Jump to content

Tree Corals

Recommended Posts

Υπάρχουν, τα ειδα το περασμένο Σάββατο σε γνωστή αλυσίδα στη Βουλιαγμένης στο υψος της Γλυφάδας.

Δεν ειναι φωτοσυνθετικά και ειναι πολύ δύσκολα στη συντήρηση τους. Θέλουν ωριμο ενυδρείο με χαμηλό φωτισμό, έντονη ροή και συχνό τάισμα-target feeding.

Δυστυχως τα dendronephthya ειναι απο τα κοράλλια που δεν πρέπει να μπαίνουν στα ενυδρεία μας εφοσον τα ποσοστά θνησιμότητας ειναι υπερβολικά υψηλά...

Τα κοράλλια αυτά ανήκουν στα είδη Chironephthya, Dendronephthya, Scleronephthya, Siphonogorgia και Nephthyigorgia. Σίγουρα δεν είναι εύκολα κοράλλια, θέλουν δυνατή ροή νερού και συχνό τάισμα (artemia nauplii, daphnia κ.α.). Όμως δεν έχουν όλα την ίδια δυσκολία. Το είδος Scleronephthya και το είδος Nephthyigorgia τα πάνε πολύ καλά αν τους παρέχουμε τα προαναφερόμενα σε αντίθεση με τα άλλα (Chironephthya, Dendronephthya και Siphonogorgia) που ότι και να κάνει κανείς, δεν τα καταφέρνουν. Το πρόβλημα είναι πως τα κοράλλια αυτά έρχονται όλα σχεδόν πάντα με το όνομα Dendronephthya ότι και να είναι και έτσι καθίσταται δύσκολο να ξέρεις ποιο πραγματικά είναι. Αν λοιπόν συναντήσεις ποτέ μια Scleronephthya ή μια Nephthygorgia δοκίμασέ την. Τα υπόλοιπα είδη άστα ....για τη θάλασσα.

Και μια φωτογραφία από μια Nephthyigorgia που ο χρωματισμός της είναι πιο standard από ότι της Scleronephthya.

post-50356-0-74499800-1425844853_thumb.jpg

Σας ευχαριστω ολους για τις παραπανω απαντησεις σας.

timor απ οτι καταλαβαινω απο την φωτο ειναι απο καποιο ενυδρειο ή το δικο σου να πω καλυτερα. Νομιζω πως δυσκολα θα βρω κατι τετοιο γιατι οσο καιρο ασχολουμε δεν μου εχει τυχη να δω σε καποιο pet τετοιο κοραλι.Τωρα για το αν μπορω να κρατησω κατι τετοιο πραγματικα θα ηθελα να δοκιμασω ξερωντας ομως οτι σε περιπτωση που δεν θα τα καταφερω δεν θα μου προκαλεσει καποια αναποδια στα αλλα κοραλια που εχω μεσα η γενικα σε ολη την βιολογια του ενυδρειου μου.

Και δύο διαφορετικοί χρωματισμοί Scleronephthya για να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις τα είδη. Υπάρχουν και άλλοι....

post-50356-0-85870200-1425845603_thumb.jpg

post-50356-0-87482200-1425845612_thumb.jpg

• Like 1

Μακάρι να 'ταν από το δικό μου! Τώρα για το τι μπορεί να δημιουργήσει ένα μαλακό κοράλλι που πεθαίνει σε ένα ενυδρείο φαντάζομαι τα ξέρεις... Εγώ σποραδικά συναντώ κοράλλια του είδους Dendronephthya, αλλά όπως σου έγραψα και πριν κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι πραγματικά είναι και έτσι δεν τα ακουμπώ. Ζω όμως για τη στιγμή που θα δω το ταμπελάκι με τα δύο είδη που θεωρούνται ευκολότερα! Όσο ζω ελπίζω...

• Like 1

Ειναι εκπληκτικα πανεμορφα αλλα για να μην υπαρχουν σε ενυδρεια απο χομπιστες ποιο εμπειρους απο εμενα μαλον θα μεινω και εγω με την ελπιδα.....

εαν δεν κανω λαθος... ειναι κοραλια που δεν θελουν φωτα και απο οτι ακουσα θελουν target feeding συνεχεια και αναποδα κολημενα στα βραχια μας.. θα συνφωνησω με τα παιδια πιο πανω..!! μακρια απο ζωα που ειναι τοσο δυσκολα... ας τα αφηνουμε στη θαλασσα..να ζουνε σωστα!!!

Ναι, κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τα κοράλλια αυτά. Μην τα συγχέουμε μεταξύ τους όμως: το κοράλλι Tubastrea ανήκει στην οικογένεια Dendrophylliidae και είναι σκληρό κοράλλι και όχι μαλακό όπως αυτά που προαναφέραμε. Επίσης είναι ένα κοράλλι που η μόνη του δυσκολία - και όχι ασήμαντη βέβαια- είναι ότι θέλει συχνό τάισμα. Αν κάποιος καταφέρει να αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο και ποικιλία για τάισμα, αυτό το κοράλλι δεν είναι δύσκολο όπως γενικά λέγεται, απλά θέλει ειδική extra φροντίδα, σε αντίθεση με τα "tree corals" που δεν αρκούνται ούτε σε αυτή...

Έγινε επεξεργασία - timor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...