Jump to content

Μεταφορά Υποστρώματος....

Recommended Posts

Λογο αλλαγής ενυδρείο θα ειθελα να μου πείτε το θα πρεπει να κάνω με τον αραγωνιτη????ενοοντας αν θα πρεπει να τον πλυνω εντελώς και μα τον βαλο στο ενυδρείο που σημαίνει τέλος για όλη την αποικία που υπάρχει πανω του??η απευθείας στο νεο ενυδρείο όπως είναι οπου θα σηκωθεί όλη η βρώμα και δεν ξέρω τι θα γίνει με τους οργανισμους που θα πεθάνουν.....ο αραγωνιτης είναι στους 15 μήνες που τρέχει!!! Και θα μπει κ καινούριος σύν...

Κρατα λιγο νερο απο το ενυδρειο σου. Πλυνε τον αραγονιτη να φυγουν οι βρωμιες με αυτο το νερο, και μετα βαλτον στο νεο ενυδρειο. Θα κρατηθει σιγουρα το περισσότερο βακτηριακο φορτιο που έχει. Τωρα για οργανισμους του στυλ σκουλήκια κλπ ίσως χάσεις αρκετά αλλα δεν θα γινει και τιποτα κακο. θα σου ξαναβγουν αργα ή γρηγορα :)

Ναι αλλά φοβάμαι όταν τον βαλω μέσα οτι έχει ψωφισει μν ανεβάσει στο θεο υδρόθειο κτλπ...και γίνει μπόμπα!!

Ε θα τον ξεπλυνεις λιγακι και θα φυγει. Αλωστε ποσο υδροθειο να εχει? αν θα εχει θα ειναι λιγο. Εκτος και αν ειχες τοσο μικρη κυκλοφορια,αναδευση επιφανειας, και ταίζες φουλ τροφη και έχουν γίνει ανοξικές συνθήκες. Αλλα και παλι με το πλυσιμο θα φυγει. 

Και επισης οταν θα δουλεψει στο νεο ενυδρειο δεν θα βαλεις αμέσως τα ζωντανα έτσι δεν ειναι?    Θα το αφήσεις λιγάκι να τρέξει να καθαρίσει.  Αλλα και αμέσως να θες να τα βάλεις αν περιμένεις 3-4 ώρες με φουλ ανατάραξη, και καμια αεραντλία για υποστήριξη ,οτι υδροθειο θα έχει θα φύγει στην ατμόσφαιρα.

Και η αμμωνία μέσα είναι κ θέλει προσοχή.δηλαδή δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό τον βγάζω>ανακατευω>ξεπλενω κ όλα οκ??το ενυδρείο θα μπορω να το αφήσω κ μια μέρα χωρίς αραγωνιτη?.τον κενουριο αραγωνιτη θα τον ρίξω απο πανω απο τον παλιό κ δεν πιστεύω ν υπάρχει θέμα σε αυτό!

Κάνε αυτό που σου λέει ο submarine !

Όταν σιφοναρω μαζεύω την άμμο σε ένα δοχείο βάζω κυκλοφοριτη φουλ πάνω της και όλη η βρώμα ανεβενει πάνω αμέσως πετάω το νερό και μένει καθαρή !

ΕΣΥ απλά θα το κανείς περισσότερες φορές!

Εγω θα σου πρωτεινα να βαλεις φρεσκο πλυμενο πολυ καλα και απο πανω ριξε 2 σεσουλες απο τον παλιο παιρνοντας επιφανειακα τον παλιο αραγονιτη.Παντος οτι απο τα 2 επιλεξεις διατομικη θα βγαλεις ξανα απο την αρχη.

Έγινε επεξεργασία - niknik

Δηλαδή σαν μπολι να ρίξω απο τον παλιό κ τον υπόλοιπο ν τον πλυνω τέλεια...όμως γενικά τι θα ηταν καλυτερο?? Δεδομένου οτι έχω σχεδων 19κ αραγωνιτη και θα βάλω συν 18 νεο....

Και τον παλιό φαντάζομαι ενοεις να τον πλυνω εξολοκλήρου....γιατί δεν θέλω ν πάω να αγωρασω αλλά 20k καινούργιο...

Έγινε επεξεργασία - othon

Τον παλιο τον πετας οπως σου ειπα και τον νεο τον πλενεις πολυ πολυ καλα αν θες βαζεις 2 σεσουλες επιφανιακες απο τον παλιο και τελος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...