Jump to content

Διοξείδιο ...

DrEng

Recommended Posts

Πως φτιαχνεις το νερο σου?

ανάμειξη νερού 2/3 βρύσης με 1/3 νερό Α/Ο (περίπου)

Σήμερα λοιπόν προμυθεύτηκα ένα σύστημα διοξειδίου με διπλά μανόμετρα και το εγκατέστησα ... για 300 λιτρα στις ποσες φυσαλιδες να ξεκινησω;

Νομιζω 60 φυσαλιδες το λεπτο ειναι καλα για αρχη. Ξεκινας ετζι και αναλογα τα φυτα που εχεις μπορεις να τις αυξησεις σταδιακα.

ανάμειξη νερού 2/3 βρύσης με 1/3 νερό Α/Ο (περίπου)

Σήμερα λοιπόν προμυθεύτηκα ένα σύστημα διοξειδίου με διπλά μανόμετρα και το εγκατέστησα ... για 300 λιτρα στις ποσες φυσαλιδες να ξεκινησω;

Πρεπει να προσεξεις την kh σου....

Παρε τεστακια υγρα , και δες ποσο εχεις.

Εχε υποψιν οτι το υποστρωμα που εχεις βάλει χαμηλωνει την kh σου....

Δοκιμασε να βάλεις περισσοτερο βρυσης παρα οσμωσης , τι νερο εχει η βρύση σου?

Το ph πως το μετρας?

Πρεπει να προσεξεις την kh σου....

Παρε τεστακια υγρα , και δες ποσο εχεις.

Εχε υποψιν οτι το υποστρωμα που εχεις βάλει χαμηλωνει την kh σου....

Δοκιμασε να βάλεις περισσοτερο βρυσης παρα οσμωσης , τι νερο εχει η βρύση σου?

Το ph πως το μετρας?

το pH το μετράω με υγρά τεστ της JBL ... περισσοτερο νερο βρυσης δε θα ανεβασει το pH ;;;

To KH to μετρησα με υγρα τεστ της σαλιφερ που εχω γιατ ο θαλασσινο ενυδρειο

η βρύση μου έχει pH γύρω στο 7.5 (υγρά τεστ της JBL) και ΚΗ γύρω στο 6.5 (υγρά τεστ της Σαλιφερ)

Όπως σου είπα. Καλά είναι να προμηθευτείς και ένα Ph controller  να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Διαφωνω για το ph controler..δεν χρειαζεται.Το καλυτερο ειναι να βρεις ποσες φυσαλιδες χρειαζεσαι και να εχεις το co2 ανοιχτο 24ωρο,ουτε ηλεκτροβανα χρειαζεται κατα τη γνωμη μου.

Διαφωνω για το ph controler..δεν χρειαζεται.Το καλυτερο ειναι να βρεις ποσες φυσαλιδες χρειαζεσαι και να εχεις το co2 ανοιχτο 24ωρο,ουτε ηλεκτροβανα χρειαζεται κατα τη γνωμη μου.

Κώστα γιατί δεν χρειάζεται? Είναι πρακτικά πολύ δύσκολο να κρατήσεις τον ίδιο ρυθμό σε αριθμό φυσαλίδων. Ειδικά όσο αδειάζει η φιάλη και μειώνεται η πίεση.

Εμενα παντως μια χαρα σταθερες τις κραταει Παναγιωτη.

Αν θελει να παρει ph controler σωστο θα πρεπει να διαθεσει παρα πολλα λεφτα,οι φθηνοι δεν κανουν,τα ηλεκτροδια που μετρανε χαλανε ευκολα και δεν το καταλαβαινεις καν και μετα μετρανε οτι ναναι.

Εμενα παντως μια χαρα σταθερες τις κραταει Παναγιωτη.

Αν θελει να παρει ph controler σωστο θα πρεπει να διαθεσει παρα πολλα λεφτα,οι φθηνοι δεν κανουν,τα ηλεκτροδια που μετρανε χαλανε ευκολα και δεν το καταλαβαινεις καν και μετα μετρανε οτι ναναι.

Σωςτό. Αυτό ακριβώς του είπα και εγώ.

η βρύση μου έχει pH γύρω στο 7.5 (υγρά τεστ της JBL) και ΚΗ γύρω στο 6.5 (υγρά τεστ της Σαλιφερ)

Οποτε κανε αλλαγες νερου ωστε να εχεις μια kh 3-4 .

Το gh εκτος του οτι ειναι απαραιτητο για τα ψαρια ειναι και απαραιτητο για τα φυτα, σε χαμηλοτερο απο 3-4 gh θα παρουσιασουν προβληματα ελειψεις με ασβεστιο και μαγνησιο, οποτε και θα πρεπει να συμπληρωνεις.

Για το πως θα παρέχεις το co2 στο συτημα σου .

1 το εχεις συνεχομενο

2 περνεις controller

3 το ανοιγοκλεινεις με ηλεκτροβάνα, πριν αναψουν τα φωτα και πριν κλεισουν τα φωτα.

Και οι τρεις τροποι δουλευουν μια χαρα.

Τον ph controller , δεν πρεπει να τον εμπιστευεσαι απολυτα, πολλές φορες μετραει λαθος με αποτέλεσμα , να εχεις λιγοτερο co2 στο νερο απο τι θα επρεπε να εχεις, και τοτε θα αναρωτιεσαι γιατι εχουν μεινει στασιμα τα φυτα ενω εχω τοσο ph...

Η δική μου πρόταση για την λειτουργία του co2 ειναι να ανοίγει μία ωρα πρίν ανάψουν τα φώτα και να κλεινει μία ώρα πρίν σβήσουν.

Δεν συμφωνω στο να μενει ανοιχτό το διοξειδιο 24/24 και αυτό γιατί μπορει να σου ριξει υπερβολικά το ph με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Η δική μου πρόταση για την λειτουργία του co2 ειναι να ανοίγει μία ωρα πρίν ανάψουν τα φώτα και να κλεινει μία ώρα πρίν σβήσουν.

Δεν συμφωνω στο να μενει ανοιχτό το διοξειδιο 24/24 και αυτό γιατί μπορει να σου ριξει υπερβολικά το ph με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Στη δικη σου προταση,θα παιζουν σκαμπανευασματα στο ph..

Το 24/24 δεν θα σου ριξει υπερβολικα το ph,ισα ισα που θα εχει λιγοτερα σκαμπανευασματα.

Προσωπικα το χρησιμοποιω 24/24 χωρις κανενα θεμα.

Κι εγώ στο 24ωρο τείνω για την ώρα ... τουλάχιστον τώρα που τα φυτά ειναι φρεσκοφυτεμένα... μπορείτε να μου πείτε πως θα ανεβάσω το ΚΗ; απλά αυξάνω το ποσοστό από νερό βρύσης; αυτό δε θα αυξήσει και το pH;

Έγινε επεξεργασία - DrEng

Κι εγώ στο 4ωρο τείνω για την ώρα ... τουλάχιστον τώρα που τα φυτά ειναι φρεσκοφυτεμένα... μπορείτε να μου πείτε πως θα ανεβάσω το ΚΗ; απλά αυξάνω το ποσοστό από νερό βρύσης; αυτό δε θα αυξήσει και το pH;

Μα το co2 θα στο κατεβάσει παλι...

Ετσι και αλλιως αν το εχεις 4 ωρο οπως λές τοτε θα εχεις μεταβολες του ph 0.8-1

Με συνεχομενο co2 24 ωρο  0,2-0,4

Καθε τροπος εχει και τις ιδιαιτεροτητες του.

Πχ σε ph controller επειδη βαζιζομαστε στο πινακα ph- kh co2 , θα εχουμε λάθος αποτελεσματα.

Στο συνεχομενο ναι μεν δινουμε μια σταθερη ροη co2 αλλα την διαρκεια που το χρειαζονται τα φυτα δεν μπορουμε να δωσουμε περισσοτερα ppm Co2.

Στον χρονοδιακοπτη, πάλι εχουμε σκαμπανεβασμα μερα με την μερα μιας και τα μανομετρα τα φθηνα δεν ειναι σταθερα, καθε μερα θα εχει και διαφορετικη ροη co2.  Αν θελουμε ακριβες ροη ,καθημερινα, τοτε παμε σε καλα μανομετρα τα οποια κοστιζουν 300-400 ευρω.  Εστω παλι οτι δεν εχουμε, σκαμπανεβασμα , για να πετυχουμε ενα 30 ppm θα πρεπει να εχουμε μια μεταβολη στο ph της μιας μοναδας.

καλα αυτα ειναι πολυ πρωχο θεματα για μενα αυτη τη στιγμη ... εγω δε ξερω πως να ρυθισω το ΚΗ για την ωρα ... επι του παρομντος θα το αφησω ανοιχτο 24ωρο για να εχω μικρες μεταβολες στο pH

καλα αυτα ειναι πολυ πρωχο θεματα για μενα αυτη τη στιγμη ... εγω δε ξερω πως να ρυθισω το ΚΗ για την ωρα ... επι του παρομντος θα το αφησω ανοιχτο 24ωρο για να εχω μικρες μεταβολες στο pH

Για το kh σου ειπα και παραπάνω..

Περισσοτερη βρυση λιγοτερη οσμωση.

• Like 1

Στη δικη σου προταση,θα παιζουν σκαμπανευασματα στο ph..

Το 24/24 δεν θα σου ριξει υπερβολικα το ph,ισα ισα που θα εχει λιγοτερα σκαμπανευασματα.

Προσωπικα το χρησιμοποιω 24/24 χωρις κανενα θεμα.

Το δουλεψα 24/24 το καλοκαιρι και όταν γυρισα από οληγοήμερες διακοπές τα ψάρια μεσα καθοντουσαν σαν υπνωτισμένα και το ph που μετρησα ηταν πολύ χαμηλά.

1-2 φυσαλιδες το δευτερολεπτο έριχνε από ότι θυμάμαι και το ενυδρειο ήταν φουλ φυτεμένο.

Αν ο φωτισμος δεν επαρκει, το ενυδρειο δέν ειναι πολύ φυτεμένο και το co2 δουλευει ασταμάτητα πιστευω πώς μόνο κακο μπορει να κάνει άν και εφόσον ριχνει υπερβολική ποσότητα.

Για αυτο υπάρχουν και οι ph controlers για να μην ξεφευγει η κατάσταση.Εξαλλου το co2 το χρειάζονται τα φυτά για να φωτοσυνθεσουν όταν υπάρχει κατάλληλος φωτισμός.Αν δεν υπάρχει ποιός ο λόγος να πέφτει συνεχώς διοξειδιο?

• Like 1

Το δουλεψα 24/24 το καλοκαιρι και όταν γυρισα από οληγοήμερες διακοπές τα ψάρια μεσα καθοντουσαν σαν υπνωτισμένα και το ph που μετρησα ηταν πολύ χαμηλά.

1-2 φυσαλιδες το δευτερολεπτο έριχνε από ότι θυμάμαι και το ενυδρειο ήταν φουλ φυτεμένο.

Αν ο φωτισμος δεν επαρκει, το ενυδρειο δέν ειναι πολύ φυτεμένο και το co2 δουλευει ασταμάτητα πιστευω πώς μόνο κακο μπορει να κάνει άν και εφόσον ριχνει υπερβολική ποσότητα.

Για αυτο υπάρχουν και οι ph controlers για να μην ξεφευγει η κατάσταση.Εξαλλου το co2 το χρειάζονται τα φυτά για να φωτοσυνθεσουν όταν υπάρχει κατάλληλος φωτισμός.Αν δεν υπάρχει ποιός ο λόγος να πέφτει συνεχώς διοξειδιο?

Αν δεν υπαρχουν πολλα φωτα και φυτα,παλι ριχνεις 24/24 αλλα ριχνεις λιγοτερες φυσαλιδες απο οτι θα εριχνεις αν ειχες πολλα φωτα και πολλα φυτα.

Για να παρεις ph controler σωστο πρεπει να διαθεσεις πολλα,αλλιως δεν κανει σωστη δουλεια,δεν μετραει σωστα και αν χρειαστει να θες παραπανω co2 δεν θα μπορεις να ριξεις γιατι θα σε σταμαει το ph.

• Like 1

Τωρα νομιζω ότι καταλήξαμε σε "κοινά επωφελή συμφωνία"...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...