mal 8 Απριλίου 2007 Author #26 Share 8 Απριλίου 2007 καταλαβα.περιμενω να ανεβασεις το σχεδιο του φιλτρου και αν μπορεις να μου πεις και καμια τιμη για ψαρια,ταιστρα,φιλτρο,κυκλοφοριτη,τροφες,φαρμακα.α και αν κολισω καμια αρωστια τι κανω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 8 Απριλίου 2007 #27 Share 8 Απριλίου 2007 οταν δω πως δεν τα καταφερνω θα τις βγαλω να τις φαω. Na υποθεσω οτι κανεις πλακα Για θερμαντικο σωμα δεν χρειαζεται καθολου γιατι οτα πεσι ηθερμοκρασια κατω απο το μιδεν τα ψαρια καθονται στο βυθο χωρις να κουνιουνται μουδιασμενα.Συνεπως δεν χρειαζεται να ταιζεις.Η λιμνη λογο της μεγαλης της επιφανια οξυγωνονεται μονη της. Αυτα ολα τα εχω δει με τα ματια μου* οπου η θερμ. πουκαι που φθανει τους μειον15. Η επιφανεια ττης λιμνης εχει 10,15cm παχος απο παγο και τερμα κατω τα Κοι και τα Χρθσοψαρα ζουν ευτυχισμενα. Χρονια πολλα σε ολους!! *Και μην νομιζεται οτι σας λεω αρλουμπες απλα για περναει η ωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 8 Απριλίου 2007 Author #28 Share 8 Απριλίου 2007 τι ενοεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 8 Απριλίου 2007 #29 Share 8 Απριλίου 2007 Ti δεν καταλαβες Μαλ να στο εξιγησω,παντως τα χρυσοψαρα αντεχουν σε πολυ χαμηλωτερες θερμ. απο οτι εμεις πιστευουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 8 Απριλίου 2007 #30 Share 8 Απριλίου 2007 Na υποθεσω οτι κανεις πλακα Για θερμαντικο σωμα δεν χρειαζεται καθολου γιατι οτα πεσι ηθερμοκρασια κατω απο το μιδεν τα ψαρια καθονται στο βυθο χωρις να κουνιουνται μουδιασμενα.Συνεπως δεν χρειαζεται να ταιζεις.Η λιμνη λογο της μεγαλης της επιφανια οξυγωνονεται μονη της. Αυτα ολα τα εχω δει με τα ματια μου* οπου η θερμ. πουκαι που φθανει τους μειον15. Η επιφανεια ττης λιμνης εχει 10,15cm παχος απο παγο και τερμα κατω τα Κοι και τα Χρθσοψαρα ζουν ευτυχισμενα. Χρονια πολλα σε ολους!! *Και μην νομιζεται οτι σας λεω αρλουμπες απλα για περναει η ωρα θα διαφωνήσω στο ότι η μεγάλη λίμνη οξυγωνώνεται από μόνη της. Δεν συμβαίνει σίγουρα αυτό και αν γίνει, τα ψάρια από τον βυθό θα βγούν καταχείμωνα στην επιφάνεια για να αναπνέουν με αποτέλεσμα το θάνατο τους. Μην ξεχνάτε ότι στη λίμνη δεν είναι μόνο τα ψάρια που αναπνέουν αλλά και τα φυτά, ακόμα και η άλγη. Για να αντέξουν τα ψάρια 10-15εκ. πάγο το μόνο που μπορεί να συμβαίνει, είναι βάθος πέραν των 2 μέτρων, σίγουρα πολλά, πολλά κυβικά και σίγουρα περιοχή όπου δεν θα υπάρχει πάγος για να ανεβαίνουν και να φεύγουν τα επικίνδυνα αέρια από τη λίμνη. Στην αντίθετη περίπτωση θα εγκλωβίζονται μέσα στην λίμνη με το γνωστό τραγικό αποτέλεσμα. (αυτά τα αέρια παράγονται από την αποσύνθεση φύλλων και άλλης οργανικής ύλης που βρήσκεται στη λίμνη). Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 8 Απριλίου 2007 #31 Share 8 Απριλίου 2007 καταλαβα.περιμενω να ανεβασεις το σχεδιο του φιλτρου και αν μπορεις να μου πεις και καμια τιμη για ψαρια,ταιστρα,φιλτρο,κυκλοφοριτη,τροφες,φαρμακα.α και αν κολισω καμια αρωστια τι κανω; Φάρμακα έχουμε πει δεν χρειάζονται τουλάχιστον για τώρα. Είναι σαν να πηγαίνεις στο φαρμακείο για φάρμακα για κάποια αρρώστια ενώ είσαι εντελώς καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 8 Απριλίου 2007 #32 Share 8 Απριλίου 2007 Ti δεν καταλαβες Μαλ να στο εξιγησω,παντως τα χρυσοψαρα αντεχουν σε πολυ χαμηλωτερες θερμ. απο οτι εμεις πιστευουμε Ότι ακολουθεί μετά το κόμμα, συμφωνώ και επαυξάνω και με αποδείξεις!!!!! Π.Χ. Δείτε θερμοκρασίες σε Κίνα-Ιαπωνία όπου ζουν χρυσόψαρα-ΚΟΙ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 8 Απριλίου 2007 #33 Share 8 Απριλίου 2007 Eγω αυτα που εγραψα παραπανω τα εχω δει με τα ματια μου στους κηπους που εχουν οι Γερμανοι τι λιμνουλες και τα ψαρια βρισκονται στον πατο ολο το χειμωνα χωρις να κινουνται (κατι σαν χειμερια ναρκη)Και μολις μαλακωσει οκαιρος και ερθει ι ανοιξη ξαναβρισκουν τη φορμα τους.Αλλα τι διαρκεια που ειναι παγωμεωη η λιμνη δεν ανεβαινουν για να αναπνευσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 8 Απριλίου 2007 #34 Share 8 Απριλίου 2007 Eγω αυτα που εγραψα παραπανω τα εχω δει με τα ματια μου στους κηπους που εχουν οι Γερμανοι τι λιμνουλες και τα ψαρια βρισκονται στον πατο ολο το χειμωνα χωρις να κινουνται (κατι σαν χειμερια ναρκη)Και μολις μαλακωσει οκαιρος και ερθει ι ανοιξη ξαναβρισκουν τη φορμα τους.Αλλα τι διαρκεια που ειναι παγωμεωη η λιμνη δεν ανεβαινουν για να αναπνευσουν Συμφωνώ και το έχω επισημάνει ήδη ότι τον χεινώνα πέφτουν σε κάτι σαν "χειμέρια νάρκη". Εκεί είναι όμως Γερμανία, εδώ είναι Ελλάδα και παίζει μεγάλο ρόλο. Με την πρώτη λιακάδα εδώ στην Ελλάδα θα τα δεις ξανά στην επιφάνεια έστψ και τον χειμώνα. Γνωρίζεις μήπως το βάθος αυτών των λιμνών? Μήπως έχουν κυκλοφορητή? Υπάρχουν σίγουρα πέραν από αυτά που έχουμε ήδη πεί που παίζουν σίγουρα μεγάλο ρόλο όπως: Τη θέση που έχει δημιουργηθεί η λίμνη, κόντρα στο βοριά ή όχι Αν έχει πλήρη κάλυψη από δέντρα, κτήρια, κατασκευές ή όχι Αν είναι φτιαγμένη από την επιφάνεια του εδάφους και πάνω ή από το έδαφος και κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 8 Απριλίου 2007 #35 Share 8 Απριλίου 2007 Το μονο που χρειαζεται μια λιμνη ειναι ενα τεχνιτο συντριβανακι για να φρεσκαρει το νερο για φιλτρο εχει βιολογικο, τον πατο της λιμνης που εινα το καλυτερο.(Ετσι τις διατηρουν οι Γερμανοι τις λιμνες τους χωρις προβλιματα).Οσο για το οξυγωνο αυτο ανανεωνετε λογο τησ μεγαλησ επιφανιας που εχει η λιμνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 9 Απριλίου 2007 #36 Share 9 Απριλίου 2007 Το μονο που χρειαζεται μια λιμνη ειναι ενα τεχνιτο συντριβανακι για να φρεσκαρει το νερο για φιλτρο εχει βιολογικο, τον πατο της λιμνης που εινα το καλυτερο.(Ετσι τις διατηρουν οι Γερμανοι τις λιμνες τους χωρις προβλιματα).Οσο για το οξυγωνο αυτο ανανεωνετε λογο τησ μεγαλησ επιφανιας που εχει η λιμνη. Δενμπορώ να διφωνήσω βέβαια μαζί σου γιατί και αυτά που λες για τον βυθό της λίμνης ότι εκεί βρίσκεται όλη οι βιολογία. Συμφωνώ βέβαια. Αυτό όμως μπορεί να συμβαίνει όταν πο΄τε και με κανένα τρόπο δεν διαταράσσεται η ηρεμία της λάσπης κάτω. Μην ξεχνάς μόνο ότι για να γίνει αυτό απαιτείται και αρκετός χρόνος. Όσο για το συντριβανάκι, και για αυτό θα συμφωνήσω, μόνο που για τόσο μεγάλη λίμνη έχω τις αμφιβολίες μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 9 Απριλίου 2007 Author #37 Share 9 Απριλίου 2007 αν κολισω καμεια αρωστια τι γινεται μετα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 9 Απριλίου 2007 #38 Share 9 Απριλίου 2007 αν κολισω καμεια αρωστια τι γινεται μετα; Πολύ δύσκολο αυτό γιατί στις λίμνες ό οργανισμός τους αποκτά γερή άμυνα. Δύσκολο και να το εντοπίσεις βέβαια με τόσα λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 9 Απριλίου 2007 #39 Share 9 Απριλίου 2007 Το μονο που χρειαζεται μια λιμνη ειναι ενα τεχνιτο συντριβανακι για να φρεσκαρει το νερο για φιλτρο εχει βιολογικο, τον πατο της λιμνης που εινα το καλυτερο.(Ετσι τις διατηρουν οι Γερμανοι τις λιμνες τους χωρις προβλιματα).Οσο για το οξυγωνο αυτο ανανεωνετε λογο τησ μεγαλησ επιφανιας που εχει η λιμνη. Το καλοκαίρι ναι ανανεώνεται το οξυγώνο στο νερό καθότι υπάρχει πολλή ηλιοφάνεια. Κατά την χειμερινή περίοδο όμως και πάλι θα διαφωνήσω. ΔΕΝ υπάρχει καμιά εστία που να παράγει οξυγώνο γιατί βέβαια δεν υπάρχει καθημερηνά ήλιος. Το οξυγώνο δεν παράγεται από την μεγάλη επιφάνεια. Χρειάζεται γι' αυτό κάτι που να "ταράζει τα νερά. Φίλε Στράτο, δεν μας είπες, Πόσο βάθος έχουν αυτές οι λίμνες στη Γερμανία και πόσο μεγάλες είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 9 Απριλίου 2007 Author #40 Share 9 Απριλίου 2007 αν δω να αρχισουν να ψωφανε τα ψαρια τι να κανω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 9 Απριλίου 2007 Author #41 Share 9 Απριλίου 2007 http://www.tropicbaywatergardens.com/SUBca...egoryName=Tetra φαρμακα σαν κι αυτα διλαδη να μην παρω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 9 Απριλίου 2007 #42 Share 9 Απριλίου 2007 αν δω να αρχισουν να ψωφανε τα ψαρια τι να κανω; ΔΕΝ θα ψωφάνε φίλε τα ψάρια σου αν τους παρέχεις τις σωστές συνθήκες. Η λίμνη δεν είναι ενυδρείο. μιλάμε για πολλά λίτρα, χώρο πολλή για να κινούνται ανέμελα αλλά και πιο κοντά στη ζωή που ζουν τα άγρια ψάρια του είδους. Εδώ και δύο χρόνια έχουν μόνο χαθεί δύο μικρά ψαράκια που έχω βάλει στη λίμνη και πιστεύω είναι από δικό μου λάθος γιατί τα έβαλα τον Οκτώβριο άρα δεν τους έδωσα αρκετό χρονο να εγληματιστούν στο χώρο αλλά και να δυναμώσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.Μπήκε απρόσμενα ο χειμώνας και φυσικό επακόλουθο, τα έχασα. Απλά αν επιχειρήσετε κάτι τέτοιο, αποφύγεται το φθηνόπωρο. (Άρρωστο ψάρι) Αν αυτή η άσχημη στιγμή φτάσει και την αντιμετωπίσεις, τότε υπάρχουν φάρμακα για όλες τις περιπτώσεις και μάλιστα σχεδόν όλα τα φάρμακα φτάνουν για μεγάλες ποσότητες νερού φτάνει να γνωρίζεις τα λίτρα σου. Ένα άρρωστο ψάρι, ποτέ δεν κολυμπά καλά και δεν εμφανίζεται εύκολα. Το σίγουρο είναι ότι θα δεις διαφορά στην συμπεριφορά τους. Αναπόσπαστο κομμάτι θα είναι η απόχη σου, όπου με αυτή θα μαζεύεις τα φύλλα στην επιφάνεια του νερού, αλλά και ψάρια όπου νομίζεις ότι είναι άρρωστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 9 Απριλίου 2007 Author #43 Share 9 Απριλίου 2007 με τα φαρμακα που λεω παραπανω τι να κανω να παρω ή οχι.οταν λες να μαζευω ψαρια που νομιζω πως ειναι αρωστα,να τα μαζευω και τι να τα κανω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 9 Απριλίου 2007 #44 Share 9 Απριλίου 2007 με τα φαρμακα που λεω παραπανω τι να κανω να παρω ή οχι.οταν λες να μαζευω ψαρια που νομιζω πως ειναι αρωστα,να τα μαζευω και τι να τα κανω; ΟΧΙ βέβαια, δεν αγοράζεις προς το παρόν κανένα φάρμακο. Υπάρχουν φάρμακα πολλά και για πολλές ασθένειες. Δεν μπορείς εκ των προτέρων να τα έχεις όλα στη διάθεση σου. Αν τυχών αντιμετωπίσεις κάποια ασθένεια τότε θα δεις τα συμπτώματα και έχεις χρόνο να κάνεις την θεραπεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 9 Απριλίου 2007 Author #45 Share 9 Απριλίου 2007 αυτα δεν ειναι για αρωστιες αλλα ειναι αντιχλωρια,βιταμινες,λιπασματα,biostarter,φαρμακα που σκωτωνουν τα κουνουπια και αλλα τετοια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 9 Απριλίου 2007 #46 Share 9 Απριλίου 2007 αυτα δεν ειναι για αρωστιες αλλα ειναι αντιχλωρια,βιταμινες,λιπασματα,biostarter,φαρμακα που σκωτωνουν τα κουνουπια και αλλα τετοια. Αν το νερό που θα χρησιμοποιήσεις είναι από αυτό που πίνεις, που είναι χλωριωμένο, τότε ναι στο έχω πει στην αρχή, θα χρειαστείς αντιχλώριο. Είναι το μόνο που θα χρειαστείς από τα πιο πάνω που έχεις επισυμάνει. λίπασμαδεν χρειάζεσαι για τα φυτά σου επειδή στην περίπτωση της λίμνης, τα φυτά τοποθετούνται με το χώμα και την γλάστρα τους. Δόξα τον Θεό θα υπάρχουν πολλές θρεπτικές ουσίες στο νερό που κάνουν τα λιπάσματα αχρίαστα. Biostarter σου έχω ήδη εξηγήσει. Με 4000 λίτρα νερό και 3 ΚΟΙ είναι αδύνατον να γίνει εκτός ελέγχου η αμμωνία. Φάρμακο για κουνούπια ναι, θα χρειαστείς και το όνομα του φαρμάκου λέγεται ΚΟΙ ή χρυσόψαρα. Αν όμως θέλεις κάτι πιο εξειδικευμένο είδος τότε πάρε 5-6 μικρόψαρα (mosquito fish) Gambusia affinis που κυνηγούν το κουνούπι πριν ακόμα καθήσει στο νερό. Είναι ψαράκι ζωότοκο και μεγαλώνει μέχρι τα 5 εκ. Αν όμως αποφασίσεις για αυτά, ξέχνα τις γέννες ΚΟΙ ή χρυσόψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 10 Απριλίου 2007 Author #47 Share 10 Απριλίου 2007 ευχαριστω για τη βοηθεια οτι αλλο θελισω θα το ρωτησω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mal 11 Απριλίου 2007 Author #48 Share 11 Απριλίου 2007 το σχεδιο του φιλτρου ποτε θα το ανεβασεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 11 Απριλίου 2007 #49 Share 11 Απριλίου 2007 το σχεδιο του φιλτρου ποτε θα το ανεβασεις; Δεν είχα τον χρόνο να το βρω και να το ανεβάσω σήμερα. Θα προσπαθήσω αύριο. Το έχω σωσμένο σε κάποιο CD όπου πρέπει να βρώ. Δεν είναι πάντως δύσκολο στην κατασκευή. Είναι πράγμα που μπορεί να κατασκευαστεί σε μια μέρα αν έχεις τα υλικά. Απλά το σχέδιο θα σε βοηθήσει πολύ στις διαστάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 11 Απριλίου 2007 #50 Share 11 Απριλίου 2007 Δεν είχα τον χρόνο να το βρω και να το ανεβάσω σήμερα. Θα προσπαθήσω αύριο. Το έχω σωσμένο σε κάποιο CD όπου πρέπει να βρώ. Δεν είναι πάντως δύσκολο στην κατασκευή. Είναι πράγμα που μπορεί να κατασκευαστεί σε μια μέρα αν έχεις τα υλικά. Απλά το σχέδιο θα σε βοηθήσει πολύ στις διαστάσεις. Α! Έχω ξεχάσει να σε ρωτήσω αν έχεις δει τις φώτο που ανέβασα σήμερα με πράγματα που έχεις ζητήσει. Μπορείς να το βρείς σε θέμα στηυν κατηγορία "Ψάρια κρύου νερού". Θέμα: Λίμνη...του λόγου το αληθές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος