Jump to content

νεα λιμνη

Recommended Posts

ποσα νουφαρα μπορω να βαλω και ποσους παπυρους;

• Απαντήσεις 93
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

θερμοκρασια να μετραω;τεστ καθε ποτε να κανω;

Όχι, δεν είναι υποχραιωτικό να μετράς τη θερμοκρασία. Μπορείς όμως να το κάνεις για να βλέπεις. Τον χειμώνα, παίρνεις θερμοκρασία από τον βυθό.

Για τα νούφαρα, έχω ήδη απαντήσει.

test καθε ποτε να κανω;

test καθε ποτε να κανω;

Εγώ λόγο του ότι η λίμνη μου είναι μικρή μετράω κάθε δύο-τρεις μήνες. Βλέπεις τώρα είναι πέραν των δύο χρονών.

Το ιδανικότερο ξεκίνημα για μια λίμνη, είναι να βάλεις πρώτα φυτά για ένα τουλάχιστον μήνα. Κατά την διάρκεια αυτόυ του χρονικού πλαισίου θα δωθεί η ευκαιρία στα βακτύρια να δημιουργηθούν, τρεφόμενα κυρίως με την αποσύνθεση οργανικής ύλης που θα πέσει στη λίμνη, και τότε αργά αργά προσθέτεις ανά τετράδα κάθε 10 μέρες τα ψάρια σου, αφού πρώτα βέβαια κάνεις τις απαιτούμενες προεργασίες (ανοίγεις το σακλούλι, το αφήνεις 10 λεπτά μέσα στο νερό της λίμνης, μετά προσθέτεις στο σακούλι 2 ποτήρια νερό από τη λίμνη μετά από 5 λεπτά, κάνεις ακριβώς το ίδιο και τότε είναι η ώρα για να ελευθερώσεις τα ψάρια σου. Αυτό το κάνεις για να συνηθήσουν τα ψάρια σου την χημεία του νερού της λίμνης σου, καθώς και την θερμοκρασιά).

δηλαδη τι γεμιζω νερο βαζω το φιλτρο να δουλευει και την επομενη μερα βαζω φυτα;σ'αυτο το διαστημα του ενος μηνα να κανω τεστ καθε εβδομαδα ή καθε 15 μερες;μετα τον μηνα βαζω για αρχη μια τετραδα χρυσοψαρων και αυτο το κανω καθε 10 μερες μεχρι να συμπλιρωσω τον αριθμο ψαριων που θελω;τα κοι ειναι καλο να τα βαλω μετα κανα εξαμηνο;φυτα θα μπορω να βαζω οποτε θελω μεχρι να φτασω τον απαιτουμενο αριθμο;μετα το στρωσιμο τεστ καθε ποτε να κανω καθε μηνα;

δηλαδη τι γεμιζω νερο βαζω το φιλτρο να δουλευει και την επομενη μερα βαζω φυτα;σ'αυτο το διαστημα του ενος μηνα να κανω τεστ καθε εβδομαδα ή καθε 15 μερες;μετα τον μηνα βαζω για αρχη μια τετραδα χρυσοψαρων και αυτο το κανω καθε 10 μερες μεχρι να συμπλιρωσω τον αριθμο ψαριων που θελω;τα κοι ειναι καλο να τα βαλω μετα κανα εξαμηνο;φυτα θα μπορω να βαζω οποτε θελω μεχρι να φτασω τον απαιτουμενο αριθμο;μετα το στρωσιμο τεστ καθε ποτε να κανω καθε μηνα;

Η πιο σωστή μέθοδος φύτευσης φυτών σε καινούργια λίμνη είναι:

Πρώτα φυτεύουμε τα φυτά μας σε γλάστρες και τα τοποθετούμε στο σωστό σημείο της λίμνης (όλη αυτή η διαδικασία γίνεται με τη λίμνη χωρίς νερό. Αφού τα τοποθετήσουμε στο επιθυμητό σημείο, τότε τη γεμίζουμε με νερό).*

Τα υπόλοιπα τα έχεις καταλάβει.

σ'αυτο το διαστημα του ενος μηνα να κανω τεστ καθε εβδομαδα ή καθε 15 μερες.μετα τον μηνα βαζω για αρχη μια τετραδα χρυσοψαρων και αυτο το κανω καθε 10 μερες μεχρι να συμπλιρωσω τον αριθμο ψαριων που θελω.τα κοι ειναι καλο να τα βαλω μετα κανα εξαμηνο. μετα το στρωσιμο τεστ να κανω καθε μηνα.δηλαδη τα λεω σωστα;

σ'αυτο το διαστημα του ενος μηνα να κανω τεστ καθε εβδομαδα ή καθε 15 μερες.μετα τον μηνα βαζω για αρχη μια τετραδα χρυσοψαρων και αυτο το κανω καθε 10 μερες μεχρι να συμπλιρωσω τον αριθμο ψαριων που θελω.τα κοι ειναι καλο να τα βαλω μετα κανα εξαμηνο. μετα το στρωσιμο τεστ να κανω καθε μηνα.δηλαδη τα λεω σωστα;

Όχι βέβαια!!! Δεν κάνεις τεστ αφού δεν θα υπάρχουν ψάρια στη λίμνη. Αφού τα βάλεις τότε σε 15 μέρες μετράς, αν και νομίζω και πάλι δεν είναι αναγκαίο λόγω των 6500 λίτρων με 4 ψάρια και πολλά φυτά.

Στους τέσσερεις μήνες, η βιολογία που θα αναπτυχθεί, θα χονεύει ότι φανταστείς. Θα παίρνεις πάντα αρνητικές μετρήσεις, ούτε καν ίχνη. :thumbup:

Τα ΚΟΙ να τα βάλεις πρώτα. Εξ' άλλου, δεν ενοχλούν τα καινούργια ψάρια που θα ρίξεις μέσα αργότερα.

δηλαδη στην αρχη δεν μετραω.μετα μολις βαλω ψαρια μετραω καθε 2-3 μηνες.πρωτα ριχνω τα κοι και μετα κανα μηνα βαζουμε χρυσοψαρα.

δηλαδη στην αρχη δεν μετραω.μετα μολις βαλω ψαρια μετραω καθε 2-3 μηνες.πρωτα ριχνω τα κοι και μετα κανα μηνα βαζουμε χρυσοψαρα.

:thumbup:

τωρα μενει μονο η πραξη! :thumbup:

τωρα μενει μονο η πραξη! :thumbup:

Καλή επιτυχία!!!

Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον, τις εξελίξεις.

κι εγω κι εγω

• 5 months later...

ειναι ετοιμη!!!!!!!!εχω βαλει και υποβρυχιο φωτισμο.τελικα ειναι 13000 χιλιαδες λιτρα οχι 4000.

• 2 months later...

Έχω πάθει πλάκα.

Τόσες πληροφορίες μαζί.....είναι σα να τα ξέρω όλα :D

Που είναι οι φωτογραφίες ωρέ mal?

Δώσε τροφή στο λαό....και άφησε τις πέστροφες για τους ιχθυοπώλες ;)

• 3 months later...

λοιπον παιδια μετα απο πολυ καιρο επεστρεψα με αλλο ονομα.η λιμνη εχει προχωρισει παρα πολυ εχω μεσα 9 κοι και3 χρυσοψαρα.απο φυτα στρατιωτες και μια ιριδα.δυο φιλτρα ενα εσωτερικο και ενα εξωτερικο.φωτος αυριο γιατι τωρα ειναι πολυ αργα.

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ!!!!!!!!!!!!!!

οριστε δυο παλιες φωτο.σε λιγο καιρο θα βαλω νεες πως ειναι τωρα η λιμνη.

post-7551-1209676028_thumb.jpgpost-7551-1209676047_thumb.jpg

Δε μεγαλώνουν καθόλου...? Σε μένα τις έχει μόνο μικρές...!!! :wub:

Έγινε επεξεργασία - miltosbitoulis2

δεν μεγαλώνουν γιατι τις εβαλα σε μικρο μεγεθος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...