DrEng 6 Μαρτίου 2015 #1 Share 6 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα σε όλους... Μπαίνω στη διαδικασια να στήσω πάλι από την αρχή το ενυδρείο μου των 300 λίτρων. Ονειρέυομαι ένα πολύ φυτεμένο ενυδρείο, με γρασιδι κάτω, ξύλα, φυτά κι ίσως πέτρες εάν δεν είναι ασβεστολιθικές γιατι προτιμώ τα ψάρια του μαλακού νερού... Ποια ψάρια θα μπορούσαν να ταιριάξουν σε ένα τέτοιο ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Μαρτίου 2015 #2 Share 6 Μαρτίου 2015 Καταρχην,ας ξεκινησουμε απο τα βασικα. Τι φωτα εχεις στο ενυδρειο? (βατ,κελβιν) Μπουκαλα co2 εχεις? Υποστρωμα? Να ξερεις οτι για γρασιδι,πας σε high tech ενυδρειο και σ αυτα τα λιτρα κοστιζει ακριβα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 6 Μαρτίου 2015 Author #3 Share 6 Μαρτίου 2015 (edited) οχι μπουκαλα CΟ2 δεν εχω .... είναι απαραίτητη; Έως σήμερα προςέθετα διοξείδιο σε υγρή μορφή εξωτερικά. Άπο το φωτισμο εχω τις λαμπες που ηρθαν με το ενυδρειο ... ειμαι στη δουλεια τωρα και δε μπορω να σε πληροφορησω ακριβως για την αποδοση τους ... Από υπόστρωμα μπορώ να βάλω ό,τι χρειάζεται δεδομένου ότι το ενυδρείο θα καθαριστεί και θα στηθεί πάλι από την αρχή ... Έγινε επεξεργασία 6 Μαρτίου 2015 - DrEng Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Μαρτίου 2015 #4 Share 6 Μαρτίου 2015 Αν θες γρασιδια τοτε πρεπει να πας σε πολυ φως,μιλαμε για 1w/lt,δηλαδη περιπου 300 βατ φωτισμου.. Μπουκαλα απαραιτητα γιατι θα χρειαστεις πολυ co2 για το γρασιδι. Προγραμμα φουλ λιπανσης και ενα καλο υποστρωμα. Επειδη υπαρχουν πολλα ειδη γρασιδιου,εσενα ποιο σε εναδιαφερει? Για να ξερουμε για τι μιλαμε ακριβως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 6 Μαρτίου 2015 Author #5 Share 6 Μαρτίου 2015 Αν θες γρασιδια τοτε πρεπει να πας σε πολυ φως,μιλαμε για 1w/lt,δηλαδη περιπου 300 βατ φωτισμου.. Μπουκαλα απαραιτητα γιατι θα χρειαστεις πολυ co2 για το γρασιδι. Προγραμμα φουλ λιπανσης και ενα καλο υποστρωμα. Επειδη υπαρχουν πολλα ειδη γρασιδιου,εσενα ποιο σε εναδιαφερει? Για να ξερουμε για τι μιλαμε ακριβως. Δεν εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου ... τι μου προτεινεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 7 Μαρτίου 2015 Author #6 Share 7 Μαρτίου 2015 Χρησιμοποιώντας Α/Ο, πως φτιάχνεις το pH γύρω στο 7 που απαιτείται;; κάνεις μίξη με νερό βρύσης; Κάπου στο ίντερνετ διάβασα ότι μπορείς να ανακατέψεις το υπόστρωμα με τύρφη. Ισχύει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2015 #7 Share 7 Μαρτίου 2015 Το νερο το κανεις μειξη με βρυση αν θες. Αυτο με την τυρφη προσωπικα δεν θα το εκανα..θα σου γινει βουρκος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 7 Μαρτίου 2015 Author #8 Share 7 Μαρτίου 2015 pH πως μετρας ;; Είναι απαραίτητο το ηλεκτρονικο pHμετρο; Κι αν ναι ποιο Θεωρελιται αξιόπιστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2015 #9 Share 7 Μαρτίου 2015 Δεν ειναι απαραιτητο το ηλεκτρονικο phμετρο μπορεις να μετρας και με υγρα,οπως και το kh και το gh. Ομως χρειαζεσαι tds meter για να μετρας το tds. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 7 Μαρτίου 2015 Author #10 Share 7 Μαρτίου 2015 Επισης για το βυθο σκεφτομουν σκετο σκουρο χωμα-υποστρωμα .... Τι λες;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2015 #11 Share 7 Μαρτίου 2015 Σκετο υποστρωμα? Τι εννοεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 7 Μαρτίου 2015 Author #12 Share 7 Μαρτίου 2015 Για τα φυτα .... Χωρις χαλικι απο πανω .... Θα μπουν δισκοι στο ενυδρειο .... Ο,τι χαλικι εχω βρει στα πετ σοπ ειναι ασβεστολιθικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2015 #13 Share 7 Μαρτίου 2015 Δειξε μου ποιο εννοεις γιατι δεν καταλαβαινω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 7 Μαρτίου 2015 Author #14 Share 7 Μαρτίου 2015 Δεν θυμαμαι τη "μαρκα" κατω απο το χαλικι που εχω στο ενυδρειο ειχα βαλει χωμα με θρεπτικα συστατικα για τα φυτα .... Σα κοπρια σκεψου δε ξερω πως να στο περιγραψω αλλιως ... Απο κατω αυτο κι απο πανω το χαλικι .... Επειδη ομως τα περισσοτερα χαλικια που βρηκα ηταν ασβεστολιθικα κι επειδη αποσο διαβασα οι δισκοι θελουν σκουρο υποστρωμα, σκεφτομουν να βαλω μονο αυτο αυτη τη φορα κατω ... Ειναι δυνατον;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2015 #15 Share 7 Μαρτίου 2015 Οχι δεν γινετε αυτο που λες,το υποστρωμα που ειναι σαν χωμα μπαινει μονο με χαλικι απο πανω. Υπαρχουν και αλλα χαλικια που ειναι και υποστρωματα μαζι και μπαινουν σκετα αλλα ειναι πιο ακριβα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 7 Μαρτίου 2015 Author #16 Share 7 Μαρτίου 2015 Οχι δεν γινετε αυτο που λες,το υποστρωμα που ειναι σαν χωμα μπαινει μονο με χαλικι απο πανω. Υπαρχουν και αλλα χαλικια που ειναι και υποστρωματα μαζι και μπαινουν σκετα αλλα ειναι πιο ακριβα.. Και που. Μπορω να τα βρω αυτα ... Το πετ σοπ εδω μονο κανονικο χαλικι εχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 7 Μαρτίου 2015 Author #17 Share 7 Μαρτίου 2015 Το χαλικι που χρησιμοποιουσα ειναι τhς Natural Color το aquarium gravel .... Το περιεργο ειναι οτι η σακουλα απεξω εχει ενα δισκο κι ενα σκαλαρι ... Αφριζει με το aquacirte ομως ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2015 #18 Share 7 Μαρτίου 2015 Σε πετ σοπ τα βρησκεις.Αλλα δεν ξερω αν ειναι ασβεστολυθικα η οχι. Πχ ενα ειναι αυτο http://thereefshop.com.au/images/Fluval%20plant%20stratum.jpg Υπαρχουν και αλλα οπως της seachem Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 7 Μαρτίου 2015 Author #19 Share 7 Μαρτίου 2015 http://ecx.images-amazon.com/images/I/61IyMZSnW%2BL._SY300_.jpg Αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 7 Μαρτίου 2015 Author #20 Share 7 Μαρτίου 2015 Σε πετ σοπ τα βρησκεις.Αλλα δεν ξερω αν ειναι ασβεστολυθικα η οχι. Πχ ενα ειναι αυτο http://thereefshop.com.au/images/Fluval%20plant%20stratum.jpg Υπαρχουν και αλλα οπως της seachem Δεν ανοιγει Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2015 #21 Share 7 Μαρτίου 2015 http://ecx.images-amazon.com/images/I/61IyMZSnW%2BL._SY300_.jpg Αυτο Δεν το γνωριζω αυτο το χαλικι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2015 #22 Share 7 Μαρτίου 2015 http://thereefshop.com.au/images/Fluval%20plant%20stratum.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Μαρτίου 2015 #23 Share 7 Μαρτίου 2015 Φιλε μου αν στα καταστηματα της περιοχης σου δεν μπορεις να βρεις καποια πραγματα, το ευκολοτερο ειναι να τα παραγγειλεις σε καποιο ηλεκτρονικο καταστημα που τα εχει και να σου ερθουν σπιτι σου κατευθειαν. Το λεω αυτο γιατι διαβασα παραπανω οτι στα καταστηματα που ειναι κοντα σου εχσι μονο σκετο χαλικι. Αληθεια που μενεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 7 Μαρτίου 2015 Author #24 Share 7 Μαρτίου 2015 Αγιο στεφανο .....α Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 7 Μαρτίου 2015 Author #25 Share 7 Μαρτίου 2015 Εσεις απο που προμηθευεστε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος