Jump to content

60 Λίτρα N. Similis

DEX

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου 
Αφρική Λίμνες

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):60 x 30 x 35
Συνολικά Λίτρα:60
Sump (λίτρα):15

Οργανισμοί
Φυτά:
Ψάρια:5 N. Similis
Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: diy
Πέτρες: 2-3 μικρές
Ξύλα:
Άλλα διακοσμητικά : ~80 κελύφη 
Υπόστρωμα: άμμος θαλάσσης
Βυθός:

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 led 4000 K
Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση: Σαμπ με 2 λίτρα μακαρόνι, 2 λίτρα ελαφρόπετρα, ενυδρειακό βαμβάκι και μπόλικο μπλε σφουγγάρι
Θέρμανση/ Ψύξη: θερμαντήρας 150 w
Λίπανση:
Παροχή CO2:
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή: http://www.hikari.info/tropical/t_06.html τριμμένη και μουλιασμένη, https://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/eidiki-trofi-1675/product/sera-granured.html μουλιασμένη και μία κατεψυγμένη τους έδωσα αλλά ούτε να την φτύσουν

Παράμετροι
pH: δεν ξέρω αλλά το δίκτυο κυμαίνεται στο 8
Γενική σκληρότητα (GH): 17
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 11 (μήπως είναι χαμηλή:)
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3): < 5
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C): 26

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: 2 φορές την εβδομάδα 20%
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλώριο και θερμοκρασία ενυδρείου
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: 

Φωτογραφίες:

11030960_10205444281779101_1463297520_o.

• Like 2

ωραιος!

μια χαρα και το φιλτρο , καλη ειναι η kh ... το σημαντικο ειναι να κρατας σταθερα τις παραμετρους.

Αντε καλες γεννες! 

Να προσθέσω ότι τα ψαράκια είναι περίπου 4μηνών και τα έχω 10 μέρες. Έχουν αρχίσει να σκάβουν περάσματα και κρατήρες. Τα 4 βρίσκονται στα αριστερά και έχουν κάποιες επαφές και ελαχιστες διαμάχες ενώ το 5ο είναι δεξιά μόνο του και σπάνια έρχεται δειλά δειλά αριστερά όπου οι άλλοι του δείχνουν ότι δεν το θέλουν εκεί. Αλλά είναι πολύ δραστήριο γενικά. Τρώει μια χαρά και σκάβει πολύ

Α επίσης να πω ότι είναι προσωρινό τοενυδρείο, μέχρι το καλοκαίρι που μετακομίζω, οπότε θα φτιάξω ένα νέο στο νέο μου σπίτι και σκέφτομαι να βάλω και κανένα Τζούλι μάλλον (όχι σε αυτό,στο καινούργιο εννοείται)

Έγινε επεξεργασία - DEX

ωραιος!

μια χαρα και το φιλτρο , καλη ειναι η kh ... το σημαντικο ειναι να κρατας σταθερα τις παραμετρους.

Αντε καλες γεννες! 

Ευχαριστώ πολύ!

Καταρχας για τα λιτρα σου καλυτερα θα ηταν να εχεις ενα ζευγαρι αλλα αφου εχεις ομαδα καλο θα ηταν να εχεις παραπανω θηλυκα. Περαν αυτου το πιο σημαντικο λαθος που ειδα στη φορμα σου ειναι η διατροφη. Τη ξηρα τροφη θα τη φανε αλλα δε πρεπει ΠΟΤΕ να ειναι αποκλειστικα μονο αυτη. Πρεπει να αρχισεις κατεψυγμενη και ζωντανη, τουλαχιστον κατεψυγμενη. Αυτη πρεπει να ειναι η κυρια διατροφη τους. Το KH καλυτερα να παει στο 15, και το PH στο 8.5. Αυτα απο μενα, καλη συνεχεια :) 

Καταρχας για τα λιτρα σου καλυτερα θα ηταν να εχεις ενα ζευγαρι αλλα αφου εχεις ομαδα καλο θα ηταν να εχεις παραπανω θηλυκα. Περαν αυτου το πιο σημαντικο λαθος που ειδα στη φορμα σου ειναι η διατροφη. Τη ξηρα τροφη θα τη φανε αλλα δε πρεπει ΠΟΤΕ να ειναι αποκλειστικα μονο αυτη. Πρεπει να αρχισεις κατεψυγμενη και ζωντανη, τουλαχιστον κατεψυγμενη. Αυτη πρεπει να ειναι η κυρια διατροφη τους. Το KH καλυτερα να παει στο 15, και το PH στο 8.5. Αυτα απο μενα, καλη συνεχεια :)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Για το ενυδρείο να πω ότι είναι για λίγουςμήνες μέχρι να μετακομίσω όπου θα κάνω ένα κατά πολύ μεγαλύτερο.Εξάλλου είναι πολύ μικρά ακόμα.

Για τις τροφές προβληματίζομαι... Την κατεψυγμένη ocean nutricion cihlide mix ούτε να τη φτύσουν! Τι να κάνω γι'αυτό; Να δοκιμάσω μύδια ή γαρίδες ή κάτι άλλο;

Το ΚΗ πώς μπορώ να το ανεβάσω;

Για το ph δεν ξέρω πόσο είναι.Τόσο είναι του δικτύου, δεν θα έχω κάτι παραπάνω από τις ασβεστολιθικές πέτρες και την άμμο θαλάσσης;

Έγινε επεξεργασία - DEX

Ομορφιές !

Το θέμα μεταφέρθηκε :)

Ομορφο το ενυδρειο αλλα τα ψαρια που ειναι οεο; Βαλε μια κοντινη να τα δουμε κι εμεις!

1.jpg2.jpg

Δεν έχω καλή φωτογραφική δυστυχώς

• Like 1

ποιος ειπε οτι πανε ζευγαρια?

ποιος ειπε επισης οτι ειναι λιγα τα 60 λιτρα με 4 λιτρα βιολογικο υλικο...

μην τρελαθουμε κιολας.... μια χαρα ειναι τα λιτρα μονο για similis.

απο τροφη , ψαξε να κανεις και καμια καλλιεργια grindal.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Για το ενυδρείο να πω ότι είναι για λίγουςμήνες μέχρι να μετακομίσω όπου θα κάνω ένα κατά πολύ μεγαλύτερο.Εξάλλου είναι πολύ μικρά ακόμα.

Για τις τροφές προβληματίζομαι... Την κατεψυγμένη ocean nutricion cihlide mix ούτε να τη φτύσουν! Τι να κάνω γι'αυτό; Να δοκιμάσω μύδια ή γαρίδες ή κάτι άλλο;

Το ΚΗ πώς μπορώ να το ανεβάσω;

Για το ph δεν ξέρω πόσο είναι.Τόσο είναι του δικτύου, δεν θα έχω κάτι παραπάνω από τις ασβεστολιθικές πέτρες και την άμμο θαλάσσης;

Δοκιμασε κι αλλες κατεψυγμενες και ζωντανες.Θα τις φανε. Το KH Μπορεις με αρκετους τροπους, η σοδα ειναι μια απο αυτους αλλα με πολυ προσοχη. Με τον ασβεστολιθο λογικα το PH σου θα ειναι γυρω στο 8.2. Αρκετα καλα. Το κατα πολυ μεγαλυτερο θα ειναι οτι καλυτερο. Καλη συνεχεια και παλι :)

grindal? Χμ... Κάποια πιο απλή λύση; Γενικά εδώ που μένω δεν βρίσκω και πολλά

Αλλά αυτή την κατεψυγμένη γιατί να μην την τρώνε;;; Θεωρείται καλή νομίζω

grindal? Χμ... Κάποια πιο απλή λύση; Γενικά εδώ που μένω δεν βρίσκω και πολλά

Αλλά αυτή την κατεψυγμένη γιατί να μην την τρώνε;;; Θεωρείται καλή νομίζω

Αρτεμια, Δαφνια

Αυτα ειναι, ομορφα ψαρακια!

Δοκιμασε κι αλλες κατεψυγμενες και ζωντανες.Θα τις φανε. Το KH Μπορεις με αρκετους τροπους, η σοδα ειναι μια απο αυτους αλλα με πολυ προσοχη. Με τον ασβεστολιθο λογικα το PH σου θα ειναι γυρω στο 8.2. Αρκετα καλα. Το κατα πολυ μεγαλυτερο θα ειναι οτι καλυτερο. Καλη συνεχεια και παλι :)

Αρτεμια, Δαφνια

Αδερφέ τον εχεις πεθάνει τον άνθρωπο στην παραπληροφόρηση......

ΔΕΝ πανε σε ζευγάρια τα ψάρια αυτά, αλλα σε χαρέμια...

ΔΕΝ χρειάζονται ζωντανες τροφές...τα flakes και τα pellets είναι μια χαρά

ΔΕΝ χρειάζεται να ανεβάσει το Kh.....

DEX ψυχραιμια!!!!! Μια χαρα εισαι φιλε μη σκας για τιποτα! Δωσε καθαρό νερό στα ψαράκια σου οπως κανεις και μην κανεις πειράματα με το νερό.

Εαν μπορεις για τροφή παραγγειλε μια cichlid omni flakes της Ocean Nutrition και θα εισαι μια χαρα!

Επίσης κατεψυγμένα mysis της ιδιας εταιρίας...προαιρετικά και εαν μπορεσεις αν βρεις.....

• Like 2

DEX ψυχραιμια!!!!! Μια χαρα εισαι φιλε μη σκας για τιποτα! Δωσε καθαρό νερό στα ψαράκια σου οπως κανεις και μην κανεις πειράματα με το νερό.

Εαν μπορεις για τροφή παραγγειλε μια cichlid omni flakes της Ocean Nutrition και θα εισαι μια χαρα!

Επίσης κατεψυγμένα mysis της ιδιας εταιρίας...προαιρετικά και εαν μπορεσεις αν βρεις.....

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Θα προσπαθήσω να βρω

+1

Που είσαι βρε Πρίγκιπα??

Κλεόβουλε, εσύ ως εμπειρότατος σε αυτή τη λίμνη πιστεύεις ότι πρέπει να ανεβάσω με κάποιο τρόπο το ΚΗ; (11 είναι)

Έγινε επεξεργασία - DEX

''Αδερφε'' διαβασε τι λεω και κραξε μετα... ''''''Καταρχας για τα λιτρα σου καλυτερα θα ηταν να εχεις ενα ζευγαρι αλλα αφου εχεις ομαδα καλο θα ηταν να εχεις παραπανω θηλυκα. Περαν αυτου το πιο σημαντικο λαθος που ειδα στη φορμα σου ειναι η διατροφη. Τη ξηρα τροφη θα τη φανε αλλα δε πρεπει ΠΟΤΕ να ειναι αποκλειστικα μονο αυτη.'''''' Γραφω οτι στα λιτρα του καλυτερα να ειχε ΕΝΑ ζευγαρι. Γραφω επισης οτι η ζωντανη ειναι προτιμοτερη απο flakes αλλα οτι θα τα φανε μια χαρα. Μαθε να διαβαζεις λοιπον και μετα να κραζεις. :) 

To ΚΗ του ειναι οριακο στο 11 επισης δεν ειπα οτι δεν ειναι αρκετο.

http://www.seriouslyfish.com/species/neolamprologus-similis/    tank measuring 18″ x 12″ x 12″ (45cm x 30cm x 30cm) – 40 litres is big enough for a pair. A larger space is needed if you want to keep a colony of these.

Οχι οτι μου λεει κατι απλα για να ξερουμε και τι λεμε....... γιατι πολυ ''υποστηριξη'' επεσε. Και ξανασημειωνω δεν ειπα ποτε οτι δεν πανε σε χαρεμια... '''αφου εχεις ομαδα καλο θα ηταν να εχεις παραπανω θηλυκα''' Και ξανασημειωνω.. .ας μαθουμε να διαβαζουμε. 

http://www.seriouslyfish.com/species/neolamprologus-similis/    tank measuring 18″ x 12″ x 12″ (45cm x 30cm x 30cm) – 40 litres is big enough for a pair. A larger space is needed if you want to keep a colony of these.

Οχι οτι μου λεει κατι απλα για να ξερουμε και τι λεμε....... γιατι πολυ ''υποστηριξη'' επεσε. Και ξανασημειωνω δεν ειπα ποτε οτι δεν πανε σε χαρεμια... '''αφου εχεις ομαδα καλο θα ηταν να εχεις παραπανω θηλυκα''' Και ξανασημειωνω.. .ας μαθουμε να διαβαζουμε. 

Όλες οι απόψεις και οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες. Εγώ τώρα κάνω το πρώτο μου δειλό βήμα στην Αφρική και όλα είναι χρήσιμα. 

Ας ηρεμήσουμε λιγάκι παρακαλώ. :)

Έγινε επεξεργασία - dpap

Όλες οι απόψεις και οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες. Εγώ τώρα κάνω το πρώτο μου δειλό βήμα στην Αφρική και όλα είναι χρήσιμα. 

Φιλε μου, προφανως, οτι σου εγραψα ειναι απο εμπειριες και δεν σου ειπα για τα flakes η για τη διατροφη κατι απολυτο. Ειπα απλως οτι η κατεψυγμενη και η ζωντανη ειναι πολυ καλυτερη επιλογη οπως και ειναι και μπορεις να το διαβασεις παντου. :) Τωρα για τα ατομα της ομαδας η λογικη μου βασιστηκε στο οτι σε ενα μαγαζι κατα κυριο λογο δεν θα σου δωσουν χαρεμι γι αυτο και εγραψα οτι καλυτερα να βρεις εαν ειναι εφικτο περισσοτερα θηλυκα. Και παλι μπορεις να το διαβασεις παντου. Καλη συνεχεια απο μενα, θα ζητουσα συγνωμη εαν ενιωθα οτι σου χαλασα για καποιο λογο το θεμα... αλλα οι επιθεσεις και τα κραξιματα, ανουσια, ξεκινησαν απο αλλου. Ξαναλεω.... ας διαβαζουμε πρωτα πριν κραξουμε. :) Kαι παλι καλη συνεχεια σε ολους!

Κλεόβουλε, εσύ ως εμπειρότατος σε αυτή τη λίμνη πιστεύεις ότι πρέπει να ανεβάσω με κάποιο τρόπο το ΚΗ; (11 είναι)

Στα είπε ο Πρίγκιπας φίλε.

Φιλε μου, προφανως, οτι σου εγραψα ειναι απο εμπειριες και δεν σου ειπα για τα flakes η για τη διατροφη κατι απολυτο. Ειπα απλως οτι η κατεψυγμενη και η ζωντανη ειναι πολυ καλυτερη επιλογη οπως και ειναι και μπορεις να το διαβασεις παντου. :) Τωρα για τα ατομα της ομαδας η λογικη μου βασιστηκε στο οτι σε ενα μαγαζι κατα κυριο λογο δεν θα σου δωσουν χαρεμι γι αυτο και εγραψα οτι καλυτερα να βρεις εαν ειναι εφικτο περισσοτερα θηλυκα. Και παλι μπορεις να το διαβασεις παντου. Καλη συνεχεια απο μενα, θα ζητουσα συγνωμη εαν ενιωθα οτι σου χαλασα για καποιο λογο το θεμα... αλλα οι επιθεσεις και τα κραξιματα, ανουσια, ξεκινησαν απο αλλου. Ξαναλεω.... ας διαβαζουμε πρωτα πριν κραξουμε. :) Kαι παλι καλη συνεχεια σε ολους!

Φιλε μου ειλικρινά και  με όλο τον σεβασμό, χωρις "...." και ειρωνίες, με συγχωρείς εαν θίχτηκες, αλλα δεν τίθεται θέμα κραξίματος.

Οποιος εχει διαφορετική γνωμη και αποψη απο εσενα δεν σε κράζει, απλα την εκφραζει.

Διάβασα αρκετες φορές τις δημοσιεύσεις σου πριν απαντήσω, εαν ήσουν ξεκάθαρος στα γραφόμενά σου δεν θα έμπαινες κατόπιν στην διαδικασία να εξηγήσεις μια πια λογική τα εγραψες, οπότε δεν χρειάζεται να μάθω εγω να διαβάζω αλλα μάλλον εσύ να μαθεις να γράφεις πιο ξεκάθαρα.

Με αυτα που αναφέρεις τωρα περί καταστήματος και περισσοτερων θηλυκών θα συμφωνήσω μαζι και θα σου πω ότι εχεις δικιο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...