Aiolos 18 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 18 Οκτωβρίου 2011 Είχα τη "διαίσθηση" ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας θα εκκολάπτονταν τα αυγά από τα Amphitrion Οcellaris.Άφησα λοιπόν την κάμερα να καταγράφει όλο το βράδυ μιας και τα αυγά "σκάνε" (όπως νόμιζα) συνήθως τις πρωινές ώρες.Αυτό που κατέγραψε η κάμερα θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.Θα παρακολουθήσετε αποσπασματικά τη διαδικασία της εκκόλαψης μέσα σε τρία λεπτά από τις συνολικά πέντε ώρες της καταγραφής.Μη περιμένετε (όπως εγώ) να δείτε κάποιο μωρό να ξεπετάγεται, αλλά τη δεδομένη στιγμή οι γονείς ξεκολλάνε τα μωρά από τον βράχο.Από εκεί και πέρα είναι άγνωστη η τύχη τους σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον…. δυστυχώς Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 18 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 18 Οκτωβρίου 2011 Απιστευτο θεαμα...απιστευτη στιγμη...απιστευτη μουσικη! Μπραβο για αλλο ενα ομορφο βιντεακι Βαγγελη! Αν εβγαζες τον βραχο και τον μετεφερες σε ενα μικρο ενυδρειακι θα υπηρχε καμια ελπιδα? Εχω διαβασει οτι τα αυγα οταν σπασουν, τα μικρα θελουν ειδικη τροφη για να μεγαλωσουν...ισχυει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 18 Οκτωβρίου 2011 #3 Share 18 Οκτωβρίου 2011 Πολύ ωραίο βίντεο φίλε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 18 Οκτωβρίου 2011 Author #4 Share 18 Οκτωβρίου 2011 (edited) Απιστευτο θεαμα...απιστευτη στιγμη...απιστευτη μουσικη! Μπραβο για αλλο ενα ομορφο βιντεακι Βαγγελη! Αν εβγαζες τον βραχο και τον μετεφερες σε ενα μικρο ενυδρειακι θα υπηρχε καμια ελπιδα? Εχω διαβασει οτι τα αυγα οταν σπασουν, τα μικρα θελουν ειδικη τροφη για να μεγαλωσουν...ισχυει? To δοκίμασα παλότερα αυτό Βαλεντίνο μεταφέροντας τον βράχο την προηγούμενη μέρα πριν την εκκόλαψη, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα και διαπιστώνω τώρα τον λόγο.... ότι δηλαδή πρέπει να είναι και ένας από τους γονείς μαζί για να τα ξεκολλάει πράγμα που δεν είχα κάνει. Προφανώς από μόνα τους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Στη φύση μετά την εκκόλαψη (που συμβαίνει νυχτερινές ώρες ή πολύ νωρίς το πρωί), τα μικρά ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να τραφούν με πλαγκτονικούς οργανισμούς. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο τεχνητό περιβάλλον. με μικρότερες πιθανότητες επιβίωσης λόγω της περιορισμένης τροφής αλλά και όλων αυτών των θηρευτών που καραδοκούν. Η τροφή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα τεχνητό αλλά ελεγχόμενο περιβάλλον είναι τα ζωντανά rotifers κάτι που πρέπει πρώτα να τα εκκολάψει κάποιος και μετά να αρχίσει το τάισμα των μικρών. Η συσκευασία των 3000 αυγών κοστίζει 50+ ευρώ !!! Στην Ελλάδα απ όσο γνωρίζω 1-2 χομπύστες τα κατάφεραν. Έγινε επεξεργασία 18 Οκτωβρίου 2011 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larrys 18 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 18 Οκτωβρίου 2011 Είχα τη "διαίσθηση" ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας θα εκκολάπτονταν τα αυγά από τα Amphitrion Οcellaris. Άφησα λοιπόν την κάμερα να καταγράφει όλο το βράδυ μιας και τα αυγά "σκάνε" (όπως νόμιζα) συνήθως τις πρωινές ώρες. Αυτό που κατέγραψε η κάμερα θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Θα παρακολουθήσετε αποσπασματικά τη διαδικασία της εκκόλαψης μέσα σε τρία λεπτά από τις συνολικά πέντε ώρες της καταγραφής. Μη περιμένετε (όπως εγώ) να δείτε κάποιο μωρό να ξεπετάγεται, αλλά τη δεδομένη στιγμή οι γονείς ξεκολλάνε τα μωρά από τον βράχο. Από εκεί και πέρα είναι άγνωστη η τύχη τους σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον…. δυστυχώς. Φανταστικο φιλε Ενα μοναδικο ΕΛΛΗΝΙΚΟ θεαμα Ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζι μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 19 Οκτωβρίου 2011 #6 Share 19 Οκτωβρίου 2011 Πολύ ωραίο βίντεο Βαγγέλη, φοβερή στιγμή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 19 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 19 Οκτωβρίου 2011 Τι υπέροχο Θεέ μου!!! Σε ευχαριστούμε πολύ γιά το δώρο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nervas 19 Οκτωβρίου 2011 #8 Share 19 Οκτωβρίου 2011 Πανέμορφο βίντεο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 19 Οκτωβρίου 2011 #9 Share 19 Οκτωβρίου 2011 Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο βίντεο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 19 Οκτωβρίου 2011 #10 Share 19 Οκτωβρίου 2011 Πραγματικά μαγικό,μπραβο Αίολε. Sent from my iPhone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Οκτωβρίου 2011 #11 Share 19 Οκτωβρίου 2011 Απο τις ομορφες στιγμες του χομπυ. Ευχαριστουμε που το μοιραστηκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 20 Οκτωβρίου 2011 #12 Share 20 Οκτωβρίου 2011 Υπέροχο βίντεο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 20 Οκτωβρίου 2011 #13 Share 20 Οκτωβρίου 2011 Respect! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 21 Οκτωβρίου 2011 #14 Share 21 Οκτωβρίου 2011 Πολύ καλό!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 22 Οκτωβρίου 2011 #15 Share 22 Οκτωβρίου 2011 Υπέροχο βίντεο! Μπράβο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delta 22 Οκτωβρίου 2011 #16 Share 22 Οκτωβρίου 2011 καταπληκτικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Οκτωβρίου 2011 Author #17 Share 22 Οκτωβρίου 2011 (edited) Όσο βλέπω το βίντεο με πιάνουν οι ευαισθησίες μου για όλα αυτά τα νεογέννητα που δεν μπορώ να κάνω κάτι (με τα σημερινά -μου- δεδομένα) ώστε να ζήσουν. Παρόλα αυτά είναι μια μαγική στιγμή και θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο μαγική αν επιβίωνε έστω και ένα. Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2011 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamos 22 Οκτωβρίου 2011 #18 Share 22 Οκτωβρίου 2011 Εύχομαι την επόμενη φορά που θα συμβεί ξανά αυτό το θαύμα της φύσεις να μπορέσουν να επιβιώσουν κάποια από τα μικρά καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 22 Οκτωβρίου 2011 #19 Share 22 Οκτωβρίου 2011 E Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο βίντεο!!! Όντως είναι πολύ κρίμα που στο τέλος δεν επιζούν κάποια μικρά. Παρόλα αυτά εύχομαι την επόμενη φορά να επιζήσει κάποιο μωρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoliss4 22 Οκτωβρίου 2011 #20 Share 22 Οκτωβρίου 2011 (edited) απλα τελειο!!!! Η ομορφια της ζωης και η μαγεια της φυσης σε απολυτη ισοροπια!!!!! Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2011 - nikoliss4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος