Jump to content

Vortech Battery Backup

Recommended Posts

Σου βάζω το σχέδιο όπως την εχω εγω attachicon.gif20150321_043919.jpg

Λυκουργο σε ευχαριστω  που μπηκες να μου δωσεις τα φωτα σου. Στο σχεδιο καταλαβαινω τι ειναι το ρελε και η μπαταρια.Τα αλλα 3 τι γραφεις, γιατι δεν καταλαβα ειναι? Το ρελε απο που το πηρες? Μονο 5 συνδεσεις εχει? 

Το ρελε το πήρα απο μαγαζι με ηλεκτρολογικό ηλεκτρονικό υλικό γύρω στα 3 η 4€ μαζι με την βάση του λοιπόν ´οπως βλέπει το σχέδιο δεξιά ειναι η μπαταρία αυτο που λέει 24v ειναι ο μετασχηματιστής μετα το ρελε και μετα ο κοντρολερ θα πρεπει να κόψεις το φις του μετασχηματιστή που παει στο κοντρολερ για να περάσεις την γραμμή αυτοί πρωτα απο το ρελε.

Το ρελε το πήρα απο μαγαζι με ηλεκτρολογικό ηλεκτρονικό υλικό γύρω στα 3 η 4€ μαζι με την βάση του λοιπόν ´οπως βλέπει το σχέδιο δεξιά ειναι η μπαταρία αυτο που λέει 24v ειναι ο μετασχηματιστής μετα το ρελε και μετα ο κοντρολερ θα πρεπει να κόψεις το φις του μετασχηματιστή που παει στο κοντρολερ για να περάσεις την γραμμή αυτοί πρωτα απο το ρελε.

Το coil που έχεις στο σχέδιο τι ακριβώς είναι?

Δεν ξερω Τι ειναι για να βρω το σωστό συνδυασμό μου πήρε ωρες δεν ειμαι ηλεκτρολόγος απλα ετσι μου βγήκε, φυσικα με βοήθησαν και λιγο τα παιδιά απο το μαγαζι που πήρα το ρελε βάση των δικών τους οδηγιών το βρήκα ξερω ειναι μπέρδεμα αλλα ετσι εμενα μου δούλεψε άψογα δυο μήνες που ειχα πανω την jebao r-15 και με μια μπαταρία 7a 12v μου την κρατάει 6 ωρες στο 50% λειτουργία.

Καλημέρα το coil είναι το πηνίο του ρελέ.

Σου βάζω το σχέδιο όπως την εχω εγω attachicon.gif20150321_043919.jpg

Τη μπαταρία με τι την φωρτίζεις;

• 3 months later...

Το θεμα εχει μενει λιγο πισω βλεπω.

Λοιπον επειδη με ενδιαφερει να φτιαξω ενα backup system αλλα δεν ξερω πως και τι χρειαζεται υπαρχει καποιος να προτεινει κατι η καποιο σχεδιο που μπορω να δω και να το υλοποιησω?

Βεβαια οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη.

Εγω εκανα αυτο που εγραψαν τα παιδια πιο πανω πηρα μια μεγαλη μπαταρια κι εβγαλα την μικρη που ειχε μεσα του το ups,πραγματικα επαιζε τρελα περισσοτερες ωρες ολο τον εξοπλισμο.Ελα ομως που τελικα καηκε και κατεστρεψα ενα ups αξιας 220ε,ακομα με ποναει η λαλακια που εκανα.Το πηγα σε ηλεκτρονικο μου αλλαξε ασφαλεια και καποια αλλα εξαρτηματα που εχει μεσα,μου το επανασυνδεσε και απλα το μονο που εγινε ηταν να μου επιβεβαιωσει τον θανατο του ups.

Φιλε μου ξερεις τι καταλαβα τελικα?
Ειναι σαν να ζηταμε απο ηλεκτρολογο να μας δειξει τα σχεδια πως να φτιαξουμε μονοι μας τον ηλεκτρολογικο πινακα του σπιτιου μας
!Δεν ειναι ευκολα κυκλωματα ολα αυτα οταν δεν ξερεις βασικες αρχες του ηλεκτρισμου,η αγνοια βαζει σε κινδυνο την ιδια σου την ζωη.Αυτα τα πραγματα ειναι επικνδυνα μου χει παρει μπαταρια φωτια πανω στο πλακακι  και δεν μπορουσα να την σβησω με τιποτα,μεχρι και χωμα απο τις γλαστρες εριξα γιατι με νερο δεν εσβηνε.Αν αυτο μου συνεβαινε στο χαλι θα χα καψει ολο το σπιτι!

Εγω σου προτεινω να απευθυνθεις σ'ενα παλικαρι/χομπιστα που προφανως θα ειναι και ηλεκτρολογος οπως δικα μας παιδια εδω στο φορουμ με κατασκευες ποιοτητας πολυ ανωτερης απο καθε ενυδρεικο
backup που κυκλοφορει.
Απο την εμπειρια μου σου προτεινω να μην προσπαθησεις να φτιαξεις ενα κυκλωμα με εξοπλισμο που οχι μονο μπορει να τον κατστρεψεις στα απειρα χερια σου και να κλαις τα λεφτα που ξοδεψες αλλα να παρεις και φωτια!

Αφου ομως σ'ενδιαφερει δες εδω δικα μας παλικαρια τι εχουν φτιαξει:

http://www.aquazone.gr/forums/topic/95491-diy-battery-backup-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-jebao-wp25/

http://www.aquazone.gr/forums/topic/96379-discos-rimless-reef/page-5

http://www.aquazone.gr/forums/topic/96379-discos-rimless-reef/page-7

Ειδαλλως για να μην πεταξεις λεφτα σε εξαρτηματα που δεν κατεχεις τις απαραιτητες γνωσεις του πως πρεπει να συνδεθουν αλλα και τον λογο που συμβαινει αυτο(δηλαδη να κανεις μια στυγνη  αντιγραφη μην καταλαβαινοντας τιποτα απο οσα αντιγραφεις) τοτε καλυτερα παρε ειτε το vortech battery backup με κοστος 200ε (δηλαδη 100ε ανα αντλια)
ειτε το jebao backup με κοστος 100ε (δηλαδη 50ε ανα αντλια)
και θα σαι σιγουρος οτι θα παιζει για παντα χωρις κινδυνους.

Έγινε επεξεργασία - ALKIBIADHS2014

Χθες έκανα μια αποφόρτιση του ups με τις δυο jebao fs8000& rw15 και την αντλία επιστροφής tunze 35watt !

Κράτησε 4 ώρες !

Οι μπαταρίες πρέπει να είναι βραδιάς αποφόρτισης! Και σίγουρα να ασχοληθεί κάποιος που κατέχει το αντικείμενο !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...