Jump to content

Καινούριο Ενυδρείο!

Recommended Posts

Πήρα ένα ενυδρείο 80 λτ με φυτά μέσα και 2 ψάρια plecostomo. Δεν έχω ιδέα τι κάνω μετά... Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Καλησπέρα! Πήγαινε πρώτα εδώ και κάνε ένα θέμα:

http://www.aquazone.gr/forums/forum/11-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%82-%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B1%CF%84%CE%B5/

Στη συνέχεια εδώ και άνοιξε και εδώ ένα νέο θέμα:

http://www.aquazone.gr/forums/forum/255-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD/

Και τέλος πάντων μας ρωτάς εκεί! (για να ξέρουμε και παραπάνω πληροφορίες. Τώρα έτσι τι να σου πούμε? Δεν ξέρουμε ούτε αν έτρεχε τόσο καιρό το ενυδρείο, τι φωτισμό έχεις, τι διαστάσεις τπτ....

Καλή αρχή και καλορίζικο!!! :welcomeXL:

Καλως ηρθες κι απο μενα! :)

Πες μας κι αλλα....ποσο καιρο το ειχε ο προηγουμενος οπως ειναι τωρα αν ξερεις?

Ποσο καιρο το εχεις εσυ?

Φιλτρο ποιο εχει....τι μαρκα...τι υλικα εχει μεσα?

Θερμοστατη εχει?

Το έχω στην κατοχή μου ~30 ώρες και θέλω να το φτιάξω... Παντού έχει οδηγό πως να το κάνεις από την αρχή... Δεν βρήκα πως να περιποιηθώ ένα έτοιμο και να το κάνω όπως θέλω.... Σας περιγράφω πως εξελίχτηκε η πώληση...

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε για ~5 χρόνια. Μου το πούλησε όπως το είχε μόνο που είχε αδειάσει το νερό και μου έδωσε το 1 ψάρι σε σακούλα... Έχει υπόστρωμα, Χαλίκι, μερικά ζωντανά φυτά, και κατι διακοσμιτικά. Θερμοστάτη, φίλτρο με σφουγγάρι, θερμόμετρο και αεραντλία. Μου είπε να το γεμίσω με νερό μισό κρύο, μισό ζεστό για να πιάσει θερμοκρασία και να ρίξω το ψάρι μέσα. Δεν το έκανα έτσι γιατί κάπου διάβασα ότι το νερό από χαλκοσωλήνα δεν είναι καλό.... Το γέμισα από την βρύση (10οC) έριξα μέσα 10 ml από 1 μπουκαλάκι που κάνει το νερό για τροπικά ψάρια και θόλωσε όλο!!!! Μετά λόγω ότι έπρεπε να πάω δουλειά έβαλα το Plecostomo μέσα ~15oC και έπαθε ταράκουλο!!! Μόλις γύρισα από την δουλειά υπήρχαν 2 ψάρια Plecostomo μέσα στο ενυδρείο.... Δεν ξέρει ούτε πόσα ψάρια είχε μέσα... Από φίλτρα κτλ... δεν ξέρω... Αν κάποιος έχει διάθεση για να κάνει μια αναγνωριστική βιντεοκλήση παρακαλώ πείτε μου....

Επίσης η βοήθεια που θέλω είναι πως να καθαρίσω τον βυθό που είναι χάλια χωρίς να φύγει το υπόστρωμα. Ο προηγούμενος το καθάριζε κάθε μήνα με την μισή αλλαγή σε νερό.

Kαλώς ήρθες στην παρέα μας φίλε μου.

Βασικά πρέπει να μας πεις τι ψαράκια έχεις σκεφτεί να βάλεις στο ενυδρείο και

να μας βάλεις μια φωτογραφία από αυτό που έχεις τώρα για να δούμε την κατάσταση του,την βρωμιά στον βυθό που συζητάς κτλ.

Δώσε μας όσο περισσότερα στοιχεία μπορείς για το φίλτρο και τον φωτισμό του και αν δυσκολεύεσαι να μας περιγράψεις τα υλικά

του βάλε μας μια φωτογραφία.

Τέλος καλό θα είναι να ξεκινήσεις να διαβάζεις

Η Πρώτη Επαφή Με Το Ενυδρείο

Πάλι καλά που έπαθε μόνο ταράκουλο ο πλέκο στους 15 βαθμούς που τον έριξες και δεν γύρισε ανάσκελα.

Πως γίνεται όμως να βάλεις ένα ψάρι και μετά να βρεις δυο?Ήταν κάπου κρυμμένο το δευτερο?

@pozeras13

Το να ανοίξει θέμα στο "καλώς ήρθατε" δεν νομίζω να βοηθάει κάπου.

Eπίσης στο "ενυδρεία μελών" συνήθως παρουσιάζουμε τα ενυδρεία μας που είναι ήδη έτοιμα στημένα :)

• Like 1

Μια απορία μόνο έχω. Σου εδωσε το ενα ψάρι σε σακούλα και το ενυδρειο άδειο απο νερο.......το άλλο ψάρι πως προέκυψε;;;;;;

Ενυδρείο: 80 λτ

Φίλτρο: Elite Jet Flo 100

Θερμοστάτης: Pacific P-H100

Αντλία αέρα: Mouse M-102

Φυτά: Anubias barteri vas. barteri

Φωτισμός: Άγνωστο

Επίσης έχει και αυτά: 1, 2 (κάτι για τα ψάρια είναι μου είπε)

Τα φυτά έχουν αρχίσει να χαλάνε λίγο στην άκρη;; Τι μπορεί να φταίει; Έχω παραγγείλει από το internet test για μετρήσεις.

Την αντλία την έχω μόνιμα ανοιχτή. 

Μου είχε πει πως έχει 1 ψάρι... και μου το είχε δώσει σε σακούλα. Το ενυδρείο έμεινε άδειο από νερό περίπου 90' μέχρι να το πάω σπίτι μου και να αρχίσω να το γεμίζω... Πως κατάφερε το 2ο ψάρι να μείνει ζωντανό; Και με το κρύο νερό που το γέμισα;

Υ.Γ. Γύρισε ανάσκελα από την επιφάνεια μέχρι τον πυθμένα... μετά που τον έπιασα να δω τι έχει ήρθε στα ίσια του....  :bigemo_harabe_net-135:

Μια απορία μόνο έχω. Σου εδωσε το ενα ψάρι σε σακούλα και το ενυδρειο άδειο απο νερο.......το άλλο ψάρι πως προέκυψε;;;;;;

Ήταν μέσα στο ενυδρείο χωρίς νερό. Κάπου κρυμμένο μέσα στα φυτά. Δεν το ήξερε μάλλον ότι είναι 2...

Καλως ηρθες.

Βαλε μια γενικη φωτογραφια απο το ενυδρειο σου.

Την ανουμπια δεν την φυτευουμε αλλα την δενουμε σε πετρα η ξυλο γιατι χαλαει.

Το χαλικι σου ειναι ακαταλληλο για φυτα,ειναι χοντρο.

Το φιλτρο σου για μενα δεν κανει,εκτος οτι πιανει χωρο μεσα στο ενυδρειο,δεν εχει και βιολογικο υλικο που πρεπει να βαλεις.Εγω θα επαιρνα ενα εξωτερικο φιλτρο.

Αεραντλια δεν χρειαζεσαι,αν εχεις μια ελαφρια αναταραξη στην επιφανεια εισαι μια χαρα.

Δεν είχε ούτε λίγο νερό κάτω κάτω; Περίεργο!!! Γίνεται αυτό; 

Δεν είχε ούτε λίγο νερό κάτω κάτω; Περίεργο!!! Γίνεται αυτό; 

Έχουν ξαναειπωθεί ανάλογες ιστορίες για πλέκο αν δεν κάνω λάθος ξεχασμένοι και μέσα σε ξύλα υγρά που επιβίωσαν έξω από το ενυδρείο.... μαχητές :sword:

Το υγρό που έβαλες αυτά τα ml ποιο είναι? αντιχλώριο είναι? πρέπει να το βάζεις όπως θα δεις στην προετοιμασία του νερού και όχι μέσα στο ενυδρείο.

Μπορείς να βάλεις μια φωτο των ψαριών να δουμε και ποια είναι να δούμε το ανάλογο προφίλ?

Μέχρι πριν από δύο μέρες δεν είχα καμία σχέση με ενυδρεία... Πίστευα πως βάζεις τα μηχανήματα σε μία πρίζα και λειτουργεί... 

Το έχω ακόμα όπως μου το έδωσαν. Ακολούθησα τις οδηγίες που μου είπε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Μόλις το γέμισα με νερό έριξα μέσα 10ml (Οδηγίες χρήσης 10ml/50lt) υγρό Sera που είναι σαν μελάνι και λέει ότι κάνει το νερό για τροπικά ψάρια. Δυστυχώς μου τελείωσε το μπουκαλάκι και το πέταξα. Δεν έλεγε στις οδηγίες για βακτήρια. Αντιχλορικό δεν έβαλα. Φωτογραφία του ενυδρείου εδώ.

Τις φωτογραφίες 1, και 2 στην προηγούμενη δημοσίευση τι είναι;;

Βοηθήστε να το στρώσουμε  :bow:

Σας ευχαριστώ!!

Έγινε επεξεργασία - Hlio

Μέχρι πριν από δύο μέρες δεν είχα καμία σχέση με ενυδρεία... Πίστευα πως βάζεις τα μηχανήματα σε μία πρίζα και λειτουργεί... 

Το έχω ακόμα όπως μου το έδωσαν. Ακολούθησα τις οδηγίες που μου είπε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Μόλις το γέμισα με νερό έριξα μέσα 10ml (Οδηγίες χρήσης 10ml/50lt) υγρό Sera που είναι σαν μελάνι και λέει ότι κάνει το νερό για τροπικά ψάρια. Δυστυχώς μου τελείωσε το μπουκαλάκι και το πέταξα. Δεν έλεγε στις οδηγίες για βακτήρια. Αντιχλορικό δεν έβαλα. Φωτογραφία του ενυδρείου εδώ.

Βοηθήστε να το στρώσουμε  :bow:

Σας ευχαριστώ!!

........Πού;;;

Φιλε μου καλως ηρθες. Πολλα μπραβο που ενδιαφερεσε να ετοιμασεις σωστα το ενυδρειο σου. Πρεπει (απο δευτερα τωρα) να αγορασεις: βακτηρια, αντιχλωριο και οταν μπορεσεις ενα φιλτρο με χωρο για βιολογικο υλικο (αν καταλαβα καλα το τωρινο εχει μονο σφουγγαρια). Καλη αρχη και μην διστασεις να ρωτησεις οτιδηποτε.

Θέλω να το κάνω όσο το δυνατόν καλύτερο... Και ψάρια θα βάλω αφού είναι σωστά φτιαγμένο... Εδώ λέει πως έχει μηχανικό και βιολογικό. Μέσα έχει δύο χώρους: σφουγγάρι και ένα κουτάκι με πετρούλες (αν λέω καμία κοτσάνα δεν γνωρίζω.... για πέτρες μου φαίνονται). Αυτό που προεξέχει είναι σωστό;; Κάνει λίγο φασαρία στο νερό που πιτσιλάει. Μπορεί να μπει μέσα;; Αν το αλλάξω και το κάνω εξωτερικό πρέπει να έχει άνοιγμα στο καπάκι;;

1) Τι πρέπει να κάνω για να μην μαραθούν άλλο τα φυτά;;

2) Με τις τόσες απορίες για το περιβάλλον των ψαριών ξεχνάω τα ψάρια. Δεν ξέρω τίποτα για τους pleco... Κρύβονται συνέχεια στο φως. Μπόρεσα να μετρήσω τον 1 και είναι ~7 εκ. Είναι ίδιοι μόνη διαφορά που έχουν είναι κάτι σαν κεραίες. Στο 1ο είναι ανάμεσα στα μάτια και στο 2ο περιμετρικά στο κεφάλι και είναι σαν μουστάκια. Μήπως είναι αγόρι και κορίτσι; μόλις μπορέσω να τα φωτογραφίσω θα τα στείλω. Ο προηγούμενος δεν τα τάιζε τα ψάρια. Μου είπε ότι τρώνε άλγη. Τι να κάνω να τα αφήσω ή να τους ρίξω κάτι;

Έγινε επεξεργασία - Hlio

Θέλω να το κάνω όσο το δυνατόν καλύτερο... Και ψάρια θα βάλω αφού είναι σωστά φτιαγμένο... Εδώ λέει πως έχει μηχανικό και βιολογικό. Μέσα έχει δύο χώρους: σφουγγάρι και ένα κουτάκι με πετρούλες (αν λέω καμία κοτσάνα δεν γνωρίζω.... για πέτρες μου φαίνονται). Αυτό που προεξέχει είναι σωστό;; Κάνει λίγο φασαρία στο νερό που πιτσιλάει. Μπορεί να μπει μέσα;; Αν το αλλάξω και το κάνω εξωτερικό πρέπει να έχει άνοιγμα στο καπάκι;;

1) Τι πρέπει να κάνω για να μην μαραθούν άλλο τα φυτά;;

2) Με τις τόσες απορίες για το περιβάλλον των ψαριών ξεχνάω τα ψάρια. Δεν ξέρω τίποτα για τους pleco... Κρύβονται συνέχεια στο φως. Μπόρεσα να μετρήσω τον 1 και είναι ~7 εκ. Είναι ίδιοι μόνη διαφορά που έχουν είναι κάτι σαν κεραίες. Στο 1ο είναι ανάμεσα στα μάτια και στο 2ο περιμετρικά στο κεφάλι και είναι σαν μουστάκια. Μήπως είναι αγόρι και κορίτσι; μόλις μπορέσω να τα φωτογραφίσω θα τα στείλω. Ο προηγούμενος δεν τα τάιζε τα ψάρια. Μου είπε ότι τρώνε άλγη. Τι να κάνω να τα αφήσω ή να τους ρίξω κάτι;

Θα πρεπει να αγορασεις ενα εξωτερικο φιλτρο,αυτο ειναι μικρο που εχεις.

Μπορεις να βαλεις το φιλτρο λιγο πιο μεσα,αλλα να κανει αναταραξη στην επιφανεια.

Απ οτι βλεπω,τα φυτα ειναι ανουμπιες και ειναι φυτεμενες,οπως σου ειπα πιο πανω,δεν φυτευονται αλλα δενονται σε πετρα η ξυλο.

Βλεπω πολλα ψευτικα διακοσμητικα..για μενα καλο ειναι να τα βγαλεις και να βαλεις φυσικα υλικα,οπως ξυλα και πετρες.

Τα ψαρια τα ταιζουμε,ολα τα ψαρια..ειναι πολυ λαθος αυτο που σου ειπε ο προηγουμενος..και πολυ λαθος που δεν τα ταιζε...

Λοιπόν, κοίτα τι θα έκανα εγω:

Άμεσα θα έβγαζα απο τον βυθό τις ανούμπιες. Όπως σου είπε και ο rastafarian παραπάνω, θα σου σαπίσουν. Θα εδινα τα ψάρια σε κάποιον χομπίστα που τ θέλει ή σε ενα πετ σοπ και φυσικά δε θα τα έπαιρνα ξανά πίσω. Θα έβγαζα απο μέσα τα πλαστικά διακοσμητικά και οτι άλλο ψεύτικο υπάρχει και θα το αντικαθιστούσα με φυσικά υλικά όπως πέτρες και ξύλα. Ειναι σημαντικό να κατασταλαξεις στα ψάρια που θέλεις να φιλοξενήσεις (αυτα που έχεις δε κανουν για το ενυδρειο σου, γίνονται αρκετά μεγάλα τα περισσότερα) γιατι ανάλογα με τα ψάρια θα κάνεις και ολα τα υπόλοιπα. Παράδειγμα αν θέλεις να βάλεις ψάρια που χρειάζονται μαλακό νερο, θα πρεπει να επεξεργάζεσαι το νερό της βρύσης σου για να το μαλακώνεις ( με τύρφη ή αντίστροφη όσμωση). Επίσης αν θα βάλεις πέτρες θα πρεπει να μην ειναι ασβεστολιθικές, όπως και το χαλίκι που θα έχεις στο βυθο γιατι αυτα ανεβάζουν σκληρότητες. Αν βάλεις ψάρια που θέλουν σκληρό νερό, πας σε νερό βρύσης (πιο εύκολα πράγματα) και πέτρες στις οποίες εδω έχεις άπειρες επιλογές. Αν βάλεις ξύλο, θα πρεπει να ειναι ενυδρειακό, κατάλληλο για ενυδρειο, δε παίρνεις οτι να ναι απο τη φύση και το πετάς μέσα δηλαδη. Αποφασίζεις λοιπόν πρώτα για τα ψάρια και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν σιγα σιγα. Να σου πω και τι άλλο θα έκανα; Θα άλλαζα και τον βυθό με ενα ψιλόκοκκο χαλίκι ή άμμο για να φυτέψω αργότερα και αλλα φυτά, να πιάσουν. Αυτο θέλει ταλαιπωρία όμως αλλα εγω θα το έκανα.

Αααα.....και ενα εξωτερικό φιλτρο εννοείται!

Σιγουρέψου πρώτα μη θέλεις κανά λίγο μεγαλύτερο ενυδρειο και τα κάνεις τσάμπα όλα αυτα. Συμβουλή: δεν ακούς κανένα υπάλληλο πετ σοπ, οτι θέλεις το ρωτάς εδω και όλα θα γίνουν χωρίς να το καταλάβεις και θα κάνεις ενα ενυδρειο διαμάντι. Καλή αρχή και καλή συνέχεια.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn
  • Like 1

Η Anubia αυτή είναι στο ενυδρείο. Το κομμάτι 1 που είναι ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές ήταν όλο κάτω από τα χαλίκια. Πάνω του έχει σάπιους μίσχους και μερικές ρίζες. Το κόβω και βάζω το υπόλοιπο υγιές φυτό πάνω σε κάποιο κλαδί;

Πως το κόβω; Πληροφορήθηκα ότι αν κοπεί απελευθερώνει τοξικές ουσίες....

άμα είναι τελείως σάπιο ( καφέ δηλαδή ) σπαστο με το χέρι σου και πέταξε το ,το υπόλοιπο δέσε το σε ένα ξύλο η πέτρα όπως σου είπαν  και τα παιδιά ( με πετονιά πχ όχι πολύ σφιχτά και τραυματίσεις τον κύριο κορμό της 

Η Anubia αυτή είναι στο ενυδρείο. Το κομμάτι 1 που είναι ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές ήταν όλο κάτω από τα χαλίκια. Πάνω του έχει σάπιους μίσχους και μερικές ρίζες. Το κόβω και βάζω το υπόλοιπο υγιές φυτό πάνω σε κάποιο κλαδί;

Πως το κόβω; Πληροφορήθηκα ότι αν κοπεί απελευθερώνει τοξικές ουσίες....

Καλά, μη φανταστείς οτι σκοτώνεις και ελέφαντα με τις τοξικές ουσίες. Πολυ ευαίσθητοι οργανισμοί μπορεί να είχαν πρόβλημα, οι πλέκο έζησαν χωρίς νερό, η ανούμπια θα τους πειράξει; Το υπόλοιπο φυτο κοίτα να έχει φύλλα επάνω του για να αναπτυχθει ξανά (μην αφήσεις δυο φυλλαράκια ας πούμε μονο).

Αυτο για την ανουμπια που λες,ισχυει μονο για τις γαριδες,οχι για τα ψαρια.

Μπραβο παντως που εκατσες να ασχοληθεις και δεν το αφησες ετσι οπως ειναι.....

Συμφωνω κι εγω να δωσεις και τα πλεκο που ετσι κι αλλιως δεν κανουν για τετοιο ενυδρειο,θελουν πολυ μεγαλυτερο γιατι μεγαλωνουν πολυ,και μετα να εχεις το περιθωριο να φτιαξεις ο,τι θες ανετα σε αδειο ενυδρειο....

Συμφωνω και για εξωτερικο φιλτρο που σου ειπαν τα παιδια αλλα,ναι,χρειαζεται δυο ανοιγματα δεξια και αριστερα απο το καπακι για να περασεις τις σωληνες του....αν δεν ξερεις ποιο να παρεις πες να σου πουμε καμια γνωμη.....

Οι πετρουλες ειναι το βιολογικο υλικο που αποικουν τα ωφελιμα βακτηρια αρα καλα εκανες και παρηγγειλες βακτηρια και αντιχλωριο αλλα το φιλτρο μαλλον ειναι μικρο....υπαρχουν πιο μεγαλα εσωτερικα φιλτρα αλλα εκτος του οτι ειναι ολοκληρες γκουμουτσες κανουν και τα ιδια λεφτα με ενα εξωτερικο.....

Αυτο που εριξες το μαυρο σαν μελανι που σου θολωσε το νερο ειναι μαλλον sera aquatan blackwater το οποιο και δεν χρειαζεσαι....καλα εκανες και το πεταξες......

Ενα μαυρο σωληνακι που ρωτας τι ειναι σε μια φωτογραφια....δεν καταλαβα τι ειναι......

Πολυ καλα εκανες και παρηγγειλες ηδη και τεστ νερου....υγρα?Ποια?

Εισαι σε πολυ καλο δρομο για να φτιαξεις ενα σωστο ενυδρειο να το χαιρεσαι και εσυ και τα ψαρακια σου!Μπραβο! :)

Έγινε επεξεργασία - georgerocks

Μπραβο παντως που εκατσες να ασχοληθεις και δεν το αφησες ετσι οπως ειναι.....

Συμφωνω κι εγω να δωσεις και τα πλεκο που ετσι κι αλλιως δεν κανουν για τετοιο ενυδρειο,θελουν πολυ μεγαλυτερο γιατι μεγαλωνουν πολυ,και μετα να εχεις το περιθωριο να φτιαξεις ο,τι θες ανετα σε αδειο ενυδρειο....

Συμφωνω και για εξωτερικο φιλτρο που σου ειπαν τα παιδια αλλα,ναι,χρειαζεται δυο ανοιγματα δεξια και αριστερα απο το καπακι για να περασεις τις σωληνες του....αν δεν ξερεις ποιο να παρεις πες να σου πουμε καμια γνωμη.....

Οι πετρουλες ειναι το βιολογικο υλικο που αποικουν τα ωφελιμα βακτηρια αρα καλα εκανες και παρηγγειλες βακτηρια και αντιχλωριο αλλα το φιλτρο μαλλον ειναι μικρο....υπαρχουν πιο μεγαλα εσωτερικα φιλτρα αλλα εκτος του οτι ειναι ολοκληρες γκουμουτσες κανουν και τα ιδια λεφτα με ενα εξωτερικο.....

Αυτο που εριξες το μαυρο σαν μελανι που σου θολωσε το νερο ειναι μαλλον sera aquatan blackwater το οποιο και δεν χρειαζεσαι....καλα εκανες και το πεταξες......

Ενα μαυρο σωληνακι που ρωτας τι ειναι σε μια φωτογραφια....δεν καταλαβα τι ειναι......

Πολυ καλα εκανες και παρηγγειλες ηδη και τεστ νερου....υγρα?Ποια?

Εισαι σε πολυ καλο δρομο για να φτιαξεις ενα σωστο ενυδρειο να το χαιρεσαι και εσυ και τα ψαρακια σου!Μπραβο! :)

Γιώργο είναι αεροκουρτίνα.

Ουσιαστικά δε τη χρειάζεσαι φίλε Hlio, αν χρειαστεί οξυγώνωση, πρώτη επιλογή είναι η καλά ανατάραξη της επιφάνειας με την έξοδο του φίλτρου και μετά μια αερόπετρα που είναι και πιο διακριτική από την κουρτίνα. Μια αερόπετρα και μια αεραντλία είναι καλό αν έχεις για ώρα ανάγκης.

Καλημέρα παιδιά! Μπόρεσα να βγάλω φώτο τους pleco. Το 1 δεν φαίνεται και πολύ καλά όμως...

Ψάρης 1: φώτο

Ψάρης 2: φώτο1, φώτο 2

Έκανα λάθος στην παραγγελία και δεν έχει ολοκληρωθεί. Θα την κάνω ξανά. Πήγα σε ένα petshop και πήρα για τις αλλαγές:

*Από βελτιωτικά έχω πάρει το sera bio nitrivec και το sera aquatan.

*Από μετρήσεις θα πάρω: gH, kH, pH, NO2, NO3, NH4/NH3. Αν έχετε να μου πείτε κάτι για αυτά μην διστάσετε!! Περιμένω να μου πείτε απόψεις για να τα πάρω πρώτα.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1) Τα ψάρια μπορεί κάποιος να τα αναγνωρίσει;

2) Βακτήρια βάζουμε σε κάθε αλλαγή ή μόνο μέχρι να στρωθεί το φίλτρο;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...