Jump to content
  • Τελευταιες 10 Δημοσιευσεις

• και 2 φορες την εβδομαδα καλα ειναι. Εγω ταιζω σχεδον αποκλειστικά με κατεψυγμενες και ζωντανες. Βιταμινες ριξε στα μπιλακια. 2 φορες την εβδομαδα φτανει.    
    • Εχει θεμα. Αυτο, που περισσεύει (μιλαμε για αποψυγμενη), παντα πεταμα. Με ενα ψαρι καταλαβαινω, οτι ειναι δυσκολο να κοψεις ακριβως , οσο πρεπει.
    • Διαβασε σε παρακαλω, εδω- https://www.waterwaves.gr/enydreiaka-proionta/filtra-and-systimata-antistrofis-osmosis/antallaktika-enydreiakon-osmoseon/antallaktika-profiltra-compact-enydreiakon-osmoseon-aquariopure-aqua-hobby-aquabest/set-filtron-gia-ta-systimata-aqua-best-kai-aqua-hobby.html Οπως βλεπεις, δεν λεω εγω για αλλαγη ανα 6 μηνο, αλλά οι ειδικοι σ αυτο το θεμα. Και σου ελεγα για αλλαγη προφιλτερου και ανθρακα και οχι για την μεμβρανη....   Επειδη , οπως φαινεται , εισαι νεος στο χομπι, θα σου εξηγήσω και καποια πραγματα, που δεν γραφουν στo site Aquilli......(και εγω ειχα τετοιο φιλτρο πριν απο 10 χρόνια). Το φιλτρο αυτο δεν θα βγαλει νερο με μηδενικο TDS (https://el.wikipedia.org/wiki/Ολικά_διαλυμένα_στερεά ), αν το νερο του δικτιου στα μερη σας ειναι πολυ σκληρο ή  αν εχει υπερβολικες ποσοτητες νιτρικων πχ. Σε περιπτωση , που εχετε πολυ σκληρο νερο στην περιοχη, ο χρονος ζωης της μεμβρανης μειωνεται. Για αυτο και πρεπει να εχουμε ενα TDS meter , για να καταλαβουμε το πότε η μεμβρανη φτανει στο σημειο αλλαγης. Και αν θελεις ενα νερο οσμωσης πολυ καλης ποιοτητας , οπως πχ απαιτείται σε reef ενυδρεια, τότε πρεπει να προσθεσεις και ενα φιλτρο ρητίνης στο τελος. Καλη αρχη με το νεο ενυδρειο σου!  
    • Αγαπητε φιλε! Δεν ηθελα να σε πειραξω, μόνο να βοηθηθω, πιστεψε με. Οπως φαινεται στην φωτο απο το site της εταιριας , το βελακι, που δειχνει την πορεια του νερου, δειχνει προς τα κατω , δηλ προς την μεμβρανη, που ειναι σωστω. Στην φωτο σου το βελακι δειχνει προς τα πανω , δηλ απο μεμβρανη προς το προφιλτρο - που ειναι λαθος. Δες το τερμα δεξια προφιλτρο. Καλημερα.
    • Για να μάθει και κανένας άνθρωπος που μπορεί να έχει το ίδιο θέμα με εμένα , παρακάτω βρήκα από την σελίδα της Aquili μια φωτογραφία της συγκεκριμένης όσμωσης και την παραθέτω .  Επίσης, η συνδεσμολογία μια χαρά σωστή φαίνεται να είναι. Είναι ακριβώς ίδια με την φωτό από την σελίδα της εταιρίας.   link:  https://www.aquili.it/reverse-osmosis-system.html          
    • Καλησπέρα! Δεν ήθελε κανένας να σε θίξει.. 1) Για την μεταχειρισμένη α/ο στο είπε γιατί το κόστος είναι μικρό. Αν χρειαστεί να αλλάξεις προ-φίλτρα και μεμβράνη κάνει όσο μια καινουρια. 2) οι κατασκευαστές αν μπεις λένε ότι τα προ-φίλτρα πρέπει να αλλάζονται κάθε 6 μήνες και οι μεμβράνες κάθε 2 χρόνια. Αν ξεπεράσεις τα 1500 gallons που σου λέει τότε πρέπει να την αλλάξεις και πριν τους 6 μήνες. Εχουν όριο και για πόσο καιρό και για λίτρα.  3) Στην συνδεσμολογία αν φαίνεται καλά δεν είναι σωστά τοποθετημένα τα σωληνάκια. Από εκεί που σου κυκλώσε η Ναταλία πρέπει να βγαίνει το βρωμικο νερό. ότι θες είμαστε εδώ 🙂  
    • Τα bloodworms τα κατασπάραξε με την πρώτη 😁. Έκοψα από την ταμπλέτα που ήταν πολύ λίγο και πάλι μου φάνηκε πολύ. Δλδ λιγότερο από 1/8 και τάισα κ την επόμενη. Ελπίζω να μην είχε θέμα που έμεινε μια μέρα αποψυγμενη στο νερό. Έβαλα κ 2 σταγόνες βιταμίνη στα μπιλάκια την πρώτη μέρα να είμαι σίγουρος ότι θα φάει. Βιταμίνη τώρα να δίνω μια φορά την βδομάδα;  Όταν λες μπορεί κ να μην τρώει τα μπιλάκια θα μπορώ όμως να του δίνω bloddworms και daphnia κάθε μέρα γιατί είδα λέγαν για 2 φορές την βδομάδα κατεψυγμενη
    • Πρώτον , την πήρα μαζί με το ενυδρείο και εσύ δεν γνωρίζεις τα οικονομικά μου για να μου βγάλεις συμπέρασμα εάν υπάρχει ή όχι λόγος να αγοράσει κάποιος μεταχειρισμένη ΑΟ.   Δεύτερον, από που συμπέρανες ότι είναι λάθος η συνδεσμολογία ; Ο άνθρωπος την δούλευε έτσι μέχρι πρόσφατα που την πήρα εγώ .    Τριτον, από που έβγαλες συμπέρασμα ότι είναι για αλλαγή τα φίλτρα κάθε 6 μήνες ; Η συγκεκριμένη αναφέρει επάνω αλλαγή κάθε 1500 gallons .   Τεταρτον, άμα δεν για γουστάρεις μην απαντάς δεν είσαι υποχρεωμένος / η.    Μετα λέτε δεν γράφει ο κόσμος . 
    • Σε ευχαριστώ πολυ Ναταλια μου. Καλη χρονια σε όλους και παντα!! Keep reefing!🙏💪💪💪💪   Ζοανθακια παίζουν απειρα οποτε θες μου λες😉
    • Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και ευτυχία!
  • Προτεινόμενα Θέματα

• Ανακοινωσεις

•  

Δέν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν το πώς νιώθω γράφοντας αυτές τις γραμμές.

Ο φίλος μας, ο αδερφός μας @ΣΤΑΜΑΤΗΣ δέν είναι ποιά κοντά μας.

Πάλεψε γενναία για πολύ καιρό και από όσο ξέρω πάντα ήταν με το χαμόγελο ανεξάρτητα της κατάστασης του.

Ιδρυτικό μέλος του Aquazone, το αγάπησε ίσως περισσότερο από όλους μας με ανιδιοτέλεια και απίστευτη δοτικότητα

χωρίς προσωπικό όφελος με μόνο σκοπό την γνώση και το χόμπι μας.

Η απώλεια του είναι τεράστια για εμάς, για το χόμπι και φυσικά για τους δικούς του ανθρώπους.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους....

Aquazone_Meeting_10052008_012.png

• Πρόσφατες Προσθήκες Προφίλ

Από AfricaTeam, στην ενότητα Ψάρια γλυκού νερού,

Ήπειρος: Αφρική Λίμνες και Ποτάμια Αφρικής: Malawi Lake Εύρος Ph: Όξινο (Ph<7) Κατηγορίες ενυδρείων: 100-120 lt, 130-200 lt

Ήπειρος: Αφρική Λίμνες και Ποτάμια Αφρικής: Malawi Lake Τάξη: Cichliformes Οικογένεια: Cichlidae Εύρος Ph: Όξινο (Ph<7) Κατηγορίες ενυδρείων: 400+ lt

Ήπειρος: Αφρική Τάξη: Siluriformes Εύρος Ph: Αλκαλικό (Ph>7), Ουδέτερο (Ph=7), Όξινο (Ph<7) Κατηγορίες ενυδρείων: 130-200 lt, 250-300 lt

Ήπειρος: Αφρική Λίμνες και Ποτάμια Αφρικής: Malawi Lake Τάξη: Cichliformes Οικογένεια: Cichlidae Εύρος Ph: Όξινο (Ph<7) Κατηγορίες ενυδρείων: 400+ lt

Από Am Team, στην ενότητα Ψάρια γλυκού νερού,

Ήπειρος: Αμερική Οικογένεια: Cichlidae Εύρος Ph: Αλκαλικό (Ph>7) Κατηγορίες ενυδρείων: 400+ lt

Από Ομάδα Δημιουργίας του ΑΖ, στην ενότητα Ψάρια γλυκού νερού,

Ήπειρος: Ασία Τάξη: Atheriniformes Εύρος Ph: Ουδέτερο (Ph=7) Κατηγορίες ενυδρείων: 100-120 lt
  • Create New...