Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το http://www.planetinverts.com/
Επιστημονικό Όνομα: Caridina cf cantonensis var. Tiger
Κοινή Ονομασία: Tigers
Ελληνικό Όνομα: Γαρίδα τίγρης
Γενική κατηγορία: Ασπόνδυλα, νανογαρίδες γλυκού νερού / Invertebrates, fresh water dwarf shrimps
Τάξη: Decapoda
Οικογένεια: Atyidae
Μέγεθος: 2,5-3,8 εκατοστά
Βιότοπος: Στην φύση την συναντάμε στην Κίνα καθώς και σε άλλες περιοχές της Ασίας.
Υπάρχει σε διάφορους χρωματισμούς.
Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το http://www.planetinverts.com/
Συντήρηση στο ενυδρείο
PH : 6,5 – 7,5 (Ιδανικά: 7,0)
KH: 0 - 8°dKH (Ιδανικά: 4°dKH )
GH: 6-10°dGH (Ιδανικά: 8°dGH )
TDS: 80-220
Θερμοκρασία: 24 - 26°C (Ιδανικά: 25°C )
Λίτρα: Ελάχιστος όγκος νερού για μία ομάδα 20 - 30 ενήλικων ατόμων είναι τα 30 λίτρα.
Κοινωνική συμπεριφορά: Ειρηνικό και ακίνδυνο είδος πρός τις άλλες γαρίδες.
Διαχωρισμός φύλλου: Τα αρσενικά έχουν ίσια κοιλιά ενώ τα θηλυκά έχουν στρογγυλεμένη και τα θηλυκά είναι συνήθως μεγαλύτερα από τα αρσενικά.
Αρσενικό
Θηλυκό
Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από το http://www.planetinverts.com/
Διακόσμηση ενυδρείου: Η διακόσμηση συνίσταται να είναι απλή.
Βυθός από ουδέτερο χαλικάκι μικρής διαμέτρου.
Διάφορα φυτά εύκολα ή και δύσκολα, αναλόγως τις παραμέτρους που θα φτιάξουμε και αν χρησιμοποιήσουμε co2.
Μπορούμε να προσθέσουμε ξύλα αλλα αποφεύγουμε τα χρησιμοποιημένα ξύλα μοπάνι (λόγο ότι απελευθερώνουν πολλές τανίνες).Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και ξερά φύλλα.
Τα φύλλα που μπορούμε να προσθέσουμε είναι τα εξής:
Φύλλα Quercus spp. «Oak Tree Leaves» Βελανιδιά.
Πρίν τοποθετηθούν σε ενυδρείο ξεπλένονται ελαφρός ή μουλιάζουν για λίγες ώρες έως δύο μέρες σε νερό από ενυδρείο.
Δίνουν ένα απαλό καφετί χρώμα στο νερό.
Φύλλα Juglans spp. «Walnut Tree Leaves» Καρυδιά.
Πρίν τοποθετηθούν σε ενυδρείο ξεπλένονται ελαφρός με νερό από ενυδρείο.
Terminalia catappa «Indian Almond Leaves».
Πρίν τοποθετηθούν σε ενυδρείο μουλιάζουν για 4 έως 7 μέρες σε νερό από ενυδρείο με σκοπό να φύγει το “πολύ” χρώμα γιατί δεν θέλουμε σκούρο νερό (black water).
Φύλλα πλατάνου
Πρίν τοποθετηθούν σε ενυδρείο μουλιάζουν για 4 έως 7 μέρες σε νερό από ενυδρείο.
Φύλλα μουριάς
Τα κόβουμε φρέσκα (πράσινα ) και πριν τοποθετηθουν σε ενυδρειο τα βράζουμε ωστε να μαλακώσουν.
Ζώνη Κολύμβησης: Είναι δραστήριες σε όλο τον όγκο νερού του ενυδρείο.
Διατροφή: Είναι σχετικά εύκολες γαρίδες και δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη διατροφή τρώνε τα πάντα,
σπανάκι, τροφές βασισμένες σε άλγες κ.α. Το τάισμα όπως και σε όλες τις γαρίδες να γίνεται με μικρή ποσότητα τροφής ( κατανάλωση εντός 2-3 ωρών ).
Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το http://www.planetinverts.com/
Διάρκεια ζωής: Περίπου 12 -24μήνες.
Ιδανικοί Συγκάτοικοι: Άλλα ασπόνδυλα όπως σαλιγκάρια και συμβατές στις παραμέτρους νερού γαρίδες τύπου Neocaridina.
Καλό είναι να αποφεύγεται η μείξη γαρίδων, λόγο ότι στο τέλος ένα από τα ειδή θα κυριαρχήσει, ψάρια απαγορεύεται.
Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Η αναπαραγωγή τους δεν είναι δύσκολη, το θηλυκό κρατάει στα πόδια του 20-25 αυγά καφέ χρώματος.
Διάρκεια επώασης 3-4 εβδομάδες. Τα μικρά είναι ακριβή αντίγραφα των ενηλίκων.
Γενικές πληροφορίες:
Έχει κίτρινο κεφάλι, κιτρίνη ουρά και μαύρες γραμμές κάθετες στο σώμα.
Από άποψη δυσκολίας βρίσκονται ανάμεσα στις ¨εύκολες ¨ red cherry και στις ¨δύσκολες ¨ crystal red.
Το είδος αυτό δεν είναι δύσκολο στην διατήρηση του, απαιτούν όπως και όλα τα είδη καθαρό νερό.
Το νερό μπορεί να φτιαχτεί με μείξη αντίστροφης όσμωσης και νερό δικτύου στις παραμέτρους που θέλουμε.
Φιλτρανση όπως σε όλα τα γαριδάδικα με σφουγγάρι στη είσοδο του φίλτρου για να μην περνάνε τα μικρά.
Αλλαγές με ίδιες παραμέτρους του ενυδρείου, 5-10 % και μπορούμε να ακολουθήσουμε μια ελαφριά λίπανση για
τα φυτά μας, προσέχοντας να μην παρέχουμε χαλκό και μετρώντας τα νιτρικά να μην ξεπεράσουν τα 20ppm.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ένα ενυδρείο για να υποδεχτεί γαρίδες θα πρέπει να είναι σε σωστή λειτουργία για τουλάχιστον δύο με
τρείς μήνες ώστε να μπορέσει στον βυθό του να αναπτυχθεί επαρκή βιολογία (ώριμος βυθός).
Υποείδη και υβρίδια
Τα υβρίδια λόγο των γενετικών μεταλλάξεων είναι πολύ πιο ευαίσθητα γι'αυτό θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και πολύ καθαρό νερό.
Όποτε και η λίπανση των φυτών εδώ είναι σχεδόν απαγορευτική.
Caridina cf cantonensis var. black tiger –black diamond
Προέρχεται από επιλεκτικές διασταυρώσεις από τις tiger γαρίδες, υπάρχουν δυο διαφορετικά ειδή black tigers με μαύρα μάτια και με πορτοκαλί.
Είναι πολύ ευαίσθητες γαρίδες σε ασθένειες και στις παραμέτρους του νερού καθώς και δύσκολες στην αναπαραγωγή, δεν επιβιώνουν πολλά μικρά.
Έχουμε διάφορα grades όπου αφορούν την ένταση του μαύρου.
Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το http://www.planetinverts.com/
Caridina cf cantonensis var. blue tiger
Λένε ότι βρέθηκε στην φύση όπως και αυτή με τα πορτοκαλί μάτια, ο χρωματισμός δεν είναι σταθερός.
Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το http://www.planetinverts.com/
Υπαρχουν και εδώ grades που αφορουν την ενταση του μπλέ τις γαρίδας.
Dark Blue Tiger Shrimp
Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το http://www.planetinverts.com/
Semi-Dark Blue Tiger Shrimp
Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το http://www.planetinverts.com/
Light Blue Tiger Shrimp
Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το http://www.planetinverts.com/
Caridina cf cantonensis var. red tiger
Προέρχεται από την φύση και αντί για μαύρες ρίγες έχει κόκκινες, από άποψη δυσκολίας είναι όπως και οι απλές tiger.
Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το http://www.planetinverts.com/
Caridina cf cantonensis var. Super Tiger
Προέρχεται από την φύση και έχει πιο έντονες μαύρες ρίγες σε σχέση τις απλές tiger.
Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το http://www.planetinverts.com/
Caridina Cantonensis var. Yellow Tiger
Προέρχεται από επιλεκτικές διασταυρώσεις από τις tiger γαρίδες, κιτρηνη στο χρωμα γαρίδα με εντονες μαυρες γραμμές.
Η φωτογραφια εινα απο το http://nanocaridina.weebly.com/
Το προφίλ δημιουργήθηκε απο το μέλος nicpapa στα πλαίσια των εργασιών της InverTeam
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς προβολή
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος