Scelazar 3 Μαρτίου 2015 #1 Share 3 Μαρτίου 2015 καλημερα,ποια η διαφορα των λαμπων εμποριου απο εκεινες που πουλιουνται σε ενυδρειακα καταστιματα?Αν σε watt,lumen,kelvin και σε τύπο (πχ Τ5) ειναι ιδιες που ειναι η διαφορα περα απο την επωνυμια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 3 Μαρτίου 2015 #2 Share 3 Μαρτίου 2015 Πέρα από αυτές που προορίζονται για θαλασσινό, αυτές που η θερμοκρασία είναι πάνω από 10000 Κ και από αυτές που προορίζονται για ανάπτυξη φυτών, όλες η άλλες είναι ίδιες με τις κοινές του εμπορείου. Μόνο η τιμή αλλάζει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 3 Μαρτίου 2015 #3 Share 3 Μαρτίου 2015 Εχεις καποια πηγη που αναφερει αυτο; Μπορει να εχον κοινά στοιχεια, αλλα δεν ξερουμε με σιγουριά αν οντως ειναι οι ίδιες η αν απλα κάνουμε τη δουλειά μας. Θα ηθελα να διαβάσω κατι αν υπαρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 3 Μαρτίου 2015 #4 Share 3 Μαρτίου 2015 Δυστυχώς Μάριε όχι και είναι φυσικό να μην υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες γιατί η Χ ενυδρειακή εταιρία προμηθεύεται λάμπες από Χ εταιρία που τις κατασκευάζει για λογαριασμό της πρώτης. Μια λάμπα από την στιγμή που γράφει πάνω της κωδικό, πχ 865, ότι άλλο και να γράφει πάνω παραμένει μια 865 Βέβαια πολλές λάμπες σκόπιμα δεν γράφουν κωδικό. Αν ψάξεις αρκετά στο ίντερνετ θα δεις ότι μετά από μετρήσεις αρκετές κοινές λάμπες είναι ίδιες με αυτές που γράφουν το όνομα μιας ενυδρειακής εταιρίας 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαρτίου 2015 #5 Share 3 Μαρτίου 2015 Προσωπικα εχω χρησιμοιποιησει απλες λαμπες φθοριου σε φυτεμενο φιλου και εγω εχω χρησιμοποιησει απλες λαμπες οικονομιας χωρις κανενα απολυτως προβλημα.Τα φυτα πηγαιναν μια χαρα. Αν τα κελβιν ειναι τα σωστα,δεν υπαρχει κανενα προβλημα να βαλεις λαμπες φθοριου που δεν ειναι ενυδρειακες. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scelazar 3 Μαρτίου 2015 Author #6 Share 3 Μαρτίου 2015 Και πια κελβιν ειναι σωστα;Εμενα πχ που εχω μια 11w 6500κ ποσα κελβιν θελω ακομα για 55λιτρα;Γιατι κοιταξα για μια λαμπα 24w αλλα υπαρχει με 4000κ και με 9000κ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 3 Μαρτίου 2015 #7 Share 3 Μαρτίου 2015 (edited) Παιδια δεν διαφωνώ οτι μπορει με κοινές λαμπες εμποριου ολα να πηγαινουν καλα στα φυτεμένα σας. Το γνωριζω αυτο το γεγονός απο τα 90s, αυτο που θελω να δω ειναι το οποιοδήποτε στοιχείο που υπαρχει για αυτο. Σταμάτη αν εχεις καποιο λινκ με τετοια τεστ οπως αυτα που ανέφερες βγάλτα εδω. Θα ηταν πολυ χρήσιμα για ολους μας. Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2015 - Discos Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 3 Μαρτίου 2015 #8 Share 3 Μαρτίου 2015 Μάριε τι λινκ να βάλω; Το συμπέρασμα το έχω βγάλει από διάσπαρτες πληροφορίες μετά από αμέτρητες ώρες πάνω στον υπολογιστή Είναι ποτέ δυνατόν να βρεθεί κάποια ενυδρειακή εταιρία και να παραδεχτεί ότι οι λάμπες της δεν είναι <<ιδικές>> ; Είναι σαν να μου λες ότι πχ άλλο ο άνθρακας της Χ ενυδρειακής εταιρίας που παίρνεις για το θαλασσινό σου και άλλο ο χύμα που πουλά η water wave, Καλογερόπουλος κτλ Όποιος έχει διάθεση μπορεί να κάτσει να το ψάξει μόνος του και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Επίσης κυκλοφορεί μια πάρα πολύ καλή εργασία σε μορφή pdf σε άλλο ελληνικό φόρουμ που δεν θυμάμαι τον τίτλο του. Ο άνθρωπος που έκατσε και έγραψε όλο αυτό το κείμενο εξηγεί λεπτομερώς την σχέση του τεχνητού φωτισμού και του φυτεμένου ενυδρείου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαρτίου 2015 #9 Share 3 Μαρτίου 2015 Και πια κελβιν ειναι σωστα;Εμενα πχ που εχω μια 11w 6500κ ποσα κελβιν θελω ακομα για 55λιτρα;Γιατι κοιταξα για μια λαμπα 24w αλλα υπαρχει με 4000κ και με 9000κ.... Δεν προσθετουμε τα κελβιν αναλογα με τα λιτρα μας,οπως κανουμε με τα βατ.. Αν εχεις μια λαμπα 11 βατ 6500Κ η επομενη θα πρεπει να ειναι 4500Κ Ομως καλο ειναι αν εχεις μια 11 βατ και μια 24,αυτη με τα πιο πολλα βατ να ειναι 6500Κ και η αλλη 4500Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 3 Μαρτίου 2015 #10 Share 3 Μαρτίου 2015 Μάριε τι λινκ να βάλω; Το συμπέρασμα το έχω βγάλει από διάσπαρτες πληροφορίες μετά από αμέτρητες ώρες πάνω στον υπολογιστή Είναι ποτέ δυνατόν να βρεθεί κάποια ενυδρειακή εταιρία και να παραδεχτεί ότι οι λάμπες της δεν είναι ; Είναι σαν να μου λες ότι πχ άλλο ο άνθρακας της Χ ενυδρειακής εταιρίας που παίρνεις για το θαλασσινό σου και άλλο ο χύμα που πουλά η water wave, Καλογερόπουλος κτλ Όποιος έχει διiάθεση μπορεί να κάτσει να το ψάξει μόνος του και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Επίσης κυκλοφορεί μια πάρα πολύ καλή εργασία σε μορφή pdf σε άλλο ελληνικό φόρουμ που δεν θυμάμαι τον τίτλο του. Ο άνθρωπος που έκατσε και έγραψε όλο αυτό το κείμενο εξηγεί λεπτομερώς την σχέση του τεχνητού φωτισμού και του φυτεμένου ενυδρείου. Οπως ειπα και πριν, οτι οι λαμπες ειναι παρόμοιες και κανουν τη δουλειά τους για φυτεμένο, ειναι γνωστό απο τα δεκαετία του 90. Οποτε συμφωνούμε εδω (πιστευω). Αυτο που ρωτησα αλλα καταλαβα οτι δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο υλικο, ειναι οτι ανέφερες για πηγες και αναφορές στο ιντερνετ οτι οι λαμπες ειναι ίδιες. Θα ηθελα να δω αυτο το υλικο αν υπαρχει. Οχι γιατι σε αμφισβητω οπως πιθανότατα το πήρες αν κρίνω απο την αντίδραση σου, αλλα γιατι θα ηταν χρήσιμη μια αναφορα σαν αυτη να υπαρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scelazar 3 Μαρτίου 2015 Author #11 Share 3 Μαρτίου 2015 λοιπον παιδεια εφοσον και του εμποριου ειναι ενταξει περασα απο ενα φιλαρακι και εχω τις εξης επιλογες : 1η μια σκαφη στεγανη με 2χ18w Τ8 15 ευρο 2η δυο σκαφες στεγανες ξεχωριστες 2χ13w T5 13 ευρο 3η μια σκαφη στεγανη 1χ18w Τ8 10 ευρο ολα τα παραπανω ειναι μαρκας philips οτι κελβιν θελω απο 4000 μεχρι 12000 η καθε λαμπα(δηλαδη στο πρωτο και στο δευτερο μπορω να βαλω συνδυασμο κελβιν) μετα παμε σε κινεζιες που μου ειπε καλυτερα οχι αν δεν θελω να παθω ηλεκτροπλιξια! Οι τιμες ειναι περιπου το ιδιο οποτε δεν παιζει θεμα!Ακουω προτασεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαρτίου 2015 #12 Share 3 Μαρτίου 2015 Εφοσον το ενυδρειο σου ειναι 55 λιτρα,η καλυτερη επιλογη απο αυτες που γραφεις ειναι η πρωτη,δηλαδη συνολο 36 βατ στα 55 λιτρα. Ομως,οταν λες στεγανη σκαφη τι εννοεις?Αυτη με το πλαστικο καπακι? Απο λαμπες,1χ6500Κ και 1χ4500Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 3 Μαρτίου 2015 #13 Share 3 Μαρτίου 2015 Εγώ θα έβαζα την πρώτη επιλογή 2 τ8 των 18 βατ έκαστος. Μια στα 6500 Κ και μια στα 4500Κ Έτσι θα έχεις το περιθώριο να παίξεις με τις λάμπες. Οι Τ8 είναι πολύ φτηνές και μπορείς να βρεις ότι τύπο θες. Αν το φωτιστικό που θα πάρεις έχει και ηλεκτρονικό μπάλαστ τότε θα είναι ακόμα καλύτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scelazar 3 Μαρτίου 2015 Author #14 Share 3 Μαρτίου 2015 Νομιζω ηλεκτρονικο μπαλαστ μου ειπε μονο η T5.Στεγανο εννοει οτι ειναι για εξω σε βροχη σε χιονη δεν νιωθει!Ναι εχει ενα διαφανες καπακι!Ευχαριστω πολυ αυριο θα παω να τα παρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαρτίου 2015 #15 Share 3 Μαρτίου 2015 Αν ειναι αυτο με το πλαστικο καπακι δεν σου κανει..Εκτος οτι σου κοβει πολυ φωτισμο,θα πιανει αλατα το καπακι και θα σου κοβει ακομα πιο πολυ φως. Επισης,πως θα τοποθετησεις ολο αυτο το πραγμα στο καπακι του ενυδρειου σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scelazar 3 Μαρτίου 2015 Author #16 Share 3 Μαρτίου 2015 Εχω σκεφτει πατεντα για την στηριξη οταν ειναι ετοιμο θα το ανεβασω να το δειτε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαρτίου 2015 #17 Share 3 Μαρτίου 2015 Ναι αλλα δεν σου κανει αν εχει το πλαστικο καπακι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scelazar 3 Μαρτίου 2015 Author #18 Share 3 Μαρτίου 2015 Καλα το καπακι το βγαζω αν ειναι πλαστικο γιατι εχει αδιαβροχα ντουι η οπως τα λενε αλλα νομιζω ειναι γυαλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαρτίου 2015 #19 Share 3 Μαρτίου 2015 (edited) Και γυαλι να ειναι το ιδιο πραγμα θα εχεις.Οι λαμπες πρεπει να ειναι εξω,να μην υπσρχει τιποτα αναμεσα στις λαμπες και το νερο. Αυτα τα σκαφακια δεν νομιζω οτι εχουν αδιαβροχα ακροφυσια...και αν δεν εχουν θα εχεις προβλημα.. Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 3 Μαρτίου 2015 #20 Share 3 Μαρτίου 2015 Να ρωτήσω κάτι? Αν βάλω μια τέτοια λάμπα http://www.aquario.gr/haquoss-phytolux-25-000k-14watt-2u.html και μια τέτοια http://www.aquario.gr/haquoss-moonshine-25-000k-24watt-3u.html (ή μικρότερη), σε συνδυασμό με άλλες 2 ψυχρού φωτός που έχω θα υπάρχει πρόβλημα? Θέλω να κάνω το επίπεδο του φωτισμού μου για πιο απαιτητικά φυτά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαρτίου 2015 #21 Share 3 Μαρτίου 2015 Να ρωτήσω κάτι? Αν βάλω μια τέτοια λάμπα http://www.aquario.gr/haquoss-phytolux-25-000k-14watt-2u.html και μια τέτοια http://www.aquario.gr/haquoss-moonshine-25-000k-24watt-3u.html (ή μικρότερη), σε συνδυασμό με άλλες 2 ψυχρού φωτός που έχω θα υπάρχει πρόβλημα? Θέλω να κάνω το επίπεδο του φωτισμού μου για πιο απαιτητικά φυτά! Για μενα αυτα τα κελβιν ειναι παρα παρα πολλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scelazar 3 Μαρτίου 2015 Author #22 Share 3 Μαρτίου 2015 Χμμ θα τον ρωτησω αυτο για τα ακροφυσια για να ειμαι σιγουρος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαρτίου 2015 #23 Share 3 Μαρτίου 2015 Αν ειναι να κανεις ολα αυτα,γιατι δεν παιρνεις στεγανα ακροφυσια,καλωδια και μπαλαστα και να το φτιαξεις κατευθειαν στο καπακι σου με πατεντα και να βαλεις τις ιδιες λαμπες,χωρις σκαφακια,καπακια κτλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 3 Μαρτίου 2015 #24 Share 3 Μαρτίου 2015 Για μενα αυτα τα κελβιν ειναι παρα παρα πολλα! Είναι όντως πολλά όμως προσπαθώ να σκεφτώ έναν τρόπο με το φωτιστικό (βιδωτές λάμπες) που έχω να μπουστάρω τα φυτά μου! Υπάρχουν βέβαια και αυτές: http://www.aquario.gr/fotismos/energy-saving/haquoss-moonwhite-25-000k-14watt-2u.html http://www.aquario.gr/fotismos/energy-saving/haquoss-phytowthite-25-000k-12-000k-14watt-2u.html όπου είναι 50-50! Λες να το δοκιμάσω? Το φωτιστικό μου απέχει και 12 εκ. από την επιφάνεια του νερού! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scelazar 3 Μαρτίου 2015 Author #25 Share 3 Μαρτίου 2015 Θα παω αυριο μετα την σχολη να δω ποσο κοστιζει και αυτο που λες και αμα ειναι κοντα θα το κανω ετσι!Αν ειναι ομως ειναι στεγανα ακροφυσια στην ετοιμη την σκαφη θα βαλω αυτη χωρις το καπακι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος