mouseman 10 Μαρτίου 2015 #1 Share 10 Μαρτίου 2015 (edited) Banggai cardinalfish https://www.google.gr/search?q=banggai+cardinalfish&biw=1680&bih=890&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Edz-VLvfNtbVatKUgcgK&ved=0CB4QsAQ#imgdii=_&imgrc=zYpMZmdJpsRBYM%253A%3B3g976_okrrPwcM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hdnewwallpapers.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2014%252F08%252FBanggai-Cardinal-Fish-Latest-HD-Wallpapers-Free-Download-6.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hdnewwallpapers.com%252Fbanggai-cardinal-fish-latest-hd-wallpapers-free-download%252F%3B3000%3B2000 πανέμορφο ψάρι και για πολλούς χομπίστες είναι η επιλογή σε ένα reef ενυδρείο. Έχω ακούσει όμως ότι είναι δύσκολα ψαράκια και οχι στο θέμα συντήρησης τους αλλά στο θέμα διατροφής διοτι δεν τρώνε εύκολα.Απο την άλλη υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κάνουν αναπαραγωγές μέσα σε ενυδρεία με μεγάλη επιτυχία. Λοιπόν με όσα είχα ακούσει δεν ήθελα να βάλω αυτό το ψαράκι μέσα παρότι μου άρεσε αρκετά μέχρι εχθές που μου το έκαναν δώρο.Έχει προσαρμοστεί αρκετά γρήγορα να πω και δίχνει υγιέστατο αλλά οταν ταίζω κάνει την κίνηση να φάει και την τροφή την ξαναπετάει απο το στόμα του.Αυτό το κάνει με όλες τις ποικιλίες τροφών που πετάω.(Δεν εχω δοκιμασει ακομα κατεψηγμενη αρτεμια). Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτό το ψαράκι??? Έγινε επεξεργασία 10 Μαρτίου 2015 - mouseman Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Μαρτίου 2015 #2 Share 10 Μαρτίου 2015 Δοκιμασε αρτεμια Μακη και μετα θα δεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 10 Μαρτίου 2015 #3 Share 10 Μαρτίου 2015 Εγω ειχα στο προηγουμενο ενδρειο μου, αλλα το ειχα παρει απο χομπιστα οχι απο καταστημα Ετρωγε τα παντα σαν τρελλο, πολυ λαιμαργο Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 10 Μαρτίου 2015 #4 Share 10 Μαρτίου 2015 Κι εμένα είναι από τα πρώτα ψάρια που έβαλα και τρώει τα παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 10 Μαρτίου 2015 #5 Share 10 Μαρτίου 2015 Πανέμορφο ψάρι!!!Θέλω να το πάρω οποσδήποτε και αν καταφέρω να κάνω και αναπαραγωγή!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris76 10 Μαρτίου 2015 #6 Share 10 Μαρτίου 2015 Εχω δοκιμασει 2-3 φορες αυτο το πανεμορφο ψαρακι. Πραγματικα δυσκολο κατα την γνωμη μου στην διατροφη. Μονο την κατεψυγμενη αρτεμια τρωει με μανια!!!! Εκτος αν μαζι με την αρτεμια ,στο λιωσιμο της, ανακατεψω και flakes οποτε θα φαει και απο αυτα! Αξιζει παντως κατα την γνωμη μου να δοκιμασει κανεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 10 Μαρτίου 2015 #7 Share 10 Μαρτίου 2015 Ρε παιδια μιλαμε για το ιδιο ψαρι?Εμενα μολις μπηκε στο ενυδρειο απο την πρωτη μερα ετρωγε flakes Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Μαρτίου 2015 #8 Share 10 Μαρτίου 2015 Ρε παιδια μιλαμε για το ιδιο ψαρι?Εμενα μολις μπηκε στο ενυδρειο απο την πρωτη μερα ετρωγε flakes Σε εσενα φιλαρακι,(τυχερε)γενικα δεν τρωει ευκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 10 Μαρτίου 2015 Author #9 Share 10 Μαρτίου 2015 (edited) Ρε παιδια μιλαμε για το ιδιο ψαρι?Εμενα μολις μπηκε στο ενυδρειο απο την πρωτη μερα ετρωγε flakes Ειχες απλα την τυχη με το μερος σου κατα την γνωμη μου . Εγω εχω δωσει ολες τις τροφες και ενω παει σαν λαιμαργο μολις την βαλει στο στομα τις φτηνει κατα ενα περιεργο τροπο.Δεν ξερω ποσο θα αντεξει ακομα.Τωρα θα προσπαθησω με αρτεμια αλλα αν ειναι να τρωει μονο αυτη μετα παμε σε αλλα προβληματα..... Έγινε επεξεργασία 10 Μαρτίου 2015 - mouseman Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 10 Μαρτίου 2015 #10 Share 10 Μαρτίου 2015 Να που ημουν και μια φορα τυχερος!!!!Και πιστεψτε με ποτε δεν ψαχτηκα για τις διατροφικες συνηθειες αυτου του ψαριου και ηταν απο τα πρωτα μου ψαρια.Γι'αυτο μου φανηκε παραξενο.Και αρτεμια δεν εχω ταισει ποτε στο ενυδρειο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Futurized 20 Μαρτίου 2015 #11 Share 20 Μαρτίου 2015 Με αυτό το ψαράκι στο ενυδρείο τους τελευταίους τέσσερις μήνες Και ως πρώτη εμπειρία με το συγκεκριμένο ψάρι.Το αγορά από κατάστημα . Τον πρώτο μηνά δεν έτρωγε τίποτε. Τάιζα 4 διαφορετικές τροφές 3ξηρες (2 flakes και granules) δεν έδινε σημασία ,μόνο της κοίταζε και της άφηνε να πέσουν . Και μια ζωντανή γαριδούλα που όταν τάιζα ίσως να την έβαζε στο στόμα και την έφτυνε. (2 φορές μόνο μέσα στο μηνά το είδα να συγκεντρώνετε στο βράχο και να τσιμπάει κάτι , μάλλον αμφιποδα) Έχω και μια ανεμώνη και την ταΐζω γαρίδα και μύδι κατεψυγμένο από supermarket Όταν τάιζα γαρίδα έκοβα την μισή και την έδινα στην ανεμώνη και από αυτό που περίσσευε έκοβα με το νύχι και πετούσα στο ενυδρείο κομματάκια μεγέθους (μύτη μολυβιού) cromis , clown και nassarius σαν τρελά και ο καρδινάλιος πέρα βρέχει. Δεν έκανα το ίδιο με το μύδι και μια φορά που τάιζα την ανεμώνη από λάθος έπεσε ένα κομματάκι μύδι μέσα ,ΔΕΝ πρόλαβα να το δω , ο καρδινάλιος το είχε τσιμπήσει. Πλέων κάθε 3-4 μέρες ταΐζω μύδι την ανεμώνη και μαζί με αυτήν μπουκώνει και ο καρδινάλιος ( πραγματικά μπουκώνει , βάζει κομμάτια στο στόμα του που δεν χωράνε) ΥΓ1 όταν ριχνω γαριδα clown και cromis σαν τρελά ,και ο καρδινάλιος δεν δίνει σημασία. Όταν ρίχνω μύδι καρδινάλιος και clown σαν τρελά, και τα cromis δεν δίνουν σημασία. ΥΓ2 το μύδι το βράζω 1 λεπτο και το αφήνω να κρυώσει και το δίνω Αν δεν τρώει ο καρδινάλιος σας δοκιμάστε και με μύδι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος