Jump to content

60 Λίτρα N. Similis

DEX

Recommended Posts

Να το χαίρεσαι φίλε μου το ενυδρείο και τα ψαράκια σου!

Είμαι και εγώ κάτοχος μιας ομάδας N.Similis εδώ και κάποιο καιρό και τα έχω ερωτευθεί!

Βάλε καμιά φώτο από την φίλτρανση, είναι εσωτερικό το sump?

Έγινε επεξεργασία - adlib

Φιλε μου ειλικρινά και  με όλο τον σεβασμό, χωρις "...." και ειρωνίες, με συγχωρείς εαν θίχτηκες, αλλα δεν τίθεται θέμα κραξίματος.

Οποιος εχει διαφορετική γνωμη και αποψη απο εσενα δεν σε κράζει, απλα την εκφραζει.

Διάβασα αρκετες φορές τις δημοσιεύσεις σου πριν απαντήσω, εαν ήσουν ξεκάθαρος στα γραφόμενά σου δεν θα έμπαινες κατόπιν στην διαδικασία να εξηγήσεις μια πια λογική τα εγραψες, οπότε δεν χρειάζεται να μάθω εγω να διαβάζω αλλα μάλλον εσύ να μαθεις να γράφεις πιο ξεκάθαρα.

Με αυτα που αναφέρεις τωρα περί καταστήματος και περισσοτερων θηλυκών θα συμφωνήσω μαζι και θα σου πω ότι εχεις δικιο.

Εχεις δικιο οτι δεν εξεφρασα σωστα αυτο που ηθελα να πω, εκανα το λαθος απλα να εκλαβω τα λεγομενα σου ειρωνικα και με ασχημο τροπο. Λαθος οπως ξεκαθαρισες. Σε καμια περιπτωση δεν εχω θεμα με αντιθετες αποψεις, το ξεκαθαριζω αυτη τη φορα  :) . Οποτε παμε παρακατω και να ξαναευχηθω στον DEX καλη συνεχεια. Συγνωμη αν με καποιο τροπο σε προσεβαλα Prince. 

• Like 1

Να το χαίρεσαι φίλε μου το ενυδρείο και τα ψαράκια σου!

Είμαι και εγώ κάτοχος μιας ομάδας N.Similis εδώ και κάποιο καιρό και τα έχω ερωτευθεί!

Βάλε καμιά φώτο από την φίλτρανση, είναι εσωτερικό το sump?

Είναι εξωτερικό αλλά είναι ακριβώς δίπλα από το ενυδρείο. 

Θα έλεγα ότι είναι κάτι ανάμεσα σε σαμπ και κρεμαστό.

Δηλαδή έχει διαμερίσματα όπως ένα σάμπ αλλά παίρνει νερό από αντλίες που είναι στο ενυδρείο, περνάει το νερό από τα υλικά και χύνεται πάλι πίσω στο ενυδρείο.

Για φωτό είναι κάπως δύσκολο καθώς το έχω ντύσει με βαμμένο ξύλο για να μην φαίνεται.

Πάντως για το επόμενο ενυδρείο 99% θα κάνω εσωτερικό σαμπ από την αρχή

• 2 weeks later...

Λοιπόν, δοκίμασα 3 άλλες κατεψυγμένες και οι 2 τους άρεσαν πολύ. Την τρίτη την απέρριψαν. Αυτές οι δοκιμές έγιναν σε διάστημα 6 ημερών. Δηλαδή σε 6 ημέρες έφαγαν νομίζω 4 φορές κατεψυγμένη + λίγη ξηρά.

Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να μετρήσω εχτές το βράδυ νιτρικά 40! Έκανα 20% αλλαγή και σήμερα μέτρησα 30. Έκανα άλλη μια μικρή αλλαγη (20%) και αύριο ξαναμετράω να δω. Καταλαβαίνω ότι θα πρέπει 1-2 φορές την εβδομάδα να τρώνε κτψ.

Βέβαια να πω ότι η βλακεία είναι ότι έμεινε αφάγωτη η κτψ τροφή που δεν τους άρεσε.Μεγάλο λάθος που δεν προσπάθησα να τη βγάλω. Νομίζω ότι εκεί έγινε η ζημιά...

Κατά τ'άλλα ανέβασα σταδιακά το ΚΗ στο 14 από 11 που είχα. 

Μεσα σε μια εβδομαδα πηγανε 40 τα νιτρικα??

Οποτε η κατεψυγμενη θελει μεγαλη προσοχη,απλα απο περιεργεια τι μαρκα εδωσες?

Μεσα σε μια εβδομαδα πηγανε 40 τα νιτρικα??

Οποτε η κατεψυγμενη θελει μεγαλη προσοχη,απλα απο περιεργεια τι μαρκα εδωσες?

Να σου πω την αλήθεια μου τις έδωσε φίλος αυτές για να τις δοκιμάσω και να δω αν τις τρώνε. Μάρκα δεν ξέρω γιατί δεν έχω την εξωτερική συσκευασία.

Πιστεύω όμως ότι φταίει αυτή που έμεινε αφάγωτη και φυσικά εγώ που δεν την μάζεψα... Αλλά πώς να την μαζέψεις κιόλας! Είχα επαναπαυτεί λίγο γιατί είχα πολύ λίγα νιτρικά. Με το ζόρι 5 έφτανα. Σκέφτομαι να παίξει κερατόφυλλο. Θα μειώσω και το τάισμα γενικά γιατί από τη χαρά μου τα τάιζα συχνά, από λίγο για να μην μένει αφάγωτη, αλλά συχνά... και 4 φορές τη μέρα! (μιλάω για ξηρά τροφή βέβαια). Εντάξει με τις συχνές μετρήσεις κτλ θα βρω έναν μπούσουλα.

Έγινε επεξεργασία - DEX

Λοιπόν, τα πράγματα μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

Στη δεξιά μεριά ζει μόνο το ένα ψαράκι και σκάβει, σκάβει, σκάβει... 3 φωλιές έχει κάνει. Ας τον πούμε Μοναχικό.

Στη μέση και αριστερή είναι:

-Ένα πιο "μάγκας" από τα άλλα που είναι κατά κάποιο τρόπο αφεντικό.Ας τον πούμε Κυρίαρχο.

- Ένα άλλο πιο "δεύτερο" που σηκώνει πού και πού κεφάλι στον Κυρίαρχο αλλά είναι δευτεράτζα όπως και να το κάνουμε. Ας τον πούμε Δευτεράτζα.

- Ενα ίδιο με το Δευτεράτζα αλλά πιο ήσυχο. Ας το πούμε Τριτάτζα χαχαχαχα

- Και τέλος ένα μικρότερο από τα άλλα σε ηλικία και μπόι. Ας το πούμε Μικρό.

Καθώς έβλεπα τον Μοναχικό να σκάβει βλέπω το Δευτεράτζα να πηγαίνει στην περιοχή του προκλητικά. Του τη λέει ο Μοναχικός... άλλα έρχεται και ο Κυρίαρχος. Τα πνεύματα άναψαν και είχαμε "μικρο-σπρωξίματα"! Να'σου και το Τριτάτζα! (μόνο το Μικρό δεν πήγε). Τέλος πάντων όπως καταλαβαίνετε έγιναν μαλλιά κουβάρια και σε λίγο ο Κυρίαρχος μάζεψε το Δευτεράτζα και το Τριτάτζα και πήγαν στη μεριά τους.

Μήπως έχει δημιουργηθεί χαρέμι και θέλουν να διώξουν τον Μοναχικό; Αλλά είναι μικρά ακόμα, περίπου 5μηνών.

• Like 2

Ωραια παρουσιαση! Χαχααχχαχα!

• Like 1

Και ένα πολύ κακό βίντεο, κουνημένο, με κακή κάμερα και από το πλάι με το περιστατικό. Βασικά ο καυγάς αρχίζει στο 8:20 και τελειώνει στο 9:30. 

Στο 9:10 ο Μρους Λι Μοναχικός δαγκώνει το πτερύγιο ενός άλλου και το τραβάει  :sword:

Έγινε επεξεργασία - DEX
  • Like 1

• 4 weeks later...

Παιδιά έχω μία εξέλιξη που δεν ξέρω ακόμα αν είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη.
Το θηλυκό του ζευγαριού έχει σήμερα ένα μικρό λευκό εξόγκωμα στον πρωκτό. Σε παρόμοια θέματα είχα διαβάσει ότι έχουν βγει λίγο έξω τα γεννητικά όργανα λόγω γέννας. ΑΑΑΑΑν είναι κάτι τέτοιο θα φανεί τα επόμενα 24ωρα. Ελπίζω να μην είναι κάτι άλλο. Η συμπεριφορά ήταν ως εχτές κανονική ενώ σήμερα την βλέπω να μπαίνει συχνά στο καλά κρυμμένο της κέλυφος. Η ηλικία της είναι περίπου 6μηνών.

post-58569-0-03655200-1430232331_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - DEX
  • Like 1

Απ ότι μπορώ να διακρίνω είναι καλά τα νέα...

Υπομονή. ;)

Κι εγώ αυτό πιστεύω. Το εξόγκωμα κράτησε μία μέρα. Την επόμενη (Τετάρτη) ειχε μπει μέσα. Γενικά βλέπω ότι έχει γίνει πιο περιοχική η θηλυκή. Ακόμα και τον αρσενικό της δεν τον αφήνει να πλησιάζει πολύ στο κέλυφος που υποψιάζομαι οτι μπορεί να έχει γεννήσει.

• 2 weeks later...

Τι εγινε τελικα? Εχεις μωρα?

Μπα, με παραπλάνησαν! Αλλά 2 θηλυκά τα βλέπω ότι είναι σε τροχιά γέννας

Ο καλύτερος γνώστης της Αφρικής ανάμεσα μας είναι ο Κλεόβουλος και δεν το λέω για ν' ανάψω τα αίματα. Τα Neolamprologus similis διατηρούνται σε κοπάδια κι όχι σε ζευγάρια. Μία παρατήρηση που θα έκανα είναι ότι τα ψαράκια αυτά έχουν πολύ συχνές αναπαραγωγές και σ' ένα τόσο μικρό ενυδρείο το πρόβλημα της μεγάλης ιχθυοφόρτωσης θα 'ναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να βρεις λύση. Αν θα ήθελες ν' αποφύγεις αυτό το πρόβλημα θα έπρεπε να άλλαζες τα ψάρια σου με Neolamprologus brevis που είναι είδος κοχυλόψαρων με την πιο αραιή αναπαραγωγή. Τροφές κατάλληλες είναι της Tropical για Tanganyika cichlids σε flakes, η spiroulina σε flakes ή granoules, από κατεψυγμένες η mysis της Ocean Nutrition είναι πολύ καλή. Να συμπληρώσω πως οι τροφές της Hikari και της NLS είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Αφού έχεις Ph δικτύου ~8 μην ασχοληθείς με αυτό γιατί και οι πετρούλες σου το ανεβάζουν λίγο. Όσο αφορά το Kh & το Gh είναι εύκολο να το έχεις το επιθυμητό εύκολα και οικονομικά χρεισιμοποιώντας Epsom Salt με δοσολογία 1 κουταλάκι του γλυκού ανά 30 λίτρα.

Ο καλύτερος γνώστης της Αφρικής ανάμεσα μας είναι ο Κλεόβουλος και δεν το λέω για ν' ανάψω τα αίματα. Τα Neolamprologus similis διατηρούνται σε κοπάδια κι όχι σε ζευγάρια. Μία παρατήρηση που θα έκανα είναι ότι τα ψαράκια αυτά έχουν πολύ συχνές αναπαραγωγές και σ' ένα τόσο μικρό ενυδρείο το πρόβλημα της μεγάλης ιχθυοφόρτωσης θα 'ναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να βρεις λύση. Αν θα ήθελες ν' αποφύγεις αυτό το πρόβλημα θα έπρεπε να άλλαζες τα ψάρια σου με Neolamprologus brevis που είναι είδος κοχυλόψαρων με την πιο αραιή αναπαραγωγή. Τροφές κατάλληλες είναι της Tropical για Tanganyika cichlids σε flakes, η spiroulina σε flakes ή granoules, από κατεψυγμένες η mysis της Ocean Nutrition είναι πολύ καλή. Να συμπληρώσω πως οι τροφές της Hikari και της NLS είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Αφού έχεις Ph δικτύου ~8 μην ασχοληθείς με αυτό γιατί και οι πετρούλες σου το ανεβάζουν λίγο. Όσο αφορά το Kh & το Gh είναι εύκολο να το έχεις το επιθυμητό εύκολα και οικονομικά χρεισιμοποιώντας Epsom Salt με δοσολογία 1 κουταλάκι του γλυκού ανά 30 λίτρα.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Το θέμα της ιχθυοφόρτωσης δεν θα προλάβει να γίνει πρόβλημα καθώς σε περίπου 3μήνες τα ψαράκια θα σκάβουν σε πολύ μεγαλύτερο ενυδρείο. 

• 2 weeks later...

Ένα μικρό update:

Το ζεύγος

100_9689.JPG

Και η τριάδα

100_9691.JPG

• Like 2

Bρε συ, μεγεθυντικο φακο θελω για να τα δω με αυτες τις φωτογραφιες!

• Like 1

Ομορφα ψάρια!Απο μωρά πως πάει;

Βάλε και άλλα κοχύλια στο μέλλον.

Όσο μεγαλό κ αν είναι το ενυδρείο,η αποικία πάντα θα μεγάλωνει,οπότε αργά ή γρήγορα θα πρέπει στο μέλλον να δώσεις απο τις γέννες.Βέβαια όσο μεγαλύτερο το ενυδρείο,τόσο το καλύτερο.

:)

Τώρα έχω γύρω στα 90 κελύφη αλλά πολλά τα έχουν θάψει. Ακόμα μωρά δεν έχω δει. Μόνο ενδείξεις γέννας. Τώρα, ή εγώ δεν τα βλέπω ή τα αρσενικά δεν γονιμοποιούν τα αβγά... Είναι κάπως μικρά ακόμα, 6 μηνών περίπου. Τι να πω...

Παντως εγω ειδα για πρωτη φορα μικρο οταν εριξα microworms να δω αν τα τρωνε τα ενηλικα.Τοτε ξαφνικα και εκει που νομιζα οτι εχω τρια θυληκα ειδα ενα μπομπιρα να πεταγεται δυο-τρια χιλιοστα και να βουταει ενα σκουληκακι.

Λενε οτι επειδη δεν ξερεις ποτε εχεις μωρα πρεπει να ριχνεις συνεχεια και τροφη για τα μικρα,εχε το υποψην σου χωρις βεβαια να ριχνεις πολυ τροφη που θα μενει αφαγωτη,απλα να ριχνεις την καταλληλη κοκκομετρια ή να τριβεις πολυ καλα τα φυλαρακια

Έγινε επεξεργασία - argy1

Παντως εγω ειδα για πρωτη φορα μικρο οταν εριξα microworms να δω αν τα τρωνε τα ενηλικα.Τοτε ξαφνικα και εκει που νομιζα οτι εχω τρια θυληκα ειδα ενα μπομπιρα να πεταγεται δυο-τρια εκκατοστα και να βουταει ενα σκουληκακι.

Λενε οτι επειδη δεν ξερεις ποτε εχεις μωρα πρεπει να ριχνεις συνεχεια και τροφη για τα μικρα,εχε το υποψην σου χωρις βεβαια να ριχνεις πολυ τροφη που θα μενει αφαγωτη,απλα να ριχνεις την καταλληλη κοκκομετρια ή να τριβεις πολυ καλα τα φυλαρακια

Ενδιαφέρον αυτό! Οι κατεψυγμένες μου είναι λίγο μεγάλες για μπόμπιρες αλλά η ξηρά τροφή πέφτει σε διάφορα μεγέθη αλλά η ροή μου τα παρασέρνει. Θα στοχεύω στα πιθανά σημεία που και που για να δω μήπως παίζει αυτό που λες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...