vasilismai 4 Μαρτίου 2015 #1 Share 4 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα είμαι καινούργιος στο φόρουμ. Χθες έστησα ένα ενυδρείο που είχα κσι διαπίστωσα μια φθορα στο τζάμι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Μαρτίου 2015 #2 Share 4 Μαρτίου 2015 Καλως ηρθες. Τι εννοεις φθορα στο τζαμι? Μπορεις να βαλεις μια φωτο να δουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilismai 4 Μαρτίου 2015 Author #3 Share 4 Μαρτίου 2015 μπαίνω από κινητό υπάρχει τρόπος να βάλω φωτογραφία ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Μαρτίου 2015 #4 Share 4 Μαρτίου 2015 http://www.aquazone.gr/forums/topic/66172-dhuo-aiaaaucioiaa-oeuoianaoessaao/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilismai 4 Μαρτίου 2015 Author #5 Share 4 Μαρτίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilismai 4 Μαρτίου 2015 Author #6 Share 4 Μαρτίου 2015 Είναι στο μπροστινό τζάμι ακριβός πάνω στη σιλικόνη είναι εξωτερικό μάλλον από χτύπημα κατά την μεταφορά , αν βάλεις το δάχτυλο πάνω δεν νιώθεις βαθουλομα είναι σαν εσωτερικό. το ενυδρείο δουλεύει 2 ημέρες τώρα κσι μέχρι στιγμής δεν έχει δακρύσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Μαρτίου 2015 #7 Share 4 Μαρτίου 2015 Καινουριο το πηρες; Αν ναι να το πας πισω να στο αντικαταστησουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilismai 4 Μαρτίου 2015 Author #8 Share 4 Μαρτίου 2015 Όχι δεν είναι καινούργιο παλιό είναι ,απλά το μετακόμισα στο καινούργιο μου σπίτι κσι το έβαλα σε λειτουργία. Υπάρχει κίνδυνος διαρροής η ακόμα και να ανοίξει σαν καρπούζι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Μαρτίου 2015 #9 Share 4 Μαρτίου 2015 Να σου πω την αληθεια μου, δεν μου πολυαρεσει αυτο που βλεπω! Για περιμενε να ακουσεις και καμια αλλη αποψη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 4 Μαρτίου 2015 #10 Share 4 Μαρτίου 2015 Μακάρι να βγω ψεύτης αλλα ειναι πολυ πιθανό με τον καιρό να επεκτείνεται το ράγισμα μέχρι κάποια στιγμή να μην αντέξει το τζάμι και να σκάσει. Στο μπροστινό τζάμι του αυτοκινήτου ενα τέτοιο ραγισματάκι θα μεγάλωνε σίγουρα λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας με τις αλλαγές του καιρού ή των εποχών, λόγω κραδασμών απο το οδόστρωμα (λακκούβες, ανώμαλο έδαφος κτλ) που εδω όμως δεν υπάρχουν αλλα ξέρω γω; Γυαλι ειναι και προσωπικά δε θα κοιμόμουν ήσυχος. Σε ενα ντουλάπι ας πούμε που έχω και η πόρτα του ειναι γυαλινη, είχα ενα τέτοιο σημάδι που έγινε πριν 3 χρόνια (διάμετρος 0,5 εκ.) και σημερα έχει φτάσει να ειναι ενα ράγισμα περίπου 15 εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 4 Μαρτίου 2015 #11 Share 4 Μαρτίου 2015 Βάλε μια φώτο και απο τα πλάγια,να δουμε καλύτερα αν γίνεται την ζημια.Να υποθέσω ότι είναι εργοστασιακό ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilismai 4 Μαρτίου 2015 Author #12 Share 4 Μαρτίου 2015 Είναι εκείνο που είχε κάποτε το καρφουρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
meganemg 4 Μαρτίου 2015 #13 Share 4 Μαρτίου 2015 Προσωπικά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα γιατί δεν βλέπω να υπάρχει ράισμα για να προχωρίσει. Πάντως στη θέση σου το μόνο που θα έκανα θα ήταν να γυαλοχαρτήσω τοπικά τις αιχμές του σπασίματος να γίνουν ποιό ομαλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilismai 5 Μαρτίου 2015 Author #14 Share 5 Μαρτίου 2015 Δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά. Από την μία το έχω στήσει πολύ ωραία κ Λυπάμαι να το καταστρέψω από την άλλη όμως δεν μπορώ να ζω με το άγχος του το να ανοίξει μια μέρα στα δύο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 5 Μαρτίου 2015 #15 Share 5 Μαρτίου 2015 Ρώτα έναν τζαμά. Δείξω' του τη φωτογραφία ή φερ' τον εκεί να το δει καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 5 Μαρτίου 2015 #16 Share 5 Μαρτίου 2015 Ρώτα έναν τζαμά. Δείξω' του τη φωτογραφία ή φερ' τον εκεί να το δει καλύτερα.Καλη ιδεα αλλα να του εχεις εμπιστοσυνη. Μην σου πει οτι θελει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 5 Μαρτίου 2015 #17 Share 5 Μαρτίου 2015 (edited) μπορεις να το ενισχυσεις με γωνιες αλουμινιου για σιγουρια,αλλα δεν ξερω αν θα σου αρεσει οπτικα! Έγινε επεξεργασία 5 Μαρτίου 2015 - polyagkistro Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilismai 5 Μαρτίου 2015 Author #18 Share 5 Μαρτίου 2015 Υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει σαν καρπούζι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 5 Μαρτίου 2015 #19 Share 5 Μαρτίου 2015 Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο και τι παχος εχει το τζαμι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilismai 5 Μαρτίου 2015 Author #20 Share 5 Μαρτίου 2015 Δεν ξέρω πάχος είναι 120 λίτρα ,εκείνο που έδινε κάποτε το καρφουρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 5 Μαρτίου 2015 #21 Share 5 Μαρτίου 2015 Αν μπορεις βγαλε δυο φωτογραφιες και απο τις δυο πλευρες της γωνιας.Θελω να καταλαβω σε ποιο τζαμι απο τα δυο ειναι το ραγισμα.Αν υποθεσουμε οτι εχεις γβαλει φωτογραφια απο μπροστα το ενυδρειο,το ραγισμα ειναι στο πλαινο τζαμι στο παχος του δηλαδη,ή ειναι στο μπροστινο τζαμι? Αν το ραγισμα ειναι στο παχος του γυαλιου δεν ειναι τοσο σοβαρο.Αν το ραγισμα ειναι στο μπροστινο τζαμι (δηλαδη εχει περιθωριο να προχωρησει αρκετα) τοτε υπαρχει κινδυνος. Και στις δυο περιπτωσεις βεβαια υπαρχει ενα ρισκο το οποιο αν δεν θες να παρεις καλο ειναι να πας σε εναν τζαμα και να σου αλλαξει το χτυπημενο τζαμι και να ξανακοληθει το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal 5 Μαρτίου 2015 #22 Share 5 Μαρτίου 2015 Να ανοίξει σαν καρπούζι ξαφνικά ειναι πολυ μικρές οι πιθανότητες. Εκει που εχει σπαςει το τζαμί δεν δέχεται την πιεςη του νερου παρά μονο του αλλου τζαμιού. Βεβαια εαν προςεξεις εκει το σημείο εχει αποδυναμωθεί. Αλλα απ οτι καταλαβαίνω ειναι μικρο το χτύπημα. Σιγουρα μια φωτό και απο την αλλη πλευρά θα βοηθούσε καλυτερα. Γωνια δεν θα έβαζα για να μπορω να ελέγχω την ζημια. Εγω προσωπικά θα το άδειαζα και θα το ενίσχυα με ενυδρειακη σιλικόνη εσωτερικά 10 ποντους πανω και κατω απο την ζημια. Φυσικά αν καποια στιγμη δεις το ράγισμα να μεγαλώνει εκει δεν περιμενεις και το αδειάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal 5 Μαρτίου 2015 #23 Share 5 Μαρτίου 2015 Αν μπορεις βγαλε δυο φωτογραφιες και απο τις δυο πλευρες της γωνιας.Θελω να καταλαβω σε ποιο τζαμι απο τα δυο ειναι το ραγισμα.Αν υποθεσουμε οτι εχεις γβαλει φωτογραφια απο μπροστα το ενυδρειο,το ραγισμα ειναι στο πλαινο τζαμι στο παχος του δηλαδη,ή ειναι στο μπροστινο τζαμι? Αν το ραγισμα ειναι στο παχος του γυαλιου δεν ειναι τοσο σοβαρο.Αν το ραγισμα ειναι στο μπροστινο τζαμι (δηλαδη εχει περιθωριο να προχωρησει αρκετα) τοτε υπαρχει κινδυνος. Και στις δυο περιπτωσεις βεβαια υπαρχει ενα ρισκο το οποιο αν δεν θες να παρεις καλο ειναι να πας σε εναν τζαμα και να σου αλλαξει το χτυπημενο τζαμι και να ξανακοληθει το ενυδρειο. Συμφωνω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilismai 5 Μαρτίου 2015 Author #24 Share 5 Μαρτίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 5 Μαρτίου 2015 #25 Share 5 Μαρτίου 2015 παλια ειχα το ιδιο προβλημα σε ενυδρειο 300 λιτρα. το δουλεψα ετσι και το ρισκαρα, το ενυδρειο δεν επαθε ποτε τιποτα, αυτη την στιγμη δουλευει σε φιλο εδω στο νησι και συνεχιζει να μην εχει προβλημα. μιλαμε για ενυδρειο 8-9 χρονων. τετοια χτυπηματα που φευγει σαν φλουδα η που ειναι εσωτερικο δεν δημιουργουν ραγισμα που το ειχε δει το δικο μου τζαμας. αν θελεις φυσικα για πιο ασφαλεια, μπορεις να το ενισχυσεις με αλουμινογονιες. κανεις ενα περιγραμμα με γονιες σε ολο το ενυδρειο και δεν θα σπασει για τα επομενα 100 χρονια... :thumbsu: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος