Cowboy 11 Μαρτίου 2015 #1 Share 11 Μαρτίου 2015 Γενική κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό........?Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 42 X 26 X 41Συνολικά Λίτρα: 33 litΟργανισμοίΦυτά: 1 Anubias (ανούμπια) 1 Microsorum pteropus ή java fern 1 Hygrophila difformis 1 Echinodorus Ψάρια: 1 plekoΔιακοσμητικά υλικάΦόντο: ΜαυροΞύλα: 1 απο πετ σοπΆλλα διακοσμητικά : 2 σπηλιτσες απο καρυδα DIYΥπόστρωμα:-------Βυθός: Χαλικακι μαυροΦωτισμόςΠηγές φωτισμού 1 οικονομιας ilux 9w 6400kΔιάρκεια φωτισμού: 12 ωρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: 1 εσωτερικο κινεζικοΘέρμανση/ Ψύξη: 1 θερμοστατης SERA 75 WΛίπανση:---------Παροχή CO2:---------Διατροφή: Algae wafers σπιρουλινα Hikari - λαχανικαΠαράμετροι ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ ΣΤΙΚ.......ΟΠΟΤΕ..........Μέση Θερμοκρασία (°C): 25ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: Προβλεπομενα 20% την εβδομαδαΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: Φιλτραρισμενο δυκτιου κοντα στη στη θερμοκρασια ενυδριουΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Ηλεκτρικη σκουπα βυθου οποτε διχνει βρωμικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cowboy 11 Μαρτίου 2015 Author #2 Share 11 Μαρτίου 2015 Το παρανω το πηρα πριν 2 μηνες μεταχειρισμενο μαζι με μια μικρη προικα. Λογο του οτι ειναι ταλαιπορημενο ειπα να το αλαξω και να παρω ενα λιγο μεγαλυτερο μιας και ο χωρος διχνει να το σηκωνει. Πηρα ενα SUNSUN 54 lit με φιλτρο οροφης. Θα ηθελα να μου πειτε ποιος ειναι ο σωστος τροπος μετακομισης (χαλικι φυτα ψαρι κλπ) στο νεο ενυδρειο. Εψαξα για καποιο παρομοιο θεμα αλλα δε βρηκα κατι αναλογο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Μαρτίου 2015 #3 Share 11 Μαρτίου 2015 Βαζεις τα ψαρια σε εναν κουβα με αεραντλια και θερμαντηρα, μεταφερεις το νερο σου στο καινουριο, βαζεις ολα τα παρελκομενα στο καινουριο και αφου το νερο θα ειναι στην ιδια θερμοκρασια με τον κουβα βαζεις και τα ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 11 Μαρτίου 2015 #4 Share 11 Μαρτίου 2015 Βαζεις τα ψαρια σε εναν κουβα με αεραντλια και θερμαντηρα, μεταφερεις το νερο σου στο καινουριο, βαζεις ολα τα παρελκομενα στο καινουριο και αφου το νερο θα ειναι στην ιδια θερμοκρασια με τον κουβα βαζεις και τα ψαρια! +1 Και επισης,στον κουβα θα ελεγα νερο απο το ενυδρειο και μην ξεχασεις στο καινουριο φιλτρο να βαλεις ολα τα υλικα που εχεις στο παλιο για την βιολογια..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 12 Μαρτίου 2015 #5 Share 12 Μαρτίου 2015 +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cowboy 12 Μαρτίου 2015 Author #6 Share 12 Μαρτίου 2015 Αυτο ειναι το 33 λιτρο. Στο 54 λιτρο λεω να κρατησω απ τα φυτα μονο την Ανουμπια και τα υπολοιπα να τα αλαξω με καποια ευκολα φυτα οπως Cabomba caroliniana Egeria densa (elodea) Limnophila sessiliflora Ceratophyllum demersum (κερατόφυλλο) Τελος λεω να δοκιμασω κατι σε DIY για πλατη. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 13 Μαρτίου 2015 #7 Share 13 Μαρτίου 2015 Θα σου πρότεινα να κρατήσεις τα φυτά σου. Είναι αρκετά εύκολα. Η caboba και το κερατόφυλλο τραβάνε πολλά νιτρικά και δεν θα μείνει τίποτα για τα υπόλοιπα φυτά και όταν μηδενίσουν τα νιτρικά θα πεινάνε και αυτά. Μετά θα αρχίσουν να μαδάνε και στο τέλος θα σου μαραθούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cowboy 13 Μαρτίου 2015 Author #8 Share 13 Μαρτίου 2015 Τοτε ισως θα πρεπει να βρω μια μεση λυση. Το σιγουρο ειναι οτι θελω να βαλω ενα φυτο που να ψηλωνει για να κρυψω θερμοστατη και το τσουτσουνι του φιλτρου οροφης. Ευχαριστω παντος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cowboy 13 Μαρτίου 2015 Author #9 Share 13 Μαρτίου 2015 Ενα αλλο θεμα που δεν βρηκα σχετικα αρθρα ειναι το εξης. Θελω το νεο ενυδρειο να το κανω οσο γινετε πιο απλο σε συντηρηση. Στα 54 λιτρα θα πρεπει να βαλω το πολυ 3 ψαρακια σωστα ? Τα Γκαπι δε μου αρεσουν Για μονομαχο δεν ψηνομαι Φανσι χρυσοψαρα θα το κανουν βουρκο ανα 3 μερες Θα προτιμουσα καποια ανθεκτικα ειδη μιας και ειμαι αρκετα απειρος ακομα. Τι συνδιασμο θα πρεπει να κανω ? Και κατι ακομα. Δε βρισκω το σετ με τα βασικα τεστ της API. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 13 Μαρτίου 2015 #10 Share 13 Μαρτίου 2015 Ενα ωραιο φυτο που ψηλωνει και ειναι και πολυ ομορφο ειναι η rotala rotundifolia αλλα μπορεις να βαλεις ανετα και ενα απο αυτα που ειπες που οπως ειπε και η Μαιρη τραβανε νιτρικα απλα μην τα βαλεις ολα αυτα μαζι.....και κρατα και αυτα που εχεις....γιατι να τα πεταξεις? Οσο για ψαρακια....τωρα τι εχεις? Καλη επιλογη στα λιτρα σου ειναι τα cherry barb που εχω κι εγω....μπορεις να βαλεις τεσσερα και επισης τα pseudomugil gertudae κι αυτα τεσσερα μπαινουν ανετα......νομιζω οτι και οι δυο αυτες επιλογες ειναι ευκολα και ομορφα ψαρακια.... Οσο για το ανθεκτικα που λες....δεν υπαρχουν με αυτην την εννοια.....ολα τα ψαρακια θελουν την περιποιηση τους...... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Μαρτίου 2015 #11 Share 14 Μαρτίου 2015 Η Cabomba caroliniana δεν κανει για μικρα ενυδρεια. Απο ψαρια θα διαφωνισω με τον Γιωργο πιο πανω,για τα cherry barbs,μπορεις να βαλεις 5-6 και τα pseudomugil gertrudae μπορεις να βαλεις 7-8.Τα τελευταια πανε σε χαρεμια. Επισης θα μπορουσες να βαλεις pseudomugil furcatus,7-8 ψαρακια.Βεβαια τα τελευταια 2 ειδη,ειναι λιγο δυσκολα να τα βρεις στα μαγαζια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cowboy 14 Μαρτίου 2015 Author #12 Share 14 Μαρτίου 2015 κρατα και αυτα που εχεις....γιατι να τα πεταξεις? Η λεξη πεταω δεν υπαρχει στο λεξιλογιο μου. Παντα οτι δεν θελω ή το χαριζω ή το ανταλασω Οσο για ψαρακια....τωρα τι εχεις? Εχω μεινει με ενα αλγοφαγο κλασικο πλεκο. Ειχα ακομα ενα γατοψαρακι και ενα χρυσοψαρο. Το χρυσοψαρο το εδωσα σε εναν γειτονα με λιμνουλα μολις διαβασα εδω οτι δεν παει με τροπικα και τωρα ειναι τρισευτυχισμενο. Το γατοψαρακι μου το σακατεψε ο πλεκο. Εχε χαρη που ειναι εργατικος. Τα κανει ολα λαμπικο, αλλιως θα τον ειχα ριξει στο τηγανι. Κριμα και ηταν καλο team. To pleko καθαριζε τα αλγη το γατοψαρακι το βυθο και ολα εδειχναν κομπλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 14 Μαρτίου 2015 #13 Share 14 Μαρτίου 2015 Βρε συ, καλο team ειναι να έχεις ψάρια που να συγκατοικούν αρμονικά, όχι να σου κανουν δουλειές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cowboy 14 Μαρτίου 2015 Author #14 Share 14 Μαρτίου 2015 Ααα οχι φιλε μου. Χαραμοφαηδες στο σπιτι μου δε χωρανε. Ολοι στη δουλεια Σιγα μην τ αφησω να συνδικαλιστουνε κιολας Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Μαρτίου 2015 #15 Share 15 Μαρτίου 2015 Δεν υπαρχουν ψαρια καθαριστες και αλλα τετοια!Απλα καποια ψαρια και ασπονδυλα ειναι αλγοφαγα και πρεπει να ταιζονται κανονικα. Οι καλυτεροι καθαριστες ειναι τα χερια μας και τα ειδικα εργαλεια καθαρισμου που υπαρχουν στο εμποριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cowboy 15 Μαρτίου 2015 Author #16 Share 15 Μαρτίου 2015 (edited) Σιγουρα και θελουν ταισμα και τις λιχουδιες τους (λαχανικα) αλλα απ οτι εχω δει τετοια ψαρια βοηθαν αρκετα στην συντηρηση. Με χρυσοψαρο-πλεκο-γατοψαρο εβαζα σκουπα 1 φορα στις 10 μερες και απο τοτε που πεθανε το γατοψαρακι θελει ανα 5 μερες με ΜΟΝΟ ενα πλεκο μεσα. Υπαρχουν σημεια που δεν ειναι ευκολο να καθαρισουν τα ψαρια αλλα υπαρχουν και σημεια που δεν φτανει το ανθρωπινο χερι. Έγινε επεξεργασία 15 Μαρτίου 2015 - Cowboy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Μαρτίου 2015 #17 Share 15 Μαρτίου 2015 Σιγουρα και θελουν ταισμα και τις λιχουδιες τους (λαχανικα) αλλα απ οτι εχω δει τετοια ψαρια βοηθαν αρκετα στην συντηρηση. Με χρυσοψαρο-πλεκο-γατοψαρο εβαζα σκουπα 1 φορα στις 10 μερες και απο τοτε που πεθανε το γατοψαρακι θελει ανα 5 μερες με ΜΟΝΟ ενα πλεκο μεσα. Υπαρχουν σημεια που δεν ειναι ευκολο να καθαρισουν τα ψαρια αλλα υπαρχουν και σημεια που δεν φτανει το ανθρωπινο χερι. Δυστοιχως εισαι λαθος..Αυτα τα ψαρια δεν βοηθουν στη συντηρηση του ενυδρειου. Δηλαδη τι ετρωγε πριν και ηθελε 1 στις 10 μερες σκουπα βυθου?Τα περιτοματα των αλλων ψαριων? Αυτο δεν γινεται,γιατι κανενα ψαρι δεν τρωει περιτοματα..αυτα τα ψαρια τρωνε αλγη στο φυσικο τους περιβαλλον αλλα και παλι δεν τρωνε ολων το ειδων τις αλγες. Το γατοψαρο δε,αν μιλαμε για cory,δεν τρωει ουτε αλγες,απλα ανακατευει το βυθο στην προσπαθεια του να βρει τροφη. Οπως καταλαβαινεις,αυτο που εχεις δει ειναι λαθος και γενικα επικρατει αυτη η λαθος αποψη γι αυτα τα ψαρια,κατι που εχει ξεκινησει απο τα πετ σοπ,που λενε οτι πρεπει οπωσδηποτε καθε ενυδρειο να εχει ενα τετοιο ψαρι..πραγμα πολυ λαθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cowboy 15 Μαρτίου 2015 Author #18 Share 15 Μαρτίου 2015 (edited) Προφανος ανακατευοντας το βυθο θα εκρυβε τα πριτοματα και εγω νομιζα τα ετρωγε. Αφου ετσι μου ειπαν και στο πετσοπ το εκανα γαργαρα.. Έγινε επεξεργασία 15 Μαρτίου 2015 - Cowboy Link to comment Share on other sites More sharing options...
koala_ 23 Μαρτίου 2015 #19 Share 23 Μαρτίου 2015 Ενα ωραιο φυτο που ψηλωνει και ειναι και πολυ ομορφο ειναι η rotala rotundifolia αλλα μπορεις να βαλεις ανετα και ενα απο αυτα που ειπες που οπως ειπε και η Μαιρη τραβανε νιτρικα απλα μην τα βαλεις ολα αυτα μαζι.....και κρατα και αυτα που εχεις....γιατι να τα πεταξεις? Οσο για ψαρακια....τωρα τι εχεις? Καλη επιλογη στα λιτρα σου ειναι τα cherry barb που εχω κι εγω....μπορεις να βαλεις τεσσερα και επισης τα pseudomugil gertudae κι αυτα τεσσερα μπαινουν ανετα......νομιζω οτι και οι δυο αυτες επιλογες ειναι ευκολα και ομορφα ψαρακια.... Οσο για το ανθεκτικα που λες....δεν υπαρχουν με αυτην την εννοια.....ολα τα ψαρακια θελουν την περιποιηση τους...... Πού βρίσκουμε cherry barbs; Σε κανα 2 μαγαζιά που ρώτησα, ούτε τα ήξεραν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Μαρτίου 2015 #20 Share 23 Μαρτίου 2015 Πού βρίσκουμε cherry barbs; Σε κανα 2 μαγαζιά που ρώτησα, ούτε τα ήξεραν! Κανε μια ερωτηση στην κατηγορια των καταστηματων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος