Jump to content

Πρόταση Για Ενυδρείο 90 Λιτρων

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά! Έχω στο πατρικό μου ένα ενυδρείο 96 λύτρων(80x30x40) θαλασσινό το οποίο το προσέχουν οι δικοί μου.

Λόγο της απειρίας τους όμως, και του περιορισμένου δικού μου χρόνου δεν μπορώ να επισκέπτομαι συχνά το πατρικό και κατ επέκταση να ασχολούμαι με το ενυδρείο, θα το γυρίσω σε γλυκού νερού που μια αλλαγή ας που δεν θα τους είναι και τόσο δύσκολη σε σύγκριση με το να σπάνε αλάτι κ.τ.λ.(είναι πιο πολύ του τύπου: χαίρομαι να το βλέπω αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά από μετρήσεις θερμοκρασίες και τέτοια.) :bigemo_harabe_net-58:

Από εξοπλισμός υπάρχει :

• Εξ. φίλτρο Fluval 306 (έχει αντί-φως,άνθρακα,και σπασμένο βράχο) 
  • Θερμοστάτης 100 watt
  • Καπάκι με 1xΤ8 20 watt (Μάλλον δεν επαρκεί-μπορεί να κάνω πατέντα με 2xΤ5 24watt)
  • A/Αναπληρωση
  • Α/Όσμωση
  • Μακαρόνι (αχρησιμοποιητο)

Τα ζωντανά έφυγαν για το ενυδρείο συνχομπίστα, εκτός από το συνεργείο καθαρισμού που μάλλον θα μεταφερθούν σε λίγο καιρό στο δικό μου αφού στρώσει πρώτα (http://www.aquazone.gr/forums/topic/98932-mehellen-nano-reef/)

Τον ζωντανό βράχο μάλλον θα τον αφήσω να ψοφήσει  :bigemo_harabe_net-135: δεν βρίσκω ιδέα για το τι να τον κάνω 

Εδώ θέλω την γνώμη σας για το τι μπορώ να βάλω μέσα από ψαράκια...οι δικοί μου θέλουν χρώμα ζωντάνια και κίνηση 

Σκέφτηκα κάτι σε platy ή guppy (νομίζω δεν μπαίνουν και τα δύο μαζί) αλλά κλίνω πιο πολύ σε platy λόγο του ότι είναι μεγαλύτερα και δεν θέλουν να είναι και λίγο μεγάλα. 

Μετά μου ήρθε ιδέα για κιχλίδες pseudotropheus saulosi  που "παίζουν" με κίτρινο θηλυκό μπλε αρσενικό αν και μάλλον θα είναι λίγο στριμογμένα  

Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί τα φώτα σας κάθε πρόταση για εξοπλισμό-ψαροσύνθεση δεκτή 

Tα πλατυ τα βαζεις και τα γκαπυ. Για τα αφρικανικα που αναφερεις δεν το γνωριζω. Παντως απο αφρικη μπορεις να βαλεις και κοχυλοψαρα! Μετα παμε σε νανοκιχλιδες Αμερικης και κορυντορας ή dwarf γκουραμι με αρλεκινους!

Ειναι πολυ μικρο για αφρικανες, θα ειναι συνεχεια κρυμμενα οποτε θα πετυχεις το αντιθετο απο αυτο που θες. Τα γκαπακια ειναι ιδανικη λυση.

Για αφρικανες μικρο!

Μπορεις να βαλεις παρα πολλα ειδη ψαριων σ αυτα τα λιτρα μιας και εχεις και οσμωση!

Εχεις παρα πολλες επιλογες!

Tα πλατυ τα βαζεις και τα γκαπυ. Για τα αφρικανικα που αναφερεις δεν το γνωριζω. Παντως απο αφρικη μπορεις να βαλεις και κοχυλοψαρα! Μετα παμε σε νανοκιχλιδες Αμερικης και κορυντορας ή dwarf γκουραμι με αρλεκινους!

Dwarf γκουράμι όντος είναι μια καλή ιδέα μαζί με ένα κοπαδάκι νεον τερα ή με αρλεκίνους 

Ειναι πολυ μικρο για αφρικανες, θα ειναι συνεχεια κρυμμενα οποτε θα πετυχεις το αντιθετο απο αυτο που θες. Τα γκαπακια ειναι ιδανικη λυση.

ΟΚ άρα δεν πάμε σε αφρικάνες για κανένα λόγο!

Για αφρικανες μικρο!

Μπορεις να βαλεις παρα πολλα ειδη ψαριων σ αυτα τα λιτρα μιας και εχεις και οσμωση!

Εχεις παρα πολλες επιλογες!

Εντάξει η όσμωση βοηθάει σίγουρα άλλα τι επιλογές έχω? Μπορείς να προτείνεις κάτι (εκτός απο χρυσόψαρα ή μονομάχο)?

Μπορεις να βαλεις σχεδον ολα τα κοπαδοψαρα εκτος απο ροδοστομους που θελουν μεγαλητερο μηκος.

Μπορεις να τα συνδιασεις με καποια νανοκιχλιδα η με κανενα ζευγαρι απο ανσιστρους η κορυ.

Μπορεις να φτιαξεις κατι απο Ασια μερια με γκουραμι,dwarf η pearl και αρλεκινους.

Μπορεις να φτιαξεις κατι απο Αυστραλια!

Εχεις παρα παρα πολλες επιλογες στα λιτρα και απο την στιγμη που εχεις και οσμωση τα πραγματα γινονται ακομα πιο ευκολα!

Ομως το ενυδρειο θελει πολλες διορθωσεις και σε εξοπλησμο και σε διακοσμιση για να πας σε γλυκο νερο.

Αναλογα με τα ψαρια που θα διαλεξεις θα σου πω και τι διακοσμιση πρεπει να εχεις οπως και εξοπλησμο.

• Like 1

προτείνω τα gourami με τους αρλεκίνους εγώ!είναι φανταστικά ψάρια!

• Like 1

ΑΜΑΝΝΝΝΝΝΝ!!!!!!!!!!!!!

Προδοσία τρομερή! :ballistic:  

Γιάννη μου!!! τι έγινες αγορι μου και μας το γύρισες στο γλυκό????

Σε ειχα και σε καμάρωνα  οτι εισουν απο τους λιγους χομπυστες που τόλμησαν και έπεσαν κατευθείαν στην αλμυρά!

Και τωρα .......

Θα είσαι ενας γλυκούλης :angel: ???????

Το Σαββατο θα σου βάλω 50ml αλάτι και 20ml μαγνήσιο στον καφέ μπας και σε συνετίσω :nurse: !!!!

ΑΛΜΥΡΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΆΤΟ ΕΝΩΘΕΊΤΕ ΝΑ ΣΏΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΆΡΙ ΜΑΣ!!!!

• Like 1

Ριξε μια ματια εδω για αφρικη μερια!

Λοιπόν παιδιά το αποφάσισα να βάλω αρλεκίνους με γκαπι. Από ότι διάβασα μπαίνουν μαζί με λίγη προσοχή!

Σήμερα πήρα και κάτι όμορφες πετρουλες για το scape και υπόστρωμα της caribsea για planted aquarium.

Άρα λογικά τώρα θέλω

• καθάρισμα του ενυδρείου
  • βιολογικό υλικό και άνθρακα στο φίλτρο (θα ψάξω και για μπόλιασμα) 
  • από φυτά μάλλον θα βάλω κάτι σε γκαζόν μόνο και τιποτα άλλο 
  • νερό απο όσμωσης ( αν και θεωρώ οτι θα θέλει βελτιωτικά )
  • και τέλος ψαρο σύνθεση

Τι λέτε και εσείς? 

ΑΜΑΝΝΝΝΝΝΝ!!!!!!!!!!!!!

Προδοσία τρομερή! :ballistic:  

Γιάννη μου!!! τι έγινες αγορι μου και μας το γύρισες στο γλυκό????

Σε ειχα και σε καμάρωνα  οτι εισουν απο τους λιγους χομπυστες που τόλμησαν και έπεσαν κατευθείαν στην αλμυρά!

Και τωρα .......

Θα είσαι ενας γλυκούλης :angel: ???????

Το Σαββατο θα σου βάλω 50ml αλάτι και 20ml μαγνήσιο στον καφέ μπας και σε συνετίσω :nurse: !!!!

ΑΛΜΥΡΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΆΤΟ ΕΝΩΘΕΊΤΕ ΝΑ ΣΏΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΆΡΙ ΜΑΣ!!!!

Χαχαχα θα κάνω τεστ πρώτα στον καφέ Διονύση να δω τι θα έχετε ρίξει μέσα :sword: ! 

Ασε που δεν θα το χαίρομαι εγώ αυτό, θα είναι στον δικών μου...εγω για πάντα ΑΛΜΥΡΟΣ  :crazysmile:  :crazysmile:  :crazysmile:

Γκαπυ με αρλκινους δεν πανε μαζι,τα πρωτα θελουν σκληρο νερο,τα δευτερα μαλακο.

Γκαζον για βαλεις,θελεις παρα πολυ φωτισμο,μπουκαλα co2,καλο υποστρωμα,φουλ λιπανση και πολυ χρονο.

Ξανασκεψου τα.

Λοιπον παίδες το τώρα το έπιασα πως πάει...άρα μάλλον θα πάω σε κατι απλό...1 χαρέμι γκαπι (σίγουρα) και 1 χαρέμι μόλυ ή πάτυ

Με τον καιρο θα βάλω και CO2 αρα μελλοντικά θα μπορώ να βάλω και γρασίδι. Υπόστρωμα έχω αρκετά καλό αποτι μου είπαν και στο petshop σημερα.

Απο φωτισμό τι θα χρειαστώ? Έχω 2 led strip της aqualum για γλυκό νερό και 1 Τ8 20 watt . Θέλει ενίσχυση με 1 ακόμα Τ8?

Λοιπον παίδες το τώρα το έπιασα πως πάει...άρα μάλλον θα πάω σε κατι απλό...1 χαρέμι γκαπι (σίγουρα) και 1 χαρέμι μόλυ ή πάτυ

Με τον καιρο θα βάλω και CO2 αρα μελλοντικά θα μπορώ να βάλω και γρασίδι. Υπόστρωμα έχω αρκετά καλό αποτι μου είπαν και στο petshop σημερα.

Απο φωτισμό τι θα χρειαστώ? Έχω 2 led strip της aqualum για γλυκό νερό και 1 Τ8 20 watt . Θέλει ενίσχυση με 1 ακόμα Τ8?

Το υποστρωμα σου δεν το ξερω καθολου..ειναι εμπλουτισμενο με λιπασμα?

Για το γρασιδι θα χρειαστεις ολοκληρομενο συστημα με μπουκαλα co2.

Τα λεντ δεν κανουν για φυτα,θα χρειαστεις μονο φθοριου και πολυ παραπανω φωτισμο,μιλαμε για 1 βατ ανα λιτρο,οπωτε θες 90 βατ φωτισμο για γρασιδι.

Επισης,θα χρειαστεις καθημερινη λιπανση απο ολη τη σειρα των υγρων λιπασματων.τα γρασιδια ειναι απαιτητικα φυτα.

Ομως,αν βαλεις τωρα τον φωτισμο χωρις φυτα,θα γεμισεις αλγες..Οπωτε,θα πρεπει να βαλεις φωτισμο, co2 και λιπανση μαζι με φυτα.

Πιο πολυ μου αρεσε το σεναριο γκουραμι και αρλεκινοι! Μιας και εχεις και co2 και οσμωση ειναι κριμα να παει χαμενη!

Καλησπέρες παρέα! Λίγο πιο αναλυτικά...

• Tο υπόστρωμα είναι το eco-complete planted black.

post-59596-0-64080100-1426447630_thumb.jpg

Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, θείο και πάνω από 25 άλλα στοιχεία για να θρέψει τα υδρόβια φυτά. Περιέχει όλα τα ανόργανα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την πλούσια υδρόβια ανάπτυξη των φυτών. Δεν υπάρχουν τεχνητές χρωστικές ουσίες, βαφές, χημικά ή επικαλύψεις. Περιέχει ζωντανά αερόβια βακτήρια για να μετατρέψει γρήγορα τα απόβλητα των ψαριών σε φυσική τροφή για τα υδρόβια φυτά.

• Σήμερα πήρα και από αγγελία σύστημα CO2 (2κιλη μπουκάλα) 

post-59596-0-82263500-1426447910_thumb.jpg

• Έχω περίπου στα 10-13 kg πέτρες αμανο.
  • Απο φωτισμό ακόμα υστερώ με μια μόνο T8 20watt.... :thumbsd:
  • Τέλος έχω περίπου στο 1.5 kg siporax απο ενυδρείο με βιολογία επάνω του αλλά αν δεν βιαστώ θα πάει χαμένο :bigemo_harabe_net-99:  

Απο ψαροσύνθεση (δεν αποφάσισα εγω) θα πάω σε γκαπυ-μολυ. (ΑΝ ΚΑΙ επέμεινα σε γκουράμι-αρλεκινους :growl:  :devil:    :headonwall: δεν τα κατάφερα :hocky:  )

Ποιος σε εκβιασε ρε φιλαρακι;

• Like 1

Ποιος σε εκβιασε ρε φιλαρακι;

χαχα θα ξαναρωτήσω... σε τι αλατότητα παίζουμε :jig:  :hysterical:  :hysterical:  :hysterical: ?

Κανεις,,,απλά οι δικοί μου διάλεξαν εγώ εκτελώ

Έγινε επεξεργασία - γιαννης85

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...