rastafarian 16 Μαρτίου 2015 #26 Share 16 Μαρτίου 2015 Ηλεκτροβανα δεν χρειαζεσε,θα το εχεις ανοιχτο 24ωρο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 16 Μαρτίου 2015 Author #27 Share 16 Μαρτίου 2015 Παιδιά ευχαριςτώ πάρα πολύ για τις άμεςες απαντήσεις. Συγνώμη εάν καθυςτερώ αλλά είμαι τη δουλειά. Με εξαίρεση το διαχυτήρα που συνδέεται εύκολα (απλά πρέπει να δω εάν ο σωλήνας της εξόδου του φίλτρου μου είναι 12/16 mm ... δε το θυμάμαι), εάν αγοράσω το πακετάκι με τα διπλά μανόμετρα που μου πρότεινε ο Takhs_Gt, είμαστε σίγουροι ότι θα ταιριάζει με τη μπουκάλα που θα αγοράσω από το κατάστημα που πρότεινε ο rastafarian ;;; Και για να έχουμε καλό ερώτημα: γιατί χρειάζομαι διπλό μανόμετρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 16 Μαρτίου 2015 #28 Share 16 Μαρτίου 2015 Ο μειωτηρας ειναι το πραγματακι που εχει τα μανομετρα. Μονα η διπλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 16 Μαρτίου 2015 #29 Share 16 Μαρτίου 2015 Εχω μια απορια.....παιζουν ρολο τα λιτρα στο ποσο διοξειδιο ''χαλαμε'' ή μονο το ποσες φυσαλιδες το λεπτο.....τι σημασια εχει αν τα λιτρα ειναι 40 ή 200 κ.ο.κ. αν βγαινουν π.χ. 100 φυσαλιδες το λεπτο 24ωρο? Στον ιδιο χρονο δεν θα τελειωσει η μπουκαλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 16 Μαρτίου 2015 #30 Share 16 Μαρτίου 2015 Εχω μια απορια.....παιζουν ρολο τα λιτρα στο ποσο διοξειδιο ''χαλαμε'' ή μονο το ποσες φυσαλιδες το λεπτο.....τι σημασια εχει αν τα λιτρα ειναι 40 ή 200 κ.ο.κ. αν βγαινουν π.χ. 100 φυσαλιδες το λεπτο 24ωρο? Στον ιδιο χρονο δεν θα τελειωσει η μπουκαλα? Οσο ποιο μεγαλο το ενυδρειο, και κυριως η επιφανεια του ενυδρειου τοσο περισσοτερο co2 πρεπει να δωσουμε. Το co2 δεν μενει στο νερο, εχει την ταση να φευγει... Εξαρταται και απο την φυτομάζα, που εχεις μέσα αλλο co2 θελει ενα iwagumi και αλλο co2 θελει ενα πυκνοφυτεμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 16 Μαρτίου 2015 #31 Share 16 Μαρτίου 2015 Γιώργο όταν είναι μεγαλύτερος ο όγκος νερού δεν χρειάζεται περισσότερο διοξείδιο μέσα; Γι΄αυτό υπάρχουν διαχυτές ανάλογα με τα λίτρα της δεξαμενής (τουλάχιστον για τους κεραμικούς τύπου ποτηράκι ή μπαζούκα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 16 Μαρτίου 2015 #32 Share 16 Μαρτίου 2015 Λογικο,συμφωνω....αρα σε ενα ενυδρειο 300 λιτρα π.χ. οπως του φιλου θα ριχνουμε πανω απο 100 φυσαλιδες το λεπτο? Ή παει αναλογα και τη φυτομαζα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Μαρτίου 2015 #33 Share 16 Μαρτίου 2015 Λογικα ναι,αλλα παει και αναλογα τα φυτα που εχεις μεσα και το ποσα.Καποια φυτα θελουν περισσοτερο co2 απο καποια αλλα. Γενικα θελει πειραματισμο.Εγω ας πουμε ριχνω 100 φυσαλιδες στο 40αρι γιατι εχω φυτα που θελουν πολυ co2,εχω πολυ φως και ριχνω και φουλ λιπασματα. Ενας που εχει ευκολα φυτα,μετριο φωτιμο,θα εριχνε λιγοτερο απο μενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 16 Μαρτίου 2015 #34 Share 16 Μαρτίου 2015 Καταλαβα! Μεχρι ποσες φυσαλιδες το λεπτο ριχνει ενα συνηθισμενο συστημα co2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Μαρτίου 2015 #35 Share 16 Μαρτίου 2015 Πολλες φανταζομαι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 16 Μαρτίου 2015 Author #36 Share 16 Μαρτίου 2015 Παιδιά ευχαριςτώ πάρα πολύ για τις άμεςες απαντήσεις. Συγνώμη εάν καθυςτερώ αλλά είμαι τη δουλειά. Με εξαίρεση το διαχυτήρα που συνδέεται εύκολα (απλά πρέπει να δω εάν ο σωλήνας της εξόδου του φίλτρου μου είναι 12/16 mm ... δε το θυμάμαι), εάν αγοράσω το πακετάκι με τα διπλά μανόμετρα που μου πρότεινε ο Takhs_Gt, είμαστε σίγουροι ότι θα ταιριάζει με τη μπουκάλα που θα αγοράσω από το κατάστημα που πρότεινε ο rastafarian ;;; Και για να έχουμε καλό ερώτημα: γιατί χρειάζομαι διπλό μανόμετρο; Μια απάντηση στα παραπάνω παρακαλώ πολύ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 16 Μαρτίου 2015 #37 Share 16 Μαρτίου 2015 Παιδιά ευχαριςτώ πάρα πολύ για τις άμεςες απαντήσεις. Συγνώμη εάν καθυςτερώ αλλά είμαι τη δουλειά. Με εξαίρεση το διαχυτήρα που συνδέεται εύκολα (απλά πρέπει να δω εάν ο σωλήνας της εξόδου του φίλτρου μου είναι 12/16 mm ... δε το θυμάμαι), εάν αγοράσω το πακετάκι με τα διπλά μανόμετρα που μου πρότεινε ο Takhs_Gt, είμαστε σίγουροι ότι θα ταιριάζει με τη μπουκάλα που θα αγοράσω από το κατάστημα που πρότεινε ο rastafarian ;;; Και για να έχουμε καλό ερώτημα: γιατί χρειάζομαι διπλό μανόμετρο; Τα μανόμετρα ταιριαζουν με τις μπουκάλες, στην Ευρώπη έχουμε σταθερά πάσα στις βόλτες. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις διπλά μανόμετρα, απλά αυτα που σου πρότεινα είναι πιο φθηνα και απο τα μονά, ετσι και αλλιώς το 2ο μανόμετρα δειχνει πάντα 55 bar και λίγες ώρες ή ημέρες πριν αδειάσει η μπουκάλα αρχισει να κατεβαίνει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 16 Μαρτίου 2015 #38 Share 16 Μαρτίου 2015 Επίσης και κάτι άλλο, από όπου και να πάρεις μπουκάλα θα ζητήσεις να σου βγάλουν το κλείστρο και το σιφώνι (ξέρουν αυτοί) και να ζητήσεις να σου βάλουν στρόφιγγα, οι στρόφιγγες έχουν τις σωστές βόλτες, και για να ξέρεις καλύτερα ζητάς αυτό που γράφουν τα μανόμετρα, 21,8 χιλιοστά default connector: W21.8-14 (Whitworth Thread with outer diameter of the thread 21.8mm and screw pitch 14 per inch) suitable for UK/Europe/Japan/Taiwan/Australia Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 16 Μαρτίου 2015 Author #39 Share 16 Μαρτίου 2015 πω πω ενα σωρό πράγματα ... ελπίζω να τα παραγγείλω σωστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 16 Μαρτίου 2015 #40 Share 16 Μαρτίου 2015 πω πω ενα σωρό πράγματα ... ελπίζω να τα παραγγείλω σωστά μην ανησυχείς , είναι default διαστάσεις αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 20 Μαρτίου 2015 Author #41 Share 20 Μαρτίου 2015 ερωτηση παρακαλω .... Το διοξειδιο θα ριξει κι αλλο το ph του νερου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlnemo 20 Μαρτίου 2015 #42 Share 20 Μαρτίου 2015 ερωτηση παρακαλω .... Το διοξειδιο θα ριξει κι αλλο το ph του νερου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlnemo 20 Μαρτίου 2015 #43 Share 20 Μαρτίου 2015 Καλημέρα, κατα λάθος μπήκα στο θέμα, αλλά ναι φίλε μου. Αν μπορέσεις και αυξήσεις το co2 στο νερο σου αυτό εχει την τάση να μειώσει το ph σου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 20 Μαρτίου 2015 Author #44 Share 20 Μαρτίου 2015 οποτε καλο ειναι να αυξηθουν σιγα σιγα οι φυσαλιδες μεχρι το σημειο που θελω για να μη σοκαριστουν τα ψαρακια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 20 Μαρτίου 2015 #45 Share 20 Μαρτίου 2015 Οσο περισσοτερο co2 βαζεις τοσο χαμηλωνει και το Ph. Για να μην δαιβαζω απο την αρχη, τι ψαρια εχεις? Τι kh ph έχεις? τι φυτά εχεις? Υποστρωμα εχεις βάλει κατι? Πως το δουλευεις το co2? Συνεχομενο ή με ηλελτροβάνα? \ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 20 Μαρτίου 2015 Author #46 Share 20 Μαρτίου 2015 (edited) Οσο περισσοτερο co2 βαζεις τοσο χαμηλωνει και το Ph. Για να μην δαιβαζω απο την αρχη, τι ψαρια εχεις? Τι kh ph έχεις? τι φυτά εχεις? Υποστρωμα εχεις βάλει κατι? Πως το δουλευεις το co2? Συνεχομενο ή με ηλελτροβάνα? \ Tο ενυδρειο εχει στηθει απο την αρχη εδω και μια εβδομαδα με μαλακο νερο, pH 6.5 και ΚΗ <1. Αυτλη τη στιγμή έχει μέσα 14 ροδόστομους και τρία θηλυκά ραμιρέζι και η προοπτικη ειναι να μπουν μεσα περισσοτεροι ροδοστομοι, καποιοι καρδιναλιοι κι εν τελει Δίσκοι.Τα φυτά που έχω είναι κατά κύριο λόγο ανούβιες, δύο καμπόμπες κι ένα που δε θυμάμαι το όνομά του αυτή τη στιγμή. Από υπόστρωμα εβαλα 20 κιλα fluval stratum και για ντεκορ μονο ξυλα ... Απο διοξειδιο δεν εχω ιδεα ... μεσα στο Σαββατοκυριακο που ερχεται θα προμηθευτω το συστημα και θα το στησω την Κυριακη. Έχει ηλεκτροβάνα επάνω .... γι αυτο ρωταω πληροφοριες απο τωρα... υπαρχει περιπτωση να ριξει πολυ και αποτομα το pH;; Έγινε επεξεργασία 20 Μαρτίου 2015 - DrEng Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 21 Μαρτίου 2015 #47 Share 21 Μαρτίου 2015 Και το διοξειδιο τι το θές? Τα φυτά που εχεις ειναι ευκολα...ή έχω χάσει κάτι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 21 Μαρτίου 2015 Author #48 Share 21 Μαρτίου 2015 Και το διοξειδιο τι το θές? Τα φυτά που εχεις ειναι ευκολα...ή έχω χάσει κάτι?? θα μπουν κι αλλα στην πορεια, το ενυδρειο ειναι ακομα στην αρχη του... και κατω θα προσπαθησω να στρωθει γρασιδι... το οποιο αποσο ξερω θελει διοξειδιο δε γινεται αλλιως. Κι εξαλλου μ' αρεσει να εχω ολο τον εξοπλισμο που πιθανως να χρειαστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Μαρτίου 2015 #49 Share 21 Μαρτίου 2015 Tο ενυδρειο εχει στηθει απο την αρχη εδω και μια εβδομαδα με μαλακο νερο, pH 6.5 και ΚΗ <1. Αυτλη τη στιγμή έχει μέσα 14 ροδόστομους και τρία θηλυκά ραμιρέζι και η προοπτικη ειναι να μπουν μεσα περισσοτεροι ροδοστομοι, καποιοι καρδιναλιοι κι εν τελει Δίσκοι. Τα φυτά που έχω είναι κατά κύριο λόγο ανούβιες, δύο καμπόμπες κι ένα που δε θυμάμαι το όνομά του αυτή τη στιγμή. Από υπόστρωμα εβαλα 20 κιλα fluval stratum και για ντεκορ μονο ξυλα ... Απο διοξειδιο δεν εχω ιδεα ... μεσα στο Σαββατοκυριακο που ερχεται θα προμηθευτω το συστημα και θα το στησω την Κυριακη. Έχει ηλεκτροβάνα επάνω .... γι αυτο ρωταω πληροφοριες απο τωρα... υπαρχει περιπτωση να ριξει πολυ και αποτομα το pH;; To συγκεκριμένο υποστρωμα κατεβαζει το ph σε συνδυασμό με τα καινουρια ξυλα γιαυτο και μετρας 6,5 . η κh σου ειναι πολυ χαμηλη και θα σου μεταβαλει πολυ ευκολα το ph. Αν βαλεις μπουκαλα να την ανεβασεις στο 3 για να ειναι πιο σταθερο το ph. gh πόσο εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 21 Μαρτίου 2015 Author #50 Share 21 Μαρτίου 2015 (edited) gH δε μετραω μου ειπαν οτι δε χρειαζεται και οτι το βασικο ειναι το pH και το ΚΗ ... με καποια στικς που εχω παντως το gH ειναι 3-4 βαθμοί D ... πως μπορώ να ανεβάσω το ΚΗ; Σημειωτεον οτι τα ξυλα δεν ειναι καινουρια ... τα ειχα στο προηγουμενο setup (εκτος απο ενα) δε ξερω αν παιζει ρολο ... Έγινε επεξεργασία 21 Μαρτίου 2015 - DrEng Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος