thanos90 2 Μαρτίου 2015 #1 Share 2 Μαρτίου 2015 Καλημέρα σε όλους! Έχω ένα ενυδρείο 120 λίτρα (120x30x40) και φίλτρο sunsun hw 302. Θέλω να το κάνω φυτεμενο με νέον τετρα, Red barbs και ότι άλλο είναι δυνατόν! Είναι το πρώτο μου φυτεμενο και θέλω λίγο βοήθεια με την επιλογή φυτών και ψαριών. Το ενυδρείο είναι άδειο ακόμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Μαρτίου 2015 #2 Share 2 Μαρτίου 2015 Καταρχην θα πρεπει να μας πεις μερικα πραγματα για το ενυδρειο σου και τον εξοπλησμο που εχεις. Τι φωτισμο εχει? (βατ,κελβιν) Για βυθο τι θα βαλεις? Θα βαλεις υποστρωμα? Με παροχη co2 τι θα κανεις? Τα νεον θελουν μαλακο νερο,τι μετρησεις εχεις στην βρυση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos90 2 Μαρτίου 2015 Author #3 Share 2 Μαρτίου 2015 Έχει μια λάμπα τ8 30w αλλά θα βάλω κι άλλη αν χρειαστεί. Δεν ξέρω πόσα κελβιν ειναι. Για βυθό έλεγα να βάλω υπόστρωμα seachem μαύρο. Με co2 δεν θα ήθελα να μπλέξω ακόμα. Μετρήσεις για σκληρότητα δεν έχω κάνει και δεν έχω και τεστ! Θα πάρω αύριο. Θα μπορώ να το φτιάξω με τύρφη αν χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Μαρτίου 2015 #4 Share 2 Μαρτίου 2015 Σιγουρα θα χρειαστεις παραπανω φωτισμο,τουλαχιστον αλλο τοσο οσο εχεις τωρα για να βαλεις ευκολα φυτα. Το seachem που λες ειναι καλο,αλλα λιγο ακριβο. Καλο θα ειναι να βαλεις ενα συστημα co2,εκτος οτι τα φυτα σου θα πανε καλυτερα,δεν θα εχεις και προβληματα με αλγες.Ασε που ειναι και μια επενδυση,οποτε αν πας σε μεγαλητερο ενυδρειο δεν θα χρειαστεις να παρεις αλλο co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos90 2 Μαρτίου 2015 Author #5 Share 2 Μαρτίου 2015 Έχεις να μου προτείνεις κανένα άλλο υπόστρωμα πιο φθηνο;πόσο περίπου κοστίζει το co2; δεν το έχω ψάξει καθόλου. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Μαρτίου 2015 #6 Share 2 Μαρτίου 2015 Υπαρχουν πολλα,αλλα δεν τα εχω δοκιμασει ολα. Και εγω προσωπικα seachem flourite εχω στο δικο μου και ειμαι ευχαριστημενος μεχρι στιγμης,το μονο κακο ειναι,πως ειναι δυσκολο στο φυτεμα. Καποια μπαινουν μονα τους οπως αυτα τις seachem πχ και καποια αλλα πρεπει να βαλεις χαλικι απο πανω.Ειναι αναλογα τι θες να κανεις.Παντως,αν βαλεις χαλικι και υποστρωμα,σου ερχεται περιπου μια η αλλη οικονομικα με τα seachem νομιζω.Επισης,αν θες μπορεις να αναμειξεις απλο χαλικι μαζι με seachem ωστε να χρειαστεις λιγοτερη ποσοτητα. Ενα ολοκληρομενο συστημα με 2κιλη μπουκαλα,μανομετρο και διαχυτηρα,παει περιπου στα 100-120 ευρω.Στις αγγελιες μπορεις να το βρεις και φθηνοτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos90 3 Μαρτίου 2015 Author #7 Share 3 Μαρτίου 2015 Τελικα λεω να παω σε κατι τετοιο! Τι θα χρειαστω; θελω να βαλω νεον τετρα, ρασμπορα, cherry barbs αν ειναι συμβατα μεταξυ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαρτίου 2015 #8 Share 3 Μαρτίου 2015 Πας στα πολυ δυσκολα τωρα... Για να κανεις κατι τετοιο θες παρα πολυ φωτισμο,δηλαδη μιλαμε για 120 βατ φως στην περιπτωση σου. Καλο υποστρωμα. Συστημα co2 με μπουκαλα Πληρες λιπανση. Αρκετο χρονο,υπομονη και παρα πολυ διαβασμα. Τα γρασιδια ειναι δυσκολα φυτα αλλα δεν ειναι μονο αυτο,πρεπει να εχεις και χερι στο κλαδεμα τους αλλα και στο φυτεμα τους. Δεν μπορεις να βαλεις ολα αυτα τα ψαρια που θες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 3 Μαρτίου 2015 #9 Share 3 Μαρτίου 2015 αυτο με το χερι πολυ σωστο ....ξεκινα φιλε μου κατι πιο απλο και μετα ανεβαινεις επιπεδο !!! Το ενδιαφερον στο χομπι αυτο ειναι η εξελιξη του !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos90 9 Μαρτίου 2015 Author #10 Share 9 Μαρτίου 2015 Τελικα παω σε ευκολα φυτα! τα περιμενω αυριο! να ρωτησω, απο φωτισμο θα βαλω μια grolux t8 30w και 2 ταινιες led ψυχρες 28w συνολικα. ειμαι καλα με τον φωτισμο; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 9 Μαρτίου 2015 #11 Share 9 Μαρτίου 2015 Για τον φωτισμό εγώ δεν ξέρω να σου πω,αλλά σου εύχομαι καλή αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Μαρτίου 2015 #12 Share 9 Μαρτίου 2015 Μη βαλεις λεντοταινιες,δεν κανουν δουλεια. Βαλε μονο φθοριου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos90 9 Μαρτίου 2015 Author #13 Share 9 Μαρτίου 2015 Για ποιο λόγο δεν κάνουν δουλειά οι ταινίες λεντ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Μαρτίου 2015 #14 Share 9 Μαρτίου 2015 (edited) Γιατι πεφτουν γρηγορα χωρις καν να το καταλαβεις. Επισης,δεν ειναι σωστα και θα γεμισεις αλγες. Επισης θες 60 βατ συνολο για το ενυδρειο σου,για να βαλεις ευκολα φυτα. Έγινε επεξεργασία 9 Μαρτίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος