Jump to content

Μεταφορα Απο 33Lit Σε 54Lit

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου
Κοινωνικό........?
Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):   42 X 26 X 41
Συνολικά Λίτρα:  33 lit

Οργανισμοί
Φυτά:  1 Anubias (ανούμπια)

1  Microsorum pteropus ή java fern

1  Hygrophila difformis

1  Echinodorus

Ψάρια: 1 pleko

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: Μαυρο
Ξύλα:  1 απο πετ σοπ
Άλλα διακοσμητικά :  2 σπηλιτσες απο καρυδα DIY
Υπόστρωμα:-------
Βυθός:  Χαλικακι μαυρο

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού 1 οικονομιας  ilux 9w 6400k
Διάρκεια φωτισμού: 12 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών
Φίλτρανση:  1  εσωτερικο κινεζικο
Θέρμανση/ Ψύξη:  1 θερμοστατης SERA  75 W
Λίπανση:---------
Παροχή CO2:---------
Διατροφή:  Algae wafers σπιρουλινα  Hikari - λαχανικα

Παράμετροι   ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ ΣΤΙΚ.......ΟΠΟΤΕ..........
Μέση Θερμοκρασία (°C):  25

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: Προβλεπομενα 20% την εβδομαδα
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Φιλτραρισμενο δυκτιου κοντα στη στη θερμοκρασια ενυδριου
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Ηλεκτρικη σκουπα βυθου οποτε διχνει βρωμικο

Το παρανω το πηρα πριν 2 μηνες μεταχειρισμενο μαζι με μια μικρη προικα.

Λογο του οτι ειναι ταλαιπορημενο ειπα να το αλαξω και να παρω ενα λιγο μεγαλυτερο μιας και ο χωρος διχνει να το σηκωνει.

Πηρα ενα SUNSUN 54 lit  με φιλτρο οροφης.

Θα ηθελα να μου πειτε ποιος ειναι ο σωστος τροπος μετακομισης (χαλικι φυτα ψαρι κλπ) στο νεο ενυδρειο.

Εψαξα για καποιο παρομοιο θεμα αλλα δε βρηκα κατι αναλογο.

Βαζεις τα ψαρια σε εναν κουβα με αεραντλια και θερμαντηρα, μεταφερεις το νερο σου στο καινουριο, βαζεις ολα τα παρελκομενα στο καινουριο και αφου το νερο θα ειναι στην ιδια θερμοκρασια με τον κουβα βαζεις και τα ψαρια!

Βαζεις τα ψαρια σε εναν κουβα με αεραντλια και θερμαντηρα, μεταφερεις το νερο σου στο καινουριο, βαζεις ολα τα παρελκομενα στο καινουριο και αφου το νερο θα ειναι στην ιδια θερμοκρασια με τον κουβα βαζεις και τα ψαρια!

+1

Και επισης,στον κουβα θα ελεγα νερο απο το ενυδρειο και μην ξεχασεις στο καινουριο φιλτρο να βαλεις ολα τα υλικα που εχεις στο παλιο για την βιολογια.....

Αυτο ειναι το 33 λιτρο.

Στο 54 λιτρο λεω να κρατησω απ τα φυτα μονο την Ανουμπια και τα υπολοιπα να τα αλαξω με καποια ευκολα φυτα οπως

Cabomba caroliniana

Egeria densa (elodea)

Limnophila sessiliflora

Ceratophyllum demersum (κερατόφυλλο)

Τελος λεω να δοκιμασω κατι σε DIY για πλατη.

post-60100-0-69418800-1426195499_thumb.jpg

post-60100-0-16958100-1426195518_thumb.jpg

• Like 2

Θα σου πρότεινα να κρατήσεις τα φυτά σου. Είναι αρκετά εύκολα. Η caboba και το κερατόφυλλο τραβάνε πολλά νιτρικά και δεν θα μείνει τίποτα για τα υπόλοιπα φυτά και όταν μηδενίσουν τα νιτρικά θα πεινάνε και αυτά. Μετά θα αρχίσουν να μαδάνε και στο τέλος θα σου μαραθούν.

Τοτε ισως θα πρεπει να βρω μια μεση λυση.

Το σιγουρο ειναι οτι θελω να βαλω ενα φυτο που να ψηλωνει για να κρυψω θερμοστατη και το τσουτσουνι του φιλτρου οροφης.

Ευχαριστω παντος.

Ενα αλλο θεμα που δεν βρηκα σχετικα αρθρα ειναι το εξης.

Θελω το νεο ενυδρειο να το κανω οσο γινετε πιο απλο σε συντηρηση.

Στα 54 λιτρα θα πρεπει να βαλω το πολυ 3 ψαρακια σωστα ?

Τα Γκαπι δε μου αρεσουν

Για μονομαχο δεν ψηνομαι

Φανσι χρυσοψαρα θα το κανουν βουρκο ανα 3 μερες

Θα προτιμουσα καποια ανθεκτικα ειδη μιας και ειμαι αρκετα απειρος ακομα.

Τι συνδιασμο θα πρεπει να κανω ?

Και κατι ακομα. Δε βρισκω το σετ με τα βασικα τεστ της API.

Ενα ωραιο φυτο που ψηλωνει και ειναι και πολυ ομορφο ειναι η rotala rotundifolia αλλα μπορεις να βαλεις ανετα και ενα απο αυτα που ειπες που οπως ειπε και η Μαιρη τραβανε νιτρικα απλα μην τα βαλεις ολα αυτα μαζι.....και κρατα και αυτα που εχεις....γιατι να τα πεταξεις?

Οσο για ψαρακια....τωρα τι εχεις?

Καλη επιλογη στα λιτρα σου ειναι τα cherry barb που εχω κι εγω....μπορεις να βαλεις τεσσερα και επισης τα pseudomugil gertudae κι αυτα τεσσερα μπαινουν ανετα......νομιζω οτι και οι δυο αυτες επιλογες ειναι ευκολα και ομορφα ψαρακια....

Οσο για το ανθεκτικα που λες....δεν υπαρχουν με αυτην την εννοια.....ολα τα ψαρακια θελουν την περιποιηση τους...... ;)

• Like 1

Η Cabomba caroliniana δεν κανει για μικρα ενυδρεια.

Απο ψαρια θα διαφωνισω με τον Γιωργο πιο πανω,για τα cherry barbs,μπορεις να βαλεις 5-6 και τα pseudomugil gertrudae μπορεις να βαλεις 7-8.Τα τελευταια πανε σε χαρεμια.

Επισης θα μπορουσες να βαλεις pseudomugil furcatus,7-8 ψαρακια.Βεβαια τα τελευταια 2 ειδη,ειναι λιγο δυσκολα να τα βρεις στα μαγαζια.

κρατα και αυτα που εχεις....γιατι να τα πεταξεις?

Η λεξη πεταω δεν υπαρχει στο λεξιλογιο μου. Παντα οτι δεν θελω ή το χαριζω ή το ανταλασω :bigemo_harabe_net-167:

Εχω μεινει με ενα αλγοφαγο κλασικο πλεκο.

Ειχα ακομα ενα γατοψαρακι και ενα χρυσοψαρο.

Το χρυσοψαρο το εδωσα σε εναν γειτονα με λιμνουλα μολις διαβασα εδω οτι δεν παει με τροπικα και τωρα ειναι τρισευτυχισμενο.

Το γατοψαρακι μου το σακατεψε ο πλεκο. Εχε χαρη που ειναι εργατικος. Τα κανει ολα λαμπικο, αλλιως θα τον ειχα ριξει στο τηγανι.

Κριμα και ηταν καλο team. To pleko καθαριζε τα αλγη το γατοψαρακι το βυθο και ολα εδειχναν κομπλε.

Βρε συ, καλο team ειναι να έχεις ψάρια που να συγκατοικούν αρμονικά, όχι να σου κανουν δουλειές :D

Ααα οχι φιλε μου.

Χαραμοφαηδες στο σπιτι μου δε χωρανε. Ολοι στη δουλεια

Σιγα μην τ αφησω να συνδικαλιστουνε κιολας :P

Δεν υπαρχουν ψαρια καθαριστες και αλλα τετοια!Απλα καποια ψαρια και ασπονδυλα ειναι αλγοφαγα και πρεπει να ταιζονται κανονικα.

Οι καλυτεροι καθαριστες ειναι τα χερια μας και τα ειδικα εργαλεια καθαρισμου που υπαρχουν στο εμποριο.

Σιγουρα και θελουν ταισμα και τις λιχουδιες τους (λαχανικα) αλλα απ οτι εχω δει τετοια ψαρια βοηθαν αρκετα στην συντηρηση.

Με χρυσοψαρο-πλεκο-γατοψαρο εβαζα σκουπα 1 φορα στις 10 μερες και απο τοτε που πεθανε το γατοψαρακι θελει ανα 5 μερες με ΜΟΝΟ ενα πλεκο μεσα.

Υπαρχουν σημεια που δεν ειναι ευκολο να καθαρισουν τα ψαρια αλλα υπαρχουν και σημεια που δεν φτανει το ανθρωπινο χερι.

Έγινε επεξεργασία - Cowboy

Σιγουρα και θελουν ταισμα και τις λιχουδιες τους (λαχανικα) αλλα απ οτι εχω δει τετοια ψαρια βοηθαν αρκετα στην συντηρηση.

Με χρυσοψαρο-πλεκο-γατοψαρο εβαζα σκουπα 1 φορα στις 10 μερες και απο τοτε που πεθανε το γατοψαρακι θελει ανα 5 μερες με ΜΟΝΟ ενα πλεκο μεσα.

Υπαρχουν σημεια που δεν ειναι ευκολο να καθαρισουν τα ψαρια αλλα υπαρχουν και σημεια που δεν φτανει το ανθρωπινο χερι.

Δυστοιχως εισαι λαθος..Αυτα τα ψαρια δεν βοηθουν στη συντηρηση του ενυδρειου.

Δηλαδη τι ετρωγε πριν και ηθελε 1 στις 10 μερες σκουπα βυθου?Τα περιτοματα των αλλων ψαριων?

Αυτο δεν γινεται,γιατι κανενα ψαρι δεν τρωει περιτοματα..αυτα τα ψαρια τρωνε αλγη στο φυσικο τους περιβαλλον αλλα και παλι δεν τρωνε ολων το ειδων τις αλγες.

Το γατοψαρο δε,αν μιλαμε για cory,δεν τρωει ουτε αλγες,απλα ανακατευει το βυθο στην προσπαθεια του να βρει τροφη.

Οπως καταλαβαινεις,αυτο που εχεις δει ειναι λαθος και γενικα επικρατει αυτη η λαθος αποψη γι αυτα τα ψαρια,κατι που εχει ξεκινησει απο τα πετ σοπ,που λενε οτι πρεπει οπωσδηποτε καθε ενυδρειο να εχει ενα τετοιο ψαρι..πραγμα πολυ λαθος!

Προφανος ανακατευοντας το βυθο θα εκρυβε τα πριτοματα και εγω νομιζα τα ετρωγε.

Αφου ετσι μου ειπαν και στο πετσοπ το εκανα γαργαρα.. :unsure:

Έγινε επεξεργασία - Cowboy

Ενα ωραιο φυτο που ψηλωνει και ειναι και πολυ ομορφο ειναι η rotala rotundifolia αλλα μπορεις να βαλεις ανετα και ενα απο αυτα που ειπες που οπως ειπε και η Μαιρη τραβανε νιτρικα απλα μην τα βαλεις ολα αυτα μαζι.....και κρατα και αυτα που εχεις....γιατι να τα πεταξεις?

Καλη επιλογη στα λιτρα σου ειναι τα cherry barb που εχω κι εγω....μπορεις να βαλεις τεσσερα και επισης τα pseudomugil gertudae κι αυτα τεσσερα μπαινουν ανετα......νομιζω οτι και οι δυο αυτες επιλογες ειναι ευκολα και ομορφα ψαρακια....

Οσο για το ανθεκτικα που λες....δεν υπαρχουν με αυτην την εννοια.....ολα τα ψαρακια θελουν την περιποιηση τους...... ;)

Πού βρίσκουμε cherry barbs; Σε κανα 2 μαγαζιά που ρώτησα, ούτε τα ήξεραν!

Πού βρίσκουμε cherry barbs; Σε κανα 2 μαγαζιά που ρώτησα, ούτε τα ήξεραν!

Κανε μια ερωτηση στην κατηγορια των καταστηματων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...