Jump to content

Bullying Σε Goby

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα.

Πρίν 10 μέρες έβαλα στον ενυδρείο έναν καινούργιο φίλο τον Ctenochaetus striatus ή αλλιώς Orange Stripe bristletooth Tang αφού πέρασε απο καραντίνα για 5 βδομάδες επειδή μετά την 2 μέρα παρουσίασε ich και θεραπεύτηκε με cupramine.

Όλα καλά, γερός και δυνατός μπήκε στο main που έχω παρουσιάσει στον σύνδεσμο (http://www.aquazone.gr/forums/topic/97975-dhanioossaoc-aaioaenaassio-eae-aanthococ-aea-oeceu-ieoneeu/) και σχεδόν αμέσως τα έβαλε με το goby (Valenciennea Sexguttata) που το έχω 2 χρόνια και δεν το αφήνει να ξεμυτίσει απο τη φωλιά του (ούτε το κεφάλι δεν βγάζει σχεδόν) που είναι στην πίσω μεριά των βράχων με αποτέλεσμα να μην φαίνεται και να μην κολυμπάει καθόλου. Τα δύο αυτά είδη όπου και να έψαξα είναι συμβατά.. Υπάρχει κάποιος που να έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο; Αν συνεχίσει το δίνω πίσω; Μήπως με τον καιρό αλλάξει αυτό;

Όλο αυτό έχει και δύο παράπλευρες συνέπειες. Η πρώτη είναι πως ο αραγωνίτης απο λευκός και καθαρός λόγω της δουλειάς που έκανε το goby άρχισε σε πολλά σημεία να γίνεται καφέ και πράσινος με διατομική άλγη κλπ.

Η δεύτερη είναι οτι τώρα το νερό είναι διαυγέστερο διότι πάντα η δουλειά που έκανε το goby θόλωνε κάπως τα νερά επειδή ο αραγωνίτης είναι sugar size...

Αστα φιλε heliades,οσον αφορα τη συμβατοτητα ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει.Δεν υπαρχουν κανονες αφου καθε ψαρακι εχει και το δικο του χαρακτηρα.

Εμενα για παραδειγμα το δικο μου tang οταν εβαλα μεσα εναν μανταρινο(ναι καλα διαβαζεις) του εριξε τετοιο ξυλο που σχεδον το σκοτωσε.Απο τυχη βρεθηκε σε μια σπηλια που δεν τον εφτανε το tang και τη γλυτωσε.

Αν ημουν στη θεση σου θα τους αφηνα 2-3 μερες ακομα μηπως "πεσουν οι τονοι" και η επιθετικοτητα.

Αν συνεχιστει τοτε θα πρεπει να διαλεξεις ενα απο τα δυο.

Παντως αν θες να βγαλεις το goby αλλα ανησυχεις για την αμμο,μπορεις να βαλεις καποιους αλλους οργανισμους που θα κανουν εξισου καλη δουλεια και χωρις να σου κανω χαλια το νερο απο αιωρουμενα.

Για παραδειγμα εναν ολοθουριο,εναν sand sifting αστερια,καποια σαλιγκαρια οπως π.χ nassarius κτλ

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το έχω σκεφτεί αυτό με τα σαλιγκάρια για περιορισμό της άλγης στο πίσω τζάμι που δεν μπορώ να καθαρίσω εύκολα, αλλά όχι για την άμμο επειδή το γκόμπυ έκανε καλή δουλειά. Πόσα τέτοια χρειάζονται όμως για 350 λίτρα; Και επίσης πάνε στην άμμο ή θα περιοριστουν σε βράχο, τζάμια κλπ; Ένας λόγος που δεν έχω βάλει είναι πως φοβάμαι μην πάνε στο φλοτεράκι της αυτόματης αναπλήρωσης..

Στο θέμα τώρα, το γκόπυ δεν θα ήθελα να το βγάλω, δεν γίνεται κιόλας εκεί που είναι! Απο την άλλη ο νέος τα πάει μιά χαρά με το blue tang, το fox face και ένα eibli angel που έχω. Το ερώτημα είναι θα επιβιώσει το γκόμπυ μέσα στην φωλιά του συνέχεια; Μήπως φτάσει στα όριά του και αποφασίσει να το παλέψει κάποια στιγμή; Αν το αφήσω όπως έχει, ένας μήνας είναι αρκετός χρόνος για συμπεράσματα ή δεν έχει νόημα;

Τα nassarius θαβονται στην αμμο, μην ανησυχεις

Εχουν μια μεγαλη κεραια που ανιχνευουν την τροφη, μολις ταιζεις θα τα δεις να ξεπροβαλλουν

Ειναι πολυ καλοι καθαριστες, ανακατευουν συνεχως την αμμο

Ειχα στο προηγουμενο ενυδρειο με αραγωνιτη....

Τα nassarius θαβονται στην αμμο, μην ανησυχεις

Εχουν μια μεγαλη κεραια που ανιχνευουν την τροφη, μολις ταιζεις θα τα δεις να ξεπροβαλλουν

Ειναι πολυ καλοι καθαριστες, ανακατευουν συνεχως την αμμο

Ειχα στο προηγουμενο ενυδρειο με αραγωνιτη....

Συμφωνω με το βασιλη :thumbsu:

Ειδικα με αυτα δεν θα ανησυχεις για το φλοτερακι,καθολου.

Αν δεν τον χτυπαει ασε να δεις μερικες μερες τι θα γινει.

Μπορει να ηρεμησουν.

Αλλιως μολις τον δεις να αδυνατιζει σημαινει οτι δεν τρωει και θα ερθει το τελος του σιγα σιγα.Τοτε προσπαθησε να τον βγαλεις.

Εχεις moonlight?

οκ, να πάρω 4-5 ή παραπάνω;

Το γκόπυ δεν βγαίνει να δω πόσο έχει αδυνατίσει. Φαντάζομαι κάτι θα προλαβαίνει να τσιμπάει όταν ρίχνω flakes και με την ροή περνάει κάτι μπροστά απο την τρύπα του... αλλά δεν είναι φαί αυτό. Moonlight δεν έχω, που θα βοηθούσε όμως; Για παρατήρηση;

Αν σε παιρνει οικονομικα,παρε μερικα ακομα :thumbsu:

Το moonlight στα ανεφερα γιατι μερικες φορες που καποια ψαρακια δεχονται επιθεση απο τα υπολοιπα,βρισκουν ευκαιρια να τραφουν(αναλογα και το ειδος βεβαια) εκεινη τη στιγμη που τα υπολοιπα δεν "κυκλοφορουν".

Οποτε ισως να γινει κατι τετοιο και με το γκομπακι σου :thumbsu: 

Ταιζε κανονικα και προσπαθησε να δεις τι κανει.

Αν μπορεις ριχνε και λιγο τροφη στο σημειο που εχει "φωλιασει" για να τον βοηθησεις.

Αφου δεν το χτυπαει μπορει απλα να ηρεμησουν σε μερες!

Μακαρι να πανε ολα καλα!

ok ευχαριστώ. Θα πάρω μερικά ακόμη αν και δεν έχω ιδέα πόσο κοστίζουν...

Η moonlight προφανώς δεν επηρεάζει τον ύπνο των ψαριών.. Το θέμα είναι που θα μπεί διότι έχω το rio 400 με τα φώτα της μάνας του και τα καπάκια. Να βγάλω τα καπάκια; Υπάρχουν μεγέθη ανάλογα με το μέγεθος του κάθε ενυδρείου;

Δυστυχώς τα Valenciennea Sexguttata ειναι εύκολα θυματα και σε πολλές περιπτώσεις σε διαφορετικά ενυδρεία εχει παρατηρηθεί κάποια tang να ξεσπάνε πανω τους και στην συνέχεια αυτα ειτε να κρύβονται μέχρι να πεθάνουν απο ασιτία ειτε απο το stress εαν έχουμε και ανοιχτό ενυδρείο να κάνουνε σάλτο θανάτου εκτος ενυδρείου..

Τόσο καλά...

Πάντως δεν αναφέρεται πως είναι ασύμβατα είδη κάπου! Να σαλτάρη δεν το νομίζω, είναι κλειστό και το ενυδρείο. Μάλλον απο ασιτία θα πάει εκτός αν βρίσκει κάτι να τρώει σκάβοντας κάτω απο τα βράχια ή σε στιγμές που βγαίνει προσεχτικά πολύ κοντά στην φωλιά και μέχρι να τον πάρει χαμπάρι το bristletooth. Το θέμα είναι οτι δεν είναι γενικά ορατό και αν πεθάνει δεν θα το πάρω και χαμπάρι..

και μένα το δικό μου Sexguttata κάπως έτσι έφυγε για τον ψαροπαράδεισο. τον τσάκισε στο ξύλο ο Ιάπωνας ο οποίος ποτέ μα ποτέ δεν εχει πειράξει άλλο ψάρι

Δηλαδή δεν πήγε απο ασιτία αλλά απο ξύλο. Και πόσο άντεξε φίλε Πάνο; Ποιό απο τα δύο μπήκε πρώτο;

o ιάπωνας μπήκε πρώτος. δεν ξέρω να σου πώ ακριβώς πόσο άντεξε γιατι ξέχασα την ύπαρξη του :P οχι περισσότερο απο βδομάδα, σίγουρα

Τελικά τα sexguttata είναι μεγααααλοι καρπαζοεισπρακτορες.Κι εμένα το δικό μου εξαφανίστηκε αφού έτρωγε τρελό ξύλο από το salarias.Τώρα έδιωξα την σαλιαρα αλλά δεν έχω και goby.Έχω να το δω τουλάχιστον 10 μέρες οπότε το θεωρώ μακαρίτη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...