Jump to content

Διαφορα Λαμπων Εμποριου

Recommended Posts

Είναι όντως πολλά όμως προσπαθώ να σκεφτώ έναν τρόπο με το φωτιστικό (βιδωτές λάμπες) που έχω να μπουστάρω τα φυτά μου! Υπάρχουν βέβαια και αυτές: http://www.aquario.gr/fotismos/energy-saving/haquoss-moonwhite-25-000k-14watt-2u.html

http://www.aquario.gr/fotismos/energy-saving/haquoss-phytowthite-25-000k-12-000k-14watt-2u.html όπου είναι 50-50! Λες να το δοκιμάσω? Το φωτιστικό μου απέχει και 12 εκ. από την επιφάνεια του νερού!

Παρε κλασσικες οικονομιας σε 6500Κ,οτι παραπανω βαλεις σε κελβιν,μπορει να εχεις προβλημα.Για να βαλεις παραπανω κελβιν,πχ 8000Κ θα πρεπει να εχεις ηδη και 6500Κ και 4500Κ.Και παλι ομως ειναι ρισκο.

Θα παω αυριο μετα την σχολη να δω ποσο κοστιζει και αυτο που λες και αμα ειναι κοντα θα το κανω ετσι!Αν ειναι ομως ειναι στεγανα ακροφυσια στην ετοιμη την σκαφη θα βαλω αυτη χωρις το καπακι!

Εγω σου λεω να κανεις εσυ μια πατεντα με στεγανα ακροφυσια ,μπαλαστ και λαμπες.Το σκαφακι θα κατεβει πολυ μεσα και ισως δεν σου κανει.Οταν κλεινεις το καπακι του ενυδρειου σου,οι λαμπες μπορει να μπαινουν μεσα στο νερο.

Τα σκαφακια δεν κανουν για ενυδρεια που εχουν καπακι γιατι η αποσταση μεταξυ καπακιου και νερου ειναι μικρη..

Αυτή είναι η διάταξη του φωτιστικού μου και έχω 4 λάμπες οικονομίας 11Watt 3 cool white και 1 warm white!

post-58799-0-31844700-1425387337_thumb.jpg

Παρε κλασσικες οικονομιας σε 6500Κ,οτι παραπανω βαλεις σε κελβιν,μπορει να εχεις προβλημα.Για να βαλεις παραπανω κελβιν,πχ 8000Κ θα πρεπει να εχεις ηδη και 6500Κ και 4500Κ.Και παλι ομως ειναι ρισκο.

Ρασταφαριαν έχω ήδη μια 4500 και μια 6500! Δεν ξέρω τι να πω. Δεν θέλω να γεμίσω και άλγες αλλά το σκέφτομαι! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου!

Εγω θα εβαζα 2χ6500Κ και 2χ4500Κ,εναλλαξ αλλα σε περισσοτερα βατ απο αυτες που ηδη εχεις.

Ομως,αυξανοντας τον φωτισμο,δεν μπουσταρεις τα φυτα σου..αυτο ειναι λαθος που γραφεις..

Συστημα co2 εχεις?

Έχω diy σε 2λιτρο μπουκάλι με ρυθμιστή για φουσκάλες και διαχυτήρα που πάει πολύ καλά! Με το "μπουστάρισμα" εννοώ να μπορέσω να βάλω φυτά μεγαλύτερων απαιτήσεων και να μπορέσω να τα κάνω! Επίσης θέλω να δω αν θα κοκκινίσει h ludwigia me τη ροζ λάμπα!

Με το diy...δυστυχως δεν μπορεις να βαλεις απαιτητικα φυτα..

Αν ανεβεις σε φωτισμο,για να βαλεις απαιτητικα φυτα,θελεις ολοκληρομενο συστημα co2 για να εχεις περισσοτερο co2 στο νερο σου και πληρης σειρα λιπανσης με προγραμμα.

Περισσορετος φωτισμος-περισσοτερο co2-περισσοτερα θρεπτικα.

Αν λειπει κατι απο αυτα,θα εχεις αλγες..

Το φυτο δεν κοκκινιζει απο την ροζ λαμπα...αλλα απο πολυ φωτισμο και σε συνδιασμο με λιπασματα και ειδικα καλιο και σιδηρο.

Με το diy...δυστυχως δεν μπορεις να βαλεις απαιτητικα φυτα..

Αν ανεβεις σε φωτισμο,για να βαλεις απαιτητικα φυτα,θελεις ολοκληρομενο συστημα co2 για να εχεις περισσοτερο co2 στο νερο σου και πληρης σειρα λιπανσης με προγραμμα.

Περισσορετος φωτισμος-περισσοτερο co2-περισσοτερα θρεπτικα.

Αν λειπει κατι απο αυτα,θα εχεις αλγες..

Το φυτο δεν κοκκινιζει απο την ροζ λαμπα...αλλα απο πολυ φωτισμο και σε συνδιασμο με λιπασματα και ειδικα καλιο και σιδηρο.

Ναι το ξέρω αυτό, χρησιμοποιώ επίσης κάλιο και σίδηρο, ελπίζω σύντομα να καταφέρω να πάρω και μπουκάλα (ψάχνω)! Σωστά η ροζ είναι για ¨ανθοφορία¨ νομίζω περισσότερο!

Αν ανεβεις σε φως και βαλεις και μπουκαλα,θα χρειαστεις πληρης προγραμμα λιπανσης.

Αν ανεβεις σε φως και βαλεις και μπουκαλα,θα χρειαστεις πληρης προγραμμα λιπανσης.

Αλλιώς δεν θα έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα ή πρόβλημα με άλγες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...