Jump to content

Όταν Ένα Όνειρο Γίνεται Πραγματικότητα ..

Recommended Posts

Περιμένουμε φωτό :)

Μόλις βάλω τα φυτά θα βάλω καινούργιες φωτογραφίες. .. έχουν αργήσει :/ πρως το παρόν δεν μπορώ να σταματήσω να την κοιτάω την λιμνούλα κάνω σαν παιδί οπότε πάω εκεί :D
  • Like 1

Πάντως εγώ αν είχα 7 κυβικα λιμνη μονο Κοι θα εβαζα.

Τα συννεφάκια θα τα εβαζα σε λιμνουλα 250λ.

Δε νομιζω να τα χαρεις... και εχεις τα λιτρα και τη φιλτρανση για Κοι πιστευω

Πωπω... Μπόλικη ελαφρόπετρα. Το αρνητικό είναι ότι με τον καιρό θρυμματίζει και στουμπώνει. Έχεις βάλει και κάποιο άλλο υλικό για φίλτρανση ? Ίσως θα ήταν καλό να είχες ένα προφίλτρο που θα κράταγε όλα τα χοντρά και η απονιτροποίιση να γινόταν στη συνέχεια.

Ανέβασε φώτο με τα φίλτρα και τις λιμνούλες πριν τα φυτά και μετά αφού βάλεις τα φυτά.

Αν θες την γνώμη μου μην μπλέξει ούτε με baterfly, ούτε με χρυσόψαρα. Βάλει καθαρά ΚΟΙ και τέλος. Μην τα βάλεις όλα μαζί γιατί όσο θα ψάχνεις τόσο ποιο μεγάλη και όμορφη ποικιλία από ΚΟΙ θα βρίσκεις. Το άσπρο-μαύρο που θες υπάρχει και σε ΚΟΙ. Καλό ψάξιμο γιατί οι επιλογές στα ελληνικά μαγαζιά είμαι μικρή. Συνήθως παίρνεις κάποιο από αυτά που είναι διαθέσιμο και όχι αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Υπολόγισε ότι χρειάζεται 800 λίτρα το κάθε ΚΟΙ. 

Ο καταρράχτης δεν καλύπτει τις απαιτήσεις οξυγόνου για ΚΟΙ. Μπορεί να μην το καταλάβεις τον 1ο χρόνο που θα είναι ακόμα μικρά, αλλά θα το αντιληφθείς σίγουρα τα επόμενα. Θες αεραντλία με περισσότερο από 50λίτρα/λεπτό.

White cloud ΜΗΝ βαλεις στη λιμνη,το χειμωνα δεν θα αντεξουν,θελουν θερμοκρασια μεχρι 14 βαθμους.Διαβασε και εδω.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Η αλήθεια είναι ότι όντως χάνονται τα συννεφάκια στην λίμνη αλλά από θερμοκρασία δεν νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα εγώ από όσο γνωρίζω αντέχουν μέχρι και 5 βαθμούς Κελσίου χωρίς πρόβλημα .

Υπολογίζω 1000 λίτρα το κόι και θα ξεκινήσω με τα μισά μέχρι να στρώσει η βιολογία θα χρειαστεί χρόνος. ..

Το site που σου εβαλα πιο πανω να διαβασεις,εινα απο τα πιο αξιοπιστα σε πληροφοριες,αν οχι το πιο αξιοπιστο! Εκει λεει τις θερμοκρασιες που αντεχουν τα white cloud.

• 4 weeks later...
Ωραία κατασκευή και μεγάλη. Βλέπω ότι αναβαθμίστηκες στα φίλτρα και με ιαπωνική ψάθα και με crystal bio. Μια χαρά.

Έχω ενδοιασμό με τις 2 λιμνούλες με τις ελαφρόπετρες. 

* Στην μια είπες ότι δεν θα βάλεις φυτά. Άρα το καλοκαίρι (που θα την χτυπάει ο ήλιος) θα γεμίσει ο χώρος με άλγη και δεν θα κάνουν σωστή φίλτρανση.

* Στην άλλη, αν είναι καλυμμένη από τα φυτά, ίσως να μην έχεις θέμα με την άλγη. Θα έχεις ίσως θέμα με τις ρίζες των φυτών. Μεγάλη προσοχή μην σου κλείσουν οι ρίζες την έξοδο του νερού προς την κυρίως λίμνη και έχεις απώλειες νερού.

Έχεις σκεφτεί τι φυτά θα βάλεις?

Μπορώ να σου δώσω πάπυρο και ένα φυτό επιφανείας αν θες "Hydrocotyle verticillata".

Υ.Γ. Νομίζω οτί μπορείς να την γεμίσεις με νερό άλλους 10 πόντους. Πάντως τον περίγυρο τον έχεις φτιάξει καταπληκτικό !!!

Πρέπει να πιούμε ένα καφέ να τα πούμε από κοντά στα υλικά φιλτρανσης βοηθεισε και ο Γιάννης κοι θα σηκώσω και άλλες φωτογραφίες από την συνάντηση μου με το Γιάννη και τα υπέροχα κόι του να σε καλά που μου τον (γνώρισες )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...