Egeria Densa
Γενικά
Είναι ενα από τα πιο κατάλληλα φυτά για το ξεκίνημα ενός φυτεμένου ενυδρείου. Ανήκει στα φυτά με τη γρηγορότερη ανάπτυξη, καταναλώνοντας απίστευτες ποσότητες νιτρικών και φωσφορικών αλάτων με αποτέλεσμα να εμποδίζει την ανάπτυξη άλγης. Αν δεν είχε και ιδιαίτερες απαιτήσεις στο φωτισμό θα το θεωρούσαμε το τέλειο φυτό για κάθε ενυδρείο. Οι απαιτήσεις του σε φωτισμό είναι μέτριες , όσο λιγότερος φωτισμός, τόσο μικρότερη ανάπτυξη.Είναι ένας καλός δείκτης λίπανσης του ενυδρείου,η ανάπτυξη του εξαρτάται από το σύνολο της λίπανσης, co2 και φωτσμού.Όσο πιο τέλειο είναι αυτό το σύνολο τόσο πιο ραγδαία είναι η ανάπτυξη του, σε αντίθετη περίπτωση, τόσο πιο αργά αναπτύσσεται. Είναι απίστευτα προσαρμοστικό, σε θερμοκρασίες από 10ο C( ιδανική και για λίμνη) εως και 31ο C (ενυδρείο με δίσκους),σε σκληρά ή μαλακά νερά και σε όξινο εως αλκαλικό περιβάλλον ( 5-9 ph) Ενα από τα μεγαλύτερα του πλεονεκτήματα είναι η εκπληκτική παραγωγή οξυγόνου που το κάνει ιδανικό στα ενυδρεία μας, στους κατοίκους τους, όπως και η παραγωγή κάποιων αντιβιοτικών ουσιών που σύμφωνα με την tropica καταπολεμά τη μπλέ πράσινη άλγη. Στη φύση μερικές φορές φτάνει και ξεπερνά σε μήκος τα 2 μέτρα και βγάζει μικρά λευκά λουλουδάκια. Δεν καλλιεργείται εκτός νερού.
Θέση στο ενυδρείο
Την Egerίa densa μπορούμε να την βάλουμε σε οποιοδήποτε μέρος του ενυδρείου αν και λόγω του ότι αναπτύσσεται γρήγορα είναι ιδανική για το πίσω μέρος του . ( Με συχνά κλαδέματα δεν υπάρχει πρόβλημα σε οποιοδήποτε σημείο )
Φύτεμα
Μπορούμε εύκολα να την τοποθετήσουμε στο υπόστρωμα μας, σε οποιοδήποτε μέρος του ενυδρείου, όπως επίσης αρκετές φορές ελεύθερη στην επιφάνεια του ενυδρείου, αποτελώντας ιδανική κρυψώνα για γόνο.
Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός
Το κλάδεμα θα είναι μια από τις συχνές ενασχολήσεις μας, μιας και η ανάπτυξη της είναι εκπληκτικά γοργή. Το καλό βέβαια είναι ότι με αυτό το τρόπο θα μπορούμε να την πολλαπλασιάζουμε και εύκολα, μεταφυτεύοντας τα κλαδέματα μας. Κόβουμε απλά τις κορυφές ( 8 εκατοστά τουλάχιστον ) και μεταφυτεύουμε σε συστάδες παραδίπλα.
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς προβολή
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος