Jump to content

Φυτα

Recommended Posts

Γεια σας παιδια εχω ενα 37 λιτρα ενυδρειακι που το προοριζω με αμμο και εσωτερικο φιλτρο και μια λαμπα 12w η οποια λογο τς διαρηθμησης του ενυδρειο φεγγει ποιο πολυ στο Μπροστα μερος.. το προβλημα ειναι οτι δν μπορω να κρατησω τα φυτα μου εβαλλα τν πρωτη φορα και μου σαπισαν ολα και τωρα εβαλλα ποιο λιγα αλλα βλεπω και αυτα αρχισαν να μαυριζουν...

Αν τα τοποθετείς με το χέρι στην άμμο πρέπει να προσέχεις μην τα ζουλάς και λιώνεις τον κορμό τους γιατί έτσι σίγουρα σαπίζουν.

Καλό είναι να χρησιμοποιούμαι λαβίδα φυτέματος για να μην έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα με τα φυτά.

Η αληθεια ειναι οτι τα εβαλλα με το χερι... αλλα λετε να φταει τοσο πολυ ο φωτισμος που ειναι λιγος.... το θεμα ειναι οτι και τα φυτα που εδεσα στν ριζα που ηταν κατω απο τον φωτισμο και αυτα σαπισαν

rotala rotundifolia , Hygrophila Difformis, Hygrophila corymbosa 'Angustifolia' , Hygrophila Lacustris αυτα τα φυτα..

Ποια απο τα παραπανω εδεσες;

Βαλε μια ανουμπια και θα εισαι μια χαρα! Αν θες να το κανεις φυτεμενο, περιμενε τους φυτεμενους να σου πουν!

Ζωντανα εχει μεσα ή μονο φυτα?

Αν δεν εχει ζωντανα μεσα πρεπει να ριχνεις λιπασματα αλλιως πως θα τραφουν?

Ετσι κι αλλιως δηλαδη πρεπει να ριχνεις λιπαμσα αλλα αν δεν εχει κατοικους το ενυδρειο ενας λογος παραπανω.

rotala rotundifolia , Hygrophila Difformis, Hygrophila corymbosa 'Angustifolia' , Hygrophila Lacustris αυτα τα φυτα..

Βλέπω ότι έχεις πολύ εύκολα φυτά. Η rotala σ εμένα όταν δεν είχε δυνατό φως απλώς δεν ψήλωνε αλλά δεν μου χάλασε! Μήπως χρησιμοποιείς απιονισμένο νερό ή αντίστροφης όσμωσης και δεν έχουν "τροφή" τα φυτά σου? Κάνε μια μέτρηση τα νιτρικά? Βάλε μια μεγαλύτερη λάμπα πάντως ψυχρού λευκού!

Αυτα τα φυτεψα τν riccia εδεσα

Την riccia βάλτην σ ένα διχτάκι γιατί θα φύγει και θα πάει παντού δεν ριζώνει!! :thumbsu:

Δν εχω μεσσ ψαρια θα βαλλω εναν μονομαχο λιπασμα φωσφορο καλιο σηδιρο και co2 ριχνω 2 φορεσ τν εβδομαδα...μηπως να ριχνω ποιο συχνα??

Για να ριχνεις λιπασμα και co2 πρεπει να εχεις και δυνατο φωτισμο αλλιως τσαμπα τα βαζεις.Δεν ξυπνανε τα φυτα με χαμηλο φως ωστε να φανε.

Καταρχην το φως δεν πρεπει να φεγγει στο μπροστινο μερος.Ολα τα φυτα που εχεις ειναι για πισω και σιγουρα δεν παιρνουν φως.

Τι co2 ριχνεις 2 φορες την εβδομαδα?Το co2 μπαινει σε καθημερινη βαση..οπως και τα λιπασματα θα πρεπει να σπασεις τις δοσεις που γραφουν τα μπουκαλια και να ριχνεις καθημερινα.Ομως οι δοσολογιες που γραφουν τα μπουκαλια ειναι για φουλ φυτεμενα ενυδρεια,οπωτε εσυ θα πρεπει να ριχνεις το μισο απο αυτο που γραφουν.Δηλαδη,βλεπεις ποσο ειναι το μισο και το σπας δια 6,ριχνεις καθημερινα την ποσοτητα που θασου βγει εκτος απο την ημερα της αλλαγης.

Φωσφορο δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ριχνεις.

Καλιο θα ριχνεις οσο γραφει το μπουκαλι,οχι το μισο οπως σου ειπα πιο πανω.

Σιδηρο το μισο.

Co2 αν εννοεις το εξελ,που δεν ειναι co2 στην ουσια αλλα οργανικος ανθρακας,θα ριχνεις οτι λεει το μπουκαλι καθημερινα.

Θα παρεις και ενα γενικο λιπασμα που θα ριχνεις το μισο απο οτι γραφει και θα το σπασεις δια 6.

Απο νιτρικα πως εισαι?

Θα πρεπει να κανεις και κατι με τη λαμπα σου να φεγγει απο την μεση και πισω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...