφωνώ με την χρήση κρέατος απο θερμόαιμα ζώα ((τα ψάρια είναι ποικιλόθερμα/ψυχρόαιμα) τα λιπαρά οξέα του οποίου τα ψάρια δεν μπορούν να αφομοιώσουν και το αποθηκεύουν σε στερεά μορφή στους ιστούς και ειδικά στο συκώτι. Μπορεί να διαφωνήσουν οι δισκάδες που ταΐζουν καρδιά, αλλά εγώ αυτό ξέρω και αυτό συστήνω. Για να το λες εσυ,μαλλον γλιτωνω το διαζυγειο ,αλλα αυτος επιμενει οτι εκει τα δεινουν σε ολα τα σαρκοφαγα,και σε δισκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 26 Ιουνίου 2012 #4 Share 26 Ιουνίου 2012 Συμφωνώ 100% με τον Κλεόβουλο. Γαρίδα και πάλι γαρίδα, Βασίλη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 26 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 26 Ιουνίου 2012 Συμφωνώ 100% με τον Κλεόβουλο. Γαρίδα και πάλι γαρίδα, Βασίλη μου. Να εισαι καλα δασκαλε μου ,γλιτωσαμε και τις φασαριες σπιτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 26 Ιουνίου 2012 #6 Share 26 Ιουνίου 2012 (edited) Το θεμα περι καρδιας ειναι ενα θεμα που εχει προκαλεση πολλες κοντρες κατα καιρους παγκοσμιος και ακομα και σε βιβλια το συστηνουν μια που θεωρουν οτι ειναι απαχο, ομως η αληθεια ειναι οτι εφοσων μπορουμε να εχουμε και απο αλλες τροφες αρκετες πρωτεινες καλυτερα να το αποφευγουμε για καλο και για κακο. Επισης μην ταιζεις ποτε απευθειας με την κατεψυγμενη τροφη γιατι μπορεις να δημηουργισεις εντερικα προβληματα στα ψαρια σου. Αν θες να μην διαλυεται μπορεις να προσθεσεις φυτικη ζελατινη στην συνταγη για να την κραταει δεμενη την τροφη οταν ξεπαγωνει. Έγινε επεξεργασία 26 Ιουνίου 2012 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 26 Ιουνίου 2012 #7 Share 26 Ιουνίου 2012 Απόλυτο δίκιο οι φίλοι αφρικάνοι πιο πάνω ,οσον αφορά την χρήση καρδιάς στην Αφρική στη διεθνή βιβλιογραφία όλοι οι σοβαροί αφρικάνοι ερευνητές την αποκλείουν για τον λόγο που αναφέρει- και είναi πολύ σοβαρός- ο Κλεόβουλος στο ποστ 2 Κάνε μια ωραία shrimp mix http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=21372&view=findpost&p=190973 και καιλή όρεξη..Μιλάμε πάντα για Αφρική . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Ιουνίου 2012 #8 Share 26 Ιουνίου 2012 Αδελφέ μου διαφωνώ με την χρήση κρέατος απο θερμόαιμα ζώα ((τα ψάρια είναι ποικιλόθερμα/ψυχρόαιμα) τα λιπαρά οξέα του οποίου τα ψάρια δεν μπορούν να αφομοιώσουν και το αποθηκεύουν σε στερεά μορφή στους ιστούς και ειδικά στο συκώτι. Μπορεί να διαφωνήσουν οι δισκάδες που ταΐζουν καρδιά, αλλά εγώ αυτό ξέρω και αυτό συστήνω. Σαφως και συμφωνω με τα λεγομενα του Κλεοβουλου,και να θυμησω πως στο παρελθον το εχουμε ξαναθιξει το συγκεκριμενο θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 27 Ιουνίου 2012 Author #9 Share 27 Ιουνίου 2012 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας Με τηνζελατινη εχω καποιο προβλημα,ακι με την σκονη ,αλλα και με τα φυλλα ζελατινης,οταν την φτιαχνω ,δενει,αλλα οταν τη βαζω μεσα γινετε χαμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 27 Ιουνίου 2012 #10 Share 27 Ιουνίου 2012 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας Με τηνζελατινη εχω καποιο προβλημα,ακι με την σκονη ,αλλα και με τα φυλλα ζελατινης,οταν την φτιαχνω ,δενει,αλλα οταν τη βαζω μεσα γινετε χαμος. Φιλε μου, η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω δοκιμαση ποτε απλα το αναφερω πληροφοριακα σαν λυση μια που πολυ την συνηστουν στις διαφορες συνταγες τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Ιουνίου 2012 #11 Share 27 Ιουνίου 2012 Μολις βαλεις τη ζελατινη στο μιγμα τροφης,θελει πολυ καλο ανακατεμα Βασιλη. Μετα παγοκυψελες και ψυγειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 27 Ιουνίου 2012 Author #12 Share 27 Ιουνίου 2012 Μολις βαλεις τη ζελατινη στο μιγμα τροφης,θελει πολυ καλο ανακατεμα Βασιλη. Μετα παγοκυψελες και ψυγειο. Το κανω Στρατο,αλλα το βαζω αμεσως στον καταψυχτη,μηπως αυτο ειναι το λαθος?Δηλ.να το αφηνω στο ψυγειο να πιξει,και μετα να το βαζω στον καταψυχτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Ιουνίου 2012 #13 Share 27 Ιουνίου 2012 Δεν παιζει ρολο.Καλο ανακατεμα να παει η ζελατινη παντου Link to comment Share on other sites More sharing options...
georot1981 27 Ιουνίου 2012 #14 Share 27 Ιουνίου 2012 και εγω αυτο το προβλημα εχω με την diy τροφη που εχω φτιαξει γιαυτο κα ιτην εκοψα..ενω εβαλα 4-5φυλλα ζελατινης οταν εριχνα τη τροφη στο ενυδρειο μετα απο 2 λεπτα σκορπιζε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 27 Ιουνίου 2012 #15 Share 27 Ιουνίου 2012 h ζελατινη θελει λιωσιμο σε μπρικι με ζεστο νερο ( λιγο ) και οταν κανουμε το μιξαρισμα με της γαριδες το ριχνουμε σιγα σιγα μεσα,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 27 Ιουνίου 2012 #16 Share 27 Ιουνίου 2012 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας Με τηνζελατινη εχω καποιο προβλημα,ακι με την σκονη ,αλλα και με τα φυλλα ζελατινης,οταν την φτιαχνω ,δενει,αλλα οταν τη βαζω μεσα γινετε χαμος. Φενεται πως εχασες καποια επισοδια του Master sef! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 27 Ιουνίου 2012 Author #17 Share 27 Ιουνίου 2012 Φενεται πως εχασες καποια επισοδια του Master sef! :hysterical: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος