mal 12 Απριλίου 2007 Author #51 Share 12 Απριλίου 2007 τις ειδα πολυ οραιες.μπραβω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dartman 16 Απριλίου 2007 #52 Share 16 Απριλίου 2007 Το μονο που χρειαζεται μια λιμνη ειναι ενα τεχνιτο συντριβανακι για να φρεσκαρει το νερο για φιλτρο εχει βιολογικο, τον πατο της λιμνης που εινα το καλυτερο Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου ... βεβαια αυτες λογικα πρεπει να ειναι και τεραστιες ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 16 Απριλίου 2007 #53 Share 16 Απριλίου 2007 Το μονο που χρειαζεται μια λιμνη ειναι ενα τεχνιτο συντριβανακι για να φρεσκαρει το νερο για φιλτρο εχει βιολογικο, τον πατο της λιμνης που εινα το καλυτερο Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου ... βεβαια αυτες λογικα πρεπει να ειναι και τεραστιες ... Θα συμφωνούσα και εγώ ότι ένα συντριβανάκι μπορεί να κάνει όλη τη δουλειά. Αυτό πίστευα και εγώ στην αρχή και το έχω δοκιμάσει. Αν το κάνετε όμως αυτό, θα καταλάβετε το λάθος σας σε ένα-δύο μήνες. Το λέω αυτό γιατί το έχω ζήσει. Θα γεμίσετε με όλα τα είδη από άλγη αιωρούμενη, τριχοειδή κ.α. Το να ανακυκλώνεις όμως το νερό της λίμνης τουλάχιστον 5 φορές την μέρα σε εξωτερικό φίλτρο θα μειώνεις την άλγη, ακόμα και την αιωρούμενη. Μπορείτε να δοκιμάσετε, σταματώντας τον κυκλοφορητή για μια μέρα και θα δείτε ότι το νερό από κρυστάλλινο θα γίνει πράσινο. Δεν θα διακρίνετε τίποτα κάτω από τα 10 εκ. της επιφάνειας του νερού. Τόσο γρήγορα εξαπλώνεται η άλγη σε δυνατή ηλιοφάνεια. Ναί έχετε δίκαιο ότι στο βυθό είναι ο "παράδεισος" των βακτηρίων. Το έχω ήδη αναφέρει. Το ίδιο ισχύει βέβαια και με το χώμα στις γλάστρες, ακόμα και στα ριζώματα των φυτών. Τα χρυσόψαρα και τα ΚΟΙ ανακατεύουν τον βυθό (δεν μένει σε ηρεμία). Μερικές φορές θα χρειαστεί να καθαρίσετε τον βυθό, όταν ειδικά γεμίσει με φύλλα. Γιατί να στεκόσαστε μόνο στην βιολογία του βυθού? Φίλτρο πρώτο τμήμα όπου υποδέχεται το νερό, βάζεις μεγάλη στρώση από υαλοβάμβακα, αλλά όχι σφυνωμένο. Με την ακαθαρσία θα κλείσουν οι πόροι και θα ξεχυλίζει. Δεύτερο τμήμα, κεραμεικά. Τρίτο τμήμα σφουγγάρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dartman 16 Απριλίου 2007 #54 Share 16 Απριλίου 2007 (edited) Φιλε in the pond οι Γερμανοι γενικα στο θεμα του ενυδρειου/λιμνες κλπ ειναι πολυ μπροστα ... ουσιαστικα εγω την βαζω αναμεσα στις 3 χωρες που εχουν αναπτυξη περισσοτερο αυτο που ολοι εμεις ασχολουμαστε και μαθαινουμε καθημερινα , οποτε λες να μη ξερουν αυτοι τι κανουν ? Βεβαια οπως ειπα και παραπανω λογικα οι λιμνες στις οποιες θα αναφερετε ο φιλος Στρατος θα ειναι τεραστιων διαστασεων οποτε και λιτρων . Εκει τα πραγματα λοιπων αλλαζουν κατα πολυ ... Προσωπικα τη λιμνη θα τι κανω γιατι θελω να εχω οτι πιο φυσικο γινετε κοντα μου .... αυτο επιτυγχανετε με τους τροπους τους οποιους ανεφερες παραπανω ... αλγη και παλι αλγη ... Θεωρω οτι η αλγη σε μια λιμνη ειναι κατι το οποιο επιβαλλετε σε συνδυασμο με οσα περισσοτερα φυτα μπορει καποιοσ να βαλει ... νουφαρα κλπ ... Τελοσπαντων επειδη για μενα ολα αυτα παραμενουν στη θεωρια και δε λεω καλη ειναι η θεωρια αλλα καλητερη ειναι η πραξη ... θα επανλθω οταν θα ειμαι ετοιμος και οταν θα εχω τεσταρει καποια πραγματα και βγαλω τα συμπερασματα μου ... Βρηκα και το καινουριο σλογκαν .... "λιμνη χωρις αλγη ειναι ενυδρειο με φιμε τζαμια" .... Καθαρα φιλικα Dartman Έγινε επεξεργασία 16 Απριλίου 2007 - dartman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 16 Απριλίου 2007 #55 Share 16 Απριλίου 2007 Εξαιρετικο θεμα και απιστευτα χρησιμο. Μετα απο τετοια θεματα αντε και εμεις να μην βαλουμε στο νου μας μια λιμνη εαν μπορουμε.....Νομιζω αρκετοι αλλοι χομιστες θα πουνε το ιδιο.. Θα ηθελα να αναφερω μονο για τη θερμοκρασια, οτι οσο ποιο χαμηλες θερμοκρασιες εχουμε, τοσο ποιο καλη οξυγωνωση (μεγαλυτερη χωριτικοτητα οξυγωνου) στο νερο υπαρχει. Παραδειγμα, υπαρχουν ψαρια στους πολους της γης(βορειο-νοτιο) που δεν εχουν καθολου αιμοπεταλια στο αιμα τους. Διοτι εχει τοσο πολυ οξυγωνο το νερο που δεν χρειαζετε. Επισης οσο ποιο χαμηλα ειναι η θερμοκρασια, τοσο ποιο χαμηλος ειναι ο μεταβολισμος των ζωντανων και η διαφορα εαν εχει ςπειραμτιστει σε διατροφη και αναγκες οξυγονου ειναι απιστευτες. Στην πραξη εχω δει σε ενυδρεια με αφρικανες διαφορες σε ταισμα και κινηση ψαριων χαωδης απο θερμκρασια 28-29 το καλοκαιρι και 24 το χειμωνα. Μπορει η διατροφη και η αναπτυξη τους να ηταν το 1/3 της καλοκαιρινης περιοδου το χειμωνα. Χαωδης διαφορα. Οποτε φανταστειτε ενα ψαρι τι αναπτυξη θα εχει στους 20 βαθμους και τι αναπτυξη και αναγκες για διατροφη και οξυγονο θα εχει στους 2-4 βαθμους. Πρακτικα σχεδον τιποτα. Δεν λεω πως ειναι συγκρισιμα τα μεγεθη ή ειναι τι τετειο παραδειγμα με τις αφρικανες. Αλλα ειναι ενα καλο δειγμα στην πραξη και επιβαιβεωμενο με τα ματια μου, των διαφορων που υπαρχουν σε διαφορετικες θερμοκρασιες ανα το ειδος. Πιστευω να ημουν χρησιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 16 Απριλίου 2007 #56 Share 16 Απριλίου 2007 "Φιλε in the pond οι Γερμανοι γενικα στο θεμα του ενυδρειου/λιμνες κλπ ειναι πολυ μπροστα ... ουσιαστικα εγω την βαζω αναμεσα στις 3 χωρες που εχουν αναπτυξη περισσοτερο αυτο που ολοι εμεις ασχολουμαστε και μαθαινουμε καθημερινα , οποτε λες να μη ξερουν αυτοι τι κανουν ? Βεβαια οπως ειπα και παραπανω λογικα οι λιμνες στις οποιες θα αναφερετε ο φιλος Στρατος θα ειναι τεραστιων διαστασεων οποτε και λιτρων . Εκει τα πραγματα λοιπων αλλαζουν κατα πολυ ..." Είναι και συμφωνώ χρόνια μπροστά από εμάς αλλά μην ξεχνάς ότι άλλο Γερμανία και άλλο Ελλάδα. Οι καιρικές συνθήκες δεν συγκρίνονται αλλά και παίζουν μεγάλο ρόλο. "Προσωπικα τη λιμνη θα τι κανω γιατι θελω να εχω οτι πιο φυσικο γινετε κοντα μου .... αυτο επιτυγχανετε με τους τροπους τους οποιους ανεφερες παραπανω ... αλγη και παλι αλγη ... Θεωρω οτι η αλγη σε μια λιμνη ειναι κατι το οποιο επιβαλλετε σε συνδυασμο με οσα περισσοτερα φυτα μπορει καποιος να βαλει ... νουφαρα κλπ ..." Όχι φίλε Dartman, εδώ νομίζω ότι θα διαφωνίσω. Η άλγη, όταν ξεφύγει από τον έλεγχο σε μια λίμνη, τότε το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην οπτική εικόνα. Μπορεί να περιορίσει το οξυγώνο σε οριακά σημεία, με κίνδυνο τα ίδια τα ψάρια αλλά θα δεις ότι ακόμα και η κολύμβηση των ψαριών γίνεται με δυσκολία. Στη μεσόγειο λόγο της δυνατής ακτινοβολίας του ήλιου σε σχέση με τις ψηλές θερμοκρασίες μπορεί το θέμα άλγη να γίνει βραχνάς. "Τελοσπαντων επειδη για μενα ολα αυτα παραμενουν στη θεωρια και δε λεω καλη ειναι η θεωρια αλλα καλητερη ειναι η πραξη ... θα επανλθω οταν θα ειμαι ετοιμος και οταν θα εχω τεσταρει καποια πραγματα και βγαλω τα συμπερασματα μου ..." Είδομεν!! και θα ξαναμιλήσουμε. Το θέμα λίμνη, το ψάχνω για πάνω από 5 χρόνια. Έχω διαβάσει τα αδιάβαστα και μπορείς να δεις πολλές απόψεις και λύσεις. Αν θέλεις, μπορείς να ζητήσεις ότι θες. "Βρηκα και το καινουριο σλογκαν .... "λιμνη χωρις αλγη ειναι ενυδρειο με φιμε τζαμια" .... " Σε αυτό συμφωνώ!!! Ακόμα και αν κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να εξαλείψεις την άλγη, είναι ακατόρθωτο να την ξεκάνεις εντελώς. Πρέπει όμως να την κρατάς υπό έλεγχο. Απλά επειδή βλέπω το ψάχνεις το θέμα, απλά σε προειδοποιώ για να μην έρθεις σε δύσκολες μέρες. Αυτό με το κόκκινο χρώμα να το προσέξεις ιδιαιτέρως!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 16 Απριλίου 2007 #57 Share 16 Απριλίου 2007 Εξαιρετικο θεμα και απιστευτα χρησιμο. Μετα απο τετοια θεματα αντε και εμεις να μην βαλουμε στο νου μας μια λιμνη εαν μπορουμε.....Νομιζω αρκετοι αλλοι χομιστες θα πουνε το ιδιο.. Θα ηθελα να αναφερω μονο για τη θερμοκρασια, οτι οσο ποιο χαμηλες θερμοκρασιες εχουμε, τοσο ποιο καλη οξυγωνωση (μεγαλυτερη χωριτικοτητα οξυγωνου) στο νερο υπαρχει. Παραδειγμα, υπαρχουν ψαρια στους πολους της γης(βορειο-νοτιο) που δεν εχουν καθολου αιμοπεταλια στο αιμα τους. Διοτι εχει τοσο πολυ οξυγωνο το νερο που δεν χρειαζετε. Επισης οσο ποιο χαμηλα ειναι η θερμοκρασια, τοσο ποιο χαμηλος ειναι ο μεταβολισμος των ζωντανων και η διαφορα εαν εχει ςπειραμτιστει σε διατροφη και αναγκες οξυγονου ειναι απιστευτες. Στην πραξη εχω δει σε ενυδρεια με αφρικανες διαφορες σε ταισμα και κινηση ψαριων χαωδης απο θερμκρασια 28-29 το καλοκαιρι και 24 το χειμωνα. Μπορει η διατροφη και η αναπτυξη τους να ηταν το 1/3 της καλοκαιρινης περιοδου το χειμωνα. Χαωδης διαφορα. Οποτε φανταστειτε ενα ψαρι τι αναπτυξη θα εχει στους 20 βαθμους και τι αναπτυξη και αναγκες για διατροφη και οξυγονο θα εχει στους 2-4 βαθμους. Πρακτικα σχεδον τιποτα. Δεν λεω πως ειναι συγκρισιμα τα μεγεθη ή ειναι τι τετειο παραδειγμα με τις αφρικανες. Αλλα ειναι ενα καλο δειγμα στην πραξη και επιβαιβεωμενο με τα ματια μου, των διαφορων που υπαρχουν σε διαφορετικες θερμοκρασιες ανα το ειδος. Πιστευω να ημουν χρησιμος. Άντε Φίλε Μάριε, εσύ με λίμνη και εγώ με θαλασσινό!!! Συμφωνώ απολύτως στη δεύτερη σου παράγραφο. Συμφωνώ και στην τρίτη σου παράγραφο, μιας και εγώ το ζω αυτό κατά την διάρκεια του χειμώνα. Τα ψάρια γίνονται αργοκίνητα, δεν ζητάνε τροφή και με δυσκολία τα ανεβάζεις στην επιφάνεια ακόμα και με δυνατή χειμερινη ηλιοφάνεια. Οι ειδικοί δεν συστήνουν καθόλου τάισμα κατά τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα. Ένα ΚΟΙ και ένα χρυσόψαρο μπορούν να αντέξουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν μπορούν όμως να αντέξουν το αντίθετο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 16 Απριλίου 2007 #58 Share 16 Απριλίου 2007 Φίλε Μάριε, όσο για τη δεύτερη σου παράγραφο, συμφώνησα αλλά δεν εξήγησα γιατι. Κατά την χειμερινή περίοδο, δεν ευνοείται καθόλου η ανάπτυξη άλγης. ΄Ετσι παίρουμε ως δεδομένο ότι μια μέρα τον χειμώνα διαρκεί λιγότερο από μια του καλοκαιριού αλλά συνάμα δεν υπάρχει και συνεχώς ηλιοφάνεια. Στηρίζω την άποψη μου με τον περιορισμό της άλγης ιδιαίτερα κατά την περίοδο του φθηνοπώρου όπου αν τυχών σου έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, ξεκινάει κιόλας ο θάνατος της, με την πρώτη μείωση της θερμοκρασίας. Αυτό δυστυχώς απορροφά μεγάλες ποσότητες οξυγώνου από το νερό, μετατρέποντας το σε CO2. Την ίδια περίοδο, η πτώση των φύλλων από τα φυλλοβόλα δέντρα είναι επίσης γεγονός. Η αποσύνθεση αυτών των οργανικών ουσιών μπορεί να γίνει ακόμα και καταστροφική αν π.χ. δεν προλάβεις να καθαρίσεις όλα αυτά και ξεκινήσει το πρώτο πάγωμα της επιφάνειας της λίμνης. Εκεί, με τις τεράστιες συσσορεύσεις όλων αυτών των βλαβερών αερίων μπορούν ακόμα να καταστρέψουν ότι έχεις κτίσει όλο το διάστημα. Η αιωρούμενη άλγη αν και άσχημη στην όψη, δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα, αλλά η τριχοειδής αν αυτή η σουγκεκριμένη σου ξεφύγει, μπορεί ακόμα να σου σταματίσει και αυτόν ακόμα τον κυκλοφορητή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 16 Απριλίου 2007 Author #59 Share 16 Απριλίου 2007 φιλε Βασιλη το σχεδιο του φιλτρου το βρηκες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 16 Απριλίου 2007 Author #60 Share 16 Απριλίου 2007 για να εξουδετερωνω την αιωρουμενη αλγη μπορω να χρεισιμοποιω προφιλτρο micron3&5; Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 16 Απριλίου 2007 #61 Share 16 Απριλίου 2007 φιλε Βασιλη το σχεδιο του φιλτρου το βρηκες; Ναι φίλε, το έχω είδη δημοσιεύσει. Είναι λίγο πιο πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 16 Απριλίου 2007 #62 Share 16 Απριλίου 2007 για να εξουδετερωνω την αιωρουμενη αλγη μπορω να χρεισιμοποιω προφιλτρο micron3&5; Δεν έχω υπόψην μου αυτό που αναφέρεις. Μήπως εννοείς την UV? Ένα σου λέω όμως. Μην χρησιμοποιήσεις ποτέ αλγοκτώνο. Θα περιορίσεις μόνο για λίγες μέρες την άλγη ενώ από την άλλη, με συστηματική χρήση θα σου χαλάσει και τα φυτά της λίμνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 16 Απριλίου 2007 Author #63 Share 16 Απριλίου 2007 δεν ενωω UV αλλα τα προφιλτρα ανθρακα που χρεισιμοποιουν στην αντιστροφη οσμωση.ειχα δει καπου να το χρεισιμοποιουν σε λιμνη πριν το φιλτρο για να εξουδετερονουν την αιωρουμενη αλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 17 Απριλίου 2007 #64 Share 17 Απριλίου 2007 δεν ενωω UV αλλα τα προφιλτρα ανθρακα που χρεισιμοποιουν στην αντιστροφη οσμωση.ειχα δει καπου να το χρεισιμοποιουν σε λιμνη πριν το φιλτρο για να εξουδετερονουν την αιωρουμενη αλγη. Φίλε, δεν νομίζω να κάνει δουλειά αυτό. Αν διαβάσεις ξένες σελίδες, οι κάτοχοι λίμνης δεν είναι ευχαριστημένοι από σκευάσματα, UV και άλλων τρόπων καταπολέμισης της άλγης και αυτό, σε αντίθεση με τις εταιρείες που πουλάνε αυτά τα υλικά. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι η σωστή ποσότητα φυτών στη λίμνη ώστε να καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα της επιφάνειας της λίμνης και να περιορίζουν κατά μεγάλο βαθμό το ηλιακό φως. Άν η ποσότητα αυτή των φυτών είναι σωστή, τότε αυτά θα παίρνουν την μερίδα του λέωντος από τις θρεπτικές ουσίες που θα παράγονται στη λίμνη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλεόνασμα για δημιουργία άλγης. Η άλγη όπως ξέρεις τρέφεται με τις θρεπτικές ουσίες του νερού, παράγωγα των εκκρύσεων των ψαριών αλλά και της αποσύνθεσης φυτικής ύλης. Άλλος τρόπος πρόληψης είναι η δημιουργία της λίμνης σε χώρο όπου να καλύπτεται μερικώς από σκιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elle 19 Απριλίου 2007 #65 Share 19 Απριλίου 2007 Εγω στη λιμνούλα μου έχω βάλει φιλτρο που εχει μαζι και λάμπα UV και είμαι πολύ ευχαριστημενη.Βεβαια η λιμνούλα μου είναι μικρούλα. Το καλοκαίρι το πρόβλημα τις ανοδου της θερμοκρασιας το ελυσα με ενα μικρό καταρακτακη το οποιο σε συνδιασμο με το συντριβάνι κρατησε τη θερμοκρασια σε καλο επιπεδο.Βεβαια η λιμνούλα βρίσκεται στο μπαλκόνι και εχει σκια απο τις 14.00 και μετα οπότε βοηθησε και αυτο. Πριν απο αυτο για λιγες μερες στον μεγαλο καυσωνα είχα και μια ομπρέλα θαλάσσηςγια σκια. Οτι μπορεί κανει κανείς. Για το χειμώνα υπαρχουν κατι ειδικα heaters για λιμνη που δεν αφήνουν το νερό να παγώσει.Εγώ δεν το ρισκαρα γιατι το βαθος της δικής μου είναι μονο 50 cm και είναι και υπεργεια οποτε σε μεγαλη πτώση της θερμοκρασίας θα παγώσει ολοκληρη και οχι μονο η επιφανεια.Για το καλοκαίρι (γιατί και τοτε ορισμενες φορες επεφτε η θερμοκρασια κατω απο το ανεκτο για τον πλεκο μου επιπεδο ) είχα εναν κανονικο θερμοστατη ενυδρείου. Παντως τα ψαράκια μου ήταν πολύ ευτυχισμένα.Τωρα ειναι ευτυχισμενα μεσα στο σπίτι στο ενυδρείο. Η λιμνουλα μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 19 Απριλίου 2007 #66 Share 19 Απριλίου 2007 Εγω στη λιμνούλα μου έχω βάλει φιλτρο που εχει μαζι και λάμπα UV και είμαι πολύ ευχαριστημενη.Βεβαια η λιμνούλα μου είναι μικρούλα. Το καλοκαίρι το πρόβλημα τις ανοδου της θερμοκρασιας το ελυσα με ενα μικρό καταρακτακη το οποιο σε συνδιασμο με το συντριβάνι κρατησε τη θερμοκρασια σε καλο επιπεδο.Βεβαια η λιμνούλα βρίσκεται στο μπαλκόνι και εχει σκια απο τις 14.00 και μετα οπότε βοηθησε και αυτο. Πριν απο αυτο για λιγες μερες στον μεγαλο καυσωνα είχα και μια ομπρέλα θαλάσσηςγια σκια. Οτι μπορεί κανει κανείς. Για το χειμώνα υπαρχουν κατι ειδικα heaters για λιμνη που δεν αφήνουν το νερό να παγώσει.Εγώ δεν το ρισκαρα γιατι το βαθος της δικής μου είναι μονο 50 cm και είναι και υπεργεια οποτε σε μεγαλη πτώση της θερμοκρασίας θα παγώσει ολοκληρη και οχι μονο η επιφανεια.Για το καλοκαίρι (γιατί και τοτε ορισμενες φορες επεφτε η θερμοκρασια κατω απο το ανεκτο για τον πλεκο μου επιπεδο ) είχα εναν κανονικο θερμοστατη ενυδρείου. Παντως τα ψαράκια μου ήταν πολύ ευτυχισμένα.Τωρα ειναι ευτυχισμενα μεσα στο σπίτι στο ενυδρείο. Η λιμνουλα μου Όταν μιλάμε για 260 λίτρα, σίγουρα δεν μιλάμε για λίμνη. Τα λίγα λίτρα, σε συνδιασμό με το στήσιμο της από το έδαφος και πάνω, οι αλλαγές της θερμοκρασίας θα είναι απότομες, γι' αυτό να προσέξεις μήπως έρθει σε άμεση επαφή με τον ήλιο γιατί ίσως βρεθείς στα χειρότερα. Τον δε χειμώνα, καλά έχεις κάνει και έβαλες τα ψάρια σε ενυδρείο. Ο καταρράκτης για τέτοια λίτρα, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε άλλο εκτός από οξυγώνωση του νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 19 Απριλίου 2007 #67 Share 19 Απριλίου 2007 Όταν μιλάμε για 260 λίτρα, σίγουρα δεν μιλάμε για λίμνη. Τα λίγα λίτρα, σε συνδιασμό με το στήσιμο της από το έδαφος και πάνω, οι αλλαγές της θερμοκρασίας θα είναι απότομες, γι' αυτό να προσέξεις μήπως έρθει σε άμεση επαφή με τον ήλιο γιατί ίσως βρεθείς στα χειρότερα. Τον δε χειμώνα, καλά έχεις κάνει και έβαλες τα ψάρια σε ενυδρείο. Ο καταρράκτης για τέτοια λίτρα, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε άλλο εκτός από οξυγώνωση του νερού. Φίλτρο έχεις? Αν όχι τότε πιστεύω τα ΝΗ3 και ΝΟ2 θα είναι στα ύψη, αλλά επίσης και τα νιτρικά σου λόγο των λίγων λίτρων. Θα έλεγα ότι μοιάζει παραπάνω για ενυδρείο παρά λίμνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elle 19 Απριλίου 2007 #68 Share 19 Απριλίου 2007 Η λιμνούλα λειτουργεί 2 χρόνια χωρις πρόβλημα. Τα ψάρια μπήκαν το 2ο χρόνο .Το καλοκαίρι η θερμοκρασια ήταν σταθερή με διακυμανσεις 1-2 βαθμών μονο.Το χειμώνα δεν με ενδιεφερε οπότε δεν τη μετρούσα. Ο ηλιος την βλέπει απο την αυγή μέχρι τις 14.00 και λίγο το απόγευμα. Οταν είχα τα ψαρια μεσα λειτουργούσε ένα φιλτρο ενυδρείου και αυτό της λαμπας UV και τα δυο είναι μηχανικά και βιολογικά. Οι μετρήσεις που έκανα ήταν όλες φυσιολογικές. Οντως είναι σαν ένα ενυδρείο.Μόνο που δεν μπορείς να δείς μέσα παρα μόνο απο την επιφάνεια.Πάντως δεν θα τα ξαναβάλω τα ψαράκια μου στη λιμνούλα γιατι είναι πιο ευκολο να τα φροντίζω στο ενυδρείο. Τώρα ετοιμάζομαι για μία μεγαλύτερη αλλα εκείνη λογω μεγέθους θέλει πολύ χρόνο και χρήμα οπότε δε βιάζομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 19 Απριλίου 2007 #69 Share 19 Απριλίου 2007 Η λιμνούλα λειτουργεί 2 χρόνια χωρις πρόβλημα. Τα ψάρια μπήκαν το 2ο χρόνο .Το καλοκαίρι η θερμοκρασια ήταν σταθερή με διακυμανσεις 1-2 βαθμών μονο.Το χειμώνα δεν με ενδιεφερε οπότε δεν τη μετρούσα. Ο ηλιος την βλέπει απο την αυγή μέχρι τις 14.00 και λίγο το απόγευμα. Οταν είχα τα ψαρια μεσα λειτουργούσε ένα φιλτρο ενυδρείου και αυτό της λαμπας UV και τα δυο είναι μηχανικά και βιολογικά. Οι μετρήσεις που έκανα ήταν όλες φυσιολογικές. Οντως είναι σαν ένα ενυδρείο.Μόνο που δεν μπορείς να δείς μέσα παρα μόνο απο την επιφάνεια.Πάντως δεν θα τα ξαναβάλω τα ψαράκια μου στη λιμνούλα γιατι είναι πιο ευκολο να τα φροντίζω στο ενυδρείο. Τώρα ετοιμάζομαι για μία μεγαλύτερη αλλα εκείνη λογω μεγέθους θέλει πολύ χρόνο και χρήμα οπότε δε βιάζομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 19 Απριλίου 2007 Author #70 Share 19 Απριλίου 2007 φιλε Βασιλη το καλοκαιρι που θα εχει πολυ υψηλες θερμοκρασιες πως θα διατυρω τη λιμνη σε χαμιλη θερμοκρασιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 19 Απριλίου 2007 Author #71 Share 19 Απριλίου 2007 (edited) για ταιστρα λιμνης ποσο περιπου θα πληρωσω; Έγινε επεξεργασία 19 Απριλίου 2007 - mal Link to comment Share on other sites More sharing options...
azores 19 Απριλίου 2007 #72 Share 19 Απριλίου 2007 Καλησπέρα σε όλους. Διάβασα όσα περισσότερα μπόρεσα. Πάρα πολλά δεν γνωρίζω για λίμνες, αλλά εμείς φτιάξαμε αυτήν http://i163.photobucket.com/albums/t314/ko...8/P1010047a.jpg Η εικόνα είναι από την έκθεση zootechnia 2007 στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο που μας πέρασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 20 Απριλίου 2007 #73 Share 20 Απριλίου 2007 Καλησπέρα σε όλους. Διάβασα όσα περισσότερα μπόρεσα. Πάρα πολλά δεν γνωρίζω για λίμνες, αλλά εμείς φτιάξαμε αυτήν http://i163.photobucket.com/albums/t314/ko...8/P1010047a.jpg Η εικόνα είναι από την έκθεση zootechnia 2007 στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο που μας πέρασε. Aγαπητέ φίλε καλημέρα. Πρώτο, καλά θα είναι να διαβάσεις όλα τα θέματα που έχουν γραφτεί για τις λίμνες καθώς από την μέρα που μπήκαν κάποιες φώτο, το ενδιαφέρον εκτοξεύτηκε στα ύψη και η επιθυμία κάποιων μελών μεγαλώνει. Έχουν γραφτεί τα περισσότερα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξει κάποιος, ώστε να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και να μην κάνει λάθη. Μια λίμνη, δεν έχει καθόλου σχέση με ένα ενυδρείο. Αφού μπήκες κιόλας στο χορό των καταστημάτων καλά είναι να γνωρίζεις το κάθε τι για να μπορέσεις να εξυπηρετήσεις ένα αρχάριο που θα έρθει στο κατάστημα για λίμνη. Φοβάμαι να πω ότι η φωτογραφία δείχνει εξαιρετική με την σύνθεση όλων αυτών των υπέρχοχων φυτών. Όταν όμως μιλάμε για λίμνη, τότε φοβάμαι να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν προχωρούμε σε τόσο υπερπληθυσμό φυτών όταν πρόκειται να βάλουμε μέσα ψάρια. Η λίμνη δεν έχει καμία σχέση με το φυτεμένο ενυδρείο, καθώς έκτός του ότι τα ψάρια λίμνης γίνονται πολύ μεγάλα, θα δυσκολεύει αφάνταστα την κίνησή τους, θα μηδενίσει την εμφάνιση επιθυμητής άλγης που τρέφονται τα ψάρια αλλά και θα περιορίσει στο ελάχιστο το φως του ήλιου. Παίρνω ως δεδομένη την φωτογραφία μόνο για διαφημιστικούς σκοπούς των φυτών. Επιθυμητή άλγη είναι αυτή που σχηματίζεται στα γύρω τοιχώματα της λίμνης και είναι βρόσιμη για τα ψάρια. Δεν εμποδίζει καθόλου και τα ψάρια τρέφονται με αυτήν και την περιορίζουν. Είναι η μοναδική άλγη που δεν προκαλεί προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 20 Απριλίου 2007 #74 Share 20 Απριλίου 2007 για ταιστρα λιμνης ποσο περιπου θα πληρωσω; Φίλε Mal καλημέρα. Δεν κοστίζει ακριβά. Τα παιδιά ίσως σε βοηθήσουν στην τιμή γιατί οι τιμές στην Κύπρο διαφέρουν. Να υπολογίσεις λιγότερα από 50 ευρώ ή και λιγότερο. Δεν ταΐζεις πολύ, γιατί στη λίμνη έχουν να φάνε. φιλε Βασιλη το καλοκαιρι που θα εχει πολυ υψηλες θερμοκρασιες πως θα διατυρω τη λιμνη σε χαμιλη θερμοκρασιες. Τα 5 κυβικά νερού που είναι πολλά, το ότι είναι θαμένη στη γή, τα φυτά στην επιφάνεια του νερού, κάποια φυτά που μπορείς να φυτέψεις για σκιά σου εξασφαλίζουν αυτό και μάλιστα στο μέγιστο βαθμό. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 20 Απριλίου 2007 Author #75 Share 20 Απριλίου 2007 θερμοκρασια να μετραω;τεστ καθε ποτε να κανω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος