nicpapa 11 Μαρτίου 2015 #1 Share 11 Μαρτίου 2015 Σημερα το απογευμα ξεκινησα και συμπληρωνα το νερο οπου ειχε εξατμιστει στα 8 γαριδαδικα. γιατι ειχε πεσει πολυ η σταθμη. Την αναπληρωση την κανω με Αο την οποια βαζω σε ενα ποτιστήρι κηπου ριχνω στα ενυδρεια. Στα περισοτερα ενυδρεια εχω βρει ενα σημειο οπου αν ριξω το νερο δεν ανακατευει τον βυθο, Ετσι ξεκινησα απο orange, snowball yellow, red cherry , sullawesi , και μετα αφου ξαναγεμιζω παω στην crs. Στις crs βαζω το χερι για να σπαω την ροη, γιατι δεν εχει πολλα φυτα και συνηθως ανακατευει τον βυθο. Βαζω στο ενα ενυδρειο με τις crs και μετα βαζω στο αλλο , ταυτοχρονα ενω εβαζα νερο στο δευτερο με τις crs, εβλεπα στο πρωτο ενυδρειο οτι οι γαριδες αρχισαν να υπερκινουνται. Βλεπω μετα οτι και στο δευτερο ενυδρειο τα ιδια.. Εβλεπα τις γαριδες να τρεχουν πανικοβλητες και μετα να πεφτουν αναποδα στον βυθο, οπα λεω κατι τρεχει το νερο της οσμωσης εχει κατι μεσα. Βλεπω τα αλλα ενυδρεια που συμπλήρωσα νερο ητανε μια χαρα οι γαριδες στον κοσμο τους. Οποτε αρχιζω και υποψιαζομαι.... Εκει οπου εβαλα χερι ειχα και προβλημα. Βαζω το χερι μου στις rcs αρχισαν και αυτες και τρεχανε σε ολο το ενυδρειο ,και μετα τουμπα.... Τελικα κατεληξα στο συμπερασμα, οτι κατι ειχε το χερι μου... Αυτο που εκανα σημερα ητανε να βαλω αμπουλα στα σκυλια μου, το οποιο εκανα το πρωι, ισως το χερι μου ηρθε σε επαφη μετο υγρο. Αλλα παρολα αυτα τα χερια μου τα επλυνα 4 ή 5 φορες απο τοτε. Στις crs βλέπω να χανω πολυ πλυθησμο.... Για να σωσω αν σωσω καμια εχω κανει 80-90 αλλαγη με ιδιες παραμετρους , εχω βάλει τριπλη δοση easy life , ανθρακα και αεραντλια. Οποτε οσοι εχουν σκυλια προσοχη.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 11 Μαρτίου 2015 #2 Share 11 Μαρτίου 2015 (edited) Πωωωωω αμάν βρε φίλε!!!! Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Μαρτίου 2015 #3 Share 11 Μαρτίου 2015 Πωωωωωω! Κριμα. Προς γνωση και συμμορφωση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 11 Μαρτίου 2015 #4 Share 11 Μαρτίου 2015 Οχι ρε φιλε!!!! Σιγουρα αυτο ηταν......τι αμπουλα ειναι αυτη? Απο τοτε μεχρι τωρα τι γινεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 11 Μαρτίου 2015 #5 Share 11 Μαρτίου 2015 (edited) Φίλε εύχομαι η ζημιά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη!! κιάλλη φορά το έχω σκεφτεί όταν βάζω χέρι στα ενυδρεία αλλά δεν ήξερα και κατα πόσο και τα γάντια μιας χρήσης είναι οκ... Πολύ ευαίσθητες κιόλας η γαρίδες... Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2015 - pozeras13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 12 Μαρτίου 2015 #6 Share 12 Μαρτίου 2015 Τοσο πολυ ρε φιλε ...αφου λες τα επλινες κιολας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Μαρτίου 2015 #7 Share 12 Μαρτίου 2015 Το ερώτημα που έχω εγώ τώρα, ειναι με τι θα έπρεπε να είχες πλύνει τα χέρια σου για να είσαι ok; 5 φορες τα επλυνες. Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 12 Μαρτίου 2015 #8 Share 12 Μαρτίου 2015 Πολυ κριμα ρε φιλε.. Ευχομαι και εγω η ζημια να ειναι οσο το δυνατον μικροτερη. Καλα κανεις και το λες για να καταλαβουμε και εμεις τι γινεται,καμια φορα νομιζουμε οτι επειδη πλυναμε τα χερια μας ειναι οκ.Τι φαρμακο χρησιμοποιησες? Εγω μια φορα στην δουλεια εβαλα τα χερια μου σε ενα σιφωνι που ειχαν ρηξει προηγουμενως τουμποφλο και μετα μυριζαν τα χερια μου συνεχεια παρολο που ειχα πλυθει απειρες φορες.Την ιδια μερα οταν ταισα απεφυγα να πιασω την τροφη ή να βαλω χερι στο νερο γιατι ημουν σιγουρος οτι αφου μυριζει ακομα κατι υπαρχει στο χερι μου.Σε τετοιες περιπτωσεις νομιζω καθαριζουν μονο με μουλιασμα σε ζεστο νερο ωστε να ανοιξουν καλα οι ποροι και να φυγει και η μυρωδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 12 Μαρτίου 2015 #9 Share 12 Μαρτίου 2015 Τι λες ρε Νίκο. Κοίτα να δεις τι μπορεί να πάθεις στα καλά καθούμενα, και άντε να σου πάει το μυαλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 12 Μαρτίου 2015 #10 Share 12 Μαρτίου 2015 Ελεος... τετοια ευαισθησια??? Εισαι και γκαντεμης βρε αδερφε.. τι να πω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 12 Μαρτίου 2015 #11 Share 12 Μαρτίου 2015 Ρε παιδιά τι ατυχία! Και να πεις οτι δεν πλύθηκες μετά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Μαρτίου 2015 #12 Share 12 Μαρτίου 2015 Ειδικα οι crs ειναι πολυ ευαισθητες γαριδες. Νικο,εισαι σιγουρος ρε συ οτι ηταν απο την αμπουλα?Μηπως ηταν απο αυτο που επλυνες τα χερια σου? Μακαρι να επανελθουν γρηγορα φιλε και οτι σου ειχαν παρει φορα και αναπαραγωνταν γρηγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 12 Μαρτίου 2015 Author #13 Share 12 Μαρτίου 2015 Eμειναν 40-50 γαριδες, χαθηκαν 500-600 γαριδες.... Χτυπησε μονο τις γαριδες, τα σαλιγκαρια δεν παθανε τπτ... Δεν ειχε διαφορα οτι ηταν crs ακομη και οι red chery που ειχε μεσα εφυγαν και αυτες. Εγινε και αλλη αλλαγη σημερα, μπηκε καινουριος ανθρακας θα δειξει η πορεια αν και δεν νομιζω να την γλυτωσουνε και αυτες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Μαρτίου 2015 #14 Share 12 Μαρτίου 2015 Σωπα ρε φιλε..εχασες τοσες πολλες? Πωπω..καταστροφη ρε φιλε! Ας ελπισουμε οτι δεν θα χασεις και αυτες που εμειναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 12 Μαρτίου 2015 #15 Share 12 Μαρτίου 2015 κριμα Νικολα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 12 Μαρτίου 2015 #16 Share 12 Μαρτίου 2015 Γαντάκια, παιδιά....υπάρχουν αμπούλες που το υγρό, μένει στο δέρμα του σκύλου, για καιρό ( 3 μήνες μου έχει πεί ο κτηνίατρος...) και έτσι προστατεύεται από παράσιτα, αφού με το που τον τσιμπανε....ψοφάνε. Γαντάκια,και έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 12 Μαρτίου 2015 #17 Share 12 Μαρτίου 2015 (edited) Νίκο πολύ κρίμα για τις γαρίδες.Είμαι σύγουρος ότι γρήγορα θα τα φέρεις όλα ξανά όπως πρέπει.Όταν θα είσαι έτοιμος πολύ ευχαρίστως να σου στείλω (ως δώρο) από μια ομάδα red cherry και snow ball για να ξαναρχίσεις τις αποικίες. Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2015 - lingistis Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 12 Μαρτίου 2015 #18 Share 12 Μαρτίου 2015 (edited) . Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2015 - lingistis Link to comment Share on other sites More sharing options...
kifinas 12 Μαρτίου 2015 #19 Share 12 Μαρτίου 2015 Νικο θα κανω αναπαραγωγη και θα σου στειλω να εχεις. Κριμα και αδικο γνωριζω πως τις προσεχεις τις γαριδες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 12 Μαρτίου 2015 Author #20 Share 12 Μαρτίου 2015 (edited) Νίκο πολύ κρίμα για τις γαρίδες. Είμαι σύγουρος ότι γρήγορα θα τα φέρεις όλα ξανά όπως πρέπει. Όταν θα είσαι έτοιμος πολύ ευχαρίστως να σου στείλω (ως δώρο) από μια ομάδα red cherry και snow ball για να ξαναρχίσεις τις αποικίες. Νικο θα κανω αναπαραγωγη και θα σου στειλω να εχεις. Κριμα και αδικο γνωριζω πως τις προσεχεις τις γαριδες σου. Να σται καλα παιδια... Προς το παρον δεν χρειαζομαι, αστε να δουμε πως θα πανε αυτες που επιβιωσανε. Εχω μεταφερει σχεδον ολες τις crs στο ενα 30 λιτρο, το αλλο εχει καποιες γαριδες την παλευουν δεν την παλευουν.... Εχω ειδη παραγγειλει akadama για να στησω καινουριο ενυδρειο ...... Αλλα θα περιμεμω κανενα μηνα να δω αυτες που επιβιωσανε πως θα πάνε.... Eνα βιντεακι που τραβηξα με το κινητο αφου ειχα βαλει το χερι μου μεσα και αναπληρωσα νερο, το τραβηξα γιατι αρχικα νομιζα οτι ζευγαρωνουν αλλα αν παρατηρησετε και στο βιντεο θα δειτε οτι οι γαριδες πεφτουν αναποδα κατω , τοτε αρχισα και υποψιαζομουν.... Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2015 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 13 Μαρτίου 2015 #21 Share 13 Μαρτίου 2015 άδικο το παίρνω εγώ..είναι πολύ θλιβερο τόσες γαρίδες...εύχομαι ότι καλύτερο απο καρδιάς!αγαπώ πολύ τις γαρίδες μου δεν ξαναβάζω το χέρι μου στο ενυδρείο αφότου επισκευτώ το σκυλί μου για κανένα λόγο!μόνο μετά απο ζεστό πλύσιμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 23 Μαρτίου 2015 #22 Share 23 Μαρτίου 2015 Έκανες τελικό απολογισμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Μαρτίου 2015 Author #23 Share 23 Μαρτίου 2015 Έκανες τελικό απολογισμο; Εχασα 600-700 γαριδες , ισως και παραπάνω δεν εκατσα να μετρησω. Το ενα ενυδρειο το εχω αδειασει , και εχω βαλει καινουριο akadama και βιολογικο υλικο, εχω μπολιασει βυθο και υποστρωμα και εχω βαλει ηδη καμια 10 αρια crs . Στο αλλο ενυδρειο εχει περιπου στις 100crs , αλλα εχω και αυγομενες αρκετες οποτε θα ανακαμψουν λογικα γρήγορα. Τις πρωτη εβδομδαδα εβρισκα καθημερινα 5-6 νεκρες γαριδες , τωρα δεν βρισκω πια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnjohn2003 25 Μαρτίου 2015 #24 Share 25 Μαρτίου 2015 επειδη εγω σημερα το διαβασα κριμα...και εγω ειχα καποτε καμια 10αρια γαριδες και τις αγαπουσα αλλα τοσες που εχασες εσυ αστα να πανε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 25 Μαρτίου 2015 #25 Share 25 Μαρτίου 2015 Πωωω ρεεε Νικο κριμα τοση φροντιδα και τις εχασες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος