pozeras13 28 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 28 Φεβρουαρίου 2015 Αγαπητοί φίλοι ήθελα να ανοίξω ένα θέμα για τις φυσσαλίδες που κολάει ο αρσενικός μονομαχος στα τοιχώματα του ενυδρείου. Σύμφωνα με προηγούμενες συζητήσεις αυτό γίνεται για να φτιάξει τη φωλιά του όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Αυτό που έχω παρατηρήσει όμως είναι ότι αυτό το κάνει ο μονομάχος μου και ο τωρινός (τον έχω μια μέρα) και ο προηγούμενος (3,5 χρόνια) κυρίως όταν η θερμοκρασία είναι από 27 βαθμούς και πάνω. Μήπως εάν δεν θέλουμε την αναπαραγωγή θα πρέπει να μην πηγαίνουμε τη θερμοκρασία πάνω από 25-26 παρόλο που στο προφίλ λέει έως 28; Και το ρωτάω γιατί μπορεί να είναι εξτρα παράγοντας στρες να βρίσκεται σε διαδικασία αναπαραγωγής παρατεταμένα. Μήπως δηλαδή δεν είναι απλά δείκτης θετικός για τις συνθήκες που του παρέχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 28 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 28 Φεβρουαρίου 2015 Σίγουρα η θερμοκρασία διατήρησης είναι προτιμότερη να είναι 24-26 βαθμούς. Η θερμοκρασία προετοιμασίας για την αναπαραγωγή μπορεί να φτάσει και στους 28 βαθμούς γιατί βοηθάει και στην αύξηση του ανοσοποιητικού συστήματος του ζευγαριού και αργότερα στο πιο ευκολο μεγάλωμα του γόνου λόγω του αυξημένου μεταβολισμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος